předjetí vlaků v MSTS alternativa
Zdravím Vás ,posílám vám tip jak lze jednoduše a reálně předjet jaký koliv vlak mám to vyzkoušeno na mé trati a taky to tak funguje.Jelikož MSTS neumí přiřadit k vlaku výšší prioritu je potřeba si uvědomit pár věcí :1-MSTS při předíždění vlaků zkoumá 1a zda vlak zastavuje,jakou má max.rychlost , jízdní cestu,(zda vlak po části trati pojede na jinou návěst),s stanovený jízdní řád,toto jsou faktory kterými se MSTS řídí,mám to vyzkoušené.Teď k vašemu problému:Jestliže potřebuji třeba v Poříčanech předjet Os vlak jedoucí po 1.koleji rychlíkem jedoucím po 0.koleji je potřeba mít vytyčenou trat na tolik úseků kolikrát ten vlak bude předjet anebo ho budete chtít předjet,to znamená pro Os vlak 1.trat praha mas.-poříčany,2.trat poříčany-kolín,což znamená žese jakoby vlak os v Poříčanech ukončí a nasvíceno bude návěstidlo z 0/1.kolej.ovšem pro vlak jízda končí,protože vlak již nedostinneme.Druhý případ platí pro předjetí a následné pokračování vlaku.jako příklad uvedu předjetí Ex 570 v Praze libni vlakem SC 502(hráče),pro vlak 570 mam trat rozdělenou na 2.úseky(pardubice-praha liben,praha liben-Hrabovka-Praha HL.n.),po dojetí vlaku 570 do prahy libne 4.kolej se vlak ukončí a dá se tam čekací bod,a po projetí okolo vlakem 502 vlak zmizí atak ho v klidu předjedu,ihned po zmizení ta samá souprava opět naběhne a pokračuje jako nový trafic vlak 570 z prahy libně na Prahu hl.n. kde se opět setkáme s SC 502,a nikdo nic nepozná,hlavně nesmíme zapomenout aby se nekřižovaly časy,takovímto stylem lze v aktivitách předjíždět vlaků podle libosti i já to tak praktikuji,jenom pozor musíte umístit čekací bod aby vám vlak hned nezmizel,tolik asi k problematice předjetí vlaků v aktivitách Vlastik.