Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Myslel jsem si, že znám už dost. Co to znamená: Odkontroluj static objekty? Jak to mám udělat, když to nejde načíst ani do Activity editoru?

Petr Šimral napsal:
Myslel jsem si, že znám už dost. Co to znamená: Odkontroluj static objekty? Jak to mám udělat, když to nejde načíst ani do Activity editoru?

No zmiňoval jsi se pouze o consistech, takže není jasné, zda jsi provedl kontrolu i souborů přímo v aktivitě. Static objekt = loose consist.
Tohle projeď nejlépe Activity Analysis, ScanConem, příp. lze použít ConBuilder. Pokud je chyba přímo v act., nemusí ji editor vůbec načíst.

Aktivita při startu načítá pouze jeden traffic a to je CD PLASSER.Myslím,že to bude v nastavení samotném jak píše Pavlík.Mám TRAINSET od Zbyňka z webu,plus nějaký doplňky,ale to je minimum.Snažím se dodržovat ty vozidla,který má Mirec vypsané v souboru čítaj ma.Zkus aktivitu odebrat a znovu nainstalovat.
Petr Šimral napsal:
Takže startuje do nějakého silnějšího provozu? Ono se totiž při startu zjevilo, že vyžaduje 151_006 a zsskbeer, ale u mě neexistoval jediný consists, který by tato vozidla vyžadoval.

Ona existuje 151006? Já mám jen 150006.
Ale jestli jsem ji zaspal, tak proč v tom děláte opět nepořádek. Jak 151_006 ???
Na slezině byla jasná dohoda týkající se této trati. Dokud někdo nepřeznačí všechna vozidla, tak používat stávající:
cd_151/151004.eng
pokud je nový skin 151006, tak by se zákonitě měl jmenovat dle dohod:
cd_151/cd_151006.eng (kdyby 151006.eng, budiž, ale musí to mít tak všichni)
Takto aktivity budou stále problém.
Dále jak jsem v minulosti psal, věnuji se stavbě trati a co je nového ve vozidlech mi dost uniká. Kdyby jen to, ale někde mi unikla z adresáře na počítači i cd_460 a buhví co ještě. Záhada. Možná jsem měl i 151006. Z toho jsem jelen, ještě prohrabu doma zálohy, ale já to nemám ani v instalačce. Nechápu.
Chce to nějakou slezinu, abych vše potřebné podoplňoval, opravil a pak updatoval všechny složky na webu. Nebo kdyby např. Martens měl náhodou cestu kolem.
Jsou to šoky v pondělí po ránu.

Zbyněk Šemora napsal:
Ona existuje 151006? Já mám jen 150006.
Ale jestli jsem ji zaspal, tak proč v tom děláte opět nepořádek. Jak 151_006 ???
Na slezině byla jasná dohoda týkající se této trati. Dokud někdo nepřeznačí všechna vozidla, tak používat stávající:
cd_151/151004.eng
pokud je nový skin 151006, tak by se zákonitě měl jmenovat dle dohod:
cd_151/cd_151006.eng (kdyby 151006.eng, budiž, ale musí to mít tak všichni)
Takto aktivity budou stále problém.
Dále jak jsem v minulosti psal, věnuji se stavbě trati a co je nového ve vozidlech mi dost uniká. Kdyby jen to, ale někde mi unikla z adresáře na počítači i cd_460 a buhví co ještě. Záhada. Možná jsem měl i 151006. Z toho jsem jelen, ještě prohrabu doma zálohy, ale já to nemám ani v instalačce. Nechápu.
Chce to nějakou slezinu, abych vše potřebné podoplňoval, opravil a pak updatoval všechny složky na webu. Nebo kdyby např. Martens měl náhodou cestu kolem.
Jsou to šoky v pondělí po ránu.
Tady je kámen úrazu,něco se dohodne a stejně potom každý ty vozy značí podle sebe.Podle mě by každý kdo délá aktivitu do tratě Z.Šemory měl upravit vozy podle trainsu této tratě.Je hromadu lidí kteří si to upravit neumějí nebo se jim do toho nechce a je to škoda,že ji nemohou zajezdit v pěkných Mirecových aktivitách.Když chceme aby nás Z.Šemora dál obšťastňoval krásnou tratí která mu zabere spoustu času tak přeci ještě nemůžeme očekávat,že bude ještě kontrolovat aktivity jiných autorů.To by přece měl udělat každý autor sám. :!: :roll: :!:

Tady je kámen úrazu,něco se dohodne a stejně potom každý ty vozy značí podle sebe.Podle mě by každý kdo délá aktivitu do tratě Z.Šemory měl upravit vozy podle trainsu této tratě.Je hromadu lidí kteří si to upravit neumějí nebo se jim do toho nechce a je to škoda,že ji nemohou zajezdit v pěkných Mirecových aktivitách.Když chceme aby nás Z.Šemora dál obšťastňoval krásnou tratí která mu zabere spoustu času tak přeci ještě nemůžeme očekávat,že bude ještě kontrolovat aktivity jiných autorů.To by přece měl udělat každý autor sám.

Tohle tady říkám už hodně dlouho a jaký je výsledek?Nulový,ať se nikdo nezlobí,ale je to fakt.P.Šemora dělá trať,tak po něm nechtějte,aby ještě kontroloval aktivity,trainset a bůhví co ještě.Upravené wagony jsou u Ppoolllla,lokomotivy si musí zatím ohlídat každý sám,jiná cesta zatím není.Ledaže by se někdo ujal toho,že bude kontrolovat aktivity ode všech a upravovat je na dohodnutý trainset.Ale dávat tam cizí vagony,které se ještě musí shánět na webu a nejsou kompatibilní s úpravou spřáhel a dalšími vlastnostmi,to by snad nemuselo být.Nechtějme být světoví za jakoukoliv cenu,máme dost vlastních kvalitních vagonů,nehledě na to,že ty cizí nejsou tak kvalitní jako naše.

Tak jsem našel alespoň něco ze ztraceného.
cd_150/cd_150024.eng
cd_151/cd_151006.eng
takto jsem to měl připravené. A prosím tento tvar v aktivitách dodržovat. Jenom autor skinu nepřejmenoval textury a obě mašinky mají Cd150_015.ace a Cd150_015tr.ace. Přejmenuji je dle systému, ale pro chod aktivit je už toto nepodstatné. Je to jen kosmetická úprava aby ve složkách nebyl nepořádek (cd_151006.ace a cd_151006tr.ace, atd..)
dále jsem měl připravenou Ondrovu csd_m240, tam je vše OK (csd_m2400113.eng) a jedinná Dejvova cd_471 se mi neztratila.
cd_460 mám zálohu na webu, ale je tam menší chybka v jednom sd souboru. Opravím a zveřejním. Ještě mám nějaké záložní HD doma, snad najdu i tuto jednotku. Měla by být totožná s poslední verzí, co má Ondra na stránkách.

Nevím jak Mirec,ale já mám v TRAINSETU 151006 napsanou jak má být.Silně pochybuju,že by to měl Mirec jinak,nebo že by dokonce ode mě poslanou aktivitu upravoval,nehledě na to,že na jeho webu je to v TRAINSET.xls také správně.Nevidím jedinný problém :wink: Jo a zssk_Beer na ten je odkaz u FHavla a soubor,který se rozbalí je také jak má být jen se v názvu složky zamění velká písmena za malá.

Pánové,

takže vozidlá 151006 (bol to balík troch "banánov") a zssk_Beer sú skutočne v súbore act ako fixné objekty.Obidve! vozidlá som si stiahol od Filipa Havla, s tým že zložka cd_151 mala v sebe eng súbor z menom cd151006 a ja som ho premenoval podľa dohody na 151006.eng.Ak som urobil nejakú chybu tak sa ospravedlňujem.V súbore čítaj.txt som lokomotívu cd_151 neuviedol (ospravedlňujem sa), nakoľko som súbory *.eng a *.ace len dokopíroval do zložiek cd_150 a cd_151.Ale v "ZOZNAME.xls je tá lokomotíva už uvedená správne, teda ako cd_151/151006.

Hlavně se chlapi nenas.... a nevykašlete se na tvorbu dalších misí. Já jsem naprosto spokojený a těch pár minut na úpravu tomu rád věnuju.
Pokud stahuju aktivitu, která není distribuována přímo na CD s tratí, ta s nějakou drobnou úpravou přece musím počítat.

Boby napsal:
Hlavně se chlapi nenas.... a nevykašlete se na tvorbu dalších misí. Já jsem naprosto spokojený a těch pár minut na úpravu tomu rád věnuju.
Pokud stahuju aktivitu, která není distribuována přímo na CD s tratí, ta s nějakou drobnou úpravou přece musím počítat.

Moja reč, moja reč Boby....Jednoducho sa musí počítať že nejaká tá chyba tam bude.Ale napríklad takých 10-20 chýb je vždy lepších ako 200 a viac... :)

To jsem něco rozpoutal :-( Už jsem konečně popojel do ČT, kde se naskytl další problém. Zapřáhl jsem Rn do Ústí, rozjel jsem se a konec vlaku zůstal stát, ale podle editoru spojování (F9) se vlak nerozpojil. Předpokládám, že to zavinily úpravy consistů, protože ty hromady nákladních vozů jsem byl líný stahovat a naplácal jsem tam ty, které mi z mého trainsetu přišly pod ruku. Děkuji vám všem, kteří jste mě navedli na mrtvé consisty, to by mě opravdu nenapadlo. Ta 151_006 nebyla v tom podání, co vyžadovala aktivita ani u Havla, já jí stahoval a bylo to stejně prd platné. Totéž ten slovenský vagón.
Pěkný večer všem přeje Petr Šimral

A ještě bych rád dodal, že to stojí za to a že jsem tím nechtěl rýpat do tvůrců aktivit. Rád si zajezdím i další, když už nemám tolik vůle, abych své ktivity dotáhl do koukatelné podoby.

Mirec&Poison Bardotka

Zdravím panové,
v první řadě musím pochváli aktivitu Mirec&Poison Bardotka :!: Je to vinikající aktivita ale všiml jsem si jednoho závažného nedostatku. Nevím sice jak je to možné ale se soupravou Košičana letí Zamráčená jako vítr. Nahradil jsem si proto loko 151 006 bezmotorovou 151006w ( Route_Riter ) a pak je to teprve jízda. No a pokud máte chování alespoň trochu přizpůsobené realitě ( stačí bohatě vypnuté protiskluzy ), tak se máte na co těšit :lol:

Petr Šimral napsal:
A ještě bych rád dodal, že to stojí za to a že jsem tím nechtěl rýpat do tvůrců aktivit. Rád si zajezdím i další, když už nemám tolik vůle, abych své ktivity dotáhl do koukatelné podoby.
Tady přeci vůbec nejde o rejpání do tvůrců aktivit,ale o to,že se něco dohodne a pak se to nedodržuje.A votom to je.

Já bych to neviděl tak horký...... Ke každé trati bych udělal konkrétní trainset a když by byla kompatibilní s např. Trainsetem Z.Šemory tak by to tak bylo...když by autor aktivity použil jiné, tak by to byl impuls pro ty co jej stahují a hrajou a nestáhli by si ji.... Potom tvůrce aktivity dělal aktivitu zbytečně a příště to udělá pro jeden TrainSet!

Upřímně, udělal bych jeden absolutně nový a univerzální trainset(o to se tu snažíte já vim) který by obsahoval všechny lokomotivy a nemusel by obsahovat např. 163 v 12ti typech a skinech.
Např. v trainsetu Z.Šemory mi chybí 714ka a "kráka 852"!
Ono by se na to přistoupilo...jde jen o to aby to někdo udělal. A když by to bylo tak by na to lidi přistoupili!

Akorát když by byl úplně new trainset, tak by padli všechny doposud vyrobené aktivity... takže kdo by chtěl hrát staré aktivity, tak by jsi udělal dvě složky s trainsetem... "trainsetX" a "trainset"!
Toť můj názor a teorie!

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře