Ladeni 230, 240, 242

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna zsr
  • Datum začátku Datum začátku
passion napsal:
bob a zsr, skúste spolupracovať a verím, že spravíte vymakané engy.

To je jako kdyby někdo vyslovil přání, aby začali spolupracovat Kulica s Vlastíkem v RS.:D Já si myslím, že ZSR má engy vymakané. MSTS má možnosti omezené. Snad správná volba by byla spolupráce ZSR a Džordže.

Ahoj,

tak jsem napsal prispevek s vysvetlenim a forum mi vyhodilo chybovou hlasku. To je des bes. Tak jeste jednou

Opravim adhezi - zadny problem.

Co se tyce nadproudu, od Boba mam vsechny podklady. Bob uz mi je poslal k 372 a musim rict, ze si informace a komentare bezne vymenujeme. Problem byl v tom, ze to nejede. Bez jakychkoliv zmen jsem to vlozil engu a na nadproud to proste nereaguje.
Jedine co jsem po mnoha pokusech v aktualnich verzich BINu rozchodil je to co mate v ruce. Vypinani hlavniho jistice pres vazbu DoesBrakeCutPower v sekci OvespeedMonitor. Nikde jinde nic jineho nez zachranna brzda na nadproud nereagovalo.
Protoze nejaky nadproud je lepsi nez nic, pouzivam ho. Strojvedouci nemuze bezduvodne pretezovat lokomotivu.

Budu ale rad, pokud Bobovu variantu vyzkousi nekdo dalsi a ja ji rad pouziji, protoze pokud by to fungovalo, jak popisuje Bob, bylo by to daleko lepsi a ja to zapracuji. Me to nejelo na dvou pocitacich.

Dejte vedet, pokud neco zjistite. Aktualni stav nadproudu neni optimalni.

ZSR

passion napsal:
My spolu občas něco konzultujeme, ale bohužel se naše PCs v něčem liší a tudíž je i mírně jiné chování.
Navíc original msts ve svých souborech obsahuje dosti značné množství chyb, já si kdysi s tím pohrál a poopravoval, co jsem našel a lecos i mírně poupravil. Možná i to je důvod, proč mi něco funguje a když to pak pošlu někomu jako funkční vzorek, tak tomu druhému to nejde.
Zbyněk Šemora napsal:
To je jako kdyby někdo vyslovil přání, aby začali spolupracovat Kulica s Vlastíkem v RS.:D Já si myslím, že ZSR má engy vymakané. MSTS má možnosti omezené. Snad správná volba by byla spolupráce ZSR a Džordže.
Četli jsme slovo poloboží.
Ještě bude diktovat, kdo má s kým co dělat !!
Zbyněk Šemora napsal:
Čoudo, tady vůbec nejde o rychlobrzdu, ale o nevymáchané chování boba57, že to co si zde dovoluje vůči aktivním lidem, kteří poctivě do MSTS pracují, to už překračuje všechny meze slušného chování.
Všechny meze tady překračuješ ty s tím svým provokatérstvím. Sereš se, do čeho je ti kulový a pokud vidím dobře, tak jsi to opět jenom ty, kdo mne tu začal napadat a to opakovaně.
Hold jsem ti nadzvedl mandle tím, že jsem opět připomněl pravdu, že si za svou poctivou práci necháš také poctivě zaplatit. Proč ti to vadí, když se k tomu hrdě hlásíš a licencuješ si to ? !
( Co jsi myslel těmi kecy o těch forech ? Nějak jsi tu myšlenku nedotáhl a neodpověděl. Nebo s tou svou schýzou už neudržíš myšlenku a uteče ti i s močí ?! Tak to je u tebe politovánihodné... )

bob57_cz napsal:
...Pamětníci bezpečně ví, který traťový polobůh s touto pitomostí přišel a rozdělil komunitu na pro a proti....

Jen pro pripomenuti toho, kdo zacal rejt :wink:

passion napsal:
...

Zbyněk Šemora napsal:

bob57_cz napsal:
Ještě bude diktovat, kdo má s kým co dělat !!

Jj. Musite si pane Semora zvyknout, ze kdyz nekdo navrhne, aby spolupracoval bob57_cz s nekym, je to v poradku, zatimco pokud na to usmevne zareagujete vy, hned diktujete co ma kdo delat :D

Naposled editoval moderátor:
Už je nejvyšší čas, abych veškerou aktivitu do Trainsetu předal ŽSR, protože s tímto (nevím, jak ho slušně nazvat) se to už nedá. Na takové puberťácké hádky jsem už opravdu starej. Kdybych nevěděl, že je mu stejně let jako mě, tak bych dle jeho konverzace tipoval, že je mu náct let. A to možná i náctiletým křivdím. Protože ti z puberty vyrostou.
Kosac: Přesně jsi to vystihl. ....traťový polobůh,.....pitomost.....proto jsem reagoval. To si tady přece nikdo nemůže dovolit. To si můžeme říct u piva, ale ne ve vážné diskuzi. Ale je zajímavé sledovat, jak se B57 snaží rozvést flame i jinými směry. Opravdu ne, to sem nepatří.

Pokud to přebere ŽSR, nedá se to nic, než odsouhlasit, protože ví, co dělá a rozumí tomu. A stejně tak nám nezbývá než popřát, aby to dělal co možná nejlépe podle svého nejlepšího svědomí a nenechal si diktovat od nikoho implementaci žádných nesmyslů.

Zbyňku, ty třeba boba57_cz nemusíš, neznamená to, ale pokud začnou oba dva řešit ladění, můžeme se dočkat třeba i překvapení. Navíc oba dva se můžou rozhodnout svobodně, jestli budou spolu spolupracovat a nebudou se řídit diktátem.

Nějak brzy jsi zapoměl, Zbyňku, kdo Džodžovi výrazně pomohl při rozbíhání druhého pantografu v Binu ......

Zásluhy B57 nepopírám, ale to jej nijak neopravňuje, aby se zde choval jako hulvát. A omlouvám se, že nemám jeho kvalit a za celé pětileté působení jsem se zmohl jen na nějakou hloupou trať a opravu trainsetu.
Vůbec nechápu, co jsi myslel tím, "řídit se diktátem" Pokud tady nějaký diktát kdy byl, tak je to jen od B57. A nebyl jsem sám. Jacek si užil také své. Já se řídíl jen dohodami většiny komutity MSTS. A bohužel jsem byl ten blbec (v očích některých z Vás) , který dohody aplikoval do Trainsetu. Pokud chceš spolupráci B57 a ŽSR, vždyť oni spolu komunikují od počátku. Jen se o tom veřejně asi málo mluví. Jenomže oba tvrdí, ŽSR mi to napsal do emailu. Nemají čas jezdit aktivity a tím jejich ladění zůstává na teoretické úrovni. Já aktivity tvořím, takže mohu testovat a tím také má úloha a připomínky na ladění nekončí. Vše bude při starém, jen aktualizační soubory bude dělat rovnou ŽSR.
Zkrátka u některých členů tohoto fóra mi chybí ústa k lidem, kteří do MSTS stále aktivně tvoří. Bob57 rozchodil přední pantograf a tím se stává nedotknutelným bohem a my mu máme za to být všichni vděčni a celá naše mnohaletá práce je proti tomu nic.

Ahoj,

zkusim aktualizovat TS pro dalsi vydani a pak se uvidi. Jsem v podobne situaci jako Martens - rodina, prace atd. Takze pak se uvidi. Vyskrabavam pro MSTS volny cas, kde se da.

Coz je taky, proc vzdavam hold Zbynkovi, ze udelal obrovskou horu prace nejen trati, ale z meho pohledu na stejne dulezitem trainsetu. A to konkretne v te nejnudnejsi oblasti, kterou nikdo delat nechce - odstranovani chyb v rozmerech a brzdach a prekopirovani standardizovanych brzdicu.
Jak je toto dulezite, neni treba chodit daleko. Nevim, zda se nekdo z vas pokusil rozchodit napr. nemecke, italske nebo americke modely(oblasti meho zajmu). Pomer jizdy a odstranovani chyb je tak 1:4. Des a hruza.

Nicmene se opakuji, takze k TS - musim se dohodnout se Zbynkem, co presne, ale byl bych moc rad, kdyby se podarilo spolupracovat i s ostatnimi tak, abychom spolecnymi silami TS zase nekam posunuli a tim svuj cas presunuli vice k jezdeni nebo otevreli dvere tem, kteri to s MSTS tolik neumi a potrebuji fungujici jezdeni bez chybovych hlasek na prvni spusteni.

Ferove rikam, ze na tom nejsem s casem nejlepe (a proto jsem vdecny Zbynkovi, ze mi ho setri svym TS), takze si ted rozpracuji nejaky plan.

Prima vikend.

ZSR

zsr napsal:
Vypinani hlavniho jistice pres vazbu DoesBrakeCutPower v sekci OvespeedMonitor. Nikde jinde nic jineho nez zachranna brzda na nadproud nereagovalo.

Nesmysl. Minimálně u 130tek mi o vyhazovalo nadproudovou ochranu bez rychlobrzdy. Jenže palice zase dělal engy a tak to taky podle toho dopadlo.

Palice?

V dobe, kdy jsem delal 130tku to jeste fungovalo - bylo to vice nez pred rokem. Ted uz mi pri aktualnim BINu nadproudovka ve 130tce nic nedela. Tobe ano?
Dik za info.

ZSR

Vďaka binu sa zrušila aj funkcia predného a zadného spriahla, to len tak mimochodom, akurát to nikto nechce akceptovať.

Ahoj,

udelal jsem maly update - prohodil jsem na zaklade pripominke adhezi a nadproudovou ochranu, takze nadproudovka na suchu zapne o kousek driv nez se masina sklouzne.

Zkousel jsem i zrychlit kontroler pouzitim plynule a diskretni hodnoty (0 a 1) jako u 350tky. Dosahl jsem akorat 20s pri plynulem drzeni D, ale pokud jsem jednotlive pridaval, tak se kotnroler nechoval korektne (zkousel jsem nekolik ruznych kombinaci parametru), takze to nechavam jak to je - tam to jede i s animaci OK. Kdyz jsem potreboval naklikat, tak jednotlive 100% tak za 15s nejrychleji, coz by snad mohlo byt.

Zvuky uplnen nesedi - jsou to stare a jen jsem provizorne adaptoval stupne. Jacek urcite pripravi lepsi v budoucnu.

Nezapomente pouzit kabinu z tohoto zipu!

http://csd.webzdarma.cz/Files/Cd_230v101.zip

Ahoj,

konecne jsem dodelal 240tku a pridavam i maly update 230tky. 240 je jak ve verzi s (cd) tak bez EDB (zssk).

Mam nyni dva otevrene body. V prirucce k teto lokomotive jsem nasel max tlak. kompresoru 8 atm. Je to opravdu tak, nebylo to zvyseno na 10?
Diky!

Druhy se tyka EDB. EDB jsem nastavil do max 23 stupne, protoze na EDB nelze spustit nadporudovou ochranu. EDB obsahuje ale ochranu vykonovou a tu si budete muset pohlidat sami - pri rychlosti 100kmh nesmi proud kotvy presahnout 438A, teprve pri 57 kmh je hranice 760A. Tuto ochranu nelze simulovat.
Protoze lokomotiva ma na stanovisti 3 ampermetry a jeden z nich je kvuli EDB zapojen v obvodu buzeni misto kotvy, zkusil jsem ho v kabine s nazvem 240EDB.cvf nasimulovat. Do jednoho budiku jsem umistil dve rucicky - jedna meri vkotevni proud a druha proud buzeni pri brzdeni (ten je podstatne vetsi - pri brzdeni kotevnim proudem 760A jsem nastavil proud buzeni na 1250A.
Nevyhoda je, ze druha rucicka zustava vzdy "lezet". Bylo by mozne vytvorit nejakou malou texturku, kterou bych mohl dat jako treti rucicku a touto skryvaci rucickou skryt nepotrebny ukazatel? Diky znovu!
Obecne by se to mohlo hodit i jinde, kdyz jeden budikpotrebuje 2 rozsahy.

Zvuky opet v provizoriu ale funkcni. Jacek po finale udela urcite nove.

Vyzkousejte a dejte vedet.

ZSR

Zde jsou odkazy:

http://csd.webzdarma.cz/Files/Cd_230v103.zip
http://csd.webzdarma.cz/Files/Cd_240EDBv100.zip
http://csd.webzdarma.cz/Files/Zssk_240v100.zip

Ahoj,

mam jeste doplnujici dotaz. Ktery z tech 3 ampermetru je zapojeny v obvodu buzeni misto kotvy? Prirucka k masine ma sice 600 stranek, ampermetr je oznacen cislem 810, ale neni tam nikde nakres pultu, kde by to bylo ukazane.
Predem diky tem, kteri na masine jezdi za zpresneni. Chtel bych, aby to bylo 100%.

ZSR

Ahoj, štandartne je zľava doprava:
051 - napätie na 2.motore
- ukazovateľ stupňa (bez Mirelu)
050 - trakčný a brzdný brúd 1.motora
053 - trakčný a brzdný prúd 4.motora
052 - trakčný a budiaci prúd 3.motora

Kompresory vypínajú pri 10bar.

Ahoj,

updatuji Trainset BP a mam dotaz k 240tkam. Nevite, ktere z nich maji EDB a ktere ne?
Diky za odpoved!

Zde je prehled inv. cisel v TBP:

CD: 240.044, 053, 094

ZSSK: 240.004, 013, 024, 034, 051, 081, 082, 096, 100, 102, 103, 111, 120, 122, 140

ZSR

Čo sa slovenských lamín týka EDB majú všetky ale väčšinou fungujú iba na Zámockých strojoch, teda 004,034,051,081,096,103,111,120.Ako pozerám v TBP sa ešte nachádza múzeum 013,103...toto som už dávno stiahol z webu.

Back
Nahoře