Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
CHci se ještě optat pana Šemory, zda bude někdy v budoucnu chtít prodloužit trať z Brna až do Ťišnova

Zbyněk Šemora napsal:
..pokud používáte Xtracks s jinými tratěmi a máte jej aktivní při používání tratí bez Xtracks, tak to může způsobovat i tyhle problémy. Pokud chci pracovat na své trati, musím nejen vyměnit Global, ale přesunout do záloh i tratě s Xtracks a eventuelně restartovat počítač, jinak mi editor dělá divy.

Tak jsem všechno zkusil,tratě s Xtracks jsem vyjmul z Routes,nainstaloval původní Global a stejně ty aktivity nemohu spustit,MSTS spadne při načítání do Windows.To mi dělají pouze ty aktivity MirkaM,u ničeho jiného mi to nedělá a to mám hodně aktivit na různé tratě od různých autorů a vše běhá v pohodě.S tímhle si fakt už nevím rady :eek:

Naposled editoval moderátor:
Podobne problemy s aktivitami som mal aj ja... je to zrejme tym, ze mas slabsie PC alebo to autor aktivity niekde proste prehvizdol s loose consistami alebo traffic vlakmi. Tiez moze byt chyba v TRAINSETE...

Chtěl bych se zeptat, jestli někdo neví, jakou Vmax. mají Os vlaky na úseku Brno-Břeclav? 110,115 nebo 120? (mám tím na mysli vlaky s řadou 242,263). Děkuji.

JOHNZ napsal:
Podobne problemy s aktivitami som mal aj ja... je to zrejme tym, ze mas slabsie PC alebo to autor aktivity niekde proste prehvizdol s loose consistami alebo traffic vlakmi. Tiez moze byt chyba v TRAINSETE...
Slabší PC rozhodně nemám (konfiguraci svého PC jsem popsal v dřívějším příspěvku),ale máš 100% pravdu,že chyba by mohla být v aktivitě.Tak jsem se včera v tom trochu pohrabal a přišel jsem na to,že servis Os 4731 je špatně spočítaný a navíc,že je tam consists,který autor úplně zapomněl přibalit.Je to consists 560-5c1-modry.Tak jsem použil doporučený postup,servis jsem dal v Editoru úkolu přepočítat a uložit a chybějící consists jsem ze servisu vymazal a použil consists p.Šembory 250_560003-4.Po uložení všech souborů a novém spuštění MSTS se mi zobrazila chybová hláška o chybějících 2 texturách (jména jsem si bohužel nepoznamenal,ale dají se nakopírovat z originálních tratí).Po dokopírování textur se mi aktivita normálně načetla a dala se projet podle jízdního řádu.Takže Johnz trefil hřebík na hlavičku a budeme muset požádat autora misí,aby si tyhle věci ohlídal.Proč tam použil některé zvláštní znaky,to je tedy pro mě záhadou. :eek:

..ty textury se tu už řešily, tenkrát jsem je omylem smazal při čistce v Textures. Jednoduše je nakopírujte z USA2/Textures zpět.

Slabší PC rozhodně nemám (konfiguraci svého PC jsem popsal v dřívějším příspěvku),ale máš 100% pravdu,že chyba by mohla být v aktivitě.Tak jsem se včera v tom trochu pohrabal a přišel jsem na to,že servis Os 4731 je špatně spočítaný a navíc,že je tam consists,který autor úplně zapomněl přibalit.Je to consists 560-5c1-modry.Tak jsem použil doporučený postup,servis jsem dal v Editoru úkolu přepočítat a uložit a chybějící consists jsem ze servisu vymazal a použil consists p.Šembory 250_560003-4.Po uložení všech souborů a novém spuštění MSTS se mi zobrazila chybová hláška o chybějících 2 texturách (jména jsem si bohužel nepoznamenal,ale dají se nakopírovat z originálních tratí).Po dokopírování textur se mi aktivita normálně načetla a dala se projet podle jízdního řádu.Takže Johnz trefil hřebík na hlavičku a budeme muset požádat autora misí,aby si tyhle věci ohlídal.Proč tam použil některé zvláštní znaky,to je tedy pro mě záhadou. :eek:[/quote]

Ja som mal s touto aktivitou tak tiež problém, ktorý spočíval v tom, že autor úlohy v priložených vozidlách k aktivite použil opäť svoje vlastné značenie priečinkov vozidiel (myslím si, že keď urobím nejakú úlohu pre nejakú trať, tak by som použil značenie podľa autora - bolo by naozaj načase urobiť v tom nejaký poriadok - ja osobne používam systém pána Šemory). Po mojom preznačení na systém "Šemora" sa mi logicky začali zjavovať chybové hlášky consistou. Tak že som v ConBulter (či tak nejak sa to volá), pretože editor úloh v MS sa mi rúcal kôli týmto hláškam, poupravoval všetky dodané consisty s touto misiou a navyše som v povymieňal aj 363 a 362 v ostatných vlakoch, aby neboli na každom rovnaké. Po tomto sa mi misia rozbehla a ide bez problémov. Možno že nejde podľa plánu autora, pretože po ceste stretnem pár vlakv s 363 a žiadnu 560 ani 810, ale žiadne chyby mi to nehlási a po príchode do CT sa klasicky ukončí. Mám v PC nainštalovaný aj X track. PC zostava AMD Barthon 2500, 256 Mb ram, Radeon 9200 128 MB, rozlíšenie mám nastavené na 1024 x 768 16 bit + mierne korekcie kvality a v podstate mi ide TS v pohode.

Re: plány do budoucna?

Zbyněk Šemora napsal:
..kudy se bude pokračovat dál? Asi bych žádné ankety nedělal. Je to velmi náročná práce a já pokračuji směrem, na který mám právě chuť. Přerov, Bratislava, Tišnov. Ale je i hodně příznivců neelektrických jednokolejek. Taková 240 Brno - Jihlava by byla bombónek, 33promile stoupání a do ní řvoucí "zamračená"...konec snění. Nic neslibuji ještě je moc práce na 260.(...)

Trať Kúty-Brno sice doma ještě nemám, s objednáním čekám na upgrade PC, ale toto (260) je jediná trať v okolí stavby, kterou znám, takže pokud se pan Šemora odhodlal tam, s objednávkou bych už neváhal. Proto se ptám, jestli je tato trať v blízké, daleké, či žadné budoucnosti. Samozřejmě nijak netlačím, už podle obrázků trať obdivuji a divím se, že je možnost toto tak rychle do MSTS dostat (trať sleduji poměrně dlouho) a opravdu se před panem Šemorou hluboce klaním [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ofp.info/iB_html/non-cgi/emoticons/worship.gif

..trať 260 je už dávno až na nějaké detaily hotová a do příští aktualizace do úterý bude hotov úsek 010 z České Třebové do Ústí nad Orlicí. (budovy, estakáda, zalesnění, popisky stanic) a část trati 270 do Třebovic je také hotova. Česká Třebová jako taková, tam to tak jednoduché nebude. Chybí mi některé dokumentace, ale horší je ta skutečnost, že na ten čtverec už moc objektů nevejde. Budu muset ještě víc omezit kolejiště a oškubanou směrovou skupinu zrušit úplně.

010

Při zkoušce aktivity 010 mi naskočí hned při spuštění hláška,že jsem projel návěstidlo na červenou a úkol se ukončí.Takže se vůbec nedá projet.Dá se změnit nastavení vlaku tak,aby startoval před návěstidlem?

Textury koleji

Na http://sweb.cz/greenery jsou docela zajimave a pekne textury ceskych koleji, prazcu a vegetace. Myslim, ze by mozna stalo za vymenu monotonnich koleji msts :-)

Dotaz

Cau, PROSIM vas mam dotaz:
jakej musim mit pocitac abych si tuhle trat zahral ==> aby se moc nesekala a to ani ve velkych nadrazich (Brno...)??

Staci mi na to: CPU 1.1Ghz
256 DDR ram
GeForce Mx 440 64mb pamet
???

Diky moc za odpoved!!!

Predne vypni v nastaveniach dynamicke tiene :D dost pomaha. Uplne najoptimalnejsia config je (a teraz sa podrz) Intel P4 3.2 GHz+HT , 512 MB DDRAM, graf. karta ATi RADEON 9800 PRO. NA tom fachala nizina v rozliseni 1280*1024 vcelku plynule ... (v najtuhsich miestach aspon 16 fps)

--------

Zlavit sa da na procesore ale nie menej nez na 2,6 GHz. Akekolvek setrenie na RAm, alebo na grafike sa uz prejavi...

JOHNZ niečo hovorí,ja mám Athlon 2,0 GHz,256 RAM,ATI Radeon 9200 SE a v Brne mi to skáče ako splašený cap,takže keď chceš mať z tejto hry zážitky tak rozhodne nešetri .Plne súhlasím s JOHNZ-om./Ja taktiež chystám výmenu procesora a RAM/.Ale keď už sme pri tom tá 9200-vka by mohla postačovať,kebyže doplním RAM na 768 a proc na 2,6 GHz ?

Ide o to, ze kamarat ma doma P4 2,6 GHz 512 RAM a GF 5600 Ultra a stale mu to seka...ale dynamicke tiene je vzdy dobre vypnut...strasne to pomaha a ani tam nie su videt :)

Ahtlon 2000XP je skutečně řešení z nouze. V práci mám P4 2Giga, ATI RADEON9000/128 512ram. Samozřejmě mám vypnuté dynamické stíny, staženu viditelnost a hrát se na tom MSTS dá, ikdyž fps někdy na 6 padne
ale jen výjmečně

Zbyňek hovorí pravdu ,to moje riešenie s P4 2,0 GHz je fakt len núdza,ako som už napísal moja predstava bude realizovaná na 2,6 Ghz a 3/4-ová RAM-ka.Na tomto sa šetriť naozaj neoplatí, takže Jerry,myslím že to je jasné,ja som sa tiež poučil.A ešte niečo na Zbyňka:Na koľko približne asi treba stiahnuť viditeľnosť?/nakoľko ešte nejaký čas budem fachčiť na tejto zostave a Brno + väčšie mestá vo Vašej trati ozaj "zlobia"/

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře