Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Parní vlaky

Krásný den,

neexistují nějaké pěkné aktivity s parními vlaky?

Díky, Tom

Re: Parní vlaky

Tom Kladno napsal:
Krásný den,

neexistují nějaké pěkné aktivity s parními vlaky?

Díky, Tom

Ono by to chtělo také nějakou pěknou trať, nejlépe situovanou do 50. - 60. let minulého století, na koridoru si s párou moc nezajezdíš. :( :(

Taková trať by byla úplně bezvadná...

Ale i třeba z Břeclavi do Mikulova nebo Lednice by se dalo jezdit...
Nebo trať Bystřice...

Vyhľadávanie Loose consist.

Ak sa pri tvorbe aktivity použije "Loose consist" tak preklad do čestiny spôsobí že sa v súbore *.act objaví označenie tohoto consistu ako "Chybějící soubor se soupravou ".

Pri preznačovaní aktivity na svoj trainset potom program Conbuilder tento Loose consist nenájde.
(Spôsobí to toto české označenie).

Je preto výhodnejšie ak sa v súbore string.dll položka 840 preznačí do pôvodného anglického názvu t.j. "Loose consist".

Ja som si to takto preznačil a Conbuilder nemá problém s ich vyhľadaním. Dajú sa pomocou neho potom pohodlne preznačiť lokomotívy a vozne na svoj trainset.

Posun v stanici

Keď si robím aktivitu a chcem vytvoriť posun v stanici, v dôsledku toho križujem cesty okoloidúcich vlakov (traffic). Väčšinou vznikne problém, že okoloidúci vlak zostane stáť na vchodovom návestidle. Skúšam rôzne úpravy, ale požadovaný výsledok sa nedostaví. Traffic stále odmieta vojsť do stanice.
Neviem či to spôsobujú návestidlá alebo definované trasy alebo časy vzniku jednotlivých vlakov. Málokedy sa mi dá vyriešiť dopravu k mojej spokojnosti. Vačšinou (na 90%) musím voliť veľké kompromisy aby vôbec nejaká doprava v stanici mohla byť.
Nemáte s tým niekto skúsenosti ako by sa to dalo riešiť? Neviete čo to môže spôsobovať?

Kebarko

Řešení - Použij CD servis2 - návod na použití byl již několikrát zde popsán a nemám už náladu to neustále hledat. Snaž se taky i ty.

Příčina - je to jednoduché. Hráčem ovládaný vlak zabírá vlakovou cestu před sebou (ve směru jízdy) na cca 2-3 návěstidla (tohle teď nevím přesně takže mně nekamenujte :eek: ) a pokud ji zabere/obsadí dříve než počítačem řízený vlak tak ten pak nemá kam jet. Má již obsazenou trasu hráčem.

Naposled editoval moderátor:
To Ppoollll:

Cd Servis2 samozrejme používam, ale nie vždy pomáha. Niekedy nad tým strávim hodiny, robím rôzne kombinácie, Servis2 vkladám, presúvam a výsledok je takmer nulový.
Takže také jednoduché to vôbec nieje.

No a teraz mi vysvetlite toto: Chcem sa vykrižovať na jednokoľajke s vlakom. Postavím všetko ako mám, hráčovi (stojí v stanici) dám do cesty Servis 2, trafiku pustím tak, aby hráčovi nerezala perón a čo sa nestane. Ja stojím na odchode páč tam mám stoják (je predo mnou servis) prichádza trafik (schválne som si to dal do stanice kde z odchodu vidno vchodové) zastavuje u vchodu a stojí ... a stojí ... ČD servis medzitým zmizne a červenú mám stále ako ja tak trafik ... a môžeme stáť až do súdneho dňa (niekedy pomôže anulácia vlastnej trasy tým, že sa phonem dozadu, ale niekedy ani to)

Johnz

Ten servis tam musí být dříve než dojde k tomu zabrání cesty hráčem. O tom nepíšeš kdy ho tam nasazuješ takže nevím jestli je to ta správná příčina.
Jinak u trati je to závislé i na návěstní soustavě. Vím o konkrétních případech kdy se protijedoucí vlaky nedostanou přes stanici ani omylem. Ta chyba v návěstidlech (jejich scriptech) se projevuje v okamžiku kdy je použito více vazeb pro jeden návěstní znak a to ve zcela konkrétních případech - situacích. Záleží při tom která návěstidla a s jakými vazbami tam jsou použitá.

JOHNZ:
To je práve ten problém a väčšinou s ním neviem pohnúť. Dva vlaky stoja oproti sebe a nikdy sa nepohnú.

Ppoollll: Ani jedno, ani druhe ani patnaste ... skusal som tam ten servis natrepat este pred tym ako sa hracov vlak zhmotni na zaciatku aktivity a ani tak to nende ... ale uz sa mi podarilo dostat to do stavu ze traffik vpalil do hraca celne plnou rychlostou ... a robi to vsade a navestidla som prekontroloval ... dokonca som kvoli tomu spravil novu streku bez krajiny a novu echt zjednodusenu navestnu sustavu ...

Ppoollll: Musím souhlasit s Kebarkem a JOHNZem. Návod na používání CD Servis 2 jsem také četl, ale podle něj jsem také neuspěl. Dopadl jsem stejně jako JOHNZ. Já na odjezdu, traffic na vjezdu. Docela by mě zajímalo, jak to funguje tobě.

Nakonec jsem přišel na způsob, jak křížení uskutečnit a fungovalo to i na jednokolejce. CD Servis 2 musí být na společném úseku cesty hráče a trafficu. Nikoliv mezi odjezdovým návěstidlem a první výhybkou. Blokuje tedy obě soupravy. Dále je důležitý směr, jakým se Servis 2 pohybuje! Jakmile zmizí, MSTS postaví cestu vlaku, který má stejný směr jako Servis 2. S tímto jsem se mořil několik nocí, než jsem na to přišel. A samozřejmě platí nasazovat Servis 2 s dostatečným předstihem.

Nemůžu zaručit, že tento postup bude fungovat vždy a všude, ale osvědčil se mi. Někdy je třeba si trochu pohrát s cestou pro Servis 2.

Tak toto musim vyskúšat. Ak to bude fungovat tak máme vyhrané. (aspoň kým sa nevyskytne ďaľší problém)

Pánové

jsem rád že alespoň někdo vám dokázal odpovědět lépe než já. Přesto bych byl rád kdyby jste mi někdo z vás poslal konkrétní úkol (patřičně zjednodušený abych se neplácal několik hodin než dojedu k problémovému místu) kdy se vám to křižování nedaří realizovat podle mého původního popisu. Pak bych mohl snad konečně přijít na to v čem je ten zakopaný pes - co děláte jinak než já neboť jsem s tímto problém zatím neměl.

Michal napsal:
Ppoollll: Musím souhlasit s Kebarkem a JOHNZem. Návod na používání CD Servis 2 jsem také četl, ale podle něj jsem také neuspěl. Dopadl jsem stejně jako JOHNZ. Já na odjezdu, traffic na vjezdu. Docela by mě zajímalo, jak to funguje tobě.

Nakonec jsem přišel na způsob, jak křížení uskutečnit a fungovalo to i na jednokolejce. CD Servis 2 musí být na společném úseku cesty hráče a trafficu. Nikoliv mezi odjezdovým návěstidlem a první výhybkou. Blokuje tedy obě soupravy. Dále je důležitý směr, jakým se Servis 2 pohybuje! Jakmile zmizí, MSTS postaví cestu vlaku, který má stejný směr jako Servis 2. S tímto jsem se mořil několik nocí, než jsem na to přišel. A samozřejmě platí nasazovat Servis 2 s dostatečným předstihem.

Nemůžu zaručit, že tento postup bude fungovat vždy a všude, ale osvědčil se mi. Někdy je třeba si trochu pohrát s cestou pro Servis 2.

Tento postup jsem vyzkoušel u své nové aktivity Os_2806 pro trať 321 ve stanici Havířov, a musím říct, že je to paráda! Jinak bych si s tím asi nedokázal poradit.

nnn servis

Snad jsem servis 2 pochopil správně. Potřebuju něco opačného než servis 2. Namaloval jsem si aktivitu postrk a pendl Holešovice, Bubeneč a 2x Masarička. Problem je v tom, že potřebuju uklidit do šturcu v Bubenči neschopný 6-ti kolák. Přijíždim ze Sedlece a tedy rovnou na obsazenou kolej. Když tam 669 není návěst je OK. Pochoipitelně když je umístěna 669 tak je na vjezdu stuj. Jak docílím aby mě to pustilo na obsazenou kolej. Projel jsem Náročnou službu a nic mi netrklo.

:idea:

-------------------------
Zdeněk Itterheim

Ppoollll napsal:
Pánové

jsem rád že alespoň někdo vám dokázal odpovědět lépe než já. Přesto bych byl rád kdyby jste mi někdo z vás poslal konkrétní úkol (patřičně zjednodušený abych se neplácal několik hodin než dojedu k problémovému místu) kdy se vám to křižování nedaří realizovat podle mého původního popisu. Pak bych mohl snad konečně přijít na to v čem je ten zakopaný pes - co děláte jinak než já neboť jsem s tímto problém zatím neměl.

Pokud mi večer zbude čas, tak zkusím něco vytvořit a zítra bych ti to poslal.

Re: nnn servis

Itterheim napsal:
Snad jsem servis 2 pochopil správně. Potřebuju něco opačného než servis 2. Namaloval jsem si aktivitu postrk a pendl Holešovice, Bubeneč a 2x Masarička. Problem je v tom, že potřebuju uklidit do šturcu v Bubenči neschopný 6-ti kolák. Přijíždim ze Sedlece a tedy rovnou na obsazenou kolej. Když tam 669 není návěst je OK. Pochoipitelně když je umístěna 669 tak je na vjezdu stuj. Jak docílím aby mě to pustilo na obsazenou kolej. Projel jsem Náročnou službu a nic mi netrklo.

:idea:

-------------------------
Zdeněk Itterheim

Podle mě to jde jen na TAB proti Stůj. Sice jsem viděl posunová návěstidla, která nekontrolují obsazenost úseku, ale tady by ti to nepomohlo. Zkušebně jsou na vlečce Vitošov v Zábřehu na Moravě. Cestová návěstidla s takovouto vlastností by asi neměla smysl.

nnn

Pravda v act. pokažená krysa se myslim jelo na stuj přes TAB. Chtělo by to něco inteligentnějšího. A pak když jedu na stuj přes TAB tak automaticky naskočí rychlost 30, ale to se dáta ky ošetřit.¨

--------------------------
Zdeněk Itterheim

Re: nnn

Itterheim napsal:
Pravda v act. pokažená krysa se myslim jelo na stuj přes TAB. Chtělo by to něco inteligentnějšího. A pak když jedu na stuj přes TAB tak automaticky naskočí rychlost 30, ale to se dáta ky ošetřit.¨

--------------------------
Zdeněk Itterheim

No jo, ale jak by MSTS poznal, jestli tě tam má pustit nebo ne???

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře