Návod k tvorbě aktivit - PPoollll (komentáře a diskuse)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna MirekM
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, chtěl bych se optat prosím Vás někoho ;). Když vytvářím servis, tak nastavený výkon vznikajícího vlaku, který je přednastaven na hodnotu 75, tak to číslo znamená maximální rychlost nebo procenta jeho maximální rychlosti, která je nastavená ve vlastnostech concistu? Díky ;)

Dobrý den,

Nevím zda to tady patří ale chci se zeptat neporadí mi někdo prosím. Když spustím editor řve mi že chybí vozidla které tam ale mám. A pak když spustím editor úkolů hned to vše padne.
Nevímkam se obrátit prosím poradíte mi někdo?

1. V TrainStpre napřed vše dej vrátit zpět, pokud jej používáš.
2. Postarej se o správná přístupová administrátorská práva při instalaci a spouštění.

2. Postarej se o správná přístupová administrátorská práva při instalaci a spouštění.

Pokud to bylo pro
mě pak ano vše je zpět. A admin plná práva.
To mě napadlo jako první. A stejně s tím nehnu.

Do PC ti nikdo nevidí tak ti těžko poradí, co říká ConBuilder případně ActivityConverter? Je stejného názoru jako ty, že tam ta vozidla máš? Zkusil si vymazat (přesunout mimo sim) všechna vozidla z aktivit, (Activities, Consists, Services) a pak spustit editor.

ConBuilder a ActivityConverter jsou OK a nehlásí chybu. Co se týká to ho co jsi psal níže vyzkouším.
A napíšu

Pokud máš vše jak píšeš tam kde máš mít a ConBuuilder ani ActivityConverter nehlásí žádnou chybu, nemůže ti házet žádnou chybu ani MSTS. Spíše si myslím, že si z nás děláš na Vánoce šprťouchlata a nebo srandu. Jinak to není možné. :-) Pokud vyhážeš všechny aktivity a spustíš jen editor, musí to jít. Možná by nebylo od věci, abys nám ukázal text toho křiku nebo postnul nějaký screen s chybovou hláškou. Dám na to krk, že chyba je opět mezi klávesnicí a židlí, ale to se dá opravit. ;-)

Pošlu print vše projde ale pokud dám editor úkolu pak hláška konec. Jako je fajn forum kde se obviňuji ostatní že si dělají srandu a podobně.
PSCR.jpg

Koukám, že máš nějaký podivný operační systém, nebo jen atypický vzhled. Zkusil bych si pohrát s nastavením zástupce Editors&Tools a hlavně zda je nastaven na Spustit jako správce. Pokud tam opravdu máš vše potřebné, musí to chodit stejně jako všem.

Problém je v tom že tedy po pohraní si jsem se dostal ale když dám nový úkol otevřu 321 pojmenuju dám OK Neodpovídá. Takže stěžejně první problém vyřešen a druhý nastal

Spíše my nechápeme co vyvádíš. Vyházej vše z Aktivities, paths, services, traffik a consists. Otevři editor, pojmenuj si aktivitu, dej OK a čekej, asi půl minuty, než se načte trať. A pak můžeš pracovat dál. Bin nainstalován máš. Tedy instalaci si provedl dle desatera.

To nemusí být ovšem simulátorem, ale tratí 321, zvláště pokud není z origo DVD. Dále kde máš MSTS nainstalované? Pokud v Program Files tak to také není nejlepší nápad, navíc je potřeba dodržovat nějaké postupy při instalaci. Tam bych viděl zakopaného psa. Vyhoď trať 321 a dej tam nějakou defaultní nebo z netu tu, která je free a zkus editor spustit, pokud to půjde, je to v trati, pokud ne, komplet bych odinstaloval MSTS a nainstaloval znovu podle dostupných návodů a hlavně mimo Program Files.

OK díky za radu. Tohle už by dalo smysl. Jo je v program files. No překopu se tím. A je s originálního DVD zakoupeného. Před rokem.

Přeinstaluj podle návodu jinam než do PF, nainstaluj vše potřebné a pak trať. Tu nakopíruj do čisté složky Routes po přejmenování původních, taktéž Global a Sound, ať máš v Routes a Global jen pro tuto trať. Pak vyházej vše jak píše Alcapone a zkus spustit editor. Ještě dodatek, je potřeba mít ve složce Routes u tratě 321 nakopírovanou i složku TUTORIAL ROUTE z origo tratí

Přeinstalace není nutná. Stačí MSTS přesunout do nového umístění a v registrech přepsat jednoduše cestu.

Ta Windows má jednoduše ořezaná v grafice pro úsporu prostředků, není potřeba tam mít omalovánky od Billa. Samotného simu se to netýká, ten má vlastní grafický profil.

Padání editoru s 321 je nejspíše z nedostatku paměti (podle indicií z posledního doplnění), protože po poslední editaci nechal vše naplno zobrazit a pak vypnul. Nedávno jsme to tu řešili: Vyházet všechny trati, nechat v Routes jen jedinou defaultní, s ní spustit editor, v něm pozavírat všechna zatržítka zobrazení a poté vypnout. Vyměnit štreku za 321 a s touto nahodit editor a opatrně zapínat jen nutné volby zobrazení. A neposunovat s obrazem. Na místě udělat potřebné volby, pak zase pozavírat volby, posunout se v mapě na nové místo a znovu zobrazit potřebné. Atd.
Nakonec před opuštěním editoru opět všechny volby zobrazení povypínat, jinak příště zase bum!

Back
Nahoře