MSTS na nových Windows Vista?

Zbyněk Šemora napsal:
Jasně. Tací, kteří moc nejezdí, těm to funguje, protože ještě nenarazili na vražednou kombinaci. Mě to také fungovalo, dokud jsem nevypnul a zapnul trolejové vedení, když jsem hledal kombinaci a porovnával, proč to blbne známému, jehož PC jsem měl vedle a tohle byl jediný rozdíl od mého nastavení.
Jak tohle vlákno sleduji, každý jede metodou pokus a omyl, ale ještě nikdo z členů tohoto fóra nedokázal říct větu: "Když budete mít takovou konfiguraci PC a takové nastavení, tak MSTS ve Vistách bude šlapat jak hodiny".

S tím souhlasím, avšak v mém případě na to trolejové vedení nemá vliv, dnes jsem skončil v act. Topírna v Kutné Hoře při najetí elektriky na traktor a nepomáhají my vůbec žádné finty takže se loučím z touto aktivitou a popravdě jsem z toho již poněkud na nervy, upozorňuji že mám nastavení dle doporučených "norem" a PC také odpovídající. Jeden poznatek jsem však získal a to v act pro trat 183 sp1960 kdy se v Klatovech mění el. za diesel my hra nespadla a to nastavení mám stále stejné, byl to první případ kdy jsem mohl za dané situace hrát dál.
Konkretní specifika pro visťáky ale jak tak koukám jsou asi v nedohlednu a to i co se tohoto fora týče.

Zkoušeli jste někdo ze stránek thetrain.de utilitku :
náhled
Neřeší to nějaký náš známý problém?
Já na testování moc času nemám. Sdílím stejný adresář ve Vistách jako v XP. Ve Vistách moc nehraji, ale sranda byla, že mi zmizely veškeré popisky při ukončování hry nebo MSTS, ale v XP bylo vše kompletní. Známým způsobem jsem tedy ve Vistách udělal opravu (instalace češtiny a po té reinstalace MSTS BIN) Chtěl jsem udělat testovací aktivitu na spojování mašin, ale v editoru nemám na mapě koleje. Asi je to na reinstal MSTS. Na to teď nemám čas, až po aktualizaci.
Ale dotaz je na ostatních, jestli jste tohle někdo nezkoušeli a k čemu tato utilitka vlastně je. V manuálu nic není, jen popis, jak instalovat.
Děkuji za odpovědi.

Kontrola: Jsem ve vlákně o Vistách? Jsem. Tak to mohu v klidu odeslat. :D

Naposled editoval moderátor:
Zbyňku, ten samý problém s texty mám taky. Do ničeho nehrábnu, texty fungují, dám si aktivitu, nevidím nic, restartuji PC a texty v té samé aktivitě vidím. Sranda bývá, když vidím všechno po stisknutí Escape, ale hláška, že má posunout něco někam, sice vyskočí, ale už na ní nic nevidím. Ale třeba za tři dny ano, a to můžu dělat něco úplně jiného než MSTS.

Zbyněk Šemora napsal:
...v editoru nemám na mapě koleje. Asi je to na reinstal MSTS. Na to teď nemám čas, až po aktualizaci. ...
Mně se to taky nezobrazuje.:mad:

Mám problém (jinak bych tu asi nepsal.) Kamarádovi jsem instaloval MSTS, na notebook s Vistami. Instalace v pohodě, potom jsem nainstaloval češtinu, bin, update, a z disku přesunul trains, routes a global ze svého počítače (Vista Home premium), kde vše v pořádku běží. Ale nastal problém, při většině aktivit se počítač sekne po spuštění aktivity (začne načítání, skočím do aktivity a vůbec mi nenaběhne menu, které je standardně zapnuto po načtení aktivity - normálně pod klávesou F11). Jelikož přehazuji globaly, tak jsem zkoušel BP, trať 240 a XT - tam mi běží "Motoráček" na DVK, má vlastní aktivita postavená na úplně první verzi 321, tehdy distribuované u Havla, nefunguje). Noťas je zánovní, stejně jako na tom svém jedu přes parametr mem:512, jediný rozdíl je, že já mám 3GB a kámoš 2GB RAM. (a jiného výrobce - Toshiba).

Jediné, na co jsem ještě přišel; při některých aktivitách vyskočí pouze "Region load error - parent Track Monitor does not exist")

díky za (rozumné) rady

Staré dobré XP-čka prežijú až do nástupu Windows 7:

http://www.lidovky.cz/prodej-windows-xp-az-do-roku-2010-dzl-/ln-svet-techniky.asp?c=A080406_232131_ln-svet-techniky_poh

a

http://www.lidovky.cz/co-vsechno-vime-o-windows-7-dcu-/ln-svet-techniky.asp?c=A080608_131832_ln-svet-techniky_poh

Chlapi, tak jsem na to přišel a odpovím si sám:-) Je to příliš velký počet konsistů. Zajímavé, že na mém noťasu pohoda.

Mimochodem, zkoušel jsem Topírnu noc a skončil jsem už na Masně při přestupu z pukla na 163. BIN 1.8, nemáte tip na Bin, se kterým bych pod Vistami dojel dál?

Kryton napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
...v editoru nemám na mapě koleje. Asi je to na reinstal MSTS. Na to teď nemám čas, až po aktualizaci. ...
Mně se to taky nezobrazuje.:mad:
Tak jsem zkoušel reinstal (2x), ale pořád to nefunguje:cry:. Nemáte s tím náhodou někdo zkušenost?

Ahoj,chtěl bych si koupit nové PC,ale potřeboval bych poradit,jestli mi na něm půjde MSTS a hlavně,aby se grafika moc "nesekala" při jízdě.
Je to PC "Prestigio Taurus" a je v něm: čtyřjádrový procesor AMD Phenom X4 9750;2x2048MB DDR2 1066 Extreme Edition / Čipová sada AMD 770/SB600 / Seagate Barracuda 640GB 7200rpm 32MB SATA-3G / VGA ATI Radeon 4850 512MB DDR3, 2xDVI,HDTV / Realtek ALC883 8-channel High Definition Audio Codec / Windows Vista Home Premium
Díky za pomoc

Půjde ti to určitě perfrktně, jen počítej s problémem ve vistách, který je tu několikrát zmiňován, tj. přechod elektrika - diesel...

faldicek napsal:
Půjde ti to určitě perfrktně, jen počítej s problémem ve vistách, který je tu několikrát zmiňován, tj. přechod elektrika - diesel...

A taky nezobrazování kolejí v AE:mad:. Mně třeba přechod elektrika - diesel funguje bezvadně;) a na starém PC, kde byly XP, mně to nešlo.

faldicek napsal:
V instalaci by Vista žádný problémy dělat neměla, možná pomůže bližší popis problému...

Už mi to jde ale nejde mi nainstalovat MSTS Bin.Ukáže mi to že mám v počítači nejnovější verzi MSTS Bin ale žádnou novější nemam!!!!!
Vždi když vipínám MSTS tak se mi to sekne a musím počítač resetovat

Ahoj,potřeboval bych poradit s fungováním MSTS ve Vistě.Po nainstalování tratě BP mi nejde hra ukončit křížkem v pravém horním rohu.Když chci hru ukončit a zmáčknu tento křížek,ukáže se mi černá obrazovka a po nějaké chvilce mi vyskočí hláška "program neodpovídá" a PC zamrzne.Další problém je v tom,že v Activity Editoru se mi nezobrazují koleje tratě BP,originál tratě se zobrazují normálně.Dokáže mi s tím někdo poradit?Díky předem

kendisek napsal:
Ahoj,potřeboval bych poradit s fungováním MSTS ve Vistě.Po nainstalování tratě BP mi nejde hra ukončit křížkem v pravém horním rohu.Když chci hru ukončit a zmáčknu tento křížek,ukáže se mi černá obrazovka a po nějaké chvilce mi vyskočí hláška "program neodpovídá" a PC zamrzne.Další problém je v tom,že v Activity Editoru se mi nezobrazují koleje tratě BP,originál tratě se zobrazují normálně.Dokáže mi s tím někdo poradit?Díky předem
Tohle chování nemá nic společného s tratí BP. Nanejvýš se samotnou nesprávnou uživatelskou instalací.
Jedná se jenom a pouze o nesprávné používání systému Vista uživatelem.
Vista používá virtualizaci a s tím je potřeba počítat a naučit se vistovsky používat aplikace, které nebyly pro tento systém plánovány.
Něco je v "desateru" na stránkách i DVD BP, něco v tomto foru - v téhle sekci. :study:

petr95 napsal:
faldicek napsal:
V instalaci by Vista žádný problémy dělat neměla, možná pomůže bližší popis problému...

Už mi to jde ale nejde mi nainstalovat MSTS Bin.Ukáže mi to že mám v počítači nejnovější verzi MSTS Bin ale žádnou novější nemam!!!!!
Vždi když vipínám MSTS tak se mi to sekne a musím počítač resetovat
MSTS BIN nelze přebíjet jinou verzí, ale nejprve se musí řádně odinstalovat (přidat nebo odebrat programy (ve Vistách se to jmenuje jinak)). Pak už to půjde. Jinak obecně ve Vistách se vše instaluje jinak než v XP, tedy pravé tlačítko myši na setup a zvolit "spustit jako správce". Nebo pokud mám Ultimate, tak Pravé tlačítko na Tento počítač -Spravovat-Účty a zde zrušit zatržítko "účet je zablokován" Pak už jsem konečně správce a nemusím už ani potvrzovat každé "opravdu chcete......?"

hm,tady kendisek ma taky zvukovku realtek.hm,tak se te chci zeptat,zda ti slapou zvuky.zda to nejak nesusti,ci nepiska atd,me treba u lokomotiv 163 apod ty buzcaky jaksi koliasaji tak dokonale,ze je to jak sirena,akrod misto aby delala huuu tak dela zzzz.nevim si rady,tak jestli ti tyhle lokomotivy slapu samy,tak si stastnym clovek,jinak na vistach bych si msts nechtel poustet,nemel bych asi na to nervy:D a muj 14 dni starej pc by letel z vokna:cool::cool:

Tak tady budu asi správně. Pokusil jsem se dnes spustit Route editor. Jede strašně pomalu, nedá se v tom dělat. Normální MSTS i Activity editor jedou normální rychlostí. Pracoval jsem ve čtverci, kde je 56 objektů, takže přetížením to není. Disk nechroupe, že by nějak zběsile načítal. Mám Vista profesional a noťas slušně vybavený (2 GB Ram, slušný procesor, kvalitní grafika). Co s tím?

Petr Šimral napsal:
Tak tady budu asi správně. Pokusil jsem se dnes spustit Route editor. Jede strašně pomalu, nedá se v tom dělat. Normální MSTS i Activity editor jedou normální rychlostí. Pracoval jsem ve čtverci, kde je 56 objektů, takže přetížením to není. Disk nechroupe, že by nějak zběsile načítal. Mám Vista profesional a noťas slušně vybavený (2 GB Ram, slušný procesor, kvalitní grafika). Co s tím?

To jsem rád, že to nedělá jen mě. Ve Vistách pomůže, když se editor rozdejchá. Tedy s kamerou se pohybovat sem tam, nejprve s FPS kolem 1 a pak se to nějak chytí a už to funguje normálně. Ale takto pokaždé začínat pracovat se opravdu nedá, proto už tvořím jen v XP.

Back
Nahoře