Trať ČD 170 Praha - Plzeň - Cheb

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna bertik
  • Datum začátku Datum začátku
A hlavně trpělivost růže přináší. Především je předemnou práce víc než dost

Malá rada novým stavitelům tratí: Bylo by moudré aby všichni co začali stavět nějakou Skutečnou trať stavěli na stejném terénu já jsem si nechal terén udělat od Ppoolllla a je perfektní jak mi tam ty koleje pekně zapadají. A aspoň se ty traťe potom můžou spojit. S Šemorou nikdy trať spojit nemůžu což je škoda.

No.., jelikož jezdím minimálně každý týden Plzeň - Praha a zpět a to kolikrát 2x.., tak musím říct, že tato rať se mi velice líbí.. - mopc se těším a jestli to bude podobně grafické, jak pan Šemora vyrábí..., bude to bomba..

spojovani trati

Kamat: No spojovat Semorovic trat s 170 je zbytecny, podle me teda. Uplne by stacilo udelat usek Praha Smichov - Plzen. To uz bysme pak chteli treba ONJ atd. Nicmene zustante na zemi, ty kompy by to asi nezvladly.

PRAHA - PLZEŇ - CHEB

Držím palce autorovi připravované nové trati. Pokud mohu přispět radou, směr stavby orientujte od západu k východu a pokud možno od severu na jih. Sám jsem si "naběhnul" při pokusu stavby Praha, Smíchov - Beroun (stavěné tedy opačně !), že se mi v Radotíně začal projevovat efekt nesprávného přechodu poledníku/rovnoběžky. Při jízdách z Prahy ven se za Radotínem přestal vykreslovat okolní terén, zbyly tam jen objekty mnou položené. Jízda v opačném směru byla v pořádku.
Také se připojuji k radě : ZÁLOHOVAT, ZÁLOHOVAT, ZÁLOHOVAT (.....na entou).
Co se týká spojování tratí - mám obavy, že není možné protože pravděpodobně trasa a poloha kolejí a poloha objektů zřejmě podléhá vnitřnímu systému číslování, které je ve stejných hodnotách pro obě trati. Raději naznačím příkladem: kolej 100 m v trati A má číslo "nmzxy" a je na pozici x1,y1,z1. V trati B je pod číslem "nmzxy" kolej 250 m a je na pozici x2,y2,z2. Tedy jednomu číslu přísluší dva odlišné objekty na odlišných místech. Považuji za nepravděpodobné, že by funkce Rebuild v Editoru tratí byla schopna "schroustat" všechny traťové elementy obou tratí do jednoho funkčního celku - tím, že by převedla všechny objekty do nového jedinečného číslování. Kdyby byl Bill na to svůj software připravil - to by byla jiná ....... Podotýkám, že jsem takové spojování nezkoušel a tak se mohu mýlit. Podobným způsobem mi to rozmluvil autor trati Vltava. Věřím však ve vysoký potenciál inteligence a zručnosti českých lidí a tak snad někdo někdy trumfne pro MSTS usnuvšiho Billa českým softwarem pro spojování tratí.
Hodně úspěchů všem stavitelům tratí přeje spokojený uživatel jejich produktů = PepeQ

Spojit více tratí nelze a to z několika důvodů.
Něco z toho je popsáno o příspěvek dříve. Uvedu ale další - různé návěstní scripty, ne vždy stejně pojmenované funkční (nikoliv statické) objekty (například zvukové soubory od Dejva jsem již viděl v několika variantách) neb mnoho lidí si to upravuje k obrazu svému, různé skryté problémy při stavbě tratě vzniklé vinou pádů editoru a jejich následné neodhalení by pak znehodnotilo takto vzniklý celek.
Se Šemorou jsem měl kolem pádů editoru dost rozsáhlou korespondenci a nakonec to dopadlo tak že díky určitým nežádoucím projevům návěstních scriptů není možná obnova databáze tratě a tak si Šemora vypracoval velmi propracovaný systém zálohování. A jakmile mu editor spadne tak se již nesnaží pokračovat ale okamžitě obnovuje ze zálohy!! Toto je jediná cesta jak se lze vyhnout zavlečení některých včas nezpozorovaných a těžko odstranitelných chyb do stavěné tratě.
Nehledě na to si nedokáži představit jak by se pak tito jedinci dohadovali mezi sebou co je čí vina.

Vůbec jsem nemyslel na návěstidla, zvuky a tak dále ale myslel jsem spíš na terén jestli se dá spojit. Dejme tomu že obě tratě třeba nemají nic jiného než koleje. To by snad spojit šlo ne ? Sice jsem to nesčetně krát zkoušel ale asi je třeba nějak spojit do hromady složku TD. Sice nevím k čemu slouží ale něco mi říká že patří k terénu.
Nevíte proč mám ve sve složce TD 5 soubor a v každá trati co jsem stahoval jsou jenom 3 soubory nejde mi to do hlavy.A taky by mě zajímalo k čemu ta složka slouží. THX

KaMat napsal:
Vůbec jsem nemyslel na návěstidla, zvuky a tak dále ale myslel jsem spíš na terén jestli se dá spojit. Dejme tomu že obě tratě třeba nemají nic jiného než koleje. To by snad spojit šlo ne ? Sice jsem to nesčetně krát zkoušel ale asi je třeba nějak spojit do hromady složku TD. Sice nevím k čemu slouží ale něco mi říká že patří k terénu.
Nevíte proč mám ve sve složce TD 5 soubor a v každá trati co jsem stahoval jsou jenom 3 soubory nejde mi to do hlavy.A taky by mě zajímalo k čemu ta složka slouží. THX

Zkus se zeptat Billa Gatese,třeba pustí do světa nějaké moudro o MSTS. :idea:

Ppoollll napsal:
Spojit více tratí nelze a to z několika důvodů.
Něco z toho je popsáno o příspěvek dříve. Uvedu ale další - různé návěstní scripty, ne vždy stejně pojmenované funkční (nikoliv statické) objekty (například zvukové soubory od Dejva jsem již viděl v několika variantách) neb mnoho lidí si to upravuje k obrazu svému, různé skryté problémy při stavbě tratě vzniklé vinou pádů editoru a jejich následné neodhalení by pak znehodnotilo takto vzniklý celek.
Se Šemorou jsem měl kolem pádů editoru dost rozsáhlou korespondenci a nakonec to dopadlo tak že díky určitým nežádoucím projevům návěstních scriptů není možná obnova databáze tratě a tak si Šemora vypracoval velmi propracovaný systém zálohování. A jakmile mu editor spadne tak se již nesnaží pokračovat ale okamžitě obnovuje ze zálohy!! Toto je jediná cesta jak se lze vyhnout zavlečení některých včas nezpozorovaných a těžko odstranitelných chyb do stavěné tratě.
Nehledě na to si nedokáži představit jak by se pak tito jedinci dohadovali mezi sebou co je čí vina.
Budu reagovat na polla,tak jak píše se terén nedá napojit pokavad je na terénu něco co se zapisuje do dataqbáze tratě,ale v opačném případě napojit terén jde,a jdou tam dokonce i static objekty,bohužel je to dost piplačka,musíme si uvědomit že v MSTS se terén skládá z čtverců a začátků a konce,a každý čtverec bit i prázdný se zapisuje do Tiles a
world pod různým číslem,což má za následek že se nemohou objevit na stejném terénu dvě stejná čísla,to by snamenalo kde já začnu ten druhý by musel končit a opačně,poté novou trat zkopírovat do tiles a world,apodobně,takto lze vlastně zapojit do projektů i několik stavitelů objektů a po spojení už jenom natáhnout kolejivo a ostatní.

Pokud se nemýlím tak řeč byla o spojování již hotových tratí a ne o spojování terénu obsahujícího JEN statické objekty bez jakékoliv položky související s tratí. Z tohoto důvodu mi přijde předchozí příspěvek trochu mimo téma.
Samotný teréní čtverec obsahující JEN tyto statické (mrtvé) objekty přidat lze ale to je již o něčem jiném než zde zaznělo na začátku debaty o spojování tratí.
Nebo jsem natvrdlý já? Možné to je. :eek:
Čili pokud to shrnu - hotové tratě spojovat nelze. K jedné již hotové trati připojit terén s mrtvými objekty lze. Znamená to ale že pokud je tato připojovaná část území z jiné tratě tak se z ní musí nejdříve odstranit VŠE co jakýmkoliv způsobem souvisí s kolejemi či silnicemi včetně těchto kolejí a silnic. Po nakopírování příslušných čtverců terénu, objektů a doplnění základního referenčního souboru obsahjícího seznam použitých objektů o nové objekty je pak nutné položit i ty vyrušené koleje a vše okolo nich.
Suma sumárum - je to tolik práce navíc že mi přijde rychlejší do již vygenerovaného terénu (píši o terénu podle těch družicových záběrů - nikoliv o rovné placce) položit vše znovu. Toto je ale věc názoru každého jednotlivce.

Naposled editoval moderátor:
.. včera jsem jel rychlíkem ve 21.42 (asi :o)) z plzne - do Prahy.., teda jako rychlík je to strašnej.., jelikož jede z František do Košice.., a to samotné mluví za fše.., však svezení je hezké, a to i v noci..., nádherná stanice jsou Zdice, perfetktně osvětlené..., Beroun..., stovky návěstidel.., prostě paráda.., z toho suďte.., že se už moc těšim na tu trať :o)))).

Muj nazor je proc trate spojovat, protoze MSTS neni moc delany na velkou zatez a pak vam to bude padat a padat a padat
Stejne pokud byste chteli jezdit na jednom vlaku tak byste museli pospojovat vsechny trate v cesku, i slovensko a prihranici
--> to vam nikdy nepujde

Energizer...:
Plzen - Praha je v realu pekna trat, ale jese lepsi je z Plzne do Chebu

2 Vrbam

Plne s Tebou souhlasim..., Xkrat premostovat reku Mzi..., tunely.., proste parada.., a jel jsi nekdy z Marianek lokalkou do Karlovych Varu..??? :o))) - paraaada.. ,ale je to spis vyhlidkove.., jelikoz bys pomalu behem ztihnul tomu vlaku :o)))

na trati Plzen - Cheb se mi libi krajina zarezy a jak jsou vsude nacpany vyhybny (kvuli uzkemu profilu nedovolujici dvojkolejku)
pak take je dobra trat 310 Olomouc - Krnov - Opava
zajimava je i 120 Praha - Kladno - Luzna u R. - Zatec - Chomutov
a Praha - M. Boleslav - Turnov

dale jen nejake lokalky jako Milotice n. O. - Vrbno p. P.

Máte pravdu seru na spojování postavím so rači celou ČR sám 8) . Sice mi to bude trvat asi 20 let ale za tu dobu budu mít tak našlapanej comp že se mi nebune sekat ani 60easek za 131. :lol:

Back
Nahoře