Trať ČD 180 by Pavel14

Každý stavitel začíná nesprávným směrem. Co nejvíc kilometrů kolejí, ale opravdu jen koleje na rovné placce.
Já bych začal stanicí, kde bydlím, projel bych si to s foťákem do sousední stanice, abych si zjistil sklony a traťové údaje. Pak nějaký 10 km dlouhý úsek bych udělal finálně a až ten bych ukázal zde ve fóru. Pak si i myslím, že by takový člověk dostal i pomocnou ruku. Panuje tady totiž obecná nedůvěra, protože asi 95% nadšených stavitelů to po nějakém měsíci vzdalo nebo odložilo na neurčito.

Jo, a pokud by to nebyla moc frekventovaná trať, šel bych tam i zpět. Mohu všechny ubezpečit, že po několika kilometrech si i nohy na tu neobvyklou délku kroku danou vzdáleností pražců docela zvyknou. Takhle jsem začínal, ale v padesáti, kdybych měl 14 - 17 asi bych také hltal ty kilometry podle mapy, plánků či po paměti.

Pavel14 napsal:
noa šlo by kdy by mi je někdo sehnal?byl bych mu vděčnej.

Ahoj Pavle,
podívej se na stránky http://www.kzc.cz/klub/ a tam v sekci Projekty najdeš Průvodce. Tam je e-mail na pana Vlka, který Průvodce dělá a když ho slušně poprosíš a napíšeš mu o co jde, třeba by Ti mohl pomoci.
:wink:

JiříkTK napsal:
Jo, a pokud by to nebyla moc frekventovaná trať, šel bych tam i zpět. Mohu všechny ubezpečit, že po několika kilometrech si i nohy na tu neobvyklou délku kroku danou vzdáleností pražců docela zvyknou. Takhle jsem začínal, ale v padesáti, kdybych měl 14 - 17 asi bych také hltal ty kilometry podle mapy, plánků či po paměti.

No nevím já když jsem procházel trať 036 tak víc jak 5km denně ujít nešlo. Problém ani nebyl v délce pražců ale v tom že jsem se musel každých pár metrů zastavit a všechno kolem dokola vyfotit a to člověka děsně vyčerpává. Jinak mě je 17 ale Pavla14 nechápu. Hltat kilometry bez dokumentace...

RE: Trať ČD 180 Plzeň - Furth im Wald

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud nemáš přesné podklady, tak nehltej kilometry, ale tvoř krajinu na tom, co jsi postavil. Mezi tím si trať někdy projedeš s kamerou oběma směry a bude víc jasno.
Zde opravdu platí dvakrát měř a jednou řež. Pokládat nové koleje je celkem jednoduché, ale opravovat už osazené, to je hodně riskantní na poškození databáze a tím zničení dosavadní práce. I proto platí, pravidelně práci zálohovat.
Pro stavbu tratí je potřeba tohle:
Plánky stanic, TTP, sklony a směr, videa z tratě oběma směry a ortofotomapa. Až teprve potom má smysl zasednout k editoru a začít stavět.

co to je to TTP

bob57_cz napsal:
Pavel14 napsal:
co to je to TTP
To, na co tu máš ode mne už 2x odkaz.
Tak si to tam vpravo nahoře konečně stáhni , prostuduj a pak se teprve blbě ptej , ty tatare.
Kolik lidí ti tu něco nabídlo a ty nejsi schopen se na to ani podívat !

promiňte ale ty odkazy co ste napsal to všechno já mam na cd a všechno co píšete já čtu.

Pavel14 napsal:
bob57_cz napsal:
Pavel14 napsal:
co to je to TTP
To, na co tu máš ode mne už 2x odkaz.
Tak si to tam vpravo nahoře konečně stáhni , prostuduj a pak se teprve blbě ptej , ty tatare.
Kolik lidí ti tu něco nabídlo a ty nejsi schopen se na to ani podívat !

promiňte ale ty odkazy co ste napsal to všechno já mam na cd a všechno co píšete já čtu.

moc se omlouvam,to TTP jsem zjistil co to znamená.Pomůcky GVD mam nový a to TTP tam neni.tak jsem se musel kouknout na to co jste napsal vy

JiříkTK napsal:
Pěšky pochůzkářeským krokem? :D To ne. To raději nikdo nezkoušejte. Přejetých už bylo opravdu moc a hlavně takových, kteří si myslí, že vlak přece uslyší. A i kdyby, na trati jsou úseky, kde není kam uhnout, jak je to zarostlé. A když člověk sedí na mašině, je to opravdu blbý pocit, když někoho přejedu. Nikomu to nepřeji. Já zažil jen jednou sebevraha. Starší pán se motal u kolejí, položil hůlku a lehl si před rychlík 253. Jen to křuplo. Pak jsme tam hodinu stáli než se tělo uklidilo a po příjezdu do Prahy ještě na policii k sepsání protokolu. Velmi nepříjemné. Hlavně ten nepříjemný pocit, že člověk někoho ne vlastní vinou zabil. A nešlo vůbec nic dělat.
Takže koupit si jízdenku tak daleko, kolik mám peněz, stoupnout si do posledního vozu, kde si nejprve vyčistím okénko a trať takto nafotím nebo nafilmuji.

Od nového GVD bych mohl zajistit video ze stanoviště v úseku Beroun-Praha. Můj známý fíra totiž přejde z Bezdrevu na ty nové taktové rychlíky ČB-Praha ;) Ale neslibuji, že druhý den po změně GVD to budu mít :rolleyes:

Zbyněk Šemora napsal:
Pěšky pochůzkářeským krokem? :D To ne. To raději nikdo nezkoušejte.
Je spousta tratí, kde je provoz minimální a jen v sezóně (Lednice - Břeclav), je spousta zrušených tratí (Kylov - Mutěnice, Čejč - Ždánice, Nemotice - Koryčany). Takové naopak doporučuju. Je to něco úplně jiného, než to koukání z posledního vozu. A podle nich jsem stavěl části Dvoukolejky.

Dominik napsal:
Od nového GVD bych mohl zajistit video ze stanoviště v úseku Beroun-Praha. Můj známý fíra totiž přejde z Bezdrevu na ty nové taktové rychlíky ČB-Praha ;) Ale neslibuji, že druhý den po změně GVD to budu mít :rolleyes:

Beroun-Praha a zpět už je natočeno od prázdnin ze stanovistě 470 - jenom mít na to čas a dostat dostat na DVD v nějaké štábní kultuře.

Zbyněk Šemora napsal:
Pěšky pochůzkářeským krokem? :D To ne. To raději nikdo nezkoušejte. Přejetých už bylo opravdu moc a hlavně takových, kteří si myslí, že vlak přece uslyší. A i kdyby, na trati jsou úseky, kde není kam uhnout, jak je to zarostlé. ...
Takže koupit si jízdenku tak daleko, kolik mám peněz, stoupnout si do posledního vozu, kde si nejprve vyčistím okénko a trať takto nafotím nebo nafilmuji.

Já než vyrazím fotit trať, zjistím si všechny vlaky, které v tu dobu jedou a když se blíží nějaký z časů kdy vlak jede, vklouznu někde stranou a počkám až projede. Dobré jsou úseky kde je jeden přejezd za druhým to je pak slyšet krásně cinkání závor a člověk ví že se něco blíží. Kdybych stavěl podle videa tak nepostavím nic a jestli jo tak by to byla spíš taková polofikce. Podle mě je třeba nejen pořádně zdokumentovat krajinu kolem ale třeba i kilometrovníky abych věděl na jakém kilometru jsem a jaké je tu stoupání. Video si ale točím taky takže stavím podle videa z okýnka, videa ze stanoviště, fotek, TTP a sklonových poměrů.

Zbyněk Šemora napsal:
Hynďa napsal:
Kdybych stavěl podle videa tak nepostavím nic....
Kdybych stavěl jen podle toho, co jsem prošel pěšky, tak ještě žádná moje trať neexistuje:D:D:D.
:D:D Tak to je jasný že projít tvoji trať je malinko nemožný ale já si nedovedu představit že bych stavěl bez fotek...

To Hynďa : tak pokial chces aby ťa nejaká mimoriadnosť zaskočila raz a navždy tak si choď. Ono ťa nemusí zraziť Os, alebo R, alebo Nex, aby ťa to zabilo. Stačí aj Lv alebo Pn. Na dvojkolajke raz takto zrazilo jedného dedka pri odstavnom v Ba. EC170 ho sundal zo zadu lebo sa dedko spoliehal na to ze ide proti smeru po lavej......Ibaze bola výluka a ono to islo odzadu práve po tej.....A dalo by sa ešte kopec situácií spomenúť , ktoré ti môžu ohroziť život. Proste na trati nemáš čo robiť.........

dem napsal:
To Hynďa : tak pokial chces aby ťa nejaká mimoriadnosť zaskočila raz a navždy tak si choď. Ono ťa nemusí zraziť Os, alebo R, alebo Nex, aby ťa to zabilo. Stačí aj Lv alebo Pn. Na dvojkolajke raz takto zrazilo jedného dedka pri odstavnom v Ba. EC170 ho sundal zo zadu lebo sa dedko spoliehal na to ze ide proti smeru po lavej......Ibaze bola výluka a ono to islo odzadu práve po tej.....A dalo by sa ešte kopec situácií spomenúť , ktoré ti môžu ohroziť život. Proste na trati nemáš čo robiť.........

Tak na naši jednokolejný tarti není v jízdním řádu mezera ani na náklad ani na lv takže toho se bát nemusím. Samozřejmě respekt mám a snažím se jít vedle trati nebo aspoň po okrajích pražců. Navíc studuju dopravku, kde ve duháku procházíme školením na OP16...

Back
Nahoře