Tu sa to nejako rozbehlo...
Mno, včera som hľadaním príčiny zabil celý deň. Návestidlá sa zablokujú preto, lebo ich 'nepovolí nastaviť' dispečer MSTS. Existuje možnosť, že sa v skriptoch na toho dispečera vykašlem, potom sa ale bežne stane, že vlak bude pustený na koľaj rezervovanú pre iný vlak - napr. medzistaničný úsek. A to by bola blbosť. Chovanie dispečera musí súvisieť s nastavenou vlakovou cestou.
JOHNZ: Mal si testovať nejaké štandardné aktivity, nie extrémne prípady (odbočka za Čejčom). Odbočky sú vždy problémom. MSTS Techdocs je bezcenný dokument, chcel by som dostať do rúk toho vola, čo to písal.

SHUNTING je trieda návestidiel, podobne ako NORMAL, INFO, DISTANCE atd. Vlaky sa riadia len návestidlami NORMAL, ostatné ignorujú. Pôvodne som chcel používať pre posuny typ SHUNTING, ale boli s tým isté problémy (ktorý produkt od Micro$oftu ich nemá

). Na niektoré trate sa jednoducho nedali osadiť návestidlá tohto typu.
Ppoollll: Nechcel som sa ťa dotknúť, už mi ale trochu liezlo na nervy tvoje neustále básnenie o obnove databázy. Dobre, odstráni niektoré chyby a niekedy narobí viac škody než úžitku, lepšie je pravidelne zálohovať. Keby som sa mal pridŕžať pokynov pre písanie skriptov z tej blbej príručky, tak by moje skripty boli na úrovni skriptov pre pôvodné trate MSTS (a to sú "legrácky pro slečinky"

). Musíš si zvoliť kompromis, či budeš mať takmer reálne skripty, alebo plne funkčnú obnovu databázy. Včera som mal možnosť vyskúšať tvoju 'srdcovku' a vyhodila mi aj regulérne návestidlá bez dvoch rovnakých volieb... . Ako som minule povedal, nie je problém zrealizovať samostatný skript pre každý link, no nechce sa mi do toho ísť z dôvodu, že skripty budú dvakrát tak veľké ako teraz (niektoré linky majú štyri kópie) a z môjho pohľadu neprehľadnejšie. Navyše by upravené skripty neboli kompatibilné s existujúcimi. Rozhodnutie nechám na staviteľoch tratí.