Návod k tvorbě aktivit - PPoollll (komentáře a diskuse)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna MirekM
  • Datum začátku Datum začátku
Tomes napsal:
Vitas napsal:
Díky za minulou odpověd, ale mám dalsí dotaz. Dělám aktivitu Nex Z Pardubic do Prahy - Smíchov. V Přelouči chci aby mě předjel Rychlík. Tak udělám trať na druhou kolej a hodim si tam servis. Přijedu tam a čekám na červený. Přijede ten rychlík ale zastaví vedle mě a má taky červenou. Jak ten servis co je přede mnou projede návěstidlo, tak se rozjedu já a rychlík za mnou. Koukal jsem se na to v AE. Potřebuju aby ten rychlík mě zelenou a ne já. Když si tam nedám servis tak to projedu.
Vypusť ten servis podstatně dříve (klidně i o hodinu) a dej mu delší časový bod, pak to musí fungovat.
Díky, zkusim

Zdravim, prosim vás jde nějak udělat, abych v Activity Editoru viděl jak moje souprava připojí nějaký vlak? Teď dělám aktivitu kde se mění lokomotiva jenže moje souprava tu lokomotivu projede a pak se nevejde ani do otočných bodů protože ta celá souprava je dlouhá jak tejden. (Měl jsem samozřejmě odpojení vagonů, ale ty se v AE taky neodpojí).

Vitas napsal:
Zdravim, prosim vás jde nějak udělat, abych v Activity Editoru viděl jak moje souprava připojí nějaký vlak? Teď dělám aktivitu kde se mění lokomotiva jenže moje souprava tu lokomotivu projede a pak se nevejde ani do otočných bodů protože ta celá souprava je dlouhá jak tejden. (Měl jsem samozřejmě odpojení vagonů, ale ty se v AE taky neodpojí).

Tohle v AE nenasimuluješ

Tomes napsal:
Vitas napsal:

Tohle v AE nenasimuluješ

Aha takze to musim normálně projet v MSTS?

Vitas napsal:
Tomes napsal:
Vitas napsal:

Tohle v AE nenasimuluješ

Ahoj,
ono ke tvorbe aktivity nepatri to pouze za pul hodiny zmasit v AE, ale dalsi 3hodiny to testovat primo v MSTS a vychytavat chybky.

Fabio napsal:
Vitas napsal:
Tomes napsal:
Vitas napsal:

Tohle v AE nenasimuluješ

Ahoj,
ono ke tvorbe aktivity nepatri to pouze za pul hodiny zmasit v AE, ale dalsi 3hodiny to testovat primo v MSTS a vychytavat chybky.

No to je jasný, jenom jsem nevěděl jestli to jde. Stejně bych to pak projel v MSTS

Tomes napsal:
Vitas napsal:

Tohle v AE nenasimuluješ

Ale dá se to v msts nasimulovat, dokonce i šibování ale na to musíš přijít sám, žádné stříbrné podnosy se neservírují.

a co takhle si sestavit už na začátek soupravu s těmi v budoucnu připojenými vozy a nastavit podle toho patřičné everz body? když nějaké vozy odpojíš, tak si to posuń do místa, kde se jede už bez těch vodů a dola´duj umístění otočných bodů dál. není to snad tak těžké co říkáš? :wink: hlava pane :lol:

MSTS napsal:
Tomes napsal:
Vitas napsal:

Tohle v AE nenasimuluješ

Ale dá se to v msts nasimulovat, dokonce i šibování ale na to musíš přijít sám, žádné stříbrné podnosy se neservírují.

Tak to bych chtěl vidět, jak nasimuluješ připojení vozů v AE. Jestli to přesto svedeš, tak Ti gratuluju, ale ty kecy o stříbrném podnosu si můžeš nechat.

Čouda napsal:
a co takhle si sestavit už na začátek soupravu s těmi v budoucnu připojenými vozy a nastavit podle toho patřičné everz body? když nějaké vozy odpojíš, tak si to posuń do místa, kde se jede už bez těch vodů a dola´duj umístění otočných bodů dál. není to snad tak těžké co říkáš? :wink: hlava pane :lol:

Aha, dík.

PS: to MSTS: Podle mě je tohle forům od toho aby se radilo a ne aby si každej musel na to co chce přijít sám.

Zdravim mám další problém: Nevim kdy a nevim proč, ale při umístení události se mi nezobrazí v AE. (Nevidim tam prostě to zelené kolo). Nevím čím to je a ani nevím kdy to zmizlo, jen vím že to dřív fungovalo a pak najednou přestalo. Docela to vadí, protože nevim kde jaká událost je a pak v tom mám maglaz dvojtej.

Dobrý den.Chci se zeptat,jak nadefinovat servis2,aby byl neviditelný.Zkoušel sem to podle návodu a nic.Mašina je vidět

LLukass napsal:
Dobrý den.Chci se zeptat,jak nadefinovat servis2,aby byl neviditelný.Zkoušel sem to podle návodu a nic.Mašina je vidět
Servis2 je sam o sobě neviditelný, tam už nemusíš nic víc definovat. Seš si jistý že používaš Servis2 a ne něco jiného???

A ještě jeden dotaz.Jak můžu vložit více traficů do jedné aktivity.Pokud sem si nastavil do své tratě jako trafic Os a Vn tak sem tam měl vždy jen jeden.A navíc si mezi sebou prohazovaly soupravy,takže jel občas Vn s osobními vozy a Os s Easkama...

LLukass napsal:
A ještě jeden dotaz.Jak můžu vložit více traficů do jedné aktivity.Pokud sem si nastavil do své tratě jako trafic Os a Vn tak sem tam měl vždy jen jeden.A navíc si mezi sebou prohazovaly soupravy,takže jel občas Vn s osobními vozy a Os s Easkama...

Chlape, četl jsi vůbec návod. Trafiku tam můžeš mít kolik chceš, ale pokaždé jinak pojmenován vlak. Třeba Os5001; Os5605; atd. Otevři si jakou koliv aktivitu ať vidíš jak to tam je.

palo napsal:
Kde by som nasiel celu cestinu na stiahnutie
Jakou celou ?
Nyní je čeština součástí "binu".
Starou češtinu můžeš použít akorát do simulátoru bez "binu", což je dnes už jaksi mimo.

Cafte páni.Mám dalšiu otázku.Ked tvoríte dlhšiu aktivitu ako riešite jej odskúšanie bez toho aby ste ju začínali stále od znova.Dá sa to vobec?...Niekde sa to tu riešilo ale nedarí sa mi nájst to vlákno.Alebo zostáva jedine použit funkciu timeacceleration?Vdaka.

Back
Nahoře