Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Teď mi tochu znejistěli v jedné prodejně a opravně PC. Když jsem jim to popisoval tak říkali, že si myslí, že je to vadná grafická karta a že se to bude zhoršovat a doporučovali reklamovat notebook. Že prý se s tím dost často setkávají, tak nevim....

Tak se omlouvám všem. Po té co jsem vše vyzkoušel otestoval a pod. mi to nedalo a začal jsem hledat na netu zda-li nemá někdo podobný problém s tímto ňotasem a zjistil jsem, že ho mají všichni. Takže to není problém MSTS ale obecně tohoto ňoťasu. Většina her po čase restartuje notebook. Jeví se to jako problém ovladačů grafické karty, které si nějak nerozumí s ostatním hardwarem a softwarem notebooku. HP údajně hledá řešení, zatím nenašlo :-( Budu čekat a uvidíme. V každém případě všem děkuji a hlavně Zbyňkovi a modelářům za krásný zážitek při jízdě. Včera mi kluk nechal svézt Hurvínkem a byla to těžká nostalgie, nemluvě o Šumavské střele, kterou jsem každý pátek asi rok jezdíval na tvrdých dřevěných lavicích 5 ale někdy i 7 hodin z Prahy domů...

tata22 napsal:
Mám Notebook HP ProBook 6540b...Jediný problém je, že každou chvíli hra vypadne a restartuje notebook.
Podle servisních pokynů se tato závada projevuje u modelů vyrobených před 10.7.2010. Je nutná výměna základní desky. Pokud sem spadá i váš notebook, obraťte se na nejbližší servisní středisko HP.

Díky ale nejsem si jist, na netu jsem četl v diskusích od řady zákazníků, že jim výměna základní desky nepomohla, a to včetně zahraničních for. Můžu vědět odkud máte tuto informaci, já na HP nic nenašel. Pokud je to pravda, tak to samozřejmě rád a ochotně zrealizuji. Notebook byl vyroben před tímto datem. Díky za info.

I mě už dostihl tento operační systém a tak nezbylo, než MSTS přenést ze starého PC do nového. Díky Zbyňkovo návodu na instalaci a nastavení mi vše běhá jako nikdy jindy, dokonce už i v náročných úsecích jedu a neskáču, tím bych chtěl Zbyňkovi poděkovat. Mám ještě jednu vadu na kráse a to jsou hodiny v kabině. Už jsem to upravoval několikrát a vždycky jsem si říkal, že si to budu pamatovat, ale opak je pravdou. Ve kterém souboru se velikost hodin v kabině upravuje? Díky chlapí.

Je to v GUI/gui_fnts.dat Tohle se Ti ale nainstaluje od pradávna z mého DVD, dříve CD, tak si dej instalaci bokem a odtud vyzobej. Jinak jsem rád za každého, komu mé návody pomohou.

V tom souboru, co píše Zbyněk, změnit u IDS_FONT_13 hodnotu z 1 na 0.

Díky hoši, když jsem ten soubor otevřel tak mi to bylo jasný, ale ani za boha jsem si nemohl vzpomenout, který soubor to je. Díky ;-)

Zdravím, chtěl bych tady veřejně poděkovat Michalovi za pomoc s opravou notebooku. Už je vše O.K. a MSTS nepadá a funguje bezvadně. Problém byl opravdu hardwarový a nikolivěk softwarový či v nastavení jak jsem si původně myslel. Takž ještě jednou díky.

zdravím, tak to vypadá, ze bude u mě stejnej problém, jako u taty 22. Nebo spíše u tatíka, já jedu furt na xp, ale tatík má nové pc a win7. Jel jsem podle návodu Zbyňka Š., instaloval jsem msts jako správce, i když až na podruhé, předtím klasicky(xpéčácky), indexování disku jsem udělal - vypnul,nastavil v msts volby(stíny a pod.), nainstaloval jsem bin taky jako správce, dali jsme tam dvoukolejku(tou jsem začínal), nešla klávesnice, tak jsem smazal tu přiblblou reklamu úvodní(těch slipů cvrknutý od moči, když jsem nechal volume trošku víc doprava:D), a ejhle na první, tedy i bez instalování jako správce jsme se krásně rozjeli, žádné sekání ani trošičku a jeli jsme z Aramova do Dvorce no a u třetí zastávky se to seklo v tom lepším případě jen na plochu, v tom horším se seknul pc tak, že se restartoval a dával mi navýběr nouzový režim, nebo spustit os běžným způsobem. Bylo mě trošku divný, že se to šprajcuje na skoro stejným místě, tak jsem tam dnes picnul ztracenou a tatík ji projel nekecám celou, až v poslední stanici se to kouslo, tak je to zase tam kde to bylo-- v pr - . Jen bych chtěl podotknout, že při tomto výpadku stačí zmáčknou tlačítko na plochu a zase na lištu msts kliknout a jelo se zase dál ,ale není to pravidlem. Podotýkám, že jsem nezapisoval ve vlastnostech zástupce msts parametry -mem:512,1024,ale to by snad nemělo vadit, ne?? tam ten Bill není, spíš mám ještě pocit, jestli si systém opravdu něco nepamatuje z tý první instalace v registrech, a netahá to do druhé instalace. Jináč už neslyšim a necejtím a nevidím...:P , hoj

Ten parametr je v současnosti zákon. Bez parametru se dá jezdit jen defaultní tratě. Ale i tak, pokud to někde zamrzne nebo spadne, příčina je hlavně v tom, že není zapsán nebo není správně napsán parametr.
Pokud mám správně nastavenou grafickou kartu, tedy zapnuté anizotropní filtrování, aby se mi nerozmazávaly textury (pražce před sebou slité v šedou hmotu), tak MSTS do lišty neshazovat. Vede to minimálně k pádu MSTS nebo až k restartování celého počítače.

Tak ti nevím. Já mám nastavení grafiky na maximum a MSTS si vesele do lišty shazuju. Žádný pád, žádný restart. Dnes jsem takto MSTS shodil do lišty, počítač uspal, potom probudil a přihlásil jsem se k druhému účtu, opět uspal, po 4 hodinách probudil a přihlásil do svého účtu, maximalizoval MSTS z lišty a normálně jsem pokračoval v rozehrané aktivitě. Máš to asi nějaké do**bané.:D:D:D

Hold všichni nejsme tak dokonalí. Zapomněl jsi napsat jakou máš grafiku a jaký počítač. Tento s touto grafikou to skutečně nedělá, ale stačí starší grafika X1900 nebo 1650 do AGP nebo X800 do AGP, tam to byl zákon.
Napsal jsem to sem proto, že ne každý má počítač NASA :D

Zbyněk: Můj postarší notebook Acer 5720 (1.7 dual core Intel, grafika NVidia 8400m) taktéž zvládá přepnutí MSTS na lištu a zpět. Ale kromě anisotropického vyhlazování mám i parametr /fsaa, teď si honem nevzpomenu, jakou že to grafickou vychytávku mám zapnutou;)

Zbyňku, X1650 do AGP mám na starém PC a taky žádný problém se shazováním do lišty. To bych se asi při tvorbě cabů zbláznil. Tam tohle používám permanentně. Pravda, na starém PC nejsou sedmičky, ale XP. Ale když to nedělá ani tvoje ani moje HD5770, tak proč tady o tom psát tak, jako by se to dělo vždy a všude?

Ronoath: Parametr fsaa je full screen anti-aliasing, tedy celoobrazovkové vyhlazování hran, pokud se nemýlím.

Tak hold máte lepší počítače, než jsem měl ve své době já. Pokud máte zájem, jeden exemplář mám schovaný ve skříni (P4 3giga procesor 478 (virtuální dvoujádro) 3 giga RAM, deska ASUS P4P800-X a grafika ATI X1650/512 do AGP.
Pokud se spustí MSTS na celou obrazovku a zavadím o windowsátko, tak se buď rozhodí grafika nebo restartuje PC. Jelikož mi to dělalo i doma na ATI X1900 na výkonnějším stroji, tak jsem to bral jako zakázaný stav. Tuto grafiku mám ještě v práci, zítra dám vědět, jestli na nové sestavě půjde MSTS do lišty shodit.
Doma mám nyní na tom samém PC, kde byla X1900 aktuálně HD5750 a tam už mohu shazovat do lišty dle libosti a nic se neděje.
Asi je to tedy problém jen některých grafických karet.
Tak si to schválně všichni zkuste a jsem zvědav. Nevěřím, že to dělalo jenom mě. (samozřejmě nastavení grafiky musí být na maximum)

Zbyněk Šemora napsal:
Tak hold máte lepší počítače, než jsem měl ve své době já. Pokud máte zájem, jeden exemplář mám schovaný ve skříni (P4 3giga procesor 478 (virtuální dvoujádro) 3 giga RAM, deska ASUS P4P800-X a grafika ATI X1650/512 do AGP.
Pokud se spustí MSTS na celou obrazovku a zavadím o windowsátko, tak se buď rozhodí grafika nebo restartuje PC. Jelikož mi to dělalo i doma ...

Nemáš si kupovať ASUS

Naposled editoval moderátor:
Tax napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Pokud se spustí MSTS na celou obrazovku a zavadím o windowsátko, tak se buď rozhodí grafika nebo restartuje PC. Jelikož mi to dělalo i doma ...

Nemáš si kupovať ASUS
Na ASUSu jedu přes 8 let a nikdy jsem s nimi neměl žádné problémy,předposlední deska byla P4P800-VM,grafiku NVidia 6 řady a msts nikdy neprotestoval.Deskami ty problémy nejsou,spíše nastavením celého systému.Jo a nikdy jsem nepoužil nastavení parametru paměti,podle mého názoru se toto nastavení příliš přeceňuje.Běžně jezdím s nastavením obrazu na maximum a celou obrazovku.
Pokud to někdy spadlo,tak byla příčina přímo v trati.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře