MSTS na nových Windows Vista?

Zbyněk Šemora napsal:
Já si pamatuji po vydání SP2 do XP, to byly úplně ty samé články. "SP2 nebrat, mnohé programy přestanou fungovat...." Já si nepamatuji, že bych měl po SP2 jakýkoli problém a dokonce v citované recenzi XP chválí až po SP2.
Tak by mne zajímalo, ktré programy po SP1 ve Vistách začnou zlobit? To už nikdo nenapíše. Mě by jen zajímalo (určitě si SP1 už někdo nainstaloval), jestli to vyřeší problém se spojováním elektrické a motorové lokomotivy. To je pro mě dost zásadní.
Ano instaloval jsem obě verze SP1 - beta i RC. V obou případech to dopadlo stejně na Vi 32 i 64. Spousta odkazů z nabídky start zmizela.
Zřejmě je to způsobeno právě chybějící lokalizací, nelokalizované položky se stanou nedostupné narozdíl od Linuxu, kde fungují i nelokalizované části v dostupné základní jazykové verzi.
S sp2 XP to bylo podobné, instalace samotného sp2 do běžícího systému dělala problémy, zatímco integrací do instalačního CD a vytvoření nové kompilace a nainstalování XP z tohoto CD již problémy v systému nedělalo.
Vista používá jiný mechanismus pakování instalace a integrovat SP do instalačky zatím není tak jednoduché jako v XP.
Pro našince zatím SP1 není přínosem.

Vrátím se k problému při změně loko v KH v aktivitě Topírna. Je zřejmé, že půjde asi o hlubší problém. Takže Win Vista, MSTS Bin 1.7.102222, testovací polygon na Xtracks, 1x souprava loko + 2 vozy B O.Janiše v.2.5, 1x loko sólo, jako loko 163020 a 731006 z aktuálního TBP včetně cab a snd, třetí trakci zastoupil Pikkův papoušek 477.035 s engem v.2.5 od ŽSR. Úkol: najet se soupravou na loko (umístěna jako l.c.), přestoupit do kabiny této loko, popojet se soupravou, zabrzdit, odpojit, odjet s loko. V první etapě jsem testoval toto:
1/ elektrikou najet na diesel = situace topírna - zatuhnutí MSTS v okamžiku spojení
2/ elektrikou najet na páru - bez problému
3/ elektrikou najet na elektriku - bez problému
Dál jsem zkusil na diesel (l.c.) přidat jako "distanci" buď další vůz B nebo další elektriku (což by bylo šidítko použitelné v Topírně). V prvním případě zatuhnutí po napojení, v druhém dokonce už při načítání aktivity :!: .
No a pokračoval jsem:
4/ pára na elektriku - bez problému
5/ pára na diesel - ze začátku bez problému, když jsem po rozjezdu spojených strojů při snižování výkonu "přeběhl" do dynam.brzdy (731 má kombin.ovladač) zatuhnutí - je s podivem, že v případě dle 4/ dynam.brzda (163 nemá kombin.ovladač) broblém není
6/ diesel na elektriku - spojení bez problémů, zatuhnutí po přestupu do kabiny elektriky (až po načtení kabiny)
7/ diesel na páru - sice bez problémům, ale i když podle F5 v pohodě, subjektivně se mi zdálo, že je divně odbržděno, což by možná signalizovalo zase problém s dynam.brzdou, protože tu u druhé loko v diagnostice nevidím.

Až zase najdu čas na všechny ty tvrdé restarty (správcem úloh si MSTS nedá říct), zkusím přejít zpět na poslední stabilní Bin verze 1.7.051922, diesel vezmu bez dynam.brzdy a navíc jsem včera kvůli instalaci jednoho programu musel stáhnout poměrně objemnou zápaltu Visty ... a uvidíme ...

Re:

Zbyněk Šemora napsal:
Hardist WD Caviar 250giga SATA Hodnocení Vista jen 2 body. Tak mám podezření, jestli tady nemám slabé místo. Proto asi Vistu odinstaluji a vyzkouším XP.

Tohle bude možná hloupost, co napíšu, ale máte nainstalovány ovladače k základní desce, jako jsou řadiče PATA/SATA, atd.? Právě tyto ovladače hodně ovlivní chod pevného disku. Pokud tam necháte standardní Microsoftí ovladač, i když vám ve správci zařízení ukazuje, že běží v módu ultra DMA 6, HDD nepoběží tak, jak má. Já mám Windows Vista 64-bit, nainstaloval jsem veškeré potřebné ovladače od výrobců komponent, co mám v PC a vše funguje, jak má a to nemám žádnou super sestavu. AMD Athlon64 3200+@2,6GHz, 2GB RAM, NVIDIA GeForce 7600 GT - 256 MB RAM, 160 GB HDD WD Caviar, Gigabyte GA-K8NS-939.

Re: Re:

362.123-2 napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Hardist WD Caviar 250giga SATA Hodnocení Vista jen 2 body. Tak mám podezření, jestli tady nemám slabé místo. Proto asi Vistu odinstaluji a vyzkouším XP.

Tohle bude možná hloupost, co napíšu, ale máte nainstalovány ovladače k základní desce, jako jsou řadiče PATA/SATA, atd.? Právě tyto ovladače hodně ovlivní chod pevného disku. Pokud tam necháte standardní Microsoftí ovladač, i když vám ve správci zařízení ukazuje, že běží v módu ultra DMA 6, HDD nepoběží tak, jak má. Já mám Windows Vista 64-bit, nainstaloval jsem veškeré potřebné ovladače od výrobců komponent, co mám v PC a vše funguje, jak má a to nemám žádnou super sestavu. AMD Athlon64 3200+@2,6GHz, 2GB RAM, NVIDIA GeForce 7600 GT - 256 MB RAM, 160 GB HDD WD Caviar, Gigabyte GA-K8NS-939.
Ta základní deska je stará 4 roky. Jenomže žádná technická podpora není ani pro desky staré dva roky. Takže pokud někdo chcete Visty, tak jedině nové železo. Vyzkoušeno, můžete věřit. Mě štve i moje laserová suprmyš, na kterou bohužel už pro Visty také není technická podpora. Sice funguje, ale nejdou definovat funkční tlačítka, což tuto myš degraduje.
Zkrátka od výrobců je zájem, aby se kupovaly stále nové věci. Nejlépe každý rok nový PC.

Zbyněk Šemora napsal:
Ta základní deska je stará 4 roky. Jenomže žádná technická podpora není ani pro desky staré dva roky.
Zajímavé sdělení. Moje stařičká deska MSI ( 2002 ) má podporu ještě dnes a i pro Vista !!!

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ta základní deska je stará 4 roky. Jenomže žádná technická podpora není ani pro desky staré dva roky.
Zajímavé sdělení. Moje stařičká deska MSI ( 2002 ) má podporu ještě dnes a i pro Vista !!!
Máš kliku. A kdo má kliku, ten se má..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
I nové kliky pasují na starý flašinet (občas)..... :lol: :lol: :lol:

Zbyněk Šemora napsal:

Nevím, co máte za desku, dokonce jsem koukal, jak zde kolega uvedl, i statší desky MSI mají ovladače pro Windows Vista 32 i 64-bitové platformy. Měl jsem desku od MSI, byla to KT4 Ultra, deska z roku 2002, disk jsem měl tehdy jen 40 GB WD Caviar, zapojený přes PATA (IDE). Vista to zhodnotila dílčím skóre 4,8. Kdybych věděl, co máte za konkrétní model desky, mohl bych se podívat, zda pro ní nejsou ovladače.

Naposled editoval moderátor:

362.123-2 napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Nevím, co máte za desku, dokonce jsem koukal, jak zde kolega uvedl, i statší desky MSI mají ovladače pro Windows Vista 32 i 64-bitové platformy. Měl jsem desku od MSI, byla to KT4 Ultra, deska z roku 2002, disk jsem měl tehdy jen 40 GB WD Caviar, zapojený přes PATA (IDE). Vista to zhodnotila dílčím skóre 4,8. Kdybych věděl, co máte za konkrétní model desky, mohl bych se podívat, zda pro ní nejsou ovladače.
Už jsem hledal u výrobců a opravdu není.

Naposled editoval moderátor:
Zdravim lidi, mam problemek, mam vista 64 bit, nainstaluji vpohode regfix, ale aktivita se stejne nenainstaluje, napise to jako kdyby ten regfix nic neudelal. Dekuji za odpoved.

122 030-0 napsal:
Zdravim lidi, mam problemek, mam vista 64 bit, nainstaluji vpohode regfix, ale aktivita se stejne nenainstaluje, napise to jako kdyby ten regfix nic neudelal. Dekuji za odpoved.
Do Vist, cokoli se instaluje, tak nejprve v tomto případě registr_fic.exe - pravé tlačítko a spustit jako správce. Pak to bude vše šlapat jak hodiny. Jenomže í každá instalace včetně MSTS opět to samé. Neklikat na setup, ale nejprve pravé tlačítko myší a opět spustit jako správce. U této volby je pro přehlednost i taková malá ikonka na začátku.

Zbyněk Šemora napsal:
Do Vist, cokoli se instaluje, tak nejprve v tomto případě registr_fic.exe - pravé tlačítko a spustit jako správce. Pak to bude vše šlapat jak hodiny. Jenomže í každá instalace včetně MSTS opět to samé. Neklikat na setup, ale nejprve pravé tlačítko myší a opět spustit jako správce. U této volby je pro přehlednost i taková malá ikonka na začátku.
No kurna, to jsem nevedel, vsechno slo nainstalovat normalka, ale jediny pak trainstore pri presouvani jsem musel spustit jako spravce, ale ten regfix prave ne a nainstaloval se, ale pak uz aktivita nainstalovat nesla, ikdyz jsem ted pred chvili zkousel nainstalovat jej znovu pomoci toho spravce. Co ted mi tedy zbyva? zasahnout do registru? Reinstal?

Zrusil jsem tu hloupou spravu uctu a tim padem uz nemusim vse pres prave tlacitko jako admin a funguji ted i s MSTS perfektne.
K cemu je ta sprava uctu dobra, to nevim. Kdo nevi, tak to odklika a kdo vi, toho to zdrzuje.

ZSR

zsr napsal:
Zrusil jsem tu hloupou spravu uctu a tim padem uz nemusim vse pres prave tlacitko jako admin a funguji ted i s MSTS perfektne.
K cemu je ta sprava uctu dobra, to nevim. Kdo nevi, tak to odklika a kdo vi, toho to zdrzuje.

ZSR
Já mám nastaveno ve Počítač - pravé tlačítko - Spravovat - Místní uživatelé a skupiny - Administrator - "učet je zablokován" - zrušit zatržítko.
Pak už není třeba stále odklikávat "Opravdu chcete spustit xxxx...." Ale tohle je možné v Ultimate. Například Basic tam tyto kolonky vůbec nemá.
Jinak co se týká instalování, je tam volba "Spustit jako správce", což při zrušení spávy účtů je zrušeno.
Ale nejsem znalec OS, asi by to chtělo probrat na nějaké slezině, rád bych se také přiučil. Mě na Vistách vadí, že po spuštění editoru tratí se kamerou pohybuji s FPS 1 a je nutné pohybem tohle nějak rozdejchat. Asi po brouzdání sem - tam se Visty asi po několika minutách rozcvičí a už se dá v editoru pohybovat normálně (MSTS nainstalován jako správce). Ale takovým způsobem bych neosadil ani patník, proto zatím pracuji v XP.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale nejsem znalec OS, asi by to chtělo probrat na nějaké slezině, ...
Na každou blbinu bys svolával slezinu ! To by pak musela být jen pro tebe skoro na celý týden .... :lol: :lol: :lol: :salut:

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Na každou blbinu bys svolával slezinu ! To by pak musela být jen pro tebe skoro na celý týden .... :lol: :lol: :lol: :salut:
Ne svolávat slezinu, ale na příští oficiální. Jen tak mimochodem, rozchození MSTS na Vistách není blbina.

Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ne svolávat slezinu, ale na příští oficiální. Jen tak mimochodem, rozchození MSTS na Vistách není blbina.
Jistěže msts ve Vista není blbina, mi to tam už svištělo, když ty jsi tu rozhlašoval, že to blbina je a nejede to,
stačí prolistovat dávnou historii ... :D .
Když tu vyhledám tvoje příspěvky s voláním po řešení na slezině, tak to vychází opravdu minimálně na týden reservé jen pro tebe samého. :salut:

Bobe, já Tě chápu, že už se nudíš, ale nedělaj nám tady opět flame, tady nejsme v hydeparku. Prosím moderátory, aby to promázli, já už nemám náladu se s tímto člověkem dohadovat a ještě k tomu úplně o ničem. Věnuj se raději tvorbě do MSTS, když už nevíš co s volným časem.

Jaké máte zkušenosti s editorem tratí MSTS na Vistách? Chystám se koupit notebook a zatím jsem slyšel, že editor může zlobit - "zamrzat". Ale byl to jeden názor.
Obecně by mě zajímaly názory na Visty od dalších lidí, kteří pro MSTS něco tvoří (objekty, tratě, ...) a používají i další programy a utility než jen samotnou jízdu vlakem v simulátoru.
Pochopil jsem, že XP by byly pro práci s MSTS asi větší jistotou, že vše bude fungovat korektně, ale pořídit nový notebook s XP a funkčními ovladači začíná být trochu problém.

Ten jeden názor jsem byl já, MSTS editor nezamrzá, ale po spuštění, když chci hýbat kamerou, tak je to to samé, když chcete ve snu utíkat a ono to nejde. Tento stav je v obou způsobech instalace MSTS. Klasický setup nebo spustit jako správce. Jeden známý měl také nainstalován MSTS, ale ten měl zrušenou správu účtů, jak psal ŽSR. Zkusil jsem zapnout u něj editor a tento se choval normálně, jako v XP. Jenomže vyhráno nebylo, nešlo aktivovat rozbalení aktivit v APK a nešla spojit motorová lokomotiva s eletrikou (na mém PC ve Vistách šla, ale po vypnutí TV mi to také přestalo fungovat). Tohle má asi nějakou souvislost s uložením nastavení MSTS. Je to hold věda. Možná by nám pomohl Džordž a nějaký nový bin by komplikace mohl odstranit.

Back
Nahoře