Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
máš ve vozech zabrzděné brzdy. Musíš otevřít soubor wag a tam to opravit. Nebo to souvisí s tlakem vzduchu na hnacím vozidle. Na to je odborník Ppoollll. Už aby vydal ty opravy. Kdyby to bylo v reále tak bych Ti poradil. Musíš zavřít brzdu slézt z lokomotivy a celý vlak ručně "ocucat" na každém voze uprostřed je takové táhlo. :lol:

Problém s 810

Zbyněk Šemora napsal:
máš ve vozech zabrzděné brzdy. Musíš otevřít soubor wag a tam to opravit. Nebo to souvisí s tlakem vzduchu na hnacím vozidle. Na to je odborník Ppoollll. Už aby vydal ty opravy. Kdyby to bylo v reále tak bych Ti poradil. Musíš zavřít brzdu slézt z lokomotivy a celý vlak ručně "ocucat" na každém voze uprostřed je takové táhlo. :lol:

Jo, a kde přesně se to dá opravit???

K problému zabrzdeného vlaku:

V eng/wag súbore treba znížiť veľkosť položky BrakeCylinderPressureForMaxBrakeBrakeForce na cca 50.

PetrSv napsal:
Čistě náhodou...není problém v návěstidlech? Myslím v jejich typu nebo tak nějak. Zas tak moc tomu nerozumím, ale mám míjení vlaků vyzkoušeno na několika tratích a někde mě to dělá podobný ptákovinky. Možná by věděl nějakej stavitel trati....

Skúsil som to na dvoch tratiach a troch staniciach aje to stále to isté. Protiidúci vlak mi dá červenú ešte pred vjazdom na stanicu. Takže z križovania vlakov nieje nič. Nemohol by si mi poslať aktivitu kde to máš vyriešené. Bol by som vďačný. Adresa je kebarko1@zoznam.sk .

Naposled editoval moderátor:
Petr Novák napsal:
juros napsal:
Ja som si trat stiahol z http://www.the-train.de ale aktivity k nej neboli prilozene a ani medzi aktivitami na stiahnutie nie su len jedna a u Havla je len odkaz na opravu aktivit preto som sa pytal ci ich niekto ma.

Podívej se na domácí stránku trati Vysočina: http://www.home.karneval.cz/00009012/ Samotná trať už tam ve verzi 1.0 není,ale path na verzi vyšší a také další update.

Vyskusal som stiahnut akysi aktivity patch a ziskal so niekolko aktivit ale bez consistov tak uz mi chybaju len tie.

juros napsal:
Petr Novák napsal:
juros napsal:
Ja som si trat stiahol z http://www.the-train.de ale aktivity k nej neboli prilozene a ani medzi aktivitami na stiahnutie nie su len jedna a u Havla je len odkaz na opravu aktivit preto som sa pytal ci ich niekto ma.

Podívej se na domácí stránku trati Vysočina: http://www.home.karneval.cz/00009012/ Samotná trať už tam ve verzi 1.0 není,ale path na verzi vyšší a také další update.

Vyskusal som stiahnut akysi aktivity patch a ziskal so niekolko aktivit ale bez consistov tak uz mi chybaju len tie.

Pokud ten odkaz na mail funguje,pošlu ti consisty mailem

Kebarko napsal:
PetrSv napsal:
Čistě náhodou...není problém v návěstidlech? Myslím v jejich typu nebo tak nějak. Zas tak moc tomu nerozumím, ale mám míjení vlaků vyzkoušeno na několika tratích a někde mě to dělá podobný ptákovinky. Možná by věděl nějakej stavitel trati....

Skúsil som to na dvoch tratiach a troch staniciach aje to stále to isté. Protiidúci vlak mi dá červenú ešte pred vjazdom na stanicu. Takže z križovania vlakov nieje nič. Nemohol by si mi poslať aktivitu kde to máš vyriešené. Bol by som vďačný. Adresa je kebarko1@zoznam.sk .
Máš to v mailu. Snad ti to pomůže.

PetrSv napsal:
Kebarko napsal:
PetrSv napsal:

Vďaka za poslanú aktivitu škoda len že je napísaná na platenej PT6 route - bohužiaľ ju nemám(neviem či z nej niečo vyčítam v editore). Nemohol by si mi poslať stretnutie vlakov napísané pre route Kúty-Brno.

Kebarko napsal:
PetrSv napsal:
Kebarko napsal:
PetrSv napsal:

Vďaka za poslanú aktivitu škoda len že je napísaná na platenej PT6 route - bohužiaľ ju nemám(neviem či z nej niečo vyčítam v editore). Nemohol by si mi poslať stretnutie vlakov napísané pre route Kúty-Brno.
Bohužel, pro tuhle trať nic nemám. Naštěstí je většinou dvoukolejná... :)

Kebarko - buďto nasazuješ (v čase) protijedoucí soupravu moc brzo (čemuž bych dal tak 90% mého odhadu - neznám konkrétní podmínky a hádám) nebo tam máš ještě jiný problém.
Na vině mohou být i návěstidla v té které konkrétní stanici. Pomoc je ale jednoduchá. Použij opět stejným způsobem Servis2 i pro ten protijedoucí vlak. :wink:
Takováto křižování (myšleno zcela obecně - nejde jen o tento případ) mají ale ještě jednu záludnost. Je zapotřebí zajistit případy kdy hráčem řízená souprava přijede s předstihem nebo s velkým zpožděním. V obou případech záleží na tom, jak moc daleko od začátku je takováto situace, v které je správné projetí počítačových vlaků (nebo i vaše) závislé na správném načasování. Čili buďto toto řešit dostatečně dlouhým časem pobytu ve stanici anebo do úkolu umístit jednotlivé kontrolní body, které při předčasném či opožděném průjezdu úkol ukončí.
Tento kontrolní mechanizmus je možné realizovat asi takto (zde popisuji jen heslovitě):
1) Na koleje v potřebném místě umístit událost závislou na místě.
2) Snížit její aktivační úroveň na 0.
3) Do vlastností této události nastavit předčasné ukončení úkolu.
4) Nadefinovat událost závislou na čase. Pozor - čas je počítán od začátku úkolu!
5) Do jejích vlastností nadefinovat zvýšení aktivační úrovně předešlé události závislé na místě.
Touto konstrukcí lze zajistit že při pozdním průjezdu daným místem je úkol ukončen. Širší uplatnění je již na fantazii každého jednotlivého autora. S Jackem jsme již před více jak rokem dali dohromady úkol kde je více než 100 takovýchto různých hlášek. Na tomto zatím neveřejném úkolu jsme se tehdy navzájem naučili mnohé. S ovládanou soupravou jsme tak nakonec museli dodržovat přesně pokyny od drážních zaměstnanců. A pokud je fíra nedodržel tak byl úkol za trest ukončen předčasně. A můžete věřit tomu že lidi, kteří si tento úkol projeli, tak nakonec bili velmi spokojeni. Přiznali že i úprava jejich trainsetu podle nás (což je důvod proč není tento úkol jako jeden z mnoha dosud zveřejněn) za to stála.

Ppoollll napsal:
Přiznali že i úprava jejich trainsetu podle nás (což je důvod proč není tento úkol jako jeden z mnoha dosud zveřejněn) za to stála.
Trainset podle nás = styl p. T a p.Šemora?

Před rokem nic takového nebylo - a nejde jen o pojmenování ale i o chování! Pokud je úkol pečlivě naladěn tak záleží i na váze jednotlivých vozidel a jejich rozměrech. Museli jsme tam vyměnit pomocí posunu plný vůz za prázdný aby se dalo z jedné úvratě vycouvat neboť v zimě to tam pěkně klouže. A i ten šturc nakonec z mašiny není vidět - zmizí nakonec pod okny - jinak se nepřehodí vyhybka a návěstidlo. :wink:

Niektore vozy ako cd_bds (pyta to presne taky) OKD 740 CSD 387 skutocne neviem kde najst Prosim poradte

Docela by me zajimalo, jestli v dohledne dobe vyjde nejaky "dobry" navod na tvorbu aktivit. Protoze se mi zda, ze vsechno se tu resi nejak rozdrobene... Prosil bych hlavne tvurce dobrych aktivit, zda by se nemohli podelit se zkusenostmi s ostatnimi (predevsim vydanim uceleneho navodu), protoze by tak napomohli k tvorbe dalsich aktivit a o to by melo jit predevsim. Dik

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře