MSTS na nových Windows Vista?

Jan Švec napsal:
Jaké máte zkušenosti s editorem tratí MSTS na Vistách? Chystám se koupit notebook a zatím jsem slyšel, že editor může zlobit - "zamrzat". Ale byl to jeden názor.
Obecně by mě zajímaly názory na Visty od dalších lidí, kteří pro MSTS něco tvoří (objekty, tratě, ...) a používají i další programy a utility než jen samotnou jízdu vlakem v simulátoru.
Pochopil jsem, že XP by byly pro práci s MSTS asi větší jistotou, že vše bude fungovat korektně, ale pořídit nový notebook s XP a funkčními ovladači začíná být trochu problém.
Dnes už není žádným tajemstvím, že Microsoft v zájmu prodejnosti sešvindloval původní HW kompatibilitní požadavky Vista právě u kategorie NTB směrem silně dolů ! Vyhověli si tak vzájemně výrobci/prodejci NTB a MS. Vista se tak prodává na notasech, které jsou pro jejich běh naprosto nevhodné . Navíc je v nich verze Vista 32bit, která se opravdu moc nepovedla.
Má-li to být opravdu běžící systém namísto dnes časté "slideshow", tak minimum je dvoujádrový procesor pro 64bit verzi ( verzi 32bit nebrat ! ), RAM více než 2GB ( určitě ani o chlup méně ).
Pro min 90% prodejců to bude nesplnitelné už jen v těchto malinko bodech s plnou podporou HW ( ovladače, předinstalace, ... :lol: ).

Tak uz konecne jsem se dokopal k reinstalaci msts abych mohl vse spustit jako spravce tz i instalaci pak jsem udelal i ten reg_fix a kdyz chci nainstalovat aktivitu tak proste tabulka Failed to open package. Tak jako fakt uz nevim co s tim, nemate nekdo vetsi stesti nez ja? Jen pro informaci mam Vista 64 bit.

122 030-0 napsal:
Tak uz konecne jsem se dokopal k reinstalaci msts abych mohl vse spustit jako spravce tz i instalaci pak jsem udelal i ten reg_fix a kdyz chci nainstalovat aktivitu tak proste tabulka Failed to open package. Tak jako fakt uz nevim co s tim, nemate nekdo vetsi stesti nez ja? Jen pro informaci mam Vista 64 bit.
Asi to zase zkoušíš obyčejným dvojklikem na hlodavce místo rozbalení již nejednou popsaným způsobem... ( jako spravce ). :D :study:

Zdravim,

naistaloval jsem Vistu na svuj ntb C2D 2,2GHz, 2GB Ram, dedikovana Nvidia 8600GT 512kB a proti XP jsem u MSTS zjistil podstany pokles vykonu. Topirna noc na XP cca. 18fps hned po startu na Masarycce v XP, Vista 11fps! Ovladace mam aktualni. Nemate nejaky typ?

BTW pustil jsem se do do instalace XP k Vistam a nez jsem to rozbehl, tak jsem se trochu zapotil - XP zrusi Vistam bootmanager a nejede to. Takze pro zajemce nastesti reseni existuje:
http://support.microsoft.com/kb/919529/cs

ZSR

Naposled editoval moderátor:
2 bob57_cz: Dal jsem si pozor, abych nedal dvojklik ale vse spustil jak mel. :wink:
2 radekedar: Diky chlape, uz to jde. :salut:

zsr napsal:
BTW pustil jsem se do do instalace XP k Vistam a nez jsem to rozbehl, tak jsem se trochu zapotil - XP zrusi Vistam bootmanager a nejede to. Takze pro zajemce nastesti reseni existuje: http://support.microsoft.com/kb/919529/cs ZSR
Toto řešení je sice funkční, ale zbytečně složité a s rizikem, že dojde k znefunkčnění obou systémů nezkušeným uživatelem.
Jednodušší řešení je nechat/použít zavaděč XP (ntldr) a v souboru boot.ini jen přidat řádek s linkem na GRUB4DOS (grldr), funguje to na první "našlápnutí" naprosto bezproblémově a to i v případě instalace obou OSs do stejné partitions :eek: :D .
1.Doplnit řádek v boot.ini:
C:\grldr="GRUB-Vista"
2.Do part C: nakopírovat grldr a vytvořit textový soubor menu.lst .
Obsah souboru menu.lst stačí zjednodušený jen pro start Vista:
color black/cyan yellow/cyan
default 0
timeout 2
fallback 1

title vista
fallback 1
find --set-root /bootmgr
chainloader /bootmgr
rootnoverify (hd0,0)
savedefault --wait=2

Ahoj Bobe,

to zni zajimave a rad bych to zkusil. Ale ja jsem ve finale udelal instalaci od starsiho systemu k novejsimu a tim padem jsou XPcka videt i po instalci Vist. Nicmene visty si nainstalovaly svuj bootmanager.

Mel bych tedy obnovit ntdlr podle tohoto postupu?:

1. Pomocí nástroje Bootsect.exe obnovte program Ntldr. Použijte následující příkaz: Jednotka:\Boot\Bootsect.exe –NT52 All

Poznámka:Jednotka znamená v tomto příkazu jednotku, v níž se nachází médium systému Windows Vista.

Po restartování počítače nebude načten program Správce spuštění systému Windows. Namísto toho budou načteny nástroje Netldr.exe a Boot.ini.
2. Odstraňte nebo odeberte oddíl, ve kterém je nainstalovaný systém Windows Vista.

Důležité: Oddíl, ve kterém je nainstalovaný systém Windows Vista, lze odstranit pouze tehdy, pokud tento oddíl není aktivním oddílem systému. Předpokládejme například následující situaci: • Systém Windows Vista je nainstalovaný na jednotce C. Jednotka C je oddílem č. 1 a aktivním oddílem.
• Systém Windows XP je nainstalovaný na jednotce D. Jednotka D je oddílem č. 2 a není aktivním oddílem.

V této situaci lze spustit příkaz bootsect, ale nelze odstranit oddíl, kde je nainstalovaný systém Windows Vista. Pokud tento oddíl odstraníte, počítač se dostane do nespustitelného stavu, protože dojde k odstranění spouštěcích souborů systému Windows XP.

Dik za info.

ZSR

zsr napsal:
Ahoj Bobe,
to zni zajimave a rad bych to zkusil. Ale ja jsem ve finale udelal instalaci od starsiho systemu k novejsimu a tim padem jsou XPcka videt i po instalci Vist. Nicmene visty si nainstalovaly svuj bootmanager.
Mel bych tedy obnovit ntdlr podle tohoto postupu?: ... Dik za info.
ZSR
Ne , opět zbytečně složité. Na obnovení MBR pro XP ( již nainstalované ) stačí spustit konzoli (R) z installCD a v ní příkazy fixmbr a fixboot.
Pokud ti již běží dualboot z instalace Vista, není důvod to znovu měnit.
Můj postup je vhodný právě pro situaci, kterou jsi napsal dříve - nejprve nainstalené Vista a později XP, případně pro jakoukoliv kombinaci více OSs, pokud mají vlastní nestejnojmenné zaváděcí soubory ( IO.SYS, JO.SYS, ntldr, bootmgr, wubildr, grldr, loadlin, ... ).

Zdravím, chtěl bych poradit. Na windows Vista jsem naistaloval MSTS a trať BP 81 a trainset BP7 BIN 1.7.00819. Vše běhá normálně akorát mám nefunkční vlakovou brzdu u všech typů lokomotiv a el. jednotek. Ještě podotýkám, že mám bezdrátovou klávesnici a myš. Setkla se s tím už někdo a mohl by mne poradit co s tím? Nejde mi ani ručně vlakovou brzdu nakonfigurovat. Díky Milan

Setkal jsem se s tím u mého notebooku. Vyřešil jsem to přenastavením rozložení kláves, ale ve FAQ jsem už neobjevil vlákno, které se tím zabývalo :eek:

Případně napiš SZ.

Ronoath napsal:
Setkal jsem se s tím u mého notebooku. Vyřešil jsem to přenastavením rozložení kláves, ale ve FAQ jsem už neobjevil vlákno, které se tím zabývalo :eek:

Případně napiš SZ.
Díky už to jde.

Ronoath napsal:
Takže jsi přenastavil klávesy? Nebo to bylo něčím jiným? Pouč nás :D

Abych řek pravdu tak sám nevím čím to je, že najednou to funguje. Po té co jsem tady napsal svůj problém tak mi to nedalo a ještě jsem jednou zkusil spustit MSTS a najednou to šlo. Nevím, čím to je, ale od té doby to běhá normálně. Jo jsou to věci mezi Bilem a zemí, a nebo nějaké propojení mezi forem a samotným MSTS???? :D
Milan

A resetil jsi mezi tím PC? Já pokud spouštím MSTS, klávesnice vůbec nereaguje; musím jej pomocí Alt + Tab minimalizovat a znovu otevřít; potom vše jede bez chybičky. (Windows Vista Home Premium)

Jinak jsem musel zcela přenastavit klávesy na písmena, jelikož na rozšířené klávesnici noťasu nejsou standardní interpunkční znaménka, uvozovky a jiné složky sypaného čaje :)

´Koupil jsem nový značkový PC,kde se mimo jiné udává, že RAM je 4GB (2x2GB). Ve vlastnostech systému však PC hlásí 3071 GB. A celková volná paměť je 2048 GB!.Když jsem se zeptal v obchodě a posléze ve značkové opravně, bylo mi zděleno, že Vista 32-bit to asi více nenačte!!! Ale že mohu koupit Vista 64-bit a že bude vše OK. Dle recenzí z fora, kde se píše, že raději Vista 64 než Vista 32 )(myslím, psal to p. Šemora), jsem tuto kopii zakoupil. Ale při přeinstalování mi PC hlásí, že nemám ovladače k mechanice DVD/CD, a že je má vyhledat a instalovat. A jelikož nejsem tak znalý PC a nevím, kde tyto ovladače hledat,( na Internetu) prosím o pomoc, co s tím. Mimo jiné v článku 65 p. Šemora také píše, že stáhl veškeré ovladače, které potřeboval a vše funguje bez prolémů. A pokud se někdo diví, že neumím to či ono, víte, je mi 59 let a i když jsem se zde u MSTS naučil mnoho, vše nedokážu hned pochopit. Před 8 lety jsem ještě " nevěděl", jak PC vypadá. Díky za odpovědi. Hlavně mi zajímá názor, že to Vista 32-bit nepřečte.To je snad blbost, nebo se vám to už stalo?Milan

Ovladače pro Visty jsem nijak extra nehledal. Jen jsem spustil Windows update a ten našel i potřebné ovladače. Ale ovladače k CD a DVD, že by tohle někdy kdykoli hlásilo, to slyším poprvé. Snad pokud jsou mechaniky do SATA. Ale když už jste byl v servisu a poradili Vám Visty 64BIT a nejste v instalacích sběhlý, tak jste si měl vše nechat od nich nainstalovat. Pro mě tohle není problém, ale když kupuji nový PC, tak si systém také nechám předinstalovat na už dle mých požadavků rozdělený disk, abych se zbytečně nezdržoval. Mám pocit, že tohle už je v ceně, pokud kupujete PC se systémem. Pak Vás nějaké ovládače nemusí vůbec zajímat, kde je hledat

Zbyněk Šemora napsal:
... Mám pocit, že tohle už je v ceně, pokud kupujete PC se systémem. Pak Vás nějaké ovládače nemusí vůbec zajímat, kde je hledat ...
Milan Vašata napsal:
... Koupil jsem nový značkový PC ...
Nový značkový PC má zvyčajne ovládače pribalené na CD alebo DVD ... to by ma zaujímalo, čo je to za "značkový PC" - ak ich nemá pribalené ( napr. notebook Lenovo ... ) tak je na HDD image na vytvorenie záložných inštalačných médií, alebo býva uvedený link na ovládače u výrobcu PC.
Za značkový PC nepovažujem všelijaké rádobyznačky, ako ATC alebo Brave predávané u "odborníkov" v hypermarketoch a reťazcoch ...

Zbyněk Šemora napsal:
Ovladače pro Visty jsem nijak extra nehledal. Jen jsem spustil Windows update a ten našel i potřebné ovladače. Ale ovladače k CD a DVD, že by tohle někdy kdykoli hlásilo, to slyším poprvé. Snad pokud jsou mechaniky do SATA. Ale když už jste byl v servisu a poradili Vám Visty 64BIT a nejste v instalacích sběhlý, tak jste si měl vše nechat od nich nainstalovat. Pro mě tohle není problém, ale když kupuji nový PC, tak si systém také nechám předinstalovat na už dle mých požadavků rozdělený disk, abych se zbytečně nezdržoval. Mám pocit, že tohle už je v ceně, pokud kupujete PC se systémem. Pak Vás nějaké ovládače nemusí vůbec zajímat, kde je hledat

V opravně jsem nebyl, jen jsem volal dotaz, v pondělí se dozvím odpověd na můj E -mail, kde jsem se ptal, co s tím. PC jsem koupil v Alza.cz zde v Brně, opravna je také v Brně někde ve Slatině. Syn se ptal na netu, co s tím, nikdo takový problém neměl.A to chci jen přeinstalovat Vistu 32-bit na Vistu 64-bit. A zde to právě hlásí, že není ovladač !!? A díky za odpověď

Milan Vašata napsal:
... PC jsem koupil v Alza.cz zde v Brně, opravna je také v Brně někde ve Slatině ...
No fuj ... nakupujeme u odborníkov ... ponožky, televízory, banány, počítače ... škoda, že nepredávajú aj Rolls-Royce, Ferrari, Maybach a Lamborgini :D

Tax napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
... Mám pocit, že tohle už je v ceně, pokud kupujete PC se systémem. Pak Vás nějaké ovládače nemusí vůbec zajímat, kde je hledat ...
Milan Vašata napsal:
Nový značkový PC má zvyčajne ovládače pribalené na CD alebo DVD ... to by ma zaujímalo, čo je to za "značkový PC" - ak ich nemá pribalené ( napr. notebook Lenovo ... ) tak je na HDD image na vytvorenie záložných inštalačných médií, alebo býva uvedený link na ovládače u výrobcu PC.
Za značkový PC nepovažujem všelijaké rádobyznačky, ako ATC alebo Brave predávané u "odborníkov" v hypermarketoch a reťazcoch ...

PC je Acer koupený ve Alza .cz zde v Brně. A zde mi také poradili, abych si koupil Vista 64-bit.Ale hlavní sklad je v Praze. Zde je název:Počítač ACER Aspire M5640/ C2Q Q9300/ 4GB/ 8800GT 512MB/ 640GB (2x 320GB) 7.2k/ 18v1/ DVD±RW/ A+D TV +DO/ VIS HP
Milan Vašata napsal:
Tax napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Milan Vašata napsal:

PC je Acer koupený ve Alza .cz zde v Brně. A zde mi také poradili, abych si koupil Vista 64-bit.Ale hlavní sklad je v Praze. Zde je název:Počítač ACER Aspire M5640/ C2Q Q9300/ 4GB/ 8800GT 512MB/ 640GB (2x 320GB) 7.2k/ 18v1/ DVD±RW/ A+D TV +DO/ VIS HP

a u tohoto PC DVD není, vše je na hardisku,

Back
Nahoře