Trať ČD 180 Plzeň - Furth im Wald

Já jsem si jezdil tuto trať s mapou a vše odpovídalo.Spíš si myslím,že nejsou přesné poloměry oblouků,taky jsou skoro furt stejné,ale mně to nevadí a moc rád tam jezdím.

Já sice stavím mapy do TRS, ale na MsTS jsem nezanevřel (ačkoli to tak možná vypadá), a projedu se i v tomto herním systému. Tu trať Plzeň - Furth im Wald mám samozřejmně staženou a mám ji rád, tak jako každou trať, kde převážně jednokolejná trať probíhá lesem, různě se klikatí, stoupá do výšin, atd. Prostě to "dýchá historií".
ta trať je povedená a až na pár detailů je dobře udělaná, nelze ji nic velkého vyčíst. Rozhodně patří mezi ty povedené. :wink:

Tato trať vznikala krátce po zveřejnění mé trati Kúty - Brno. V té době jsme měli holé ruce a maximálně školní atlas. Žádné ortofotomapy. Proto i já měl v trati hodně nepřesností. Některé úseky jsem stavěl znovu, ale ty co byly uprostřed, tam už chybějící nějaký ten kilometr není možné opravit.
Ohledně této trati, po vzniku map na http://www.mapy.cz jsem se díval, jak to Šnek postavil a jediné co mi vadilo, že poslední úsek do Furtu měl zakroucený vlevo. Ale nevidím to jako tragedii ani problém tento úsek srovnat dle reálu, protože je to koncová stanice. Jinak tuto trať v reálu neznám, tak nemohu posoudit.
KimiR si musí uvědomit, že ne každý si může dovolit nad MSTS ztrávit veškerý volný čas. A právě přesné zaměření trati toho času spolkne nejvíc. Kdo chce něco podobného kritizovat, ať nejprve předvede svou tvorbu. Rádi se všichni stavitelé tratí přiučíme. Podle mě, 180/183 splňuje kriteria pro reálnou trať (Kdyby tam měl opravdu hrubé chyby, dávno by se někdo znalý místních poměrů ozval) Pokud Šnek neuvažuje o dalším rozšiřování trati, kde by se tratě propojily i v jiných bodech, tak nevidím problém.
Polofikce je každá trať stavěná bez podkladů jen po paměti, byť s reálnými názvy stanic. (pokud dotyčný nemá fotografickou paměť :lol: )

Naposled editoval moderátor:
Sry, prešiel som celé vlákno, ale buď to tam nie je alebo mi uniklo kde sa tá trať dá stiahnuť. Takže kde? :D :eek:

Rád bych se k celé věci vyjádřil.Byl jsem na dovolené,tak jsem nemohl reagovat hned.Trať 180 jsem začal stavět v té době jako Zbyněk a opravdu v té době jsme neměli v ruce žádné pomůcky,žádné návody,všechny již dnes běžné věci jsme museli pracně zkoušet,vymýšlet co všechno editor dokáže snést.Někdy toho hlavně co se týče trpělivosti snesl hodně málo a My taky.Z druhé strany nás táhla touha nejezdit jenom po původních tratích.
Vždy jsem tvrdil,že v MSTS se nedá udělat trať úplně přesně podle skutečnosti,ale snažil jsem se v co největší míře,aby co nejvíce věcí odpovídalo skutečnosti.
Trochu mě mrzí,že jsem nenalákal ještě víc modelářů,aby se trať ještě víc přiblížila realitě.Jsem rád,že si ji lidé projedou a slyším vesměs kladné ohlasy.
Pro ty,kteří mají jiný názor,nemůžu jim jejich názor brát.
Každý se z nás pořád učí a přivítám každou novou trať na které si rád zajezdím jako na současných.Šnek

Já si myslím, že je tvoje trať v pohodě . Jonáš skinuje Plzeňský tranzistory, což je jedině dobře a pomůže to k reálnosti aktivit. Momentálně jsou dva ke stažení u mě. vůbec by nebylo špatné zařadit je do trainsetu BP, protože ty dva co tam jsou je docela nevyhovující počet...

DEJV00 napsal:
Já bych se jenom chtěl zeptat zda-li někdo nepracuje na skinu tohoto Brejlovce http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/754182.jpg protože je pro tuto trať také idealní...
Jak jsem se tak ptal, tak tento skin existuje....ale pouze v malém rozlišení :roll:
Podle fotky je to Brejlovec 754-048,který ještě minulý grafikon jezdil
na Železnou Rudu v turnusu.Bohužel od nového GVD byl přemístěn na Moravu.

Šneku nemáte pravdu. Tento stroj byl přmístěn do severovýchodních čech, konkrétně do podorlickohorského Letohradu :lol: a vozí rychlíky trutnov-Hradec Králové či Hradec Králové-Letohrad(i Lichkov, to jen ve zkratce). Chystám se i na něho, ale nejprve ho musím nafotit a to by šlo jedině v pátek v Hradci, když jedu domů. mám tam asi hodinku čas. uvidíme co tam bude teďkon a jestli vyjde počasí. Já mám v plánu tolik skinů. Úplně nejradši bych udělal 750 346-9, ale ta 754 048 ně taky láká :wink:

Tak to je možné,včera jsem se ptal strojmistrů v Plzni a Ti říkali někam na Moravu.Aspoň víme přesnější informaci.

Šnek napsal:
Tak to je možné,včera jsem se ptal strojmistrů v Plzni a Ti říkali někam na Moravu.Aspoň víme přesnější informaci.
Nesmíte zapomínat, že pro zápaďáky jsou Východní Čechy už Morava a pro Východňáry na Slovensku je Morava někde v Čechách. :lol:

Šnek napsal:
Já když byl na vojně v Bohumíně,tak jsme my zápaďáci byli "Švédi"

... tímto se omlouvám všem "Švédům" za příkoří,která na nich v minulosti páchali velitelé v bohumínských "železničních" kasárnách. :D :D :D

David

Problémy

Šnek napsal:
Trolej je dělaná jako statický objekt rovnou se sloupy.Tak né,že osadíte sloupy a pak doplníte trolej,ale trolej je dělaná rovnou se sloupy,přímo na konkrétní místo kam patří.Pro každou stanici vymodelovaná zvlášť.

Ahoj Šneku, předem HOOODNĚ pochval!! Je to supr a moc se mi líbí, ale jak je známo, jsem tak trochu dementní a nevim, kde sem udělal chybu, ale trať mi ničí nervy v několika bodech:
1) Ta trolej na neeliktrifik úsecích má být?? Nebo sem něco udělal blbě a ukazuje se mi tam náhodou?
2) Aktivity- nefunguje mi jízdní řád-neukazuje stanice, čas, nic... :(
3)Aktivity editor - Z neznámých důvodů mi pokaždé jen tato trať shodí celý systém
a za 4) když jedu explo jízdu s plechovkou na Klatovy a v tý zastávce hned za plzní se chci otočit a přehodit výhybku, pokaždé mi to celé spadne, div ne celý win... :(

Myslel jsem, že dělam něco špatně při instalaci, ale podle problémů a řešení co sem tu vyhrabal mi to pořád nejde, prosím o pomoc!!! :( Napiš mi, co si o tom myslíš až budeš mít chvilku a promiň, že otravuju! :( nebo kdokoli! Díky...

Mortega:
1. Treba vypnúť zobrazovanie troleja v nastaveniach MSTS.
2 ?
3. Máš nainštalovaný update trate?
4.?

nebulus napsal:
Mortega:
1. Treba vypnúť zobrazovanie troleja v nastaveniach MSTS.
2 ?
3. Máš nainštalovaný update trate?
4.?

Pardon, s těma trolejema už sem to dořešil, update nainstalovaný mám, o to víc se nervuju, když to pořád nejde... :(

Back
Nahoře