Trať Luhačovice (341 a 346)

NO mam nejaky problem, kdyz trat stahnu neobjevuji se zadne krome luhacovky, to by mi nevadiol, ale zarazka je ta ze po spusteni trat stejne nefunguje, co s tím?

Ach jo, zase zpráva od mimozemšťana a navíc s přesně specifikovaným problémem, že ... takže:
1) Jaký máš global?
2) Jaké další tratě máš v Routes?
3) Nepoužil jsi před instalací Trainstore?
4) Máš v trati alespoň jednu aktivitu?
5) Nainstaloval jsi trať komplet a správně?

Pavlík napsal:
6) Četl jsi readme k trati?
7) Četl jsi sekci FAQ zde na foru?
Ahoj, to je ale drzý dotaz, zeptat se jetli někdo četl Read Me.:twisted: To je jako jsem tu dal už do xxxx příspěvků jak nastavit MSTS, aby nevynechávaly venkovní zvuky vlaků v aktivitách, dal jsem návod i do několika Read Me u aktivity a stejně mi na mejl chodí dotazy, stáhnul jsem.... nejede.... Návody se zásadně nečtou. a já někdy nejsem vyjímkou ne jen v MSTS. :D:D:D:D:D:D

No, podarilo se mi dostat az k vyberu ukolu a jakmile dam aktivitu Luhacovice - Ujezdec ta mi naskoci, "failed to load material palette" no a kdyz dam volnou jizdu to same takze je to nejaky dojebkany:?:
A jeste, aktivity tvorit jdou, ale jakmile dam editor trati tak je tam zase ta pitoma hlaska. Nevim jestli to neni tim ze jsem si to stahoval az od verze v1,5 ale pod 1,5 to ke stazeni nemuzu najit, a kdyz tak na te strance train-sim kde byvaly kvanta vlaku a kdeceho a ted tam neni nic

Naposled editoval moderátor:
mikulenkamartin napsal:
No, podarilo se mi dostat az k vyberu ukolu a jakmile dam aktivitu Luhacovice - Ujezdec ta mi naskoci, "failed to load material palette" no a kdyz dam volnou jizdu to same takze je to nejaky dojebkany:?:
A jeste, aktivity tvorit jdou, ale jakmile dam editor trati tak je tam zase ta pitoma hlaska. Nevim jestli to neni tim ze jsem si to stahoval az od verze v1,5 ale pod 1,5 to ke stazeni nemuzu najit, a kdyz tak na te strance train-sim kde byvaly kvanta vlaku a kdeceho a ted tam neni nic

Tady je pomoc rychlá: v aktivním Globalu ti chybí soubor lightmat.pal. Je třeba jej nakopírovat např z originálního nebo jiného. Celý path je Global \ Shapes. To už určitě zvládneš. ;-)

No ja se divim v globalu jsou 2 polozky +shapes a tam je 73 polozek. Ted prozmenu litelglow, nebojak a jeste ze selhalo nahrani konfiguracniho souboru kamery. Neni treba v Globalu nejak malo polozek? kde se d stahnout stejny? nebo ktera trat jej pouziva?
Ale nejak nejdou zvuky vlaku, 810 jde zvenku jen motor a jinak nejde nic ani pistala, a kdyz dam cokoliv jineho tak to taky zvuk nejde, co zas s tím?

mikulenkamartin napsal:
No ja se divim v globalu jsou 2 polozky +shapes a tam je 73 polozek. Ted prozmenu litelglow, nebojak a jeste ze selhalo nahrani konfiguracniho souboru kamery. Neni treba v Globalu nejak malo polozek? kde se d stahnout stejny? nebo ktera trat jej pouziva?
Ale nejak nejdou zvuky vlaku, 810 jde zvenku jen motor a jinak nejde nic ani pistala, a kdyz dam cokoliv jineho tak to taky zvuk nejde, co zas s tím?

Zdá se, že máš z Globalu jakési torzo. :cry:
Trať funguje na Globalu trati Bratislavy - Praha, pokud ji máš, nebo zkus tento: http://duuso.demmsts.sk/projekt130.htm
Doporučím ti podrobněji projít stránky autorů zde zveřejněných tratí. Pokud se MSTS chceš věnovat více, určitě se ti vyplatí koupě oné B-P, kde za poměrně slušný obolus dostaneš na DVD vše potřebné. ;-)

Venny napsal:
mikulenkamartin napsal:

Zdá se, že máš z Globalu jakési torzo. :cry:
Trať funguje na Globalu trati Bratislavy - Praha, pokud ji máš, nebo zkus tento: http://duuso.demmsts.sk/projekt130.htm
Doporučím ti podrobněji projít stránky autorů zde zveřejněných tratí. Pokud se MSTS chceš věnovat více, určitě se ti vyplatí koupě oné B-P, kde za poměrně slušný obolus dostaneš na DVD vše potřebné. ;-)

No asi mas pravdu ze B-P by neuskodila, ale ja uz mam 321 tot domovina. A na 321 ze by byly takove veci jak n B-P se bohuzel rict neda
Taky ti dekuji za pomoc, uz vsechno jde jak ma :) za to ti patrik + :)

Mikulenkamartin: to DVD se ti určitě vyplatí. Kromě trati Bratislava - Praha s četnými odbočkami získáš funkční Global, na němž ti i pojedou Luhačovice, ŽSR 130, případně další.
Trať 321 jak bylo řečeno používá jiný Global (jiné modely kolejí atd.), ten ti u Luhačovic nepomůže.

A také získáš slušný počet vyladěných vozidel, takže by se ti nemělo stávat, že ti nepůjdou slyšet zvuky.

Ach, jo ... jak psal Dan, nečte se a nečte!
1) Global ... ten, který je na webu trati je doplněním základního Globalu, takže pokud nemáš trať BP, vezmi základní Global z instalace MSTS (pochopitelně po instalaci update MSTS a MSTS Bin), do toho vkopíruj stažený Global ze stránek trati. Tak Ti vznikne Global, pod kterým by Ti měla trať chodit.
2) Trať ... instaluj od verze trati 1.5 (plná instalce trati v této verzi) a pak postupně 1.6 a 1.7. Nezapomeň na zvuky trati. A čti co máš stahovat, když máš jen tuto trať a co, když máš BP v určité verzi ...
3) Vozidla ... stáhni si zvuky od Jacka a zkontroluj si v ConBuilderu u problematických vozidel směrování zvuků a případně oprav.

Tak jsem nainstaloval trať, ale při spuštění není nalezen soubor: czechtrack20klepani_ex.sms a czechtrack20klepani_in.sms .
Nevíte kde se stala chyba?

Ty máš dnes samý potíže a nevíš,kde se stala chyba.:)Buď si něco špatně nakopíroval,nebo nenakopíroval vůbec.Toto jsou zvukové soubory,které ti chybí ve složce SOUND.

poison napsal:
Ty máš dnes samý potíže a nevíš,kde se stala chyba.:)Buď si něco špatně nakopíroval,nebo nenakopíroval vůbec.Toto jsou zvukové soubory,které ti chybí ve složce SOUND.

Vím, ale u stažené trati, i jejich aktualizací jsem tyto zvuky nenašel.
Tak se ptám jestli nevíte kde se nacházejí......?

Autor na webu píše toto:
- aktualizace trati Luhačovice na verzi 1.7 - z verze 1.6, hotový Bzenec a Moravský Písek (uživatelé, kteří nemají trať Bratislava - Praha, potřebují stáhnout ještě balík zvuků (složka Sound) ze stránek Zbyňka Šemory)
Věřím,že si to udělal.

Dobrý den,
mám problém s tratí Luhačovice. Když si spustím aktivitu na této trati s 810, tak mi vše funguje jak má, ale jakmile si stáhnu aktivitu s lokomotivou 843,754,750 atd. tak mi MSTS naběhne na úvodní obrazovku a tam jak je napsáno Nahrát uložený úkol atd. tak tyto věci jsou černé a k aktivitě se nedostanu.
Díky za odpověď

AlesB napsal:
a nebude problém ve tvém trainsetu, nebo consistech ?

Tohle vypadá na závažnější problém - nemusí sedět trasy hráče nebo provozu (traffic) vůči trati. Dvackovi bych navrhoval stáhnout a zkusit jinou aktivitu novějšího data. Pokud bude chodit, tu problematickou s 810 bych s klidným svědomím "zahodil".
Předpokládám, že volné jízdy nečiní problém.;-)

Back
Nahoře