Trať Luhačovice (341 a 346)

Miky945 napsal:
Tome, já se zeptám jen ze zvědavosti.
Z jakého důvodu jsi přehodil silnice do Track_Luh?
Byly tím důvodem poligony??
Je to jen u DirtRoad. Důvodem bylo, že v BP globalu začaly být všechny DirtRoad užší. Pak to vypadalo škaredě na přejezdech a hlavně tam, kde DirtRoad navazovala na normální silnici. Byl tam zub.

Tak špatně to určitě nevypadá, ale pokud pokračuje normální silnice cestou DirtRoad, tak ten zub by tam byl stejně. To by musel být zase další "zužovací" model a načítat jej z TRACK_LUH. V databázi by zůstala třeba 10m rovná cesta.

U mě jedná spíš o starší úseky tratí, kde je DirtRoad použitá a dost často tam imituje panelovou cestu. Třeba RWY Kunovického letiště nebo ještě je tuším za ostrovním nástupištěm ve St. Městě. Kde má být polňačka, tak používám většinou jen texturu na terén "Transtex". Odpadá pak problém s tím, že by v členitějším terénu byla cesta ve vzduchu.

Zdravím, mám menší problém se puštěním trati:
Vše se zdálo, že jede jak má, ale při spouštění trati mi vyskočí chyba "selhalo nahrávání konfiguračního souboru kamery"
Věděl by někdo co s tím mám dělat?
Dík

Honza napsal:
Zkontrolovat, zda máš v Globalu soubor camcfg.dat.

Aha, tak to bude asi ono. Celý problém bude spočívat v Globalu. Instaloval jsem si nějaký starší pro BP (aktualizace 77) co jsem měl na DVD, protože jsem nevěděl, kde stáhnout nějaký novější. Tratě pod BP moc nejezdím spíš pod Xtracks.

T6791225 napsal:
Aha, tak to bude asi ono. Celý problém bude spočívat v Globalu. Instaloval jsem si nějaký starší pro BP (aktualizace 77) co jsem měl na DVD, protože jsem nevěděl, kde stáhnout nějaký novější. Tratě pod BP moc nejezdím spíš pod Xtracks.
Pro Luhačovice lze použít i Global, který je u mě na stránkách. Ale pozor, je to pouze doplněk do původního MSTS Globalu.

Ještě mi dovolte vyjádřit se k poslední aktualizaci. Jelikož se dá říci, že jsem takřka místní, trať má mnohokrát projetou i projítou a musím říci, že v MSTS vypadá trať prostě skvěle! Opravdu nevím co bych dodal. Nenašel jsem snad žádný výrazný nedostatek, každou drobnost, každý detail, originální modely staničních budov jsou udělány naprosto parádně, vzdálené kopce mají realistický tvar stejně jako zářezy apod.
Tak tedy nezbývá nic než Vám popřát hodně štěstí v dalším snažení a doufám, že se brzy dočkáme další aktualizace :)

T6791225 napsal:
...originální modely staničních budov jsou udělány naprosto parádně...
Ale že se jich teda sešlo:D. Myslím jediná originální staniční budova v pravém slova smyslu je Slavičín od Nebuluse. Zbytek je dělán tak, aby co nejvíce odpovídal realitě. Když stavím trať, tak krajinu a bezprostřední okolí trati dvojnásob se snažím tvořit do té doby, než mám pocit, že oproti fotce reálu nic nechybí ani nepřebývá. Pak to taky trvá tak neskutečně dlouho a občas to díky tomu i přestane bavit, abych se k tomu zase za nějaký čas vrátil...

No tak já měl na mysli nejen ten Slavičín, ale třebas i zastávky Hostětín, Pitín zastávka, Pitín (bývalá stanice)...

Tak ony ty zastávky mají vesměs jen model a texturu tak, aby zhruba odpovídal tvar a barva budovy. Někde je pak pokus i o použití textury z fotky. Například textura zastávky Hostětín je udělaná z jediné fotky přes zadní špinavé okno vozu Btx pod úhlem asi 45° :P.
Jinak samozřejmě každého tvůrce potěší, když se jeho výtvor líbí, takže díky za kladné hodnocení;).

Nevěděl by někdo ze zde přítomných, proč mi ve stanicích, kde je více objektů nebo v ní mám traffic nefungují zvuky? Mám sice nastavené max. rozlišení a starší počítač, ale může vypínání zvuků ve stanicích být způsobené tím vyšším rozlišením?

Jak kdy se tomu chce... Občas fungují i zvuky trafficu, ale mojí soupravy takřka ve větší stanici nikdy (viz např. Veselí nad Moravou, když jsem přidal pár odstavených vozů) tak se to takto projevuje. Ale podle mě to není tratí, dělá to zkrátka asi MSTS, stává se mi to občas i u jiných tratí.

Zřejmě nemáš upravený soundcf.dat. Stáhni a nakopíru do Globalu a nech přepsat. Toto musíš udělat při každém reinstalu BINu.

http://www.ulozto.cz/12346960/soundcfg-dat

EDIT: samozřejmě správný název souboru je "soundcfg.dat"

Opravdu by ta editace někdy nebyla na škodu...

Ale krucinál... omylem jsem si zobrazil předchozí stránku a nevšiml si, že na dotaz již bylo odpovězeno. Omlouvám se a případný zde procházející moderátor nechť si pomyslí něco o hloupém uživateli a to moje smaže...

Zkus si stáhnout upravený soubor soundcfg.dat od Jacka: http://msts.jacek-modely.cz (časté dotazy - vypadávající zvuky) :)

Back
Nahoře