Trať ČD 180 Plzeň - Furth im Wald

Zbyněk Šemora napsal:
Petr Novák napsal:
Záleží na tom,jakou verzi ConBuilderu máte.Doporučuji verzi 2.2.9 a vyšší,nyní je aktuální 2.3.2,je na webu.S těmito verzemi spolupracuje SView 1.4 úplně bez problémů.Nastavení 3D prohlížeče do ConBuilderu je přes tlačítko Options v liště nástrojů,vybereme položku Select 3D viewer,zobrazí se panel,kde vyhledáme nainstalovaný SView.exe,nikoliv SView 1.4.Exe.Jiná cesta není,SView se nezobrazí.Ruční napsání cesty ConBuilder nereflektuje.

Tak jsem si dle doporučení stáhl Update Conbuilderu, mám 2.3.2 a znovu nainstaloval SView 1.4 a úplně ty samé problémy, SView.exe se v nastavení Conbuilderu nezobrazí.
Jestli náhodou nevadí, že mám SView na disku D. Na C mám pouze (Wirus XP a všechny programy směruji jinam). Takže opět přecházím na SView 1,3 (dnes už potřetí) Ještě jsem to zkusil instalovat na C, ale zbytečná námaha. SView 1,4 z Conbuilderu jakékoli verze nasměrovat a samozřejmě ani spustit nelze. Ale podstatné je, že mi funguje současně RouteRiter.

No jo,mě nenapadlo,že si někdo nainstaluje programy na různé disky.Ono to má být implicitně všechno na C:\ kvůli tomu,že se tam též implicitně instaluje MSTS.Takže jsou překřížené soubory a nemůže to fungovat.Něco podobného jsem řešil u jednoho známého,kderý si MSTS nainstaloval na D:\ a pak se strašně divil,že mu to pořádně nefunguje a nemůže doinstalovat Protrainy.....Takže buď bude všechno na jednom disku D:\,ale potom si ručně upravit cestu k instalaci a pak vyčistit registr od neplatných záznamů,jinak to bude blbnout pořád.

ale já od počátku vše implicidně instaluji na D. Tam kde je windows instalovat i programy, to není šťastné řešení. Doma jsem ještě otestoval další dvě instalace. Ani na jednom počítači mi Shview1.4 v počítači nelze nastavit. Jinými slovy 1,4 je v Conbuildru nepoužitelný. Do verze 1.3 vše OK bez problému. Má někdo jiné zkušenosti?

Zbyněk Šemora napsal:
ale já od počátku vše implicidně instaluji na D. Tam kde je windows instalovat i programy, to není šťastné řešení. Doma jsem ještě otestoval další dvě instalace. Ani na jednom počítači mi Shview1.4 v počítači nelze nastavit. Jinými slovy 1,4 je v Conbuildru nepoužitelný. Do verze 1.3 vše OK bez problému. Má někdo jiné zkušenosti?

Tak to je někde chyba při instalaci.Nejdříve ze všeho všechny dřívější verze SView se musí odinstalovat!Sview 1.4 se instaluje až potom.Doufám,že ten zip.soubor nejdříve rozbalíte do nějaké dočasné složky a teprve pak provedete čistou instalaci.Vyhledání SView 1.4 ConBuilderem je pak naprosto bez problémů.Rád bych tady vložil obrázek z obrazovky při vyhledávání SViewu pomocí ConBuilderu a nevím,jest-li je to vůbec možné.Přenos pomocí schránky Windows se nepodařil

Tak to je samozřejmost, nějakou tisícovku instalací už mám za sebou. Je pravda, že první verze Shview jsem na PC počítačích měl poprve v C, změnil jsem cestu na D až pro další čtyři novější verze, ale v notebooku, tam od počátku je vše směrováno na D. Tedy žádná chyba.
Ale neřeším funkčnost Shview1,4, ten mi funguje sám o sobě na "1", ale nejde zadat pro něj cestu pro Conbuilder. exe soubor se tam nezobrazí. Když dám na zástupce tohoto programu vlastnosti, tak každý zástupce tam má vypsanou cestu, ale tento ne. Je tam jen název. To je mi divné.

Chlapi, mám problém. Po použití Route Ritteru k opravě tratí mi zmizely všechny silnice . Nevíte někdo jak je dostanu do MSTS zase zpátky. Snažil jsem se postupovat dle návodu a najednou takový fiasko. Prosím naléhavě o pomoc. Děkuji !

Viem, že je to nekonečne omieľaný problém s inicializaciou terenu, ale aj tak. Podľa všetkého sa patch nemá inštalovať. Asi pred dvoma týždňami som stiahol Vysočinu a zapáčila sa mi. Nemal som aktivity, tak som ich stiahol, nemal som consisty, poslal mi ich Martens, za čo mu ďakujem. Nemohol som aktivity hrať preto, že to nemalo patch, v ktorom boli zmeny. Patch som stiahol a pustil som MSTS. Pri načitávaní Vysočiny s patchom vyhlásilo staré známe-inicializacia blablabla :mad: :mad: . V editore išla v pohode. Môže mi niekto z Vás povedať, v čom je jednoznačný problém?
Robo

Naposled editoval moderátor:
Robo napsal:
Viem, že je to nekonečne omieľaný problém s inicializaciou terenu, ale aj tak. Podľa všetkého sa patch nemá inštalovať. Asi pred dvoma týždňami som stiahol Vysočinu a zapáčila sa mi. Nemal som aktivity, tak som ich stiahol, nemal som consisty, poslal mi ich Martens, za čo mu ďakujem. Nemohol som aktivity hrať preto, že to nemalo patch, v ktorom boli zmeny. Patch som stiahol a pustil som MSTS. Pri načitávaní Vysočiny s patchom vyhlásilo staré známe-inicializacia blablabla :mad: :mad: . V editore išla v pohode. Môže mi niekto z Vás povedať, v čom je jednoznačný problém?
Robo

Neřeš to,pokud máš zájem,mohu Ti poslat Vysočinu verze 1.2 se vším,tj i s aktivitami a consisty na 1 CD.Maila na mě máš u příspěvku. :lol:

Naposled editoval moderátor:
180ka

ja se omlouvam ze se drze ptam, ale sem strasne nedockavy, kdy uz vyjde aktualizace, na ty Klatovy. a screenech to vypada gooood, tak se moc tesim

To VaclavS: a nebo mi napis mailem adresu, ja ti to CD poslu.
Karel
P.S. Nic nemazu, vse poctive schovavam :-).

trať 180+183

Zdravím příznivce 180+183.Trať Plzeň-Klatovy je vlastně už hotová.Na 180tce jsem vyměnil všechny návěstidla od p.Poláka a 183 je už má taky.Poslal jsem trať pár stavitelům tratí,ale zatím ještě musím plno věcí doladit co se týče instalace atd.Jak bude všechno v pořádku ozvu se.
Šnek

Ahoj, tak to je výborný :) Na tu 183ku se už moc těším. Bude fajn jezdit tam s elektrikama.Držím palce

Šnek:
Čo je nové v trati 180+183? Ubehlo už niekoľko mesiacov od posledných informácii. Nedá sa uverejniť aspoň tá časť ktorá je už hotová? Chýbajú mi kopce na postrkové aktivity.

Kde muzu v momentalne trat sehnat v pripade,ze s nikym se osobně neznám a v případě,žë stránky Filipa Havla jsou zrušené.
Dokáže mi někdo pomoct? Diky

Momentálně asi nikde, leda někde u známeho, co ji má stáhnutou, a hodí ti ji na CD, nebo někdo to dá na Web.

Jestli chceš, písni mi na mail, mám ji na CD přímo od autora + (snad) všechny aktualizace, a šlape mi dobře. motorová Myš

Ahoj co nového?Ke 180tce jsem dodělal trať 183 Plzeň-Ž Ruda konečně můžu jezdit do Klatov s 242 a nahoru 750.Ještě musím dodělat názvy stanic a poupravit nesrovnalosti oproti skutečnosti,ale upozorňuju stavím si to podle toho aby se mě to líbilo a měl z toho radost.Jestli mi někdo poradí,dal bych do placu i nějaké obrázky.Šnek.

Back
Nahoře