Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Nedávno jsem hlásil, že mám 505 propojeno a nyní mohu ohlásit, že je i zapojeno do návěstidel včetně označení kolejí, takže už je možný plnohodnotný provoz. Ještě mi chybí jen nějaká upozorňovadla mezi Káranicemi a Lhotou pod Libčany a doladit skloníky z Nového Města do Hradce. To až večer.
Objevil jsem i menší nepřesnost. Nemohl jsem se dopočítat v Káranicích na stahovačkách a zjistil jsem, že díky přesunům kolejí mám Káranice o 50m kousek dál. Jelikož je ve stanici oblouk, tak nešlo udělat nic jiného, než posunout kilometrovníky z obou stran stanice. Za to mě snad nikdo kamenovat nebude a v těch rovinách to stejně nikdo nepozná. Za to z Převýšova do Choťovic, kde skoro u každého oblouku je kulatý rychlostník, tam by odchylka 50m už znát byla. Světe div se, všechny rychlostníky jsem osazoval podle km podkladů a pasovaly vždy tam kam patří vzhledem k přechodu rovina oblouk. Přitom v těchto místech jsem se strefoval na propojení kolejí od Oseka a Hradce.;-)

Přeji příjemný večer všem.

Předem se omlouvám za možná hloupý dotaz či prosbu o pomoc. Ale už si vážně nevím rady.

Train Simulator mám v mém počítači již dlouhou dobu. Jsem fanda železnice a všeho kolem ní. Mám zakoupenou trať 321 i trať od pana Zbyňka Šemory. Vím, že nejde mít naistalované obě dvě tratě naráz. Ale mám problém v tom, že mi neustále ty tratě padají a nebo nejdou spustit vůbec. Možná je to tím, že to spouštím v Train Store.. Ale vážně nevím čím to může být. Dokonce jsem i přeinstaloval nedávno celý počítač abych se to pokusil dát nějak dohromady, ale dělá mi to stále tu samou chybu. Možná že jsem už já zaostalý a prostě tu chybu nevidím. Ale prosím někoho, kdo by měl zájem mi pomoci, jestli by jsme se mohli kontaktovat kupříkladu na mailu či ICQ, ať zbytečně neobtěžuju zde. Moc děkuji za případnou pomoc. S pozdravem Jakub.

kubulak napsal:
kdo by měl zájem mi pomoci, jestli by jsme se mohli kontaktovat kupříkladu na mailu či ICQ, ať zbytečně neobtěžuju zde.

Ahoj ,
napiš mi přes SZ své ICQ ;) Pokusím se ti poradit ;)

kubulak napsal:
Na DVD s tratí, když se vloží do mechaniky je menu. A tam mimo spuštění instalací jsou Pokyny a Desatero. V případě Vašeho problému doporučuji Desatero, kde jsou i namalované obrázky, jak si nastavit spuštění MSTS přes Trainstore.
Je to jen o parametru do zástupce pro spuštění MSTS: -mem:512.
Doporučuji zkopírovat přes schránku z pokynů na DVD.
Jedná se o bod 10:
10. Parametry pro zástupce MSTS:
hra
train.exe" -mem:512

hra v okně:
train.exe" -vm:w -mem:512

editory:
train.exe" -toolset -mem:512

místo 512 můžete zkusit i 1024, dle RAM u vašeho PC

A jak to má vypadat prakticky je namalováno právě v tom desateru.

Zbyněk Šemora napsal:
kubulak napsal:
Na DVD s tratí, když se vloží do mechaniky je menu. A tam mimo spuštění instalací jsou Pokyny a Desatero. V případě Vašeho problému doporučuji Desatero, kde jsou i namalované obrázky, jak si nastavit spuštění MSTS přes Trainstore.
Je to jen o parametru do zástupce pro spuštění MSTS: -mem:512.
Doporučuji zkopírovat přes schránku z pokynů na DVD.
Jedná se o bod 10:
10. Parametry pro zástupce MSTS:
hra
train.exe" -mem:512

hra v okně:
train.exe" -vm:w -mem:512

editory:
train.exe" -toolset -mem:512

místo 512 můžete zkusit i 1024, dle RAM u vašeho PC

A jak to má vypadat prakticky je namalováno právě v tom desateru.

Vše mám nastaveno podle desatera i z dřívějška.. ale stále to padá.. nevím proč.. Nedokážu to pochopit:(
Ještě mě napadlo, jestli to není tím, že to nestíhá můj počítač. Nejnovější není.. Mám ho dva roky a jeho parametry jsou: A64 3500+/ nForce4 SLi/ 1GB/ 7600GS/ SATA II 320GB 7.2k/ FDD/ DVD±RW ±DL-RAM

Naposled editoval moderátor:

To kubulak: Možná hloupost, ale člověk občas přehlédne prkotinu ... když víš, že nemůžeš mít obě tratě nainstalované současně, máš pro každou také příslušný global a používáš správné dvojice Routes a Global?

Honza U.

No PC to rozhodně nebude. msts provozuju na mnohem horší sestavě a celkem bez problémů. Větší stanice si občas proskáču, ale není to zase tak divoký.

Když jsme u toho skákání, tak často jsou použivány vozy od kanka, al myslím si, že jsou až zbytečně detailní a tím pádem náročné na PC: Mohl by mi prosím napsat někdo, kdo má "dělo" počítač, jak je na tom s fps při hustém traficu ve velké stanici? Díky.

Čouda napsal:
No PC to rozhodně nebude. msts provozuju na mnohem horší sestavě a celkem bez problémů. Větší stanice si občas proskáču, ale není to zase tak divoký.

Když jsme u toho skákání, tak často jsou použivány vozy od kanka, al myslím si, že jsou až zbytečně detailní a tím pádem náročné na PC: Mohl by mi prosím napsat někdo, kdo má "dělo" počítač, jak je na tom s fps při hustém traficu ve velké stanici? Díky.
Ahoj.
No je sice pravda, že se dá na starším PC odehrát i složitější aktivita, ale nedávno při testech u společné práce s Joskou na Vindeboně, bylo zjištěno, že na slabém PC nejen že přeskáčeš, ale brzdí se i jízdní doby traffic hráče. Takže z toho plyne jen jedno, hold staré železo do šrotu.:D Co se týká vozů od Kanka, nech být. Jsou perfektní a žádný problém s nimi nemám a to obsazuji v aktivitách kde co. Takže sečteno, uživatel si bude muset zvyknout, že si na starém PC MSTS s novými požadavky zahraje stěží, což je normální standard, u všech PC her. Pro příklad, zkuste si někdo nainstalovat poslední Call Of Duty na jednojádrák se starou grfárnou a zapláčete nad výdělkem, hold doba jde dopředu. To bychom mohli plakat, že nemůžem hrát MSTS s dnešním standartem např na 486-tce.:D:D:D
Dan.
Omlouvám se za odbočení od tématu Trať BP.

Dan J. napsal:
Čouda napsal:

Ahoj.
No je sice pravda, že se dá na starším PC odehrát i složitější aktivita, ale nedávno při testech u společné práce s Joskou na Vindeboně, bylo zjištěno, že na slabém PC nejen že přeskáčeš, ale brzdí se i jízdní doby traffic hráče. Takže z toho plyne jen jedno, hold staré železo do šrotu.:D Co se týká vozů od Kanka, nech být. Jsou perfektní a žádný problém s nimi nemám a to obsazuji v aktivitách kde co. Takže sečteno, uživatel si bude muset zvyknout, že si na starém PC MSTS s novými požadavky zahraje stěží, což je normální standard, u všech PC her. Pro příklad, zkuste si někdo nainstalovat poslední Call Of Duty na jednojádrák se starou grfárnou a zapláčete nad výdělkem, hold doba jde dopředu. To bychom mohli plakat, že nemůžem hrát MSTS s dnešním standartem např na 486-tce.:D:D:D
Dan.
Omlouvám se za odbočení od tématu Trať BP.
Otázka je, jak dalece dokáže starý MSTS engine využít možností současného hardware. Někdo zde tuším psal, že porovnával hodnoty FPS na "silném" a "slabém" počítači a slabší ze souboje vyšel lépe.
Aby se daly konkrétně porovnávat hodnoty FPS na počítačích různých uživatelů, bylo by třeba udělat nějakou testovací aktivitu a v určitých časech odečítat hodnoty FPS. Pak by se dalo objektivně porovnávat. Tím se tak trochu dostávám i k náročnosti mých vozů. Čoudo, koukni do mojí pokličky a někde u obrázku Čechofrachtího Eas-u je link na excelovský soubor s hodnotami FPS při použití tří verzí vozu Eas-u. Data byla automaticky sbírána právě z jedné testovací aktivity kdy jsem proti sobě vypustil soupravu Eas-uů. Díky LODům jsou moje Eas-u téměř stejně náročné jako původní modely od Ondry Janiše.
Proto LODy a inteligentní využívání materiálů na detailnějších modelech určitě ano.
Ale to už jsme opravdu mimo téma tohoto vlákna :)

Stav prací.
Ještě takové pěkné krajinky, jak ukazují kolegové stavitelé nemám. :(
Čekala mne poslední úprava sklonu a to 5 promile klesání z HK do Kuklen a pak stoupání a klesání na odbočku Plačice. Jednou mi editor po téměř hotovo, než jsem stačil uložit spadl, tak jsem se na to vyspal a druhý den to vyřešil mnohem lépe a už OK. Pak mi začala levitovat západní půlka Hradce Králového a vše usadit a srovnat byl tvrdý ořech. Pak bylo nutné doplnit sloupy TV na zhlaví všech stanic plus Chlumec komplet. Využil jsem speciálních sloupů od Lubomíra (vyhledal jsem vhodné díly podle videa) a myslím, že to bude vypadat pěkně. Ještě jsem vyměnil výhybku na odbočce Plačice za 80sátkovou a nechtěla tam potvůrka mezi oblouky vejít. :D
Alespoň pod stahovačky jsem zkusil dát sadu sloupů s napínáky. Také bylo nutné promazat sloupy TV, kudy vedly první pokusy tratí (Z Dobřenic až na Kanín a místy i třikrát).
A najednou je neděle večer. :(

Včera jsem udělal testovací jízdu tam i zpět a myslím, že všechny dílčí sklony i 2.5 promile trati dají tu správnou dynamiku. Pak ty rovinky už nejsou tak monotonní. Smyčka v Oseku nedělá problém. Jen když budu chtít jet z Kanína dokola, tak na výhybnu se dostanu jen proti stůj na TAB. Asi by bylo vhodné za sebou hodit zpět odvratnou vexli.

Zbyněk Šemora napsal:
Stav prací.
Ještě takové pěkné krajinky, jak ukazují kolegové stavitelé nemám. :(
Čekala mne poslední úprava sklonu a to 5 promile klesání z HK do Kuklen a pak stoupání a klesání na odbočku Plačice. Jednou mi editor po téměř hotovo, než jsem stačil uložit spadl, tak jsem se na to vyspal a druhý den to vyřešil mnohem lépe a už OK. Pak mi začala levitovat západní půlka Hradce Králového a vše usadit a srovnat byl tvrdý ořech. Pak bylo nutné doplnit sloupy TV na zhlaví všech stanic plus Chlumec komplet. Využil jsem speciálních sloupů od Lubomíra (vyhledal jsem vhodné díly podle videa) a myslím, že to bude vypadat pěkně. Ještě jsem vyměnil výhybku na odbočce Plačice za 80sátkovou a nechtěla tam potvůrka mezi oblouky vejít. :D
Alespoň pod stahovačky jsem zkusil dát sadu sloupů s napínáky. Také bylo nutné promazat sloupy TV, kudy vedly první pokusy tratí (Z Dobřenic až na Kanín a místy i třikrát).
A najednou je neděle večer. :(

Včera jsem udělal testovací jízdu tam i zpět a myslím, že všechny dílčí sklony i 2.5 promile trati dají tu správnou dynamiku. Pak ty rovinky už nejsou tak monotonní. Smyčka v Oseku nedělá problém. Jen když budu chtít jet z Kanína dokola, tak na výhybnu se dostanu jen proti stůj na TAB. Asi by bylo vhodné za sebou hodit zpět odvratnou vexli.
Podle příspěvků o stavu prací to vypadadá taky skvěle i bez obrázků!

Zbyněk Šemora napsal:
...

Jestli to dobře chápu, bude možné jet z Nymburka do Hradce přes Velký Osek, kde je zatím trať přerušená?

bobeksoft napsal:
Jestli to dobře chápu, bude možné jet z Nymburka do Hradce přes Velký Osek, kde je zatím trať přerušená?

Přesně tak. Máme se určitě na co těšit. :)

Minulý týden jsem po této trati jel, jsem celý natěšený až se budu moct projet v Msts :) to budou rychlíky přes HK do Prahy, přeju pevné nervy při stavění !

Přeji hezký den.
V prvé řadě chci poděkovat Pawlikovi za retro textury pro trať BP, Nechci tu házet výkřiky, ale projížsím pod těmito texturami svou aktivitu R1125 Gerlach a je to taková bomba, že mi to nedá nenapsat, ÚPLNĚ JINÝ POŽITEK Z JÍZDY, PRÁDÍČKA. DÍÍÍKY MOC.
S pozdravem Dan.

Naposled editoval moderátor:

Dobry den muzu mit na autora jiz zmineneho kolejiva dotaz,lze toto kolejivo volne pouzit do trate BP anebo je pouze pro potrebu modelaru,kdyz by mohl bezny uzivatel tyto koleje pouzit jak je ma aplikovat do trati ci globalu lue prepsat tyto puvodni soubory nebo vymenit a zalohovat dekuji za vysvetleni,kolejivo je moc pekne co si budem povidat ikdyz mame relativne nove koridory tak na 90% trati se vyskytuje prave tyhle koleje pekne zarostle diky mej te se Petr.

Do máho vlákna aktivit dávám odkaz na stažení, i s popisem co a jak pro začátečníky. Pawlík mi před časem napsal, že to mohu poslat komu chci, tak tedy u mě ve vlákně aktivit.:D:D
S pozdravem Dan.

Tohle kolejivo je sice opravdu revoluce, ale bude to chtít si s tím pohrát v tratích, protože prorostlé pražce se vyskytují jen na hlavních dvoukolejných tazích, ale jednokolejky a lokálky, tam je to vždy čisté jako okopaný záhonek. Také by byla pěkná textura na dvoukolejku, kdy jedna kolej je jako záhonek a druhá prorostlá durch.
Ale zatím není čas tohle rozepisovat do Track_B, tak to mám zatím jako default všude, alespoň se to pořádně otestuje. Jenomže myslím, že jsme se na tohle téma už před týdnem tady bavili a už se jen opakuji. :D

Dobry den skoda dotaz mi nebyl zodpovezen ale i tak dekuji ja se s tim kolejivem popasuju sam,s pozdravem Petr.

Pagausi, ty chceš odpověď velmi rychle.
Já jsem včera odpoledne u počítače vůbec nebyl.
Dane, proti zvěřejnění nic nemám a díky za něj, protože vlastní stránky neprovozuji.
Potíž je v tom, že tam je spousta textur jiných autorů, bohužel mnohdy ani nevím, kdo je dělal.
Moje úpravy spočívaly jenom v tom, že jsem na textury nanesl alfu, abych z retra odstranil protihlukové stěny (Michal Tuček),
pendolinové rychlostníky a textury koridorových nástupišť jsem vyměnil za staré. Ostatní je už moje práce.
Tak doufám, že autory dotčených textur nebudu uvrhnut v nemilost, jde nám přeci o stejnou věc, dík.

Jinak moje výtvory může každý užívat dle libosti s tím, že považuji za slušnost se zeptat, pokud je zveřejní v nějakém projektu nebo na nich udělá úpravy.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře