Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jacek napsal:
Mirec napsal:
Ale kde presne do eng súboru treba pridať ten príkazový riadok "PassangerCapacity"?A keď dám túto lokomotívu do aktivity a hráč vo svojom trainsete má lokomotívu s neupraveným eng súborom tak ten vlak tam nezostane stáť a problém je na svete.

Ve kterých místech je ten řádek se stačí podívat do eng souboru nějakého motorového vozu. Je to v horní části někde nad nebo pod (teď z hlavy nevím) řádkem "IntakePoint".
No a že každý má jiný eng soubor, to je problém nesjednoceného trainsetu, tady holt nezbyde než čekat. Nejde jen o sjednocené názvy, ale hlavně o vyladěné vlastnosti. Teď jsem např. s 830 + Bix uvízl díky špatně nastaveným vozidlovým odporům v protioblouku a už jsem to nerozjel.

Mimochodem cestující umí sbírat lokomotivy 740 - 742 z balíku all in one, který je pořád ke stažení na trainsimu. Tam jsem ten řádek dali. To by většina lidí měla mít.
Bohužel,740-742 allinone na trainsimu už není...

Jak jsem slíbil, zde jsou odkazy na nové aktivity:
Mirec:
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/Mirec_Osobak_I..apk
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/Mirec_Osobak_II..apk
BOB:
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/bob_cisternovy_vlak.apk
Aktivity jsem jen upravil dle současného systému značení a jen jsem je trochu rozehrál a vypadají opravdu zajímavě.

Já jsem také nelenil a opravil svou náročnou službu (vynuloval se mi jízdní řád). A aby to bylo trochu zajímavé update, tak jsem výsledek poslal Ppoollllovi a požádal jej o doplnění nějakých událostí. Dnes mi to poslal zpět, já trochu doladil texty hlášení, něco poopravil a aktivitu projel kontrolně do Kostěnic. A neuspěl jsem. Musím víc trénovat.
O co jde. Aktivita už splňuje požadavky těžké úrovně. Kromě hlášení na reverzních bodech (což ocení nejen Jacek) tam jsou určité hlídací body. Už z Hoštejna budete moci jet max 100 s tolerancí 1km/h. To je v pohodě. Alespoň nebudete muset čekat dlouho u vjezdu v Rudolticích. Ale dál se už zapotíte. Budete limitováni příjezdem do Třebovic tak, aby Vám neujel přípoj do Chornice. Dá se to. Ale druhý kontrolní bod v Kostěnicích je už nekompromisní. Dal jsem tam nakonec toleranci 1 minutu zpoždění. Já tam dojel o 30sekund později a skončil jsem. Jsou tam totiž další pastičky. Rychlost max 140 s tolerancí 1km/h a běda jak někde nezastavíte, nebo projedete zastávku o nějaký vůz. Mise skončí.

Borci zdolávání aktivit, ukažte se. Zde je nejnovější verze:
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/zs_01_narocna_sluzba_9a.apk

Dál k Pardubicím až do cíle v Hodoníně jsou jen upravena a doplněna hlášení. Událostí je tam kolem 45. Pokud najdete nějaké chybičky, dejte vědět, já už to dnes podruhé neprojedu, musím konečně připravit DVD k rozeslání.

Naposled editoval moderátor:
Reverzné body.
Umiestňovať hlášky o tom že vlak dosiahol reverzný bod je nadbytočná funkcia. Ak sa pozorne dívate na traťový monitor tak je tam tento bod zobrazený ako polkruhová šípka. V okamihu keď táto šípka zmizne z monitorutak stojím na reverznom bode (ku koncu je šípka čiastočne schovaná za smerovou šípkou - pozorne sa treba dívať). Ja to takto sledujem u úplne cudzích aktivít a nemám žiadny problém s tým aby som reverzný bod dosiahol.

Zbyněk Šemora napsal:
Jak jsem slíbil, zde jsou odkazy na nové aktivity:
Mirec:
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/Mirec_Osobak_I..apk
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/Mirec_Osobak_II..apk
BOB:
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/bob_cisternovy_vlak.apk
Aktivity jsem jen upravil dle současného systému značení a jen jsem je trochu rozehrál a vypadají opravdu zajímavě.

Já jsem také nelenil a opravil svou náročnou službu (vynuloval se mi jízdní řád). A aby to bylo trochu zajímavé update, tak jsem výsledek poslal Ppoollllovi a požádal jej o doplnění nějakých událostí. Dnes mi to poslal zpět, já trochu doladil texty hlášení, něco poopravil a aktivitu projel kontrolně do Kostěnic. A neuspěl jsem. Musím víc trénovat.
O co jde. Aktivita už splňuje požadavky těžké úrovně. Kromě hlášení na reverzních bodech (což ocení nejen Jacek) tam jsou určité hlídací body. Už z Hoštejna budete moci jet max 100 s tolerancí 1km/h. To je v pohodě. Alespoň nebudete muset čekat dlouho u vjezdu v Rudolticích. Ale dál se už zapotíte. Budete limitováni příjezdem do Třebovic tak, aby Vám neujel přípoj do Chornice. Dá se to. Ale druhý kontrolní bod v Kostěnicích je už nekompromisní. Dal jsem tam nakonec toleranci 1 minutu zpoždění. Já tam dojel o 30sekund později a skončil jsem. Jsou tam totiž další pastičky. Rychlost max 140 s tolerancí 1km/h a běda jak někde nezastavíte, nebo projedete zastávku o nějaký vůz. Mise skončí.

Borci zdolávání aktivit, ukažte se. Zde je nejnovější verze:
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/zs_01_narocna_sluzba_9a.apk

Dál k Pardubicím až do cíle v Hodoníně jsou jen upravena a doplněna hlášení. Událostí je tam kolem 45. Pokud najdete nějaké chybičky, dejte vědět, já už to dnes podruhé neprojedu, musím konečně připravit DVD k rozeslání.

Tak to je naozaj "težká" aktivita.Už sa pomali učíte takým fígľom ako je aktivovanie ukončovacieho bodu po prejdení a správnom zastavení
vo všetkých staniciach (to som použil aj v aktivitách R 670/671),a tolerancia o 1 km/h burcuje naozaj k najlepším výkonom.Takže ako to vidím po každých 2 minútach bude SAVE...

Naposled editoval moderátor:
Náročná služba

Zdravím všechny! Nechci se pouštět do polemik se zkušenými hráči, natož pak tvůrci všeho možného pro MSTS, chtěl bych jen napsat svůj názor na aktivitu Náročná služba a celou diskusi o tom, co v ní lze či nelze zvládnout. Neberte to prosím jako kritiku, ale spíš postřeh člověka, tak říkajíc z praxe. Zkrátka, mě osobně vyhovují spíš aktivity, které nejsou "napsané" tak drsně jako právě NS, např aktivity od Mirece. Chápu, že MSTS není reálná železnice a že tu jde spíš o to, aby úkoly byly co nejatraktivnější pro hráče, ale to je právě důvod, který je tak trochu vzdaluje realitě. Já si prostě nedovedu představit, že by někdo v reálu jel s osobákem právě tak, jak se musí jet v NS z Rudoltic do Pardubic, tzn. totálně "na krev", jen proto, aby zkrátil pár minut zpoždění. Za sebe, a myslím že nejen za sebe, mohu prohlásit, že je mi milejších pár minut zpoždění na konci tůry, než několik měsíců, strávených v dílnách (popř. v kriminále), když se vám nedejbože něco nepovede. A při takovémle stylu jízdy je ta pravděpodobnost opravdu dost veliká.
Závěrem : nesmírně si vážím práce Zbyňka Šemory, jeho dílo pokládám za naprosto unikátní a v pravém slova smyslu velkolepé, ale tuhle poznámku jsem si prostě nedokázal odpustit. Snad jsem se nikoho nedotnkul.

...to je v pohodě. Ono to tak nějak vzniklo samo. NS je taková reakce na velké množství klidných aktivit. Tahle zpestření vznikala proto, aby 5 hodin jízdy pro hráče nebyla nudná monotonní jízda. Ale na druhou stranu je fakt, že jsou i tací fírové, kteří dokáží jet na krev a každé zpoždění dokáží dohnat na minimum. Takový "Ešus" s cílovým brzděním zastaví ze 140 na co nejkratším úseku automaticky. Ale staří fírové říkali, "jak máš při brzdění na začátku peronu 80, tak to na konec zastávky musí vyjít přesně" Samozřejmě plné brzdové válce vzduchu. V této aktivitě jsou nereálné pouze bleskové posuny, ale příště se polepším. Na druhou stranu to jinak nešlo, byl jsem hnán reálným jízdním řádem Grafikonu 2004.

Kebarko napsal:
Reverzné body.
Umiestňovať hlášky o tom že vlak dosiahol reverzný bod je nadbytočná funkcia. Ak sa pozorne dívate na traťový monitor tak je tam tento bod zobrazený ako polkruhová šípka. V okamihu keď táto šípka zmizne z monitorutak stojím na reverznom bode (ku koncu je šípka čiastočne schovaná za smerovou šípkou - pozorne sa treba dívať). Ja to takto sledujem u úplne cudzích aktivít a nemám žiadny problém s tým aby som reverzný bod dosiahol.

Nezbývá než souhlasit. Navíc mne dost provokuje, když najíždíte na soupravu a naskakují těsně před najetím na soupravu okna hlášení. Tak co mám dělat dřív, najet na soupravu a nebo klikat na OK ? Myslím, že tento jev jsem viděl nejvíc v aktivite MIREC Osobak I.
Ale jinak díky za aktivity, člověk se alespoň vyblbne.
Karel

ok1dnh napsal:
Kebarko napsal:
Reverzné body.

Nezbývá než souhlasit. Navíc mne dost provokuje, když najíždíte na soupravu a naskakují těsně před najetím na soupravu okna hlášení. Tak co mám dělat dřív, najet na soupravu a nebo klikat na OK ? Myslím, že tento jev jsem viděl nejvíc v aktivite MIREC Osobak I.
Ale jinak díky za aktivity, člověk se alespoň vyblbne.
Karel

Jezdit se zapnutým monitorem tratě je barbarství. Problém, je v tom, že pokud se jede na světla, tak jsou vidět až na poslední chvíli ( některé aktivity to řeší hláškou, nebo v popisu ). Skoušel jsem i upgrade světel, ale to vypadá tak hnusně, že jsem to vrátil zpět. Jinak hlášky nahrazující alespoň částečně posun jsou ok. Prostě každému vyhovuje něco jiného a tohle je můj názor.

Boby OK, ale dát hlášku těsně před najetím na soupravu také není to pravé ořechové. Chybí ti cca 2 m a naskočí hláška (třeba "připojte soupravu...). Pokud se týká monitoru, tak ho používám jen při posunu (když máš seznání tratě, tak víš, kde začíná 40km/hod). Šipky otočného bodu jsou lepší, než hláška "Teď zastavte, změňte směr a couvejte....". I když chápu, že pro úplného laika a začátečníka mají ty hlášky typu "Zastavte, změňte směr atd." něco do sebe. No, jak pravíš, každému vyhovuje něco jiného.
Teď jsem projel "MIREC_osobak II" a pěkný, i když mne ve dvou případech zaujalo, že proti tobě jede vlak a najednou zmizí. Ale, v jednom filmu bylo řečeno "No body is perfect" :-). I tak je to paráda a jsem rád, že si mohu hrát a vzpomínat. Takže tvůrci aktivit, nedejte se odradit a tvořte dál, je s čím si hrát (kdo si hraje nezlobí). I když..... Zbyňku Zbyňku, takovou přísnost u NS9, to je věc. Nakonec se mi líbí, že i autor přizná, že s tím má starosti :-).
Karel

Hlášky

Takže pánové, teď k těm hláškám a reverzním bodům.
Chtěl bych vidět ty, co jezdí podle traťového monitoru, jak se budou orientovat v případě kdy je posun opravdu komplikovaný (u NS9 to je o ničem) a právě na tom monitoru vidíte reverzáky z jiných kolejí a ne ten který potřebujete.
Ad hláška údajně těsně před najetím na vozy. Nic takového tam NENÍ (alespoň ne záměrně). Ta hláška se zobrazí až v okamžiku připojení se. Není nutné mít zobrazeno řazení vlaku a VŠECHNY hlášky lze jednoduše uzavřít klávesou ESC.
Toť k těm hláškám.
Jinak Zbyněk mne požádal právě o doplnění takovýchto vychytávek ale moc času mi k tomu nedal. Jeden den to poslal a druhý den potřeboval mít hotovo aby dofurmoloval správně texty dle reálné železiční terminologie a mohl pak rozeslat DVD. Takže velká část toho je dělána naslepo bez řádného odzkoušení. Už teď vím o pár drobnostech které by potřebovali poupravit, doplnit... - hratelnosti tohoto úkolu to ale zas tak moc nevadí. A ty časové limity jsou hlavně kvůli počítačem řízené dopravě. Při předčasném či pozdním příjezdu se pak tato doprava rozpadá a dostanete se tak do patové situace.
A k tomu že to je na začátku nadoraz - je to pravda. Bohužel je to opět daň tomu danému času který na to byl poskytnut. Pro mne není problém celý tento úkol natáhnout třeba o hodinu a vyčlenit tam na posuny mnohem více času a přitom vás pak donutit jet ve velmi úzkém časovém pásmu s nekompromisními postihy. Toto doplnění já osobně beru jen jako malou ukázku toho co se dá v úkolech vytvářet. :wink: Doufám že to poslouží jako malé zpestření tohoto konkrétního úkolu.
Jinak jakmile vydržíte tu první hodinu tak pak je to již prakticky postaru. Bohužel v editoru jede lokomotiva úplně mimo jízdní řád a trafik je pak také jinde než pak při vlastní jízdě. Jenže to je právě o čase který jsem na tyto úpravy měl. Vyladění celého takto dlouhého úkolu vyžaduje mnoho hodin a několikeré projetí (což se nekonalo).
Doufám ale že i tak to má pro mnohé z vás svůj význam a poskytlo to pár hodin zábavy.

Reverz body

Ještě jedna poznámka k reverzním bodům.
Již 1 a 1/2 roku mám vypracovaný systém těchto hlášek včetně možnosti jejich vypnutí přímo při plnění úkolu. Takže není problém aby úkol obsahoval obě možnosti - s hláškama o reverzu, přibližovacíma se hláškama (podle reálu) a bez nich. Nebýt časového presu (v 1,30 v noci jsem to už nechtěl dělat) tak by toto bylo již i u NS9. Je mi jasné že lidé jsou různí a proto dokáži vytvořit i různé chování jednoho úkolu. A pár zde uveřejněných příspěvků mi to i potvrzuje. Takže příště již tuto drobnost :wink: nebudu nechávat ležet bokem.

Re: Reverz body

Ppoollll napsal:
Ještě jedna poznámka k reverzním bodům.
Již 1 a 1/2 roku mám vypracovaný systém těchto hlášek včetně možnosti jejich vypnutí přímo při plnění úkolu. Takže není problém aby úkol obsahoval obě možnosti - s hláškama o reverzu, přibližovacíma se hláškama (podle reálu) a bez nich. Nebýt časového presu (v 1,30 v noci jsem to už nechtěl dělat) tak by toto bylo již i u NS9. Je mi jasné že lidé jsou různí a proto dokáži vytvořit i různé chování jednoho úkolu. A pár zde uveřejněných příspěvků mi to i potvrzuje. Takže příště již tuto drobnost :wink: nebudu nechávat ležet bokem.

Hmmm a nápověda, jak to udělat, by nebyla?

Já po Ppoollllovi nechtěl, aby mi aktivitu předělal celou, ale opravdu jen, aby hráč byl donucen jet jak má, aby po opožděném příjezdu k Pardubicím se nestalo, aby vlak hráče stál proti rychlíku a nekoukali na sebe do úplného ukoukání (viz příspěvky diskuse). Ppoollll mi tam nadělal více zajímavostí, za což mu děkuji, ale podle mne nemá smysl už ohranou aktivitu více předělávat. Raději bych dotvořil svou 02 a tam už použil více vychytávek. Až ji jakš takš dotvořím, pošlu ji opět Ppoollllovi, aby mi tam doplnil nějaké zajímavosti. Ale také nejsem příznivcem zbytečných hlášek. Stačí jako je to u NS, "pojedete na Bratislavské zhlaví a přestavíme mašinku na kolej xy pro vozy". U reverzáku opět hlášení "na kolej xy postaveno" a už není třeba ještě 3metry, atd. Fíra, pokud jede s mašinkou solo, tak musí být na zadním stanovišti. Proto bych uvítal, kdyby někdo updatoval kabiny 350,362 s pohledem zadního stanoviště.
Pokud fíra bude sunout soupravu, tak po svolení k jízdě posunovačem (do vysílačky) k přiblížení k místu zastavení se dá návěst "pomalu" a pak před místem najetí na vozy se dá návěst "stůj" v hantýrce "dobrá" Takže žádné "ještě kousek, ještě kousek, ještě můžeš, ...a kur** teď se pojď podívat do čeho jsi naboural" :lol: :lol: :lol:

K aktivitám už bylo řečeno dost, ale měl bych také jednu připomínku... V počítačem řízených soupravách by měly být řazeny vozy bez animovaných dveří (tj. pro diesel loko). Působí trochu divně, když kolem vás profičí EC s rozglabenýma dveřma. Co kdyby někdo v těch 160 vypad? :D Ale jinak aktivity se mi líbí, i když se svým tiskařským vzděláním mám z některých věcí hlavu jak kedluben... :) Kontra

Aktivita NS9:
Prešiel som niekoľko krát aktivitu od začiatku až po Kostenice ale nikdy sa mi nepodarilo stiahnut meškanie pod dve minúty. Neviem ako sa to dá dokázať - podľa mňa len nereálnymi fyzikálnymi vlastnosťami jazdiacej súpravy. Ja mám v engoch nastavené "podľa skutočnosti - reálne" hodnoty (adhézia, friction, brzdy, výkon, ťažné sily...) a keď dodržiavam obmedzenia dané tvorcom aktivity (rýchlosť) tak nevidím oblasť kde by sa dal ušetriť čas. Brzdím reálne, rozbieham sa reálne, dodržiavam predpísané rýchlosti. Jediná možnosť mi vychádza len odklon od reality. Rád si vypočujem i názor ostatných.

Pozn. NS9 je skutočne dobre urobená len jej chýba realita.

chtel bych se zeptat, proc v NS9 ma brnensky drak ci co je to za rychlik z Pardubic nastavenou nejvyssi povolenou rychlost 100? Je to podle mne malo, na koridoru se da praskat i s tema vagonama daleko vic. Je to trosku skoda :cry: Dik

jirka napsal:
chtel bych se zeptat, proc v NS9 ma brnensky drak ci co je to za rychlik z Pardubic nastavenou nejvyssi povolenou rychlost 100? Je to podle mne malo, na koridoru se da praskat i s tema vagonama daleko vic. Je to trosku skoda :cry: Dik
cože?, tam by mělo být 140!!! 100km je jen u měřícího vlaku.

no mel jsem ji i u toho osobaku:-( A to se mi to velmi tezko dojizdelo...

Prosím o radu.Mám problém s misí: Mirec_osobakI.Pokaždé se mi stane,že za stanicí Č.Třebová po potkání protijedoucího vlaku mi upně zatuhne simulotor a nejde s tím nic dělat, jen ho vypnout natvrdo.Nestalo se někomu to samé?A nemohl by někdo poradit co by to mohlo dělat a jak to opravit?Ještě bych chtěl podotknot,že všechny aktualizace mám mám nainstalovaný( i poslední 41čku). :?:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře