bob57_cz
Učitel češtiny
Dnes už není žádným tajemstvím, že Microsoft v zájmu prodejnosti sešvindloval původní HW kompatibilitní požadavky Vista právě u kategorie NTB směrem silně dolů ! Vyhověli si tak vzájemně výrobci/prodejci NTB a MS. Vista se tak prodává na notasech, které jsou pro jejich běh naprosto nevhodné . Navíc je v nich verze Vista 32bit, která se opravdu moc nepovedla.Jan Švec napsal:Jaké máte zkušenosti s editorem tratí MSTS na Vistách? Chystám se koupit notebook a zatím jsem slyšel, že editor může zlobit - "zamrzat". Ale byl to jeden názor.
Obecně by mě zajímaly názory na Visty od dalších lidí, kteří pro MSTS něco tvoří (objekty, tratě, ...) a používají i další programy a utility než jen samotnou jízdu vlakem v simulátoru.
Pochopil jsem, že XP by byly pro práci s MSTS asi větší jistotou, že vše bude fungovat korektně, ale pořídit nový notebook s XP a funkčními ovladači začíná být trochu problém.
Má-li to být opravdu běžící systém namísto dnes časté "slideshow", tak minimum je dvoujádrový procesor pro 64bit verzi ( verzi 32bit nebrat ! ), RAM více než 2GB ( určitě ani o chlup méně ).
Pro min 90% prodejců to bude nesplnitelné už jen v těchto malinko bodech s plnou podporou HW ( ovladače, předinstalace, ...