Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak aj ja pridám jednu skutočnú príhodu. Jeden nemenovaný "fíra" zo zvolena raz dávno odstavil cenulu po postrku na Kremnických Baniach. Čo čert nechel mašinka hijó na turček. Nasadli do druhej mašiny (za komančov tam toho zvyklo stávať) a vybrali sa za ňou. Ako ju zastavili neviem, ale viem určite, že to bol spôsob Steven Segal. Či už zavesil skrutkovku, alebo otvoril priebežné potrubie - čo sa mi nepozdáva, lebo vtedy (a možno aj teraz) mal málokto zapnutú mašinu na postrku v brzde. No keď budem najbližšie s ním, tak sa ho na to spýtam. No a dotyčný nemal s toho nič. Na jednej strane by bol veľký prúser, že to ušlo no na strane druhej veľký hrdina, že to "chytil".

Zkusil jsem u aktivity BEM dohonit ten odjíždějící rychlík v Ústí a pomoct mu coby postrk. Stihl jsem to ještě před odjezdovým...jemně jsem zhruba v 50 políbil poslední vagon a hra zkolabovala...:o) No, asi nebudem moct vyvádět takové kousky jako mistr Marvan na plátně...:o)

Já to zkoušel ve Vysočině, kde v jedné aktivitě u rychlíku hned v první stanici se dal dojet náklad a naprosto v poklidu se k němu dalo připojit. Pak to celé poslouchalo pokyny moje a jen si teď už nevzpomínám, jestli to po odpojení samo odjelo a nebo jestli jsem se musel uhnout já. Už je to dlouho. Ale zkusil jsem to několikrát a MSTS nezkolabovalo. Něco podobného bylo i v základních aktivitách severoamerického koridoru, kde se taky lokomotivou chytala Acela a taky to bylo funkční.

Takže k tomu chytání vozů. O reálu zde nebudu psát neboť tam se pošlou neovladatelné vozy do hlíny když to jde. Ve Vršovicích na spádovišti na to byly určeny speciální koleje kam to posílaly když jim ty vozy ujely.
Teď ale k simulátoru. Jel jsem pár úkolů kde se připojuju k jiné činné (jedoucí) soupravě. Simulátor mi ani jednou nespadl. Tento fakt si ale vysvětluji tím že nemám ve svém vozovém parku prakticky jediné vozidlo do jehož chování bych nerýpal. Jako příklad jednoho úkolu mohu uvést toto - pára táhla asi 40 krátkých dvounápravových starých vozů. Souprava byla zbržděna několika vyčkávacímy body za sebou a mezitím bylo nutné se k této soupravě připojit zezadu. Celé to fungovalo díky tomu že tyto vozy NEMĚLY brzdy - stará konstrukce kde jezdili brzdaři a točili klikama od brzd. A bylo jedno jak moc se do těch vozů narazilo. Takže pokud není chování VŠECH použitých vozidel vyladěno (zejména brzdy jak u vozů tak i u mašin) tak na toto můžete zapomenout.
A k tomu pohybu UJETÝCH vozů - k tomu je určen Servis1. Jde jen o to nadefinovat odpovídající trasu někde na svahu, počáteční rychlost, výkon a máte vozy v pohybu. Jinak Servis1 byl vytvořen kvůli simulaci počítačového posunu přes svážný pahrbek a za určitých podmínek to i funguje. Jde ale o více věcí, které je zapotřebí použít, a celé to nadefinovat není zase tak jednoduché.
Svého času (několik let zpět) kdysi i Pampaliny zveřejnil úkol kde se chytaly vozy v pohybu. Takže nic neuskutečnitelného v MSTS to není. Otázkou ale je jak moc by to odpovídalo realitě.
Nic víc k tomu teď psát nebudu.

Já jsem si kdysi na jedné španělské trati udělal aktivitu, kdy jsem stál s lokomotivou na odstavné koleji v nádraží a do nádraží se mi pomaličku vploužila jakoby porouchaná souprava tažená dieselem. S mojí loko jsem si najel před ní k nástupišti a ona pomaličku došourala k mojí stojící lokomotivě a připojila se. Po odbavení cestujících jsem s touto soupravou pokračoval v pohodě dál až na konečnou, stavěl ve stanicích, nabíral lidi apod. Ale bylo to velký laborování. Už je to sice delší doba, ale nespadlo mi to, to vím na tuty. Zdraví Lord.

Když už dělat takové kousky nebylo by možné rozpohybovat točny? Bylo by to reálnější než např. triang v Pardubicích

novotnypepa napsal:
Když už dělat takové kousky nebylo by možné rozpohybovat točny? Bylo by to reálnější než např. triang v Pardubicích

V připravovaném MSTS 2 ta točna funkční byla,viděl jsem video.Jenže ten projekt nějak usnul a co bude dál,to neví snad nikdo....

Možná by bylo lepší kdyby se MSTS2 nechalo spát a vyšel nějaký update k první verzy, protože ta dvojka by už nemusela podporovat české tratě, loko atd. a stala by se pro většinu uživatelů nezajímavá.

Možná jsem dnes objevil Ameriku, ale stále mi vrtalo hlavou, proč se mi v Conbuilderu nezobrazují "LOOSE CONSISTS".
Ale jedna aktivita a to mt_napetova_vyluka.act tam se to zobrazuje.
Tak jsem se na to kouknul a už to mám.
soubory act. otevřete a najděte řádky:
Name ( "Chybějící soubor se soupravou " )
a nahraďte je:
Name ( "Loose consist." )
Ale Mirec používá např.
Name ( "Odstavena suprava c.1 " )
to je také potřeba změnit na
Pak už krásně uvidíte kolik každá aktivita mrtvých consists používá.
Já mám otestováno, že do 3 až 4 to funguje bez problémů.
Můj Bem jich má 6 a už hra občas vyhazuje chyby a padá (po dostavění do Letohradu bude změna této aktivity).
Dále v tomto prográmku můžete vozy jednoduše vyměňovat

Další věc. Už je dokázané, že nadměrný počet nejen consistů zpomaluje start MSTS. Sice ne všude to půjde sjednotit, ale pro určité vlaky a ucelené soupravy je zbytečné mít od stejné soupravy 10 jinak pojmenovaných consists.
Změna může být jen v použité lokomotivě
Opět by to chtělo systém. Např.
362168_R376Devin_2005.con (rok by tam být nemusel)
350014_EC173Vindobona.con
151001_IC504JanPerner.con
ES4990006_EX373BaltOrient_1987.con
809057_solo.con
560003_4x063_560004.con
363161_4xbdmtee.con
363005_4xbdmtee.con
atd.

To mne nyní napadlo. Je to jen návrh, týkalo by se to hlavně souprav, které se opakovaně vyskytují v různých aktivitách.
Rok na konci by se i mohl vynechat, ať název není moc dlouhý.
Samozřejmě méně časté vlaky by měli individuální označení dle uvážení autora (výlukovky, nákladní vlaky) a tam by se do consists už dával parametr značka autora, např:
mirec_670_doprava 15.con
zs_02_naklad1.con
Aby se při odstraňování nebo přesouvání ohraných aktivit daly rozlišit i příslušné consisty navíc.

Dále Servisy , Paths i Traffic, tam už sdílet nic nelze, ani se nesmí, tak tam bych nechal vše jak je to doposud: Značka autora_vlastní označení.

Zbyněk Šemora napsal:
Možná jsem dnes objevil Ameriku, ale stále mi vrtalo hlavou, proč se mi v Conbuilderu nezobrazují "LOOSE CONSISTS".
Ale jedna aktivita a to mt_napetova_vyluka.act tam se to zobrazuje.
Tak jsem se na to kouknul a už to mám.
soubory act. otevřete a najděte řádky:
Name ( "Chybějící soubor se soupravou " )
a nahraďte je:
Ale Mirec používá např.
Name ( "Odstavena suprava c.1 " )
to je také potřeba změnit na
Pak už krásně uvidíte kolik každá aktivita mrtvých consists používá.
Já mám otestováno, že do 3 až 4 to funguje bez problémů.
Můj Bem jich má 6 a už hra občas vyhazuje chyby a padá (po dostavění do Letohradu bude změna této aktivity).
Dále v tomto prográmku můžete vozy jednoduše vyměňovat

Tak, tak. Já nepoužívám češtinu, takže s tímto problém nemám. Conbuilder holt nic jiného nenajde.

Problém so zrýchlenou simuláciou.
Začal som si robiť aktivitu, postavil som si trasu a potreboval som zistiť časy ktorými prechádzam cez jednotlivé stanice. Spustil som teda zrýchlenú simuláciu v editore a čas vôbec nezodpovedá skutočnosti. Zistil som že lokomotíva sa pohybuje po trati stálou rýchlosťou cca 40 km/h. Toto presahuje asi 3x čas ktorý sa dosiahne pri skutočnej jazde. Doteraz keď som potreboval prispôsobiť čas skutočnosti tak som upravil hodnotu Vyžadovaná presnosť hráča - a nebol žiaden problém nastaviť reálne pomery.
Teraz na tejto aktivite to nereaguje (trať Kúty-Brno) na žiadne zmeny hodnoty. Výsledný čas je vždy ten istý. Nemáte niekto skúsenosť čo to môže spôsobovať?

Pozn. Vyskúšal som si túto zmenu hodnoty na trati Plzeň - Furth im Wald a tam to bez problémov funguje t.j. zmenou hodnoty sa menia aj časy.
Tak mi to pripadá akoby problém bol v trati Kúty-Brno.

Kebarko

Do toho můžou regulérně zasahovat ještě dvě věci zde nepopsané. Maximální povolená rychlost v daném úseku tratě a maximální povolená rychlost použité lokomotivy. Také to mohou nepřímo ovlivňovat sklonové poměry, výkon a zatížení soupravy.
Neregulérně do toho může zasahovat parametr MaxVelocity ( 30.55556 0.13671 ) použitého consistu kde první číslo udává také maximální rychlost v m/s což v uvedeném příkladu činí 110 km/h. Podle čeho se tento parametr zapíše do consistu jsem teď nezkoumal ale vím z jiných diskusí že ne vždy ho mají lidi v consistech zapsán správně. Jak se jim to ale povedlo při regulérní tvorbě (podle nich) consistů v editorech nevím.

ZS_01_narocna_sluzba

Kucí, pomozte. Buď jsem blbé a nebo nevím. V CT odstavím porouchanou mašinu do šturcu, vrátím se na soupravu a pokračuji s osobákem do Pardubic. Vše je OK, ale před Pardubicemi musím zastavit před návěstidlem na STUJ, přede mnou je v oddílu nějaká souprava s mašinou proti mě a stojím a stojím a čučím na soupravu a mašinu od ní.
Je to normální a mám jen vydržet ?
Jinak se mi to líbí, je to jako v reálu. Člověk jede sólo domů, těší se jak spadne z mašiny a frčí domů, ale dispečeři jsou jiného mínění.
Karel

Jó, Karle, přijel jsi pozdě, já jsem taky takhle skončil. Když jsem podruhé nemohl dohnat sekeru, tak jsem prostě mezi poli nezastavoval a v Pardubicích na čas jsem tuto soupravu potkal u nástupiště. Takže znovu a lépe :lol: Tedy nic ve zlým, mně se to stalo u některé nižší verze náročné služby, tu poslední (8) jsem ještě nedojel. Ale takových chytáků pro oozdilce je tam víc. Ukládej, ukládej, ať máš odkud vyjet znovu. ČAU!

No on je problém v tom, že jaksi nejsou v jízdním řádu časy. Ani čas odjezdu z CT. Takže zřejmě nezbývá, než to sypat na hraně rychlosti a odhadem.
I tak díky za tip, zkusím trošku té Bobině prohnat faldy :-). Mimochodem, chtěl bych mít auto, které by umělo akcelerovat tak, jako E499.0 (tedy když byla sólo). To byl pěkný odpal z místa :-).
Karel

A v kolik si se na tý červený zastavil?Když se podíváš na fóru trati Kúty Pardubice str.85 tak tam najdeš o Michala asi rekordní úspěch.Je to sice ze starší verze Náročné služby,ale ty časy by měly tak troche ladit.Jel jsem (8) už dávno,ale nejpozději v 16,28 musíš být před Pardubicemi.Pak to vychází na otočení loko těsně po 16,39 odjezd s Drakem :lol:

Jo tak to již nevím v kolik jsem zastavil. Mám to ale uloženo v CT po odpojení lokomotivy se závadou a tak to projedu znova celé až k Pardubicím. Uvidíme. V podstatě se z toho nestřílí, mne to baví spíše z důvodů vzpomínek, jak to bývalo v reálu :-). Člověk chtěl domů, dispečer měl jiný názor :-).
Dík za všechny náměty, po tom úspěchu Michala se podívám na str. 85.
Karel

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře