RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
Zbyněk Šemora napsal:
Tom Kanka napsal:
Ahoj,
budou v rámci stavby Jižní spojky opraveny i sklonové a výškové poměry v Vršovicích-vjezdu a Čekačkách?
Nevzpomínám si, že bych od Vás měl podklady se směrovými a výškovými poměry ani video z tohoto úseku. Ten co mi podklady poskytnul by se myslím dávno ozval, kdybych to tam udělal totálně špatně.
Když chci připomínkovat, tak je vždy nutné doložit i podklady a screeny, zkrátka, aby bylo jasné, co je třeba opravit. Já jsem v domnění, že je tam vše dobře. Vy jste povoláním traťmistr? Tak by jste mohl poskytovat i další podklady, třeba teď by se hodil úsek Krč - Braník. Zde mám jen několik fotek.
Ach jo! Snažil jsem se, aby můj dotaz nevyzněl popudlivě či rýpavě, jen jsem si myslel že se v případě některých míst pražského uzlu jedná o provizorium, které se bude časem rekonstruovat tak, jako je tomu v mnoha dalších úsecích BP. A doufal jsem, že dostanu odpověď typu "ano, už se na tom pracuje" nebo "bohužel zatím ne, nemám podklady". Docela jsem se i zaradoval, že bude dostavěn i můj oblíbený úsek a že opět nainstaluji trať BP. Když jsem si přečetl toto, původně jsem si řekl, že to ani nestojí za reakci, neboť by pravděpodobně zavdala příčinu k dalšímu flame. Po opakovaném přečtení, jsem se však rozhodl, že reagovat budu, neboť bych byl se o sobě časem nerad dozvěděl, že když někdo "prosil" o nějaké podklady, tak jsem i já dělal mrtvého brouka. Takže:
1) My nejsme povoláním traťmistr, jen jsem v inkriminované lokalitě ještě nedávno sloužil jako výpravčí. Ale to není vůbec podstatné. Toho, že v úrovni Řídícího stavědla (tj. zhlaví vjezdového nádraží směrem k osobnímu) jsou v Čekačkách koleje zhruba o 4m výše než ve "Vjezdu", si může všimnout nejen každý strojvedoucí ale dnes i cestující, protože 99% vlaků od východu do Prahy hl.n. a obráceně jede právě přes vršovický ranžír. Taktéž kdokoli jede po silniční "Jižní spojce" vidí, že souběžně vedocí trať z Krče vede z části ve stejné úrovni a v oblasti Zahradního města stoupá, takže Čekačky jsou opět o několik metrů výše (samozřejmě pouze do místa nájezdu na lanový most). Já chápu, že z Hustopeč je to trochu z ruky, nepíši toto protože bych chtěl nějak útočit, jen proto, že zde asi není třeba nic dokazovat nějakými podklady.
Taktéž chápu, že nejde vždy vše dokonale přizpůsobit reálu, toto je však dost markantní rozdíl a netušil jsem, že o tom nevíš.
2) Další novinka pro mne je, že pokud něco označím jako chybu, jsem povinnen toto dokazovat fotografiemi, nákresy, či plány. Netušil jsem, že když někdo kritizuje např. zvuky elektrických lokomotiv, zároveň zasílá autorovi nahrávky správné. A když to vezmu v globále, připadá mi to totéž, jako kdybych po pozření gulášku nevalné chuti v nějaké restauraci směl o tomto poznamenat, že stál za h.... až poté, co donesu kuchaři vytržený list s receptem z nějaké kuchařky.
3) Nejsem z těch lidí, kteří mají potřebu někomu lézt do p..... (a Tobě už tuplem ne!) takže nevím, proč bych Ti měl posílat nějakou nevyžádanou dokumentaci! Jsem toho názoru, že pokud něco sháním nebo potřebuji poradit, tak se prostě jednoduše zeptám nebo požádám o pomoc. Je to bezpečnější, než čekat, co mi kdo pošle a pak v případě kritiky nebo jen pitomého dotazu (jako byl ten můj včerejší) se ohánět tím, že mi nikdo nedal dokumentaci! Několikrát jsem na tomto fóru nabízel pomoc ve formě dodání podkladů a v případě, že o nějaké někdo slušně žádal, vždy jsem se mu snažil pomoci, pokud to bylo v mých silách (Pozn. pro DanaJ: Sorry Dane, skenování sešitáku trati Košice-Kraľovany zatím z časových důvodů není možné

) a to i v případě oznámení, že sháníš fotodokumentaci nebo plánky Břeclavi. Ten jsem Ti poslal a nebyl jsi schopen napsat ani díky, nebo je mi to na nic!
Paradoxní je, že nešťastný včerejší dotaz jsem mimo jiné vznesl také proto, že jsem Ti chtěl i přes předchozí zkušenosti případnou dokumentaci nabídnout. To bylo včera.