Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
...vlaky traffic zastavují na konci nástupiště, jak je to označeno v editoru. Ale myslím, že v Břeclavi to bylo až za peron, ale už jsem to posunul. Nejsem si jist jestli to už v aktualizacích je. Ale na CD verzích, určitě. Tam bude pak nutno zadat v editoru"přepočítat a uložit"(stačí u jedné aktivity), jinak to bude hlásit, že service xy je staršího data.

V přesměrování zvuků lokomotiv OBB1016, mně to funguje:
Sound ( "../../common.snd/snd1016/1016aussen.sms" )

common.snd/1016aussen.sms

Sound ( "../../common.snd/snd1016/1016fahrer.sms" )

common.snd/1016fahrer.sms

Doporučuji kontrolu jestli odkazy na sms se vyskytují v common.snd a eventuelně přepsat názvy.

Pouze u kabin jsem musel dát 1016.cvf i do Cabview v adresáři obb_1016 a nechápu proč mi to pouze u této lokomotivy nefunguje.

No pochopitelne tyto odkazy tam byly nekolikrat kontrolovane, nicmene vzdy vybehla chybova hlaska o tom, ze nelze precist radek xxx (mimochodem tolik radku ani v souboru nebylo), takze jsem to vyresil presunutim zvuku pod OBB_1016 a presmerovanim dalsich eng 1016 a 1116 sem. Naopak s kabinou problem nemam je to skutecne nejake zaklete s taurusy :-)))
Mmch pri tvorbe aktvit v uzlu Brno nelze simulovat provoz na 300 a 340, neslo by na "vypadovce" na Prerov, resp.UH umistit nerealnou "stanici" aby, slo tento provoz alespon radove simulovat a vlaky nemusely na nadrazi v Brne stat jako pevne objekty ?

Stává se také někomu, že když s vlakem startuje v Kútech, na vozidlech nesvítí světla? Vždycky se mi rozsvítí až tak na konci té čtyřicítky směrem na Břeclav... A když odněkud přijedu je to v pohodě...

světla

..to samé je v Hodoníně, Břeclavi, Brně a jiných stanicích, kde je hodně návěstidel. Po odstranění návěstidel budou světla lokomotiv zaručeně svítit. S tím asi nic nenaděláme. MSTS nepočítalo s velkými stanicemi.

Tato trať je opravdu velmi dobře udělána. Ale mám na autora dotaz: Proč je skoro všude textura země jen jeden druh trávy? Když v reálu jsou hojně u trati pole, bahna a jiné veci. Výkon PC to snad tak neubírá? Já osobně nemám větší problém. Samozřejmě plné stanice s projíždějícímy vlaky dají zabrat ale ty textury by té trati dodali hodně. Okolí tratě se mi velmi líbilo v trati Protrain 2,3.

...na texturách povrchu pracuje Truneček, který je autorem současné použité textury, ale zatím jsou přednější věci k modelování. Co se mi ale na Protrainech vůbec nelíbilo (Semmering a Dresden), to byly právě textury povrchu. Připadal jsem si jak na jiné planetě. Nevím, kde ty vybledlé světlé odstíny vzali. Myslím, že nešťastně zvolené textury povrchu pokazily hodně, jinak pěkných tratí, proto na ně nijak nespěchám. Truneček současně přepracovává textury stromů a křovin, viz příští aktualizace 16bptrat.exe, kde mávnutím proutku se změní veškerý porost na celé ploše. Ještě musím něco prokácet, protože asi hodně pršelo nějak se to vše rozrostlo a mnoho větví zasahuje do profilu kolejí. Současně se můžete těšit na novou texturu telefonu a nádraží Rájec Jestřebí od Tomiho. Výlet do terénu z minulé neděle už přináší ovoce. Všem modelářům děkuji.

Zdravim lze nekde nejakym zpusobem (nemam na mysli objednani v SRN) protrainy ? Zejmena by me zajimala tusim trojka (z Berlina na Hamburk) ?

460083-84

Stáhnul jsem si aktivity a trainset s datem 31.5. a nyní mi chybí 460083-84.Nevíte,kde by se dala stáhnout?Mám jen starou verzi 460012-13.Díky.

consists se 460 je tam nedopatřením. Na CD verzích tahle souprava je, ale v aktivitách použita není. Jinak si myslím, že by se mohla objevit u F.Havla. Nebo jestli je zájem, tak ji mohu dát i na web i já.

Aktualizaci 16bptrat dám ke stažení zítra. Sice úplně hotovo není, ale buldozery už krajinu mezi Letovicemi a Blanskem zplanýrovaly, silničáři a lesáci skončili někde mezi Zboňkem a Svitávkou, zedníci také nestíhají. Ale rýsuje se to. Ale nejvíc jsem se namakal s porostem, který se rozrostl jak plevel (tohle v TRS nezažijete, aby veškerá vegetace na celé ploše vyrostla do výšky i šířky), na jednokolejkách to v některých případech vypadalo jak kdyby tam 20 let nic nejelo, větve stromů na obou stranách koleje se úplně spojily. To by šlo projet pouze obrněným vlakem. Ale snad už to bude dobré, přesto doporučuji v kritických místech nevyklánět se z okýnka, aby vás nějaká zapomenutá haluz nešlehla do oka. Tak zítra.

ProTrain

Pro Trainy a i jiné profi Add-onny do MSTS seženete na webu http://www.highinthesky.cz.Mohu potvrdit,že po objednání dorazí balíček během 3-4 dnů.P.S. Nenechte se zmýlit osahem stránky,která je primárně věnována leteckým simulátorům,ale v sekci virtuální obchod je i oddíl pro MSTS.

Naposled editoval moderátor:
Stranka hezka, ceny no rekneme primerene (i kdyz prirazka 50 % z ceny neni malo) ovsem to co bych rad, to znamena Pro Train 4 a 5 (Dresden-Berlin-Hamburg) v te nabidce nejsou (nebo jsem je nenasel) ... (nicmene at nezatezuji tuto debatu, pokud ma nekdo informace, muj mail je andrewM@centrum.cz)

Naposled editoval moderátor:
aktualizace

Prave jsem nainstaloval novou aktualizaci 16bptrat, jenze ouha! Pri spusteni simulatoru jeden error za druhym - spousta hlaseni, ze nelze najit modely dub10.s, dub17.s, ... (stromy, pak taky nejaky vyhybky; je toho docela dost). Je to v aktualizaci, nebo je chyba na me strane :) diky!

už se opakuji, ale žádnou aktualizaci nelze přeskočit. V případě Ragulina došlo k přeskočení aktualizace 15, kde se duby i jiné stromy a objekty vyskytují.

Aktivity

Zdravím. Obracím se na účastníky této diskuse s žádostí, zda by někdo neměl zájem vytvořit aktivity s posunem (např. záloha v Brně, Břeclavi, ČT). Já osobně příliš neumím s activity editorem a hlavně mi chybí inspirace z reálného provozu. Jistě nejsem sám.

..

Mam problém při spouštění MSTS.Po nainstalování a změnách v trainsetu mi nejdou tratě Brno-Kúty a 180.Okolí tratě je bílé,místo zelené.Neví někdo,jak to opravit?
Pak ještě jeden dotaz,jsou všechny ENG souboru mašin v trainsetu,co je zde ke stažení nutné pro hru?Plno vozů nemam staženo a hází mi to chybové hlášky???
A je u aktivit v okolním provozu pracovámo s pozměněným trainsetem?Chce to po mě i vozy pod "starým" značením.Dík

aktivity

to Rookie: aktivity vyrábím a brzy je někde dám ke stažení, ale zatím spíše vytvářím svou trať. Posunové aktivity pro BP není špatný nápad. Něco vyrobím.

Chcel by som Zbyňkovi zaželať všetko dobré k meninám, veľa zdravia, šťastia a elánu do stavby MSTS tratí

Meniny:

Ešteže má Johnz aj český kalendár.
Takže Zbyňku, pripájam sa k Johnzovmu želaniu

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře