Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
JOHNZ napsal:
Je to možné ... bez problémov. Stačí popreťahovať (drag & drop) všetky broken points (červené krúžky) na funkčné výhybky vo vlakovej ceste, a uložiť trasu. On si to už MsTS spočíta. A ak ste všetko dobre urobili zmizne položka broken path od názvu servisu.
Tak to jsem zvědav. Dříve jsem to zkoušel, docílil jsem i zmizení červené čáry, ale uložit mi to stejně nešlo, chovalo se to nějak divně a usoudil jsem, že je rychlejší a jistější trasu nadefinovat komplet znovu. Ale ještě to vyzkouším. Po aktualizaci bude pokusného materiálu až až.

Traffic vlaky a Servis 2

Učím se tvořit aktivity. Snad jsem pochopil používání Servisu 2. Narazil jsem zatím na 2 problémy:

1) Ve větších stanicích nemohu docílit toho, aby traffic rychlík předjel Os. Os postavím k nástupišti a blokuji jeho odjezd servisem. Za chvíli přijede rychlík, ale zůstane stát ve stanici - návěstidlo ukazuje stůj. R se rozjede až po zmizení servisu od Os a projetí osobáku. a servis nezasahuje do trasy - je před vyhybkou

2) V Praze hl n mi nejde udělat, aby vlak projel, zastavil na nádraží a po čase zas odjel tím samým směrem a zmizel. Vždy zůstane stát před návěstidlem - opět ukazuje stůj.

Díky za jekékoliv rady

Re: Traffic vlaky a Servis 2

Ramon napsal:
Učím se tvořit aktivity. Snad jsem pochopil používání Servisu 2. Narazil jsem zatím na 2 problémy:

1) Ve větších stanicích nemohu docílit toho, aby traffic rychlík předjel Os. Os postavím k nástupišti a blokuji jeho odjezd servisem. Za chvíli přijede rychlík, ale zůstane stát ve stanici - návěstidlo ukazuje stůj. R se rozjede až po zmizení servisu od Os a projetí osobáku. a servis nezasahuje do trasy - je před vyhybkou

2) V Praze hl n mi nejde udělat, aby vlak projel, zastavil na nádraží a po čase zas odjel tím samým směrem a zmizel. Vždy zůstane stát před návěstidlem - opět ukazuje stůj.

Díky za jekékoliv rady

Nazdar Ramone,

Musíš zablokovat cestu pro ten traffic vlak, který má jet první, servisem v dostatečném předstihu, než si cestu zablokuje vlak hráče, který také zablokuješ servisem, ale až po vypuštění traffic servisu. Tím se postaví cesta pro traffic, který může projet nebo i ve stanici zastavit a pak odjet.

V tom druhém případě je to to samé.

Re: Traffic vlaky a Servis 2

Nevím, jestli to s tím souvisí nebo kde dělám chybu, ale nastavím servis pro traffic vlak, semafor svítí červeně a servis jede, ale ten traffic vlak klidně servis přejede a je fuč. Přitom skyž postupuju stejně, tak některý traffic vlak zůstane stát správně.

Je nemožné aby traffic projel červenou.... ledaže by se objevil mašinou za návěstidlem a to pak servis přejede.... Specifikuj to prosím blíže...

Situace: s vlakem hráče chci přijet do Kolína, kde chci vidět R od Lysé. R má trasu od Lysé až po Kutnou Horu. R vyšlu na trasu 8.46. V 8.47 proti němu pošlu servis. Servis vyjede proti vlaku směrem k návěstidlu, ale R ho projede, i když je návěstidlo červené a servis jede k němu. Zkoušel jsem to předělat na jinou kolej, ale povedlo se mi je, že traffic zůstal stát - i když zmizel aservis, pro změnu se nerozjel traffic, protože návěstidlo bylo červené. Ach jo ....

No tak se chystám na tu novou aktivitku od Luďka Maxi.......NEBYL PROBLÉM S TRAINSETEM!!!!
Luďku děkuju za všechny!!!!!už se těšim!

Hawk napsal:
No tak se chystám na tu novou aktivitku od Luďka Maxi.......NEBYL PROBLÉM S TRAINSETEM!!!!

To ma teší ... :lol: ... a určite aj ostatných že nemusia prepisovať ...

Naposled editoval moderátor:
Ten servis blokující traffic musí na trať vyjet dříve než samotný traffic -> servis si musí trasu zabrat jako první a tím je blokována trasa trafficu až do zmizení servisu

Ramon

Servisem2 musíš zablokovat trasu dříve než si ji zablokuje vlak který má stát. Na opožděné zablokování již editor nebere zřetel. V tebou popisovaném případě blokuješ již pozdě. Už to má obsazeno ten traffic.

A jinak obecně by měl jezdit servis ve směru kterým se pak má postavit na volno. Což znamená u křižování na jednokolejce že servis jezdí ve směru od vjezdového návěstidla proti vlaku který má čekat na průjezd toho druhého vlaku.

Kank

Tohle platí obecně. Ne jen pro traffic ale i pro vlak hráče.

Mirec napsal:
Hawk napsal:

To ma teší ... :lol: ... a určite aj ostatných že nemusia prepisovať ...

No tak nakonec jeden problém....tradičně se Zbyňkovým OBBpackem, ale nějak jsem si to vycumlal z prstu a jdu hrát,,,;-)

Už jsem se na to ptal v jiné části fóra, ale upadlo to v zapomění. :cry: Vytvořil jsem si aktivitu Sp Pha - Kolin a táhnu to lok. 141. Chci se zeptat jen na to jakou má tato lok. max. rychlost. Z fabriky měla pochopitelně 120 km/h, ale zaslechl jsem, že "nedávno" vzhledem ke stáří a technickému stavu (rámy podvozků) byla snížena na 100 km/h. Mužete se prosím někdo vyjádřit. Jedná se mi o jízdní řád a furt mi to vrtá hlavou a nemít přes vánoce klid. Děsná představa. předem dík

Rychlost trafficu

Mám problém. Do hry pustím traffic (rychlík), navolím mu počáteční rychlost (100 km/h), koncovou rychlost (100 km/h) a výkon (100). Přesto se mi však zdá, že např ve stanici, nebo před ní v oblouku zpomalí. Nevypadá tak moc hezky, když mě ve stanici předjede rychlík a já jej pak doženu a souběžná jízda nastane asi kolem 70 km/h. Přitom nemá důvod ke zpomalování - cíl trasy je daleko. Vím že se tu někde dříve řešilo to, že traffic třeba nejel a bylo to způsobeno špatnou MaxVelocity v conu. U tohoto případu se jedná o ZSSK 350 + EC Vindobona a řádek vypadá takto:

MaxVelocity ( 44.44444 0.33360 )

tudíž by mělo být snad v pořádku, ale přesto vlak zpomalí. Ví někdo řešení?

Tento problém sa stáva aj mne pri tvorbe aktivít. Vždy ma naštve, keď traffic spomalí, hlavne keď chcem, aby ma predbehol.

A skúšali ste už tomu trafficu nastaviť sovietsky výkon (teda napr. 125%)?

Soudruzi Microsoftu bohužel 125% neumí. Zkoušl jsem ale otevřít ručně .srv toho vlaku a objevil jsem zajímavou věc - V AE sem zadával počáteční rychlost myslím kolem 90 km/h, ale v .srv souboru je:

StartingSpeed ( 27.777 )
EndingSpeed ( 27.777 )

což by i odpovídalo, protože se mi zdálo že vlak se z podobné rychlosti opravdu rozjíždel. Zkusil jsem údaj změnit na StartingSpeed ( 100.000 ) a hnedle to bylo lepší...

Tak potom by som hladal chybu vo vozidlach. Ja tu mam supravu 362.015+8x Bmee + BDshmeer+WRRm+Apeer a v .con svieti
MaxVelocity ( 120.00000 0.46325 ) bez akejkolvek editacie.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře