Jacek
Průvodčí
Re: zkušenosti s rozšířením aktivity
Problém se stržením rychlobrzdy - to je typické při startu v nějaké rychlosti. Taky se mi jednou stalo, že to nebrzdilo vůbec. Doporučení - začít při stání, člověk má aspoň čas zjistit, kde vůbec je, jaká je tam traťová rychlost. atd. Než se totiž zorientuje, překročí rychlost
Najíždění vlaku hráče na vlak traffic jsem zkoušel nespočetkrát, když jsem chtěl udělat misi s postrkem. Pravděpodobnost bezchybného přivěšení je tak 1 %, většinou následuje hláška "don´t send". Pokud se to už náhodou povede, lokomotiva traffic "chcípne" a je plně ovládaná hráčem. (zvlášť, pokud se to ní "drcne") Po odvěšení hráče chcípne úplně. Jen jednou se mi opravdu podařilo se přivěsit na soupravu nákladního vlaku a ten opravdu zůstal ovládaný počítačem. Když jsem v kopci shodil výkon, přední mašína jela naplno. Ale od té doby se mi to už nepovedlo. Čili, radši to ani nezkoušejte
Zbyněk Šemora napsal:Musím se podělit se svými zkušenostmi s rozšířením své mega aktivity NS.
Problém první. Při načtení aktivity, ztržena záchranná brzda. Zkusil jsem pohnout o deset vteřin z odjezdem nákladu 2 a vlaku hráče jsem dal počáteční rychlost 80km/h. Načtu hru a už OK. Tento jev se vyskytuje u různých tratí, kde start začíná z nějaké rychlosti a nechápu souvislosti, odstraněno vždy metodou pokusu a omylu.
Ale napadla mne jiná věc. Kdyby něco uklízelo použité a odstavené mrtvé consisty. Např v Rudolticích by se po příjezdu objevila na té samé koleji lokomotiva připravená na odjezd směr Krasíkov a na ni bych natlačil odstavenou soupravu. Jestli by to odjelo a zmizelo. Testoval něco takového někdo? Také obráceně. Místo mrtvých consists nechat soupravu přijet a blokovat ji cd servisem a mezi tím na ní najet vlakem hráče. Ale jestli by pak nebyl problém se k tomu vlaku zepředu dostat. Tohle mne jen tak napadlo.
Problém se stržením rychlobrzdy - to je typické při startu v nějaké rychlosti. Taky se mi jednou stalo, že to nebrzdilo vůbec. Doporučení - začít při stání, člověk má aspoň čas zjistit, kde vůbec je, jaká je tam traťová rychlost. atd. Než se totiž zorientuje, překročí rychlost
Najíždění vlaku hráče na vlak traffic jsem zkoušel nespočetkrát, když jsem chtěl udělat misi s postrkem. Pravděpodobnost bezchybného přivěšení je tak 1 %, většinou následuje hláška "don´t send". Pokud se to už náhodou povede, lokomotiva traffic "chcípne" a je plně ovládaná hráčem. (zvlášť, pokud se to ní "drcne") Po odvěšení hráče chcípne úplně. Jen jednou se mi opravdu podařilo se přivěsit na soupravu nákladního vlaku a ten opravdu zůstal ovládaný počítačem. Když jsem v kopci shodil výkon, přední mašína jela naplno. Ale od té doby se mi to už nepovedlo. Čili, radši to ani nezkoušejte