Trať ČD 180 Plzeň - Furth im Wald

a kdyby se u někoho našla verze trati Plzeň - Cheb od Vrbama, dejte vědět, podklady by se určitě hodily.
Stavět jen podle jiného projektu tratí nedoporučuji. Vždy jsou prvotně nutné stavební podklady. Já se také inspiruji paralelním projektem 321, ale veškeré řešení stanic mám podle sebe. Jenom tam, kde byl model nádraží s perony (Bad Schandau, Děčín, Ústí nad Labem hl.n.) jsem musel kopírovat podle Martina a věřte, že je tohle mnohem složitější a náročnější než stavět přímo podle sebe. Však hned za perony jsem byl opět ve svých kolejových řešeních. Jinak přeji hodně trpělivosti, určitě to bude správný počin a komunita to ocení.

Po stažení tratě a globalu chci vyzkoušet kompatibilitu starších akivit a editor trati hlásí "chyba při nahrávání databáze tratě" pro jistotu jsem tedy dal global i trať do čisté instalace MSTS a výsledek pořád stejný. Když zadám přes editor tratí "obnovit databázi tratě" vyskočí na mne tři hlášky333243039_1224659005106120_7909915335696338052_n.jpg333089168_5974174075984556_8566941724869216525_n.jpg333064498_1682272048859146_2023605794998069983_n.jpgZkoušel jsem všechny možné rady z fóra při řešení problému a nějak se nedaří.

Tyto modely nejsou v trati požity. Stahoval jsem je z tratě 321, vč. REF zápisu, a nevšiml jsem si, že tyto konkrétní modely tam v Shapes chybí. OR na takovouto chybu, kdy model v trati není osazen, nereaguje. Klasické MSTS ho ale striktně vyžaduje a hlásí to jako chybu při načítání tratě.
Celý ten nový úsek tratě do Křimic je postaven komplet v OR editoru TSRE5, protože v klasickém editoru MSTS nelze v trati, kvůli poškozené databázi, hýbat s kolejemi. Co jsem si pořídil W10, MSTS vůbec nepoužívám, tak došlo k tomu, že není zpětná kontrola a tohle mi uteklo. Pod tímto textem je odkaz na stažení nového souboru REF, kde jsem tyto zápisy vymazal. Kdyby ještě někdo našel podobnou chybu, napište, zjednám nápravu.

Ale kontrolu v MSTS editoru je holt třeba udělat vždy. Jinak bude problém s tvorbou aktivit. Takže třeba poslat někomu, kdo má AE MSTS na test, zda jde trať otevřít. Ale jinak super, chystám sr stáhnout, jen co se dodrbu s aktivitou Os5009. Zatím mám pattovou prekérku v Přerově na ČSD 140. :-)

v klasickém editoru MSTS nelze v trati, kvůli poškozené databázi, hýbat s kolejemi.
Vždyť to jde v TSRE5 krásně opravit. Asi minuta práce. Je to dole v tlačítku Hack. Já si takto vyčistil celou BP, když jsem začínal s TSRE5.
Ale je dobré nejprve odebrat koleje kolem poškozeného místa, aby se zásah nepřenesl dál na zdravé koleje.
Jinak v TSRE5 se koleje moc dobře nedají pokládat. Jakmile se dostanu třeba na most, tak se následná kolej už nepřipojí. A také hodně často je nutné již položené koleje přeskládat. Například hotovou stanici dát do sklonu. Tohle v TSRE5 nejde, nebo to jen také neumím. :) A hlavně dynamické koleje. Stačí je natočit jinak, než to jde v MSTS a nejde to pak přeměňovat v Dynatrax. Respektive to tady někdo řešil že mu nejde spustit vůbec. A tohle byla příčina. A já už bez přeměny dynamických kolejí nemohu žít. :) Hlavně to spouštění modelů náspů pod nimi. A nevětší plus je, že tyto koleje se ve hře, kde jsou naklopené oblouky nelámou.
Kdepak, pro stavění tratí jsou nutné oba editory. Jak MSTS, tak TSRE5. A hlavně používat i ten Dynatrax. Každý editor má nějakou přednost. Mě se třeba líbí osazování návěstidel v TSRE5. Model je rovnou zarovnaný s kolejí a save je okamžité. Linkování jde také svižně, ale běda, jak následuje další výhybka proti hrotu, před kterou chci linkovat. Tohle nejde a pak si to tedy dolinkuji v MSTS.

Dobrý den!

Prosím o informaci, jak stáhnout (nebo odkud z jiného místa) novou verzi trasy Trať 180/183, protože na stránkách Moje vlaky mi to hlásí chybu (viz příloha). Jsem z Rumunska, měl jsem na těchto stránkách účet, ale teď už přihlášení nefunguje! Děkuji a omlouvám se za případné chyby v překladu.

Florian,

Přílohy

• Screenshot 2023-03-09 at 10-23-21 404 - Nebyl nenalezen soubor.jpg
    Screenshot 2023-03-09 at 10-23-21 404 - Nebyl nenalezen soubor.jpg
    18.2 KB · Zobrazeno: 0
Dobrý den!

Prosím o informaci, jak stáhnout (nebo odkud z jiného místa) novou verzi trasy Trať 180/183, protože na stránkách Moje vlaky mi to hlásí chybu (viz příloha). Jsem z Rumunska, měl jsem na těchto stránkách účet, ale teď už přihlášení nefunguje! Děkuji a omlouvám se za případné chyby v překladu.

Florian,
Keby som to o sedem prispevkov vyššie nepisal, že je nutne sa prihlasit na stranke, aby to nehadzalo chybu, tak sa tu ani nevyjadrujem zbytočne. Sa čudujem, že clovek ako ty dokaže spustit Openrails či Msts, ked ma problem pochopiť pisané slovo. Ako sorry kamo, ale toto je fak cez....

Trošku se uklidníme, psal, že mu nejde přihlášení a že je cizinec.
Tak potom je zbytočne mu čokolvek pisat česky alebo slovensky, ked je cudzinec a nejde sa mu prihlasit. Ono "big problem" je použit google translator a aj požiadat na danej stranke o zabudnute heslo :D

Keby som to o sedem prispevkov vyššie nepisal, že je nutne sa prihlasit na stranke, aby to nehadzalo chybu, tak sa tu ani nevyjadrujem zbytočne. Sa čudujem, že clovek ako ty dokaže spustit Openrails či Msts, ked ma problem pochopiť pisané slovo. Ako sorry kamo, ale toto je fak cez....
Jsi docela drzej a hlavně neumíš chytrolíne ani číst.

Hoši, nestačilo pouze napsat:
Dobrý den!

Prosím o informaci, jak stáhnout (nebo odkud z jiného místa) novou verzi trasy Trať 180/183, protože na stránkách Moje vlaky mi to hlásíchybu ...
Florian,
Dobrý den, pokud se nemůžete na web přihlásit, nezbývá, než kontektovat admina webu "Moje vláčky". Zde ba CS fóru pod nickem Alcapone.

Hoši, nestačilo pouze napsat:

Dobrý den, pokud se nemůžete na web přihlásit, nezbývá, než kontektovat admina webu "Moje vláčky". Zde ba CS fóru pod nickem Alcapone.
Dane, vsadim sa s Tebou, že do tyždňa tu bude dalši "člen", ktory bude prosit o externy link na trat, lebo na stranke Moje vlačky mu vyhadzuje chybu :D

Dane, vsadim sa s Tebou, že do tyždňa tu bude dalši "člen", ktory bude prosit o externy link na trat, lebo na stranke Moje vlačky mu vyhadzuje chybu :D
Pokud k tomu dojde, nezapomeň to včas oznámit správcům. Jinak je naprosto bezpředmětné o tom psát. I když - dnešní doba takovémuto "upozorňování" na věci příští, potencionálně možné, dosti přeje. :confused::rolleyes:

U aktualizace jste protáhli kus štreky z Plzně-Jižního Předměstí kolem předměstí v Plzni :D až do Plzně-Křimice.
Účel to byl jaký?
Pro uspokojení kvůli rozhledu po okolí nebo je v dalekém plánu pokračovat dále na západ?
Sám jsem si říkal, že projekt je spíše výjimečný díky Šumavě.

Tak bych poprosil mi to upřesnit :D .
Díky

Back
Nahoře