RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou
Zbyněk Šemora napsal:
Nevěřím tomu, že kromě MSTS ještě v životě zvládáš cokoli jiného. Možná ani nechodíš spát. Tratě stavím, tak mám nějakou představu, co to obnáší. Pokud chceš vše poctivě vyměřovat, tolik se nedá zvládnout za tak krátký čas ani náhodou. Jedině že by jsi byl mimozemšťan

.
Poctivě stavím, každý den i o pauzách v práci, je to několik hodin denně a výsledek je stále nedodělaný "krátký" úsek Velký Osek - Hradec Králové. (dva měsíce práce)
Já taky stavěl poctivě každý den, teď už to flinkám, roky ubíhají a kilometrů v MSTS stejně moc nepřibývá, tak je třeba dělat i něco jiného, než jenom sedět přilepený na monitoru.
Ty to máš aspoň dobré v tom, že můžeš stavět i v práci, to u mě nejde, navíc tento rok trávím v práci o dost více času a asi bude ještě hůř.
Když jsem měl ze začátku postavených sotva 50 km na Ostravsku a k tomu přibývali nějaké další desetikilometrové úseky, tak to byla vždy velká sláva, protože to šlo na té trati poznat, jenže teď jak má trať přes 1500 km a k tomu přibyde 100 km, skoro si toho člověk ani nevšimne, zdá se mi, že nic nepřibývá, jako by se to ztrácelo. Asi by to chtělo tu transibiřskou magistrálu, aby šlo poznat, že jsem něco postavil
Mimochodem Zbyňku zajímalo by mě, jak dokážeš celou trať podkopávat náspy??? Já to náspování použil akorát v horské oblasti kolem Banské Bystrice, protože jsou tam sklony až 18 promile, do těch náspů je třeba umísťovat mosty, propustky, tunely, jeden kilometr dělám tak týden, to je něco hrozného a to jsou jenom náspy, s krajinou jsem ještě nezačal!
No aspoň jsem si to vyzkoušel a ujistil se v tom, že nikde jinde už náspovat nebudu

A nejspíš proto ti stavění trvá tak dlouho, za vše můžou náspy