Ivan.ps
Hradlař
Čouda napsal:Bohužel, ale chtělo by to udělat jeden obrovskej trainset ve kterým by byly všecky vozidla, úplně všecky.
No myšlienka to je síce pekná, len sa bojím, aby nezačala prevládať KVANTITA nad KVALITOU. To by bola škoda.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Čouda napsal:Bohužel, ale chtělo by to udělat jeden obrovskej trainset ve kterým by byly všecky vozidla, úplně všecky.
Martens napsal:Čoudo, kolikrát se Ti poštěstilo, že jsi při hraní s vláčky stihnul zaregistrovat při průjezdu trafficu řadovou tabulku mašinky a nedejbože si ještě přečíst, do jakého DKV je loko zařazeno - tohle je pro Tebe docela podstatná věc, přes kterou vlak prostě nejede.
A za další - jak bys jako správce takhle obrovského trainsetu chtěl řešit přesuny mezi jednotlivými DKV a zrušená vozidla?
Mentální vada to není - v tom případě bys ale měl zrovna ty 130 dělat ve dvou variantách - jednou pro DKV Ostrava, jednou pro původní DKV a v podstatě, pokud by měly jezdit pod Cargem, tak honen honem - skinovat i tuto variantu.Vitas napsal:Martens napsal:Čoudo, kolikrát se Ti poštěstilo, že jsi při hraní s vláčky stihnul zaregistrovat při průjezdu trafficu řadovou tabulku mašinky a nedejbože si ještě přečíst, do jakého DKV je loko zařazeno - tohle je pro Tebe docela podstatná věc, přes kterou vlak prostě nejede.
A za další - jak bys jako správce takhle obrovského trainsetu chtěl řešit přesuny mezi jednotlivými DKV a zrušená vozidla?
Já jsem taky takovej, prostě bych do aktivity nehtěl dát 2x 130.039 atd. Je to nějaká mentální vada asi.
Martens napsal:Mentální vada to není - v tom případě bys ale měl zrovna ty 130 dělat ve dvou variantách - jednou pro DKV Ostrava, jednou pro původní DKV a v podstatě, pokud by měly jezdit pod Cargem, tak honen honem - skinovat i tuto variantu.Vitas napsal:Martens napsal:Čoudo, kolikrát se Ti poštěstilo, že jsi při hraní s vláčky stihnul zaregistrovat při průjezdu trafficu řadovou tabulku mašinky a nedejbože si ještě přečíst, do jakého DKV je loko zařazeno - tohle je pro Tebe docela podstatná věc, přes kterou vlak prostě nejede.
Já jsem taky takovej, prostě bych do aktivity nehtěl dát 2x 130.039 atd. Je to nějaká mentální vada asi.
Neodpověděl jsi mi ale na otázku, jesli jsi schopen za jízdy poznat na trafficu řadovou tabulku projíždějící mašinky, přečíst si, u kterého DKV je zrovna dislokovaná a jestli Ti to přináší patřičné potěšení.
Jo a taky by jste měli naskinovat všechny čísla vozů - jak osobních, tak i nákladních tak, aby se v jedné soupravě neobjevily samé Bčka se stejným číslem.
A nebo u vozů vám to nevadí?
Jakou předpokládáte konečnou velikost trainsetu? Odhadoval bych jenom trainset na desítky až stovky GB
Ale jinak proti gustu žádný dišputát![]()
Robo, proč myslíš, že to nejde porovnávat? I vozy mají tu a tam poškození, jiný odstín skříně, jinak rezavou střechu ale hlavně - jiné číslo a jinou dislokaci v DKV, takže by Tě určitě mělo nadzvihnout ze židle, když na osobáku kolem Prešova uvidíš třeba Bte z okolí Bratislavy. Je to úplně stejné jako s HDV, jenom pánové nejsou důslední a nebo spíš, jsou pečliví jenom v něčem - to zní učesaněji.Robo napsal:Martens, myslím, že HDV verzus ťažené vozidlá nejde porovnávať. Tiež som háklivý na to, ak v traficu stretnem oproti 3x ten istý stroj, dokonca u mňa to zachádza do krajností až tak, že ma dvíha zo stoličky, ak napríklad v aktivite po Vlárskej trati vidím behať plzeňskú štvorku.
Vozne sa dajú zniesť, však na 80% vyzerajú rovnako, hoci ja osobne kombinujem, ako sa len dá. Príkladom môžu ísť ruské stránky, kde je naskinovaných aj 20 variant vozňov na jeden typ. Na druhej strane treba povedať, že na ŠRT tých rozličných typov vozňov až tak veľa nie je.![]()
![]()
Vše záleží na tom o jakou aktivitu jde. Jestli jedu EC s rychlostí 140 tak je jasné že když míjím traffic stěží poznám číslo mašiny kterou míjím. Pokud ale udělám aktivitu MN kde například traffic vedle mně dokonce zastavuje tak je situace úplně jiná a skutečně by tam mělo být vozidlo které se na dané trati nachází - o tom že dokážu přečíst detaily už nebudeme diskutovat.Martens napsal:Opravdu - nikdo z těchto pánů nedal ještě ani jednou uspokojivou odpověď na to, jestli si při 1-2 vteřinách průjezdu trafficu stačili u cizí aktivity zaregistrovat řadovou tabulku použitého skinu a nastříkaný nápis dislokace daného skinu, který má tak jemné niance v odstínech, že při tak krátkém čase, který je na míjení vyhrazen, je zcela nepostřehnutelný.
Čouda napsal:MArtens: Odpovím na otázku. Jak poznám DKV a číslo? Jednoduše z vizáže lokomotivy.žádnej peršing není stejnej. Nikdy se to nepovede vyfotit v přesně stejným odstínu. všechny peršing nemají bílé madla. atd atd. to jsou věcy, kterých si člověk prostě všimne. nezlobte se na mě, ale mě to vadí. Asi aj kpíše Vitas je to nějaká mentální vada. Vozy už mě tolik netrápí, ale pokud máme patřičné HKV a nebo vozy vymodelované a naskinované co brání autorovi je tam dát? Jinak s tou dislokací bych se tu moc neoháněl. vše se dá najít na internetu, nebo v časopise dráha, ročence strojvůdce a v podobných publikacích. Pokud se autor splete v řpíradě jednoho nebo dvou vozidel v aktivitě tak se nic neděje, ale aby všude byly stejný mašiny na to nemám žaludek a takyový aktivity jezdit nebudu, leda e by byly vyjímečný a vozidla stály za výměnu.