Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Ve Smiřicích mám dojem, jak ubrali zadní manipulační koleje, tak narovnali oblouk. Proto nové koleje sahají až k zářezu a není tam místo pro vytrhané koleje. V dobách, jak je to na Goglovi tam stovka přes Smiřice určitě nebyla.
Jinak včera, jak byl přes den po chvilkách čas, pokročil jsem s náspy a podbíjením z Černožic do Semonic. Mám pocit, že rychlost údržby mi trvá stejně dlouho jako v reálu. Večer po práci doma už vůbec nebyl čas.

Zbyněk Šemora napsal:
Ve Smiřicích mám dojem, jak ubrali zadní manipulační koleje, tak narovnali oblouk. Proto nové koleje sahají až k zářezu a není tam místo pro vytrhané koleje. V dobách, jak je to na Goglovi tam stovka přes Smiřice určitě nebyla.
Jinak včera, jak byl přes den po chvilkách čas, pokročil jsem s náspy a podbíjením z Černožic do Semonic. Mám pocit, že rychlost údržby mi trvá stejně dlouho jako v reálu. Večer po práci doma už vůbec nebyl čas.

Tak video říká,Smiřice mají pouze 4 staniční koleje.Přitom vyhýbka 9 a 10 jsou na stejný úrovni.Vyhýbky 5 a 6 jsou posunuty od sebe o 6 m.Vyhýbky 1 a 2 + 3 a 4 jsou stejné vedle sebe.Google earth ukazuje 6 staničních kolejí.Jsou tam opravdu jen 4 staniční koleje + kolej číšlo 4 která končí na konci hraně skladu ve šturcu.Aktuální mapu máš zde http://www.czecot.com/cz/dopravni-bod/1570_smirice , popřípadě zde http://amapy.atlas.cz/default.aspx?q=Smi%C5%99ice#x=-638011@y=-1032559@cs=1@sidx=9@pg=1@pl=@app=2@q=vlakov%C3%A1%20stanice%20smi%C5%99ice .Doufám že pomůže.Mapy.cz a google,tam jsou mapy kdy ještě stanice neprošla úpravou.S pozdravem Lukáš

Ale já mám Smiřice už několik let postavené :-) a v nové verzi. Snad jen ta manipulační kolej by slušela víc zakroutit.
Jen jsem chtěl pokázat na to, že mapy na Googlovi jsou starší než mé video z roku 2006. Staniční koleje jsem tedy nyní opravdu neřešil. Jen jsem se zamotal ve vlečkách, které jsem kvůli budovám dodělával.
Ono právě koleje se dají pokládat jen podle Googla. Ostatní letecké mapy jsou silně orientační, kde jsou koleje zobrazeny jako nezřetelné mazanice.

Další práce se stále motají kolem Jaroměře. Díky podnáspování celé trati jsem dodělal zářezy před Jaroměří. Už to tam konečně vypadá autentičtěji. Jen špatná zpráva je, že na jednokolejkách nejdou udělat z terénu tak pěkné hladké zářezy jako na vícekolejných tratích. Asi se bude muset otestovat nějaký prototyp modelu zářezu, který by tohle vyřešil. Dále je přepracováno zhlaví směr Dvůr Králové/Trutnov. Tam naštěstí moc aktivit není, tak škody na potrhaných trasách by měly být minimální, ne-li nulové. Oblouk je plynulejší a koleje jsou blíže k sobě.
Ještě jsem nekontroloval, jestli se nenarušily trasy v aktivitách přes Rokytku. Pokud ano, tak je mi trnem v oku poslední výhybka směr Holešovice před viaduktem. Chtěla by trochu pootočit, aby kolej na viadukt šla rovně a pak navazovala na levý oblouk. Jenomže to by vyžadovalo i rozšířit mostové díly. Ale když ne teď, tak po následující aktualizaci to tam předělám.
Další plány jsou sice veliké (dostavění známých vytečkovaných tratí plus dokončení rozestavěného), ale ten čas u editoru velmi rychle plyne a práce nejdou tak rychle, jak by si člověk přál. Takovým tempem by jste na další nové úseky čekali opět do vánoc. Proto dohladím nově rekonstruované úseky a snad do poloviny dubna vydám aktualizaci.
(Česká Třebová - Pardubice - Jaroměř, Vítkov - Rokytka - Mstětice/Praha Holešovice/Libeň a něco kolem Břeclavi, Brodské, Závod,....možná ještě něco, už si vše nepamatuji......ještě dvoukolejný ocelový most za Tišnovem přes řeku od Romana Šubrta. Možná ještě zvládnu jedno překvapení za Krčí. Vlastně musím.
Sice žádné nové úseky, ale i tak bude vidět hodně práce. Nové modely budov jsou Brodské, stavědlo v Kútech a Závod od Nebuluse, zmiňovaný most za Tišnovem a od Honzy Švece hodně dalších budov na trati Hradec Králové - Jaroměř, plus nové typy náspů a velké množství jednokolejných mostů (ocelové, betonové a všelijaké propustky) s náspy kompatibilní. Těšte se.
Abych předešel jednomu dotazu. Na trať 251 teprve plánuji natočení videa. Až tohle zvládnu, teprve potom se zde bude dokončovat finál. Jinak by to byla zbytečná dvojí práce. Viz rekonstrukce o kterých píši. Kdyby se stavělo rovnou pořádně:D:D:D)

Dobrý den.
Chcem sa spitať, ze preco pri hraní MSTS, (konkretne Ba - Ph), ked dám pauza, tak sa mi nic nezobrazí, len 3 volne polia, alebo ked ho spustim, tak nikedy padne, alebo ked stlacím F9, F4 a F11, tak mi vypise nejaku blbost a ked dam ze ,,ano" tak to po chvili spadne. :twisted: Skusal som preinstalovat MSTS a nic. Nevedel by niekto povedať,ze co s tým :eek:
Vopred dakujem za pomoc :rolleyes:

Naposled editoval moderátor:

raptor napsal:
Dobrý den.
Chcem sa spitať, ze preco pri hraní MSTS, (konkretne Ba - Ph), ked dám pauza, tak sa mi nic nezobrazí, len 3 volne polia, alebo ked ho spustim, tak nikedy padne, alebo ked stlacím F9, F4 a F11, tak mi vypise nejaku blbost a ked dam ze ,,ano" tak to po chvili spadne. :twisted: Skusal som preinstalovat MSTS a nic. Nevedel by niekto povedať,ze co s tým :eek:
Vopred dakujem za pomoc :rolleyes:
Ahoj, toto mi dělalo, když jsem měl v MSTS hodně "sejvů" a hodně cocnsists, utěch ale jen pokud nespoučtíš hru přes Train store, Koukni do složky saves/brno - praha a smaž obsah, nech třeba jen 3 soubory saves a vyzkoušej, jestli ti to dělá ještě.
S pozdravem Dan.

Kdyby někdo hádal, kde teď pokládám nové koleje, myslím, že by i desetkrát tipoval špatně. Opět se potvrdilo pravidlo, že plánovat se nic nedá. Stačí jeden šikovný modelář, který takticky vymodeluje pěkný model a pošle mi jej. A mou povinností je ho osadit. Problém byl jen v tom, že tam ještě nemám koleje ani vygenerovaný terén. Ale naštěstí to nebylo moc daleko, stačily asi 4 kilometry.
Místo Praha.
Pokládka kolejí směruje ze Smíchova a Krče do Radotína. Model, který mne tam nasměroval nebyla zastávka v Chuchli, ale dílo mnohem rozsáhlejší a pěkně vymakané. Most inteligence včetně tunelových portálů Odbočky Tunel od jednoho nového modeláře. Psal, že toho připravuje mnohem více.
To budou pak parádní nákladní aktivity. Pěkně z Berouna přes Krč až do České Třebové. (nepsal tu někdo, že tuto trať potřebujeme? :D)
Největší problém byl se strefit kolejemi od Smíchova a Krče, aby to odpovídalo. Směrově to kupodivu vyšlo, ale sklonově by měla být Krč trochu výš. Ale nepředpokládám, že jsou mezi Vámi staří vlci, co tento úsek mají v malíčku. Já tudy jel snad jen třikrát, když jsem měl náklady mezi Berounem a Benešovem. Mám pocit, že se takto vozilo "drahé kamení". Ale to už je hodně dávno, to se ještě muselo říkat soudruhu, děkovat SSSR za osvobození a Most inteligence nevyslovovat moc nahlas.

Nemáte někdo plánek Odbočky Tunel? Jedná se mi o km polohy tunelových portálů a výhybek. Sice mám video, ale tam je tma jak v tunelu. Jediné co mám jsou km polohy návěstidel. (a samozřejmě sklony a poloměry) Plánky stanic na tuhle odbočku úplně zapomněly.
Spěchá to celkem dost, nejlépe ještě dnes, abych mohl pokračovat do Chuchle a dál do Radotína. Pak by to mohla být brnkačka až k Berounu. Děkuji.
Není to Apríl, opravdu tady stavím.

Díky, to bude dobré. Jak si odskakuji od práce, tak se mi podařilo finálně srovnat koleje mezi Krčí a odb Tunel. Ono to vyšlo i přesně na poloměry oblouků. Včera večer jsem ještě neměl záchytný bod a kolej položil jen nahrubo podle letecké mapy. Sklony a směr mám jen textový výpis, kde není ani poznamenáno, jestli se jedná o levý nebo pravý oblouk. A jen jsem konstatoval, že jsem byl vedle jak ta jedle.
A teď je na řadě právě ten tunel a pokládka kolejí směr Velká Chuchle.

Nezapomeň Zbyňku že tunel je v jednom oblouku a na Radotínské straně je rovinka, poloměr r 250 metrů a dvoukolejný profil, jezdí se po vnější koleji. Vnitřní není v oblouku položena.

No, to je paráda, že bude Beroun.
jen abys toho neměl zase moc. Jen se podívej, co všecko chceš postavit a co musíš dodělat. Je toho víc než dost. Tak hodně štěstí...

Zbyněk Šemora napsal:
Díky, to bude dobré. Jak si odskakuji od práce, tak se mi podařilo finálně srovnat koleje mezi Krčí a odb Tunel. Ono to vyšlo i přesně na poloměry oblouků. Včera večer jsem ještě neměl záchytný bod a kolej položil jen nahrubo podle letecké mapy. Sklony a směr mám jen textový výpis, kde není ani poznamenáno, jestli se jedná o levý nebo pravý oblouk. A jen jsem konstatoval, že jsem byl vedle jak ta jedle.
A teď je na řadě právě ten tunel a pokládka kolejí směr Velká Chuchle.
Ahoj,
budou v rámci stavby Jižní spojky opraveny i sklonové a výškové poměry v Vršovicích-vjezdu a Čekačkách?

Tom Kanka napsal:
Ahoj,
budou v rámci stavby Jižní spojky opraveny i sklonové a výškové poměry v Vršovicích-vjezdu a Čekačkách?
Nevzpomínám si, že bych od Vás měl podklady se směrovými a výškovými poměry ani video z tohoto úseku. Ten co mi podklady poskytnul by se myslím dávno ozval, kdybych to tam udělal totálně špatně.
Když chci připomínkovat, tak je vždy nutné doložit i podklady a screeny, zkrátka, aby bylo jasné, co je třeba opravit. Já jsem v domnění, že je tam vše dobře. Vy jste povoláním traťmistr? Tak by jste mohl poskytovat i další podklady, třeba teď by se hodil úsek Krč - Braník. Zde mám jen několik fotek.

Václav S: V tom tunelu je r 300/342/300. Ne 250. Sice je fakt, že tento tunelový poloměr nemáme, ale i v Prudké na 251 jsem v tunelu poloměr dodržel. Sice tam nepřepíná kabina kvůli statickým tubusům, ale to se dá nějak vyřešit. Viz podjezd v Brně Maloměřicích. Je tam také jen statický objekt a funguje to jako plnohodnotný tunel. Ale už jsem zapomněl, jak se postupovalo.

Zbyněk Šemora napsal:
Tom Kanka napsal:
Ahoj,
Nevzpomínám si, že bych od Vás měl podklady se směrovými a výškovými poměry ani video z tohoto úseku. Ten co mi podklady poskytnul by se myslím dávno ozval, kdybych to tam udělal totálně špatně.
Když chci připomínkovat, tak je vždy nutné doložit i podklady a screeny, zkrátka, aby bylo jasné, co je třeba opravit. Já jsem v domnění, že je tam vše dobře. Vy jste povoláním traťmistr? Tak by jste mohl poskytovat i další podklady, třeba teď by se hodil úsek Krč - Braník. Zde mám jen několik fotek.
Ach jo! Snažil jsem se, aby můj dotaz nevyzněl popudlivě či rýpavě, jen jsem si myslel že se v případě některých míst pražského uzlu jedná o provizorium, které se bude časem rekonstruovat tak, jako je tomu v mnoha dalších úsecích BP. A doufal jsem, že dostanu odpověď typu "ano, už se na tom pracuje" nebo "bohužel zatím ne, nemám podklady". Docela jsem se i zaradoval, že bude dostavěn i můj oblíbený úsek a že opět nainstaluji trať BP. Když jsem si přečetl toto, původně jsem si řekl, že to ani nestojí za reakci, neboť by pravděpodobně zavdala příčinu k dalšímu flame. Po opakovaném přečtení, jsem se však rozhodl, že reagovat budu, neboť bych byl se o sobě časem nerad dozvěděl, že když někdo "prosil" o nějaké podklady, tak jsem i já dělal mrtvého brouka. Takže:
1) My nejsme povoláním traťmistr, jen jsem v inkriminované lokalitě ještě nedávno sloužil jako výpravčí. Ale to není vůbec podstatné. Toho, že v úrovni Řídícího stavědla (tj. zhlaví vjezdového nádraží směrem k osobnímu) jsou v Čekačkách koleje zhruba o 4m výše než ve "Vjezdu", si může všimnout nejen každý strojvedoucí ale dnes i cestující, protože 99% vlaků od východu do Prahy hl.n. a obráceně jede právě přes vršovický ranžír. Taktéž kdokoli jede po silniční "Jižní spojce" vidí, že souběžně vedocí trať z Krče vede z části ve stejné úrovni a v oblasti Zahradního města stoupá, takže Čekačky jsou opět o několik metrů výše (samozřejmě pouze do místa nájezdu na lanový most). Já chápu, že z Hustopeč je to trochu z ruky, nepíši toto protože bych chtěl nějak útočit, jen proto, že zde asi není třeba nic dokazovat nějakými podklady.
Taktéž chápu, že nejde vždy vše dokonale přizpůsobit reálu, toto je však dost markantní rozdíl a netušil jsem, že o tom nevíš.
2) Další novinka pro mne je, že pokud něco označím jako chybu, jsem povinnen toto dokazovat fotografiemi, nákresy, či plány. Netušil jsem, že když někdo kritizuje např. zvuky elektrických lokomotiv, zároveň zasílá autorovi nahrávky správné. A když to vezmu v globále, připadá mi to totéž, jako kdybych po pozření gulášku nevalné chuti v nějaké restauraci směl o tomto poznamenat, že stál za h.... až poté, co donesu kuchaři vytržený list s receptem z nějaké kuchařky.
3) Nejsem z těch lidí, kteří mají potřebu někomu lézt do p..... (a Tobě už tuplem ne!) takže nevím, proč bych Ti měl posílat nějakou nevyžádanou dokumentaci! Jsem toho názoru, že pokud něco sháním nebo potřebuji poradit, tak se prostě jednoduše zeptám nebo požádám o pomoc. Je to bezpečnější, než čekat, co mi kdo pošle a pak v případě kritiky nebo jen pitomého dotazu (jako byl ten můj včerejší) se ohánět tím, že mi nikdo nedal dokumentaci! Několikrát jsem na tomto fóru nabízel pomoc ve formě dodání podkladů a v případě, že o nějaké někdo slušně žádal, vždy jsem se mu snažil pomoci, pokud to bylo v mých silách (Pozn. pro DanaJ: Sorry Dane, skenování sešitáku trati Košice-Kraľovany zatím z časových důvodů není možné ;) ) a to i v případě oznámení, že sháníš fotodokumentaci nebo plánky Břeclavi. Ten jsem Ti poslal a nebyl jsi schopen napsat ani díky, nebo je mi to na nic!
Paradoxní je, že nešťastný včerejší dotaz jsem mimo jiné vznesl také proto, že jsem Ti chtěl i přes předchozí zkušenosti případnou dokumentaci nabídnout. To bylo včera.

Stary napsal:
Na jeho vlastni zadost byl smazan uzivatelsky ucet: Tom Kanka.

Ako vidieť, už sme sa dostali do štádia, kedy je dovolené len chválospevovanie a vlezdoprdelizmus, ale konštruktívna kritika a vlastný názor sú jav priam nežiadúci.
Gratulujem, len tak ďalej. Ešte treba vyštvať aj tých zostávajúcich pár rozumných ľudí a domáca scéna MSTS je tam, kde patrí ...

Po několikadenním boji se mi konečně podařilo propojit koleje od odbočky Tunel po rovinku před Velkou Chuchli. Zde musí být přesně poloměr oblouku na trati 170 a také je nutné dodržet poloměr oblouku v tunelu R300. Až teprve potom to jakš takš vychází. Měl jsem to v kupě už dnes dopoledne, ale jaksi bohužel náspy za tunelem zasahovaly místy do profilu trati 170. Tak jsem si vše musel pro velký úspěch večer zopakovat.
Na první pohled se to nezdá, ale tohle propojení všetně trati od Krče byl pěkný hlavolam a hra na nervy. Jen jednou mi editor zamrzl (při vkládání objektů přes schránku to občas dělá) a měl jsem nutkání počítač vyhodit oknem :D Ale naštěstí to hlavní jsem už měl uloženo, jinak by asi letěl. A takový jsem dřív býval kliďas:D.
Zde je několik pracovních fotek. Sice ještě bez krajiny, ale z mé strany je 99% hotovo. Ten zbytek už bude procházka Rajskou zahradou. :D
Během zítřka modelářům a velkým aktivitářům pošlu pracovní aktualizaci.
Rokytka je beze změn, opravy tras bude třeba udělat jen v Horních Počernicích.
0755cfed8a9ec56b75b9875378dddd21.jpg
3a3b35127a4422fa3e2f33f5c2ea46e0.jpg
e93e10ab2b343e4aecf2d34013d210c5.jpg
780f9e2a79e7433d585902bb822c8d5b.jpg
37eaaae8a8b001c124845cbed56aacf2.jpg

Ten most inteligence je fantastický. Asi jsem přehlédl, kdo je autorem. Tipoval bych na Honzu Švece nebo Romana. :-)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře