Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
ok1dnh napsal:
No on je problém v tom, že jaksi nejsou v jízdním řádu časy. Ani čas odjezdu z CT. Takže zřejmě nezbývá, než to sypat na hraně rychlosti a odhadem.
I tak díky za tip, zkusím trošku té Bobině prohnat faldy :-). Mimochodem, chtěl bych mít auto, které by umělo akcelerovat tak, jako E499.0 (tedy když byla sólo). To byl pěkný odpal z místa :-).
Karel

Už to vidím, jak jsem hýbnul v Paths otočným bodem ve šturcu, tak následující časy se vynulovaly. O víkendu to napravím. Ale časy jsou podle reálu, grafikonu 2004.
Jen jsem reagoval na připomínky, že mám v ČT krátké perony. A tolik škod.

ok1dnh napsal:
Jo tak to již nevím v kolik jsem zastavil. Mám to ale uloženo v CT po odpojení lokomotivy se závadou a tak to projedu znova celé až k Pardubicím. Uvidíme. V podstatě se z toho nestřílí, mne to baví spíše z důvodů vzpomínek, jak to bývalo v reálu :-). Člověk chtěl domů, dispečer měl jiný názor :-).
Dík za všechny náměty, po tom úspěchu Michala se podívám na str. 85.
Karel

Ten můj úspěch je opravdu starší. Je tuším ze třetí verze. Naposledy jsem jel neaktualizovanou osmou verzi. Tam jsem už zpoždění do Pardubic nedohnal. Sice nebylo velké, ale bylo. :D Zato jsem byl moc brzo někde mezi Českou Třebovou a Brnem. Už nevím kde, ale podařilo se mi tam sešrotovat celou soupravu o nějaký osobní vlak!!!

Přesně! Někde u Letovic na zhlaví se mi před čumákem zjevila červeno-žlutá 560-ka a už to lítalo na všechny strany.
Včera jsem jel zs_02_uzel_CT, je to bomba, ale po otočce na 3. trianglu jsem se ztratil z path a už jsem se nemohl do aktivity vrátit. Podle chování simulátoru usuzuji na nějaké další vnitřní nekalosti produktu Billa Gatiach. Rozhodně to není reklamace Zbyňkovy fantastické tvorby. Budu pokračovat v testování.

já jsem to stačil ubrzdit, ikdyž jsem o 560 věděl, ale že mi tam takhle skočí, to jsem nečekal. Na druhou stranu mne těší, že už tolik lidí má tento zážitek. Po třech hodinách jízdy to nějaké vzrůšo chtělo, aby hráč neusnul.
U aktivity 02, to musím ještě nějak dotvořit. Už dokončuji poslední úklidy po stěhování a těším se až opět zasednu k MSTS.
Záměrně, kdy je třeba změnit směr jízdy neudávám, ať se hráč potrápí. Proto v každé cílové stanici před posunem SAVE.

Zbyněk Šemora napsal:
Záměrně, kdy je třeba změnit směr jízdy neudávám, ať se hráč potrápí. Proto v každé cílové stanici před posunem SAVE.

To je jediná věc, která se mi na tom nelíbí. Ve skutečnosti přece taky fíra nejezdí po zhlaví jako parní válec, ale musí zastavit na určitém stanoveném místě a tam dostane nějaký pokyn (návěstidlo, praporek nebo vysílačka). Pokud mi zastaví na výhybce, má smůlu a musí potáhnout. Když zastaví až dál (záhlaví v oblouku), má zase smůlu, protože neuvidí na stavědlo. Dnes taky podle D1 znamená každá jedna jízda samostatný posun.
V MSTS to má další nevýhody - když zastavíte před reverzem, prostě se nepřestaví výhybka. Ale pokud zastavíte dále než máte, zruší se celá cesta. Takto jsem se dostal v Třebové někam na jinou kolej v přímém směru a tím jsem skončil.
U složitějšího posunu, např. Mn vlak dobere z manipulační koleje ložené vozy a přistaví prázdné, tj. 4 jízdy, tam je přesné zastavení základem.

Jinak je ta mise perfektní.

Záměrně, kdy je třeba změnit směr jízdy neudávám, ať se hráč potrápí. Proto v každé cílové stanici před posunem SAVE.[/quote]
Pane Šemoro přece když jste jezdil tak vám při posunu taky řekli nebo označili kde máte zastavit a couvnout zpět.I když na dráze se většinou jezdí podle návěstidel.Když se mám někde vrátit zpět tak zajedu za návěstidlo a po jeho rosvítění mužu potom couvat
Jinak už se těším na vaše pokračování tratě a moc by mě zajímalo zda a kdy se pustíte do stavění tratě z Pardubic na Hradec Králové.

..tady se jedná o to, že služba na dráze, pokud vše klape, je to taková monotonní jízda. Jet v MSTS 12 hodinovou šichtu, kde si člověk odjezdí co má, nuda.
Ale při posunu, pokud fírovi vedoucí posunu řekl, že přestavíme mašinku na XX. kolej, tak fíra má seznání, musí znát obvod stanice, kde bývá pravidelný posun, takže musí vědět, za kterou vyhýbkou má zastavit. Většinou to je za ranžírkou, která se rozsvítí nebo posunovač mávne praporkem. Takže eventuelně by se mohla objevit zpráva, že výměny jsou přestaveny a posun na XXXkolej dovolen. Ale při hře, pokud se objeví tisíc hlášení, tak to také pěkně otravuje. Při posunu kromě otočných bodů na monitoru lze sledovat i vzdálenost do příští stanice. Jakmile se objeví "mimo trasu" okamžitě zastavit a změnit směr jízdy. Já to měl jednoduché, měl jsem seznání aktivity, ale jelikož to hodně lidí dohrálo, tak si myslím, že trochu přemýšlení ostatním hráčům také neuškodí. Ono by to šlo, všude dávat hlášení, ale to by byla velmi jednoduchá aktivita. Potom by chtělo zadat úkoly, aby při opožděném zastavení při posunu hra skončila. Pokud tam nebudou nějaké záludnosti a aktivita trochu nepotrápí hráče, tak je to o ničem. Vím, že v aktivitách někdy unikám od reálu, ale doslovný reál v MSTS, to nelze. Představte si náklad, někde Vás výpravčí uhne a dál pokračujete po 3 hodinách stání. :lol:

Pratele, je nekde volne ke stazeni aktita zs_02_uzel_CT, o ktere se tu uz mesic :-) bavite? Nejak mi to uniklo...

Zbyněk Šemora napsal:
Takže eventuelně by se mohla objevit zpráva, že výměny jsou přestaveny a posun na XXXkolej dovolen. Ale při hře, pokud se objeví tisíc hlášení, tak to také pěkně otravuje. Při posunu kromě otočných bodů na monitoru lze sledovat i vzdálenost do příští stanice. Jakmile se objeví "mimo trasu" okamžitě zastavit a změnit směr jízdy. Já to měl jednoduché, měl jsem seznání aktivity, ale jelikož to hodně lidí dohrálo, tak si myslím, že trochu přemýšlení ostatním hráčům také neuškodí. Ono by to šlo, všude dávat hlášení, ale to by byla velmi jednoduchá aktivita. Potom by chtělo zadat úkoly, aby při opožděném zastavení při posunu hra skončila. Pokud tam nebudou nějaké záludnosti a aktivita trochu nepotrápí hráče, tak je to o ničem. :lol:

Vždyť mise jsou taky o tom nepoužívat Track monitor a k potrápení "hráče" by mělo sloužit něco reálnějšího (od pomalých jízd, až po např. jízdu po vyloučené koleji a tím pádem čekání na protijedoucí vlak, atd.). Ale je tu ještě jiná záludnost. Díky nesmyslnému popojíždění stylem parního válce a kontrole Track monitoru a monitoru výhybek naberete zpoždění. Ne moc velké, ale to stačí k tomu, aby jste neviděli polovinu vlaků, které v misi jsou. To je další neduh: "jeďte na plný kotel, ať vidíte co máte vidět". Buď člověk pojede 142 km/h a bude čekat, kdy zaúčinkuje omezovač rychlosti, nebo pojede předpisově do 140 km/h a uvidí půlku souprav. Stačilo by v některých stanicích (Třebová, Brno) nastavit pobyt

jirka napsal:
Pratele, je nekde volne ke stazeni aktita zs_02_uzel_CT, o ktere se tu uz mesic :-) bavite? Nejak mi to uniklo...
Nejsem si přesně jist,ale myslím že to je v balíku aktivit od 18.12.04 na Zbyňkových stránkách " AKTIVITY BP " :?:

Zbyněk Šemora napsal:
ok1dnh napsal:
No on je problém v tom, že jaksi nejsou v jízdním řádu časy. Ani čas odjezdu z CT. Takže zřejmě nezbývá, než to sypat na hraně rychlosti a odhadem.
I tak díky za tip, zkusím trošku té Bobině prohnat faldy :-). Mimochodem, chtěl bych mít auto, které by umělo akcelerovat tak, jako E499.0 (tedy když byla sólo). To byl pěkný odpal z místa :-).
Karel

Už to vidím, jak jsem hýbnul v Paths otočným bodem ve šturcu, tak následující časy se vynulovaly. O víkendu to napravím. Ale časy jsou podle reálu, grafikonu 2004.
Jen jsem reagoval na připomínky, že mám v ČT krátké perony. A tolik škod.

Toto je taká mala chybička MSTS čo vadí aj mne - keď sa hýbe s Paths tak sa časy nulujú.Ale podľa mňa sa to oplatilo pretože ČT teraz vyzerá oveľa reálnejšie takže tá námaha s časmi sa úpodľa mňa oplatila.

Michal napsal:
ok1dnh napsal:
Jo tak to již nevím v kolik jsem zastavil. Mám to ale uloženo v CT po odpojení lokomotivy se závadou a tak to projedu znova celé až k Pardubicím. Uvidíme. V podstatě se z toho nestřílí, mne to baví spíše z důvodů vzpomínek, jak to bývalo v reálu :-). Člověk chtěl domů, dispečer měl jiný názor :-).
Dík za všechny náměty, po tom úspěchu Michala se podívám na str. 85.
Karel

Ten můj úspěch je opravdu starší. Je tuším ze třetí verze. Naposledy jsem jel neaktualizovanou osmou verzi. Tam jsem už zpoždění do Pardubic nedohnal. Sice nebylo velké, ale bylo. :D Zato jsem byl moc brzo někde mezi Českou Třebovou a Brnem. Už nevím kde, ale podařilo se mi tam sešrotovat celou soupravu o nějaký osobní vlak!!!

Toto sa stalo aj mne,naštastie som tesne predtým dal SAVE takže po opätovnom LOAD som jednoducho pribrzdil a počkal kým 560-ka odíte a išiel za ňou na blok.Tu chcel Zbyněk asi poslať 560-ku pred vlakom hráča aby po ceste bola nejaká tá výstraha,ale počiatočný čas tejto dopravy je neskoro.

Možnost výskytu AI vlaku v úseku obsazeném vlakem hráče je další odhalenou nedokonalostí produktu Billa v Gatiach. K tomu by nemělo docházet, ale simulátor toto nemá v sobě ošetřeno. Předejít se tomu dá tak, že AI vlak "vznikne" na neobsazené koleji a do cesty vlaku hráče bude zařazen programově, např pomocí prioritního blokování cd_servisem. Nezkoušel jsem to odladit, ale toto by bylo řešení.

livi napsal:
Možnost výskytu AI vlaku v úseku obsazeném vlakem hráče je další odhalenou nedokonalostí produktu Billa v Gatiach. K tomu by nemělo docházet, ale simulátor toto nemá v sobě ošetřeno. Předejít se tomu dá tak, že AI vlak "vznikne" na neobsazené koleji a do cesty vlaku hráče bude zařazen programově, např pomocí prioritního blokování cd_servisem. Nezkoušel jsem to odladit, ale toto by bylo řešení.

Ono stačí v tomto případě ten vlak zhmotnit s velkým předstihem a přidržet ho ve stanici počtem cestujících na nástupišti. Takhle to dělám i já u svých aktivit.

On AI vlak reaguje na pocet cestujucich? a ja som myslel ze vsade stoji len tych 30 sekund ... hmmm vyskusam to ...

JOHNZ napsal:
On AI vlak reaguje na pocet cestujucich? a ja som myslel ze vsade stoji len tych 30 sekund ... hmmm vyskusam to ...

Jo, reaguje bez problémů. Jen musí mít alespoň jeden vůz, který dokáže pojmout cestující. Já takhle zdržuji traffic v mé aktivitě v Hodoníně cca 1 hodinu.

Michal napsal:
Jo, reaguje bez problémů. Jen musí mít alespoň jeden vůz, který dokáže pojmout cestující. Já takhle zdržuji traffic v mé aktivitě v Hodoníně cca 1 hodinu.

Ale vůbec nemusí mít vůz. Jak třeba zdržet sólo mašinku nebo náklad? Stačí do eng souboru mašiny napsat řádek "PassangerCapacity ()" s nějakou hodnotou v závorce. A bude stát u peronu třeba hodinu.

Hmm ... dobré vedieť ... teraz o tom počujem prvý krát :lol: ... a pre ostatných ... k tomuto by malo DF slúžiť ... k vymieňaniu skúseností a riešeniu problémov ... :twisted:

Jacek napsal:
Michal napsal:

Ale vůbec nemusí mít vůz. Jak třeba zdržet sólo mašinku nebo náklad? Stačí do eng souboru mašiny napsat řádek "PassangerCapacity ()" s nějakou hodnotou v závorce. A bude stát u peronu třeba hodinu.

Ale kde presne do eng súboru treba pridať ten príkazový riadok "PassangerCapacity"?A keď dám túto lokomotívu do aktivity a hráč vo svojom trainsete má lokomotívu s neupraveným eng súborom tak ten vlak tam nezostane stáť a problém je na svete.

Mirec napsal:
Ale kde presne do eng súboru treba pridať ten príkazový riadok "PassangerCapacity"?A keď dám túto lokomotívu do aktivity a hráč vo svojom trainsete má lokomotívu s neupraveným eng súborom tak ten vlak tam nezostane stáť a problém je na svete.

Ve kterých místech je ten řádek se stačí podívat do eng souboru nějakého motorového vozu. Je to v horní části někde nad nebo pod (teď z hlavy nevím) řádkem "IntakePoint".
No a že každý má jiný eng soubor, to je problém nesjednoceného trainsetu, tady holt nezbyde než čekat. Nejde jen o sjednocené názvy, ale hlavně o vyladěné vlastnosti. Teď jsem např. s 830 + Bix uvízl díky špatně nastaveným vozidlovým odporům v protioblouku a už jsem to nerozjel.

Mimochodem cestující umí sbírat lokomotivy 740 - 742 z balíku all in one, který je pořád ke stažení na trainsimu. Tam jsem ten řádek dali. To by většina lidí měla mít.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře