Já už jsem se rozhodl. Po dohodě s ostatními tvůrci aktivit a staviteli tratí budeme používat společný výběr vozidel. Můj Trainset jsem posílal Šnekovi, zítra pošlu Stavitelovi a bude se takto pokračovat, potřebná další vozidla doplníme. Jinou cestu nevidím. Tímto souhlasím s Petrem Novákem, že dohoda není možná nikdy. Po slezině bylo hodně slibů, uplynul téměř rok a kde nic, tu nic. Na slibech zůstalo.
Já jsem pro další slezinu, ale úplně bych vypustil úpravy značení, ale chtěl bych jen dát dohromady skupinu vozidel, které by balík typizovaného Trainsetu obsahoval, aby náhodou něco nechybělo, včetně novinek kabin a zvuků. Také vyladění některých vozů, která jsou pro provoz nepoužitelná. Pokud si každý upravuje chování sám doma a jen jede podle návodu a neví co vlastně změnou parametrů dělá, to je k ničemu. Tento návod by měl sloužit pro nové modely. Před 8 měsíci po slezině mě jistý člověk slíbil, že mi pošle upravené všechny engy a wagy a opět nic. Opravdu jinou cestu nevidím než to takhle všem naservírovat.
Však Ondra Janiš i Dejv v nových modelech toto značení používají. dokonce i
http://www.ts-studio.kolej.szczecin.pl/IMAGE/CD_Habb.jpg (je v downloadech těchto stránek.)
už jede podle systému, tak bych u toho už zůstal.