Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
jirka napsal:
Docela by me zajimalo, jestli v dohledne dobe vyjde nejaky "dobry" navod na tvorbu aktivit. Protoze se mi zda, ze vsechno se tu resi nejak rozdrobene... Prosil bych hlavne tvurce dobrych aktivit, zda by se nemohli podelit se zkusenostmi s ostatnimi (predevsim vydanim uceleneho navodu), protoze by tak napomohli k tvorbe dalsich aktivit a o to by melo jit predevsim. Dik
http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1842/ - velmi dobry navod, autorem je Ppoollll ;)

Naposled editoval moderátor:
Je to ale jen část toho co jsem chtěl napsat. Nějak není čas na to napsat pokračování. :cry: Takže to co tam je beru jen jako 1/3 toho co se dá popsat a používat. Pokud se dostavíte v lednu na slezinu tak tam se dozvíte mnohé z toho co zatím nebylo napsáno a rychleji.

Ppoollll napsal:
..... Pokud se dostavíte v lednu na slezinu tak tam se dozvíte mnohé z toho co zatím nebylo napsáno a rychleji.
To jo, ale pro některé z nás, u kterých se již zlehka začínají projevovat příznaky stárnutí (zapomínání apod.) :wink: , je písemná forma vhodnější. Přesto díky i za tu 1/3, dost jsem se z ní naučil.

To jirka:
Návod na tvorbu aktivit mi taky hodně chybí. :(

To Ppoollll:
Na slezinu už se těším a doufám, že se tam toho opravdu hodně dozvím. Teď totiž zrovna pracuju na jedné aktivitě a ani za boha se mi nedaří nikde uskutečnit křižování. Ani na jednokolejce ani na dvojkolejné trati, když potřebuju odjet po koleji, po které přijel traffic. Vždy mi traffic zůstane stát na vjezdu. Hrál jsem si s tím dva dny a bez úspěchu. Fakt nevím, kde může být chyba. :cry:

Připojování vagónů

Dělám jednu misi do tratě Břeclav - Praha. Jedete s manipulačákem a sbíráte vagóny. (Mašina je Žehlička (111) s jedním Daak.) Ale když připojím tři vagóny (on stačí klidně jeden), tak se chci rozjet a ono nic. Zapnu pískování a mašina se i s vagóny rozjede pomalinku asi na 42 km/h. A to musí být pískování pořád zapnutý.
Nevíte někdo, co mám udělat, aby se šlo po připojení vagónů rozjet? (V úkolovém okně jsou všechny co mám připojit zapsané.) Díky za odpověď

No rozhodne musíš mať pri tých pripojených vozňoch dobre nastavené brzdy ... zladené brzdové tlaky parametre vzduchových potrubí ... Jacek a Ppoollll sa tu už o tom napísali, nebudem to opakovať, skús polistovať vo fóre ... a zariadiť sa podľa toho ...

Chytani utrzenych vagonu

Ahoj

je mozno udelat aktivitu, ve ktere by se chytaly ujete vagony? Zakladnim predpokladem je trat v dostatecne velkem a dostatecne dlouhem klesani. Predstavuji si to takto: stojite s lokomotivou ve stanici a mate nahlaseno ujeti vagonu. Vyjedete ve smeru pohybu vagonu a rychlost musite prizpusobit tak, aby do vas utrzene vagony narazily rozdilu rychlosti max 3 km. Potom vagony nekde standartnim zpusobem odstavite.

Vyzkousel jsem tohle ve volne jizde na trati CT - Holstejn: sunul jsem vlak z CT (pochopitelne nepredpisovou rychlosti cca 150km/h) a pred Rudolticemi jsem za jizdy odpojil vagony a pribrzdil lokomotivni brzdou. Prehodil jsem za vlakem vyhybku a po druhe koleji jsem vlak v useku do Krasikova predjel. Za Krasikovem jsem zkorigoval rychost a u Male Huby jsem soupravu zachytil v rychlosti cca 80km/h.

Libor

Mno, ale uznej, že to nejni špatný nápad......
Otázkou je, zda jde iniciovat pohyb soupravy bez loco s nějakou počáteční rychlostí....
Něco jiného je rozjet si soupravu a pak se od ní odpojit......
BTW pamatujete někdo, jak z Prosenic ujela nezajištěná uhelná vlak na Přerov? Bylo to někdy na počátku 90 let.....

Martens napsal:
Otázkou je, zda jde iniciovat pohyb soupravy bez loco s nějakou počáteční rychlostí....
BTW pamatujete někdo, jak z Prosenic ujela nezajištěná uhelná vlak na Přerov? Bylo to někdy na počátku 90 let.....

A co treba ji sunout "neviditelnou" lokomotivou?

libor napsal:
Martens napsal:

A co treba ji sunout "neviditelnou" lokomotivou?

To by možná šlo jen by asi nezpomala v důsledku tření :)

btw. pamatujete někdo když před několika lety ujela z Brna 754 s osobní soupravou na volnou trať a díky zařízení na udržování stejné rychlosti dojela v pořádku do Skalice nad. Svitavou kde ji zastavili ? tušim že tenkrát celou cestu jela na 50 km/h

S tím sunutím servisem....PPoolllle, co Ty na to? Myslíš, že by to šlo? Musel by se asi nastavit minimální výkon a celkem velká počáteční rychlost....chtělo by to prubnout....ale třeba řešíme hovadinu, třeba ta souprava pojede i bez mašiny..... :twisted:

P.V napsal:
btw. pamatujete někdo když před několika lety ujela z Brna 754 s osobní soupravou na volnou trať a díky zařízení na udržování stejné rychlosti dojela v pořádku do Skalice nad. Svitavou kde ji zastavili ? tušim že tenkrát celou cestu jela na 50 km/h
Tak tuto neradostnou příhodu si pamatuji ještě z dob mého působení na jižní Moravě. Vzhledem k tomu, že fíra vyjížděl na automatiku z odstavného na hlavní, měl tam nastaveno 30 km/hod. Tuto rychlost souprava udržovala po celou dobu jízdy, zarážky vesele odhazovala, až byla nasměrována do šturcu, kde relativně slušně zastavila. Dokonce z ní vystoupila jedna cestující. :o

Martens napsal:
S tím sunutím servisem....PPoolllle, co Ty na to? Myslíš, že by to šlo? Musel by se asi nastavit minimální výkon a celkem velká počáteční rychlost....chtělo by to prubnout....ale třeba řešíme hovadinu, třeba ta souprava pojede i bez mašiny..... :twisted:

Zapomeňte na to.
- Aby vozy jely ze spádu samy a nezastavily, je potřeba nastavit sílu brzd na 0 kN, pokud to nebude nějaký krpál, protože po odvěšení se samy zabrzdí. Když to roztlačíte z většího kopce bez této úpravy, jede to taky, ale brzdí. Zkoušel jsem kdysi 30 vozů roztlačit z Landecku.
- pokud ujetá souprava bude řízená (traffic), po přivěšení vám na 99,9 % zkolabuje MSTS.

Mimochodem, jak si to představujete v reálu? Poslal byste jako výpravčí fíru s mašinou za x milionů proti ujetým vozům, když je jednodušší postavit "veksle" někam do šturcu? :!: :?:

Jacek napsal:
Martens napsal:

Zapomeňte na to.
- Aby vozy jely ze spádu samy a nezastavily, je potřeba nastavit sílu brzd na 0 kN, pokud to nebude nějaký krpál, protože po odvěšení se samy zabrzdí. Když to roztlačíte z většího kopce bez této úpravy, jede to taky, ale brzdí. Zkoušel jsem kdysi 30 vozů roztlačit z Landecku.
- pokud ujetá souprava bude řízená (traffic), po přivěšení vám na 99,9 % zkolabuje MSTS.

Mimochodem, jak si to představujete v reálu? Poslal byste jako výpravčí fíru s mašinou za x milionů proti ujetým vozům, když je jednodušší postavit "veksle" někam do šturcu? :!: :?:

bob: to sem nevěděl že v tý soupravě dokonce byl nákej cestující .. a co se vlastně stalo s fírou ? už si to nevybavuju ..

v dobách páry vím minimálně o jednom případu kdy zachraňovali ujeté vozy párou a nemyslím železného dědka :) tohle bylo doopravdy někde mezi knihama k tomu mám něco víc ...

jinak třeba otec mi vyprávěl že kdo je z východních čech a zná trať 023 tak v rokytnickém nádraží se objíždí přívěšáky a že tehdá si chtěli ulehčit práci tak vůz popostrčili mašinou směrem na doudleby a vklidu pak objely po vedlejší kde na ně najel přívěšák. Jenže drkly moc a vagon ujel na trať , naskočil na něj duchapřítomně snad průvodčí a zatočil kolem ruční brzdy.... jenže se nic nestalo :) tak aspoň stál na představku s trubkou a dával výstrahu po trati. Snažili se ho zastavit zarážkama ale vagon je vesele odhazoval vedle trati, prej když se to vyšetřovalo tak snad dole u doudleb měl ten vůz rychlost hodně přes sto za hodinu a z tratě nevyletěl jen proto že to byl nějakej starej typ kterej měl pod rámem velký těžký baterie. A ten průvočí když ho nakonec zastavili měl prej strachem úplně vybělený vlasy .. je to možná dost zkreslený nákej ten rok už se to povídá kdyžtak mě někdo opravte kdo o tom víte víc

Jacek napsal:
Martens napsal:

Zapomeňte na to.

Vono to je hodne na rozhodnutí lidí.....poslat masinu za x milionu a zkusit to chytit nebo nechat projet nerizenou soupravu stanicí plnou lidí? Do sturcu je to vetsinou na 40 do odbočky a už vidím, jak tam poslušně letí 60 a více souprava Fals...... videl jsem, jak vypadala 749.135 z depa Vršovice letos v říjnu po najetí 30 km/k na 2xBMTO - mašina jela solo a je na zrušení.......

Myslím, že se moc díváte na americké filmy :lol:
Ale teď vážně - z těchto důvodů se zřizují odvratné a záchytné koleje. Je podle mě opravdu lepší poslat ty vozy do háje (buď se rozsekají na výhybce nebo vletí někam do pole), než ještě zbytečně riskovat lokomotivu a život strojvedoucího. Navíc pokud bude těžší souprava jedoucí vyšší rychlostí, jako např. výše uvedené Fals, tak i kdybyste je s mašinou nakrásně chytili, tak ji težko ubrzdíte... leda že by Steven Seagal za jízdy přelezl ke spřáhlu a připojil příslušné potrubí :wink:

P.V. a Brno: Tak s tím fírou nevím, určitě byl stažen, ale k soudu se to asi nedostalo. Už je nějaký pátek zpátky, takže zapomnětlivost působí... :x

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře