Trať ČD 180 Plzeň - Furth im Wald

Chybějící ?depokanc.ace

Zdravím. Byl jsem donucen přeinstalovat win a tak se mi po instalaci tratě 180 oběvuje hláška: failed to open texture file: `depokanc.ace. Našel jsem někde jinde, že to znamená, že mám nové textury, kde se to už jmenuje ndepokanc.ace bez toho blbého znaku, ale MSTS stále hledá ten původní soub. Když to odklikám, tak to jede, ale v trati se mi každou chvíli objeví podobné hlášky. Poradíte mi, kde můžu sehnat nějakou opravu, případně jak to opravit sám? Mám nainst. MSTS bin 1.7.051922, trat verze 1.01, global 1.0, 2 updaty zz stránek ...ic.cz (počasí+něco :) ) Možná, jsem zvolil špatný postup instalace, ale zkoušel jsem to různě opravit a nic. Jinak reinstal jenom MSTS je akce na celý den! Už by někdo měl konečně začít používat lepší způsob instalace wagonů a vůbec všeho! Vždyť je to tak jednoduché lidi.

Bohužel ti neporadím v tomhle jsem malým pánem, ovšem ten způsob instalace mě dosti oslovil. Není problém tuto takto kopírovat ale instalák je lepší. Píšeš, že je existují i jednodušší instalace, tak umíš vyrobit instaláky? Mohl by jsi mě tuto naučit jak se to dělá? Také jsem uvažoval, že budu svoje modely dávat do instaláků ;-)

Instaláky

Čoudo, zkus na Interfernetu pohledat např. prográmek INSTALL CREATOR. Dá se k němu získat nejen český překlad programu, ale i tzv. CZ modul, který obsahuje českou verzi vlastní instalace tak, jak bude reálně probíhat. Je u toho slušný průvodce, náhledy po každém provedeném kroku, uživatelské nastavení atd. V něčem podobném asi pracuje Zbyněk při vydávání aktualizací BP. Dle potřeby dokáže i výrobu odinstalátoru (strašný slovo).
Hodně úspěchů, je to jednoduchý program.

Zde na http://www.clickteam.com,

zkus ale radši Slunečnici, Studnu, Stahuj, Sosej apod. Kdyby nebyl, ozvi se na SZ.

Naposled editoval moderátor:
Re: Chybějící ?depokanc.ace

Tak znovu
strvp napsal:
Zdravím. Byl jsem donucen přeinstalovat win a tak se mi po instalaci tratě 180 oběvuje hláška: failed to open texture file: `depokanc.ace. Našel jsem někde jinde, že to znamená, že mám nové textury, kde se to už jmenuje ndepokanc.ace bez toho blbého znaku, ale MSTS stále hledá ten původní soub. Když to odklikám, tak to jede, ale v trati se mi každou chvíli objeví podobné hlášky. Poradíte mi, kde můžu sehnat nějakou opravu, případně jak to opravit sám? Mám nainst. MSTS bin 1.7.051922, trat verze 1.01, global 1.0, 2 updaty zz stránek ...ic.cz (počasí+něco :) ) Možná, jsem zvolil špatný postup instalace, ale zkoušel jsem to různě opravit a nic. Jinak reinstal jenom MSTS je akce na celý den! Už by někdo měl konečně začít používat lepší způsob instalace wagonů a vůbec všeho! Vždyť je to tak jednoduché lidi.

Zjistil jsem, že na notebooku mám nainstal verzi tehle tratě s těmi starými názvy, zkopíroval jsem ten depokanc.ace a nic to nepíše a jede, ale na "širé trati" se mi hlásí ještě spousta chybějících souborů a kdybych je měl všechny zapsat, abych věděl o které jde - týden. Napadlo mě vzít tu složku a zkopírovat ji celou s tím, že dám nepřepisovat. Mno ale pořád to bude taková divná akce. Help nerozumíte tomu někdo trochu líp? Někde přece musí být soubor, ve kterém je napsáno jaké se požadují ty textury. Stačilo by ho překopírovat nebo v horším případě editovat. Help please!

Dík

Re: Chybějící ?depokanc.ace

strvp napsal:
Tak znovu
strvp napsal:

Zjistil jsem, že na notebooku mám nainstal verzi tehle tratě s těmi starými názvy, zkopíroval jsem ten depokanc.ace a nic to nepíše a jede, ale na "širé trati" se mi hlásí ještě spousta chybějících souborů a kdybych je měl všechny zapsat, abych věděl o které jde - týden. Napadlo mě vzít tu složku a zkopírovat ji celou s tím, že dám nepřepisovat. Mno ale pořád to bude taková divná akce. Help nerozumíte tomu někdo trochu líp? Někde přece musí být soubor, ve kterém je napsáno jaké se požadují ty textury. Stačilo by ho překopírovat nebo v horším případě editovat. Help please!

Dík

Představuješ si to moc jednoduše. Žádný takový soubor ve kterém by byly zapsány textury neexistuje. Odkaz na textury si v sobě nese jeden každý soubor modelu a chybová hláška se objeví vždy když je ten model načítán k zobrazení. U trati může existovat soubor referencí na modely (*.ref), ale ten je důležitý pro stavitele trati, pro normální funkci potřeba není a ve veřejné instalaci vůbec být nemusí. Jednotlivé modely objektů jsou zapsany v souborech čverců (*.w), ale tam nemá jakýkoliv smrtelník neznalý problematiky co dělat (poškození těchto souborů je půšvih a znamená reinstalaci celé trati).
A instalátory jsou dobrá věc pro lidi neznalé problematiky, člověk znalý volí většinou ruční instalaci, kdy má vše pod kontolou.

Re: Instaláky

Venny napsal:
Čoudo, zkus na Interfernetu pohledat např. prográmek INSTALL CREATOR. Dá se k němu získat nejen český překlad programu, ale i tzv. CZ modul, který obsahuje českou verzi vlastní instalace tak, jak bude reálně probíhat. Je u toho slušný průvodce, náhledy po každém provedeném kroku, uživatelské nastavení atd. V něčem podobném asi pracuje Zbyněk při vydávání aktualizací BP. Dle potřeby dokáže i výrobu odinstalátoru (strašný slovo).
Hodně úspěchů, je to jednoduchý program.

Zde na http://www.clickteam.com,

zkus ale radši Slunečnici, Studnu, Stahuj, Sosej apod. Kdyby nebyl, ozvi se na SZ.

Podle toho, jak vypadá instalák od Zbyňka, tak dělá v InnoSetup - stejně tak v tomto dělám instaláky modelů a kabin i já. Je to free včetně CZ a SK lokalizace, možnost volby jazyka při instalaci ( to pro ty,kteří by chtěli být světoví). Můžu poskytnou upravené scripty, kde pak stačí podhodit jenom správné obrázky.

CHlapi děkuju vyzkouším to.

Miran: copak psal? mě to zajímá :bounce: :salut: :twisted: :roll:

Ahoj, chci se zeptat jestli neplánuješ prodloužit trať z Klatov přes Sušici do Horažďovic předměstí (trať 185).

To určitě ne. Jak bylo spáno v minulosti Šnek staví trať na prahu. Zkončil někde před zdicema možná už na Kařízku nevím, kvuli rodině. Ať to upřesní sám jak na tom valstně je a co se děje..

venca.roy napsal:
Ahoj, chci se zeptat jestli neplánuješ prodloužit trať z Klatov přes Sušici do Horažďovic předměstí (trať 185).
Natoč videa,nafoť fotky,dodej dokumentaci a možná se Šnek v někdy později chytne.

Asi bych měl ujasnit pár věcí.Opravdu stavím na Prahu,hotovo je se vším do Rokycan,koleje položený na Zbiroh.Bohužel dvě malý děti mi časově nedovolují se stavbě věnovat nijak výrazně i když by chuť byla.Stavět na Sušici a Horažďovice by bylo moc pěkný je to trať vyšitá pro 831 a i když by podle GVD dva roky tam jezdit vůbec už neměly,jezdí pořád a dodávají tu správnou podšumavskou atmosféru.

Re: Trať Č�180 Plzeň �Furth im Wald

Pěkné odpoledne,mámdotaz k trati.Když se mi trať sputí tak se mi vypisujou hlášky že v adresáři textures nenachází soubor "zarazedlo kolejnicove" .Mohl by jste mi někdo pomoct,děkuji.

Ahoj ,najdi si ji ve složce textures u jiných tratí a zkopíruj.Udělal jsem to taky tak.Myslím,že zarážedlo obsahuje trať321.

To latich: Díky moc za pomoc už jezdím . A ještě bych měl otázku nemátě nikdo točnu?Díky moc

ruzeri napsal:
To latich: Díky moc za pomoc už jezdím . A ještě bych měl otázku nemátě nikdo točnu?Díky moc

Tudletu točnu jsem udělal jako ceduli 24 (u 321), ale texturu cedule24.ace jsem prejmenoval na TOCNA.ace, a bez poroblémů.

Mam dotaz, jakto když dam složku s tratí 183 do routs, a pak pustim hru tak to napíše chybu a vypne se?

Odpovědel sis sám. Vypne se to proto, že tam je nějaká chyba. Ale bez textu té chyby ti asi nikdo neporadí...

Kank napsal:
Odpovědel sis sám. Vypne se to proto, že tam je nějaká chyba. Ale bez textu té chyby ti asi nikdo neporadí...
Takhle chová MSTS, pokud máš k trati nepřátelský Global a mícháš Global BP a xtracksy.

Back
Nahoře