Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Hm, já tam nacpal mem 1024. Zkusím večer předělat. Karta je ATI Mobility Radeon HD 5470 (opsané z eshopu kde jsem ntb kupoval) Pokud by i tak problém trval, dá se ta grfárna "nějak oblbnout"?

Tak to jsem zvědav. Nám FPS právě při tomto mem padalo na velmi nízké hodnoty a navíc MSTS byl nestabilní. Traffic proti a pád. Při 512 už vše šlape normálně. Alespoň nám, co jsme testovali viz příslušné vlákno. Ale je fakt, že po projetí kritickými místy se fps vrátilo do normálu.

Zbyněk Šemora napsal:
Na fps a stabilitu v sedmičkách je podle nedávných testů používat parametr do zástupce mem:512. Větší hodnota dělá problémy. Jinak zde byl problém s některými grafikami nVidie, které nepodporují staré hry a výsledek je podobné FPS.
Ahoja, já mám právě problém s nízkým FPS - mám WIN 7(64bit) a grafiku Nvidia Geforce 310m. Notebook mám od Vánoc a samozřejmě jsem mezi prvními zkoušel MSTS že :D. Začal jsem s FPS 8 (zkoušeno v Olomoucké trati kde je normál FPS na stejném místě 45-50), což se mi zdálo zatraceně málo. Tak jsem NĚCO (bohužel si nepamatuju jakou kombinaci nastavení jsem zvolil) poladil v nastavení grafiky a ejhle, FPS najednou 45-55. Takto mi nastavení vydrželo asi týden, než jsem připojil přes HDMI televizi :D. pak přišlo zkouškové, a tak jsem s tím nic nerobil. Dnes mě napadlo se v tom zase povrtat, případně vrátit systém do 5. ledna kdy mi to šlo, jenže bod obnovení už na toto datum není. Mám tedy dotaz - které nastavení grafiky by asi mohlo mít vliv na nízké FPS, už si vážně nevím rady. Když dám "globální nastavení" Nvidie je FPS 8-15. Samozřejmě hru spouštím pod mem:512.
Například nechápu co znamená "maximální počet předem renderovaných souborů"
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://images.megaupload.cz/grafikaj9HR9.jpg

Jendo: já se domnívám, POUZE domnívám, že počet renderovaných snímků znamená to, že např: dejme tomu, že stojíš ve stanici, ono Ti to mezi tím renderuje snímky, které tě budou čekat(které se ti teprve zobrazí). Je to pouze moje myšlenka, ještě na střední jsem dělal s grafickými programy, tak si myslím, že je to ončo. Jinač grafiku mám stejnou, máš Asus K52J ?

Šeba napsal:
Jendo: já se domnívám, POUZE domnívám, že počet renderovaných snímků ....Jinač grafiku mám stejnou, máš Asus K52J ?
Ahoj, ano, mám stejný notebook. Jak máš nastavenou grafiku ty? Máš problém s nízkým FPS, nebo pohoda? Moc díky za případné typy.

No tak jsem přišel na zajímavou věc. Měl jsem ty nejdůležitější paramtetry grafiky nastavené na: 8x aniz.filtrování a 4x antialiasing. Dal jsem 2x antialiasing a fps je horší, takže to udělám tak jak jsem to měl před tím. Všechno naplno, jestli chceš tak sem můžu dát screen jak to mám nastavené.

Šeba napsal:
No tak jsem přišel na zajímavou věc. Měl jsem ty nejdůležitější paramtetry grafiky nastavené na: 8x aniz.filtrování a 4x antialiasing. Dal jsem 2x antialiasing a fps je horší, takže to udělám tak jak jsem to měl před tím. Všechno naplno, jestli chceš tak sem můžu dát screen jak to mám nastavené.
Přesně tak, opravdu stačí změnit nějaký parametr a FPS je nižší. Já už vyzkoušel tolik kombinací, že už jsem z toho na hlavu :D.
Ještě dotaz, jak máš nastavenu "HD Grafiku Intel"? Já doufám, že s MSTS toto nastavení už nesouvisí. Za screen budu moc rád, zkusím podle něj nastavit a pak dám vědět. Jo a nastavuješ to přímo pro hru MSTS nebo v Globálním nastavení?

No já myslím, že je to úplně jedno jestli to nastavuješ přímo pro MSTS nebo v globalním. Každopádně HD grafiku vůbec nepoužívám, tam je vlastně na výběr vysokovýkoný proces Nvidia a nebo intel Hd graphics, pokud se nemýlím. Takže mám vybráný akorát vysokovýkoný proces Nvidia. Screen Ti pošlu, ale až zítra, teď jdu na ples:D. Snad to stihnu ráno. :)

No takže jsem se k tomu dostal až teď, omlouvám se :D. Tak screen je tady.
ecdcb69c4f.jpg
Podle mě je to to nejlepší nastavení. Vyšší detaily a antialiasing je na prd, akorát to zhoršuje FPS a to radikálním způsobem a změna je naprosto neviditelná. :D
Tak ten screen, první stránka je nefunkční. Nevím proč..
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://pictureup.cz/picture/verejny/685/685685nastaveni_gpu.jpg

Naposled editoval moderátor:
Šeba napsal:
Tak screen je tady....
Ahojky, díky moc za screen. Tak jsem zkusil nastavení dle tebe a bohužel skoro žádná změna - jen už nemám FPS 8 ale kolem 16-20, což je taky lepší, ale pořád to není 45-55 jako v lednu :D. To je vážně věda, stačí s něčím pohnout a už je FPS jiné... V tom nastavení programu jsi tedy nějak nespecifikoval nastavení pro MSTS? A ještě jeden dotaz: máš mou trať? že bychom zkusili nějaké místo a aktivitu a porovnali FPS. nebo jinou trať kdyžtak navrhni. Každopádně díky za pomoc, třeba jsme tímto pomohli i někomu dalšímu...

Jenda napsal:
...třeba jsme tímto pomohli i někomu dalšímu...

Určitě :idea: ,vyzkoušel sem a je to o zoubek lepčí.Já sem postiženej geForckou 460 a v tom případě je každá rada nad zlato a jestli vás můžu poprosit,když zase kápnete na lepší nastavení,hoďte to do fora,jistojistě se to někomu hodí.... t.

Jendo, ono si možná měl FPS lepší, ale zase nechci hrát msts aby jsem tam měl nějaké kostičky atd. nevím jak si to měl ty, ale bez anizotropního filtrování a bez antialiasingu je to hnus :D. Poslední dobou jsem FPS neměřil, protože hraju msts v okně a FPS se mi nevleze na obrazovku :D, takže bych mohl udělat nějakej ten test a dám Ti vědět :)

Šeba napsal:
Jendo, ono si možná měl FPS lepší, ale zase nechci hrát msts aby jsem tam měl nějaké kostičky atd. nevím jak si to měl ty, ale bez anizotropního
Ahoj, no já právě neměl rozdíl v zobrazení oproti dnešku nějak moc znatený - mrkni na screeny - první je z WIN XP a druhý z WIN 7. Zachycují úplně stejné místo ve stejné verzi tratě. U Win 7 mám vše dle desatera a mem 512, leč vidíte že u XP je FPS 60 a u WIN 7 jen 16 a to ještě dost kolísá. Mňo takže fakt nevím co je za problém, protože i grafiky jsem nastavil totožně na obou PC... Obrázky se liší v rozlišení monitorum ale t by nemělo mít vliv, 32 bit mám nastaveno na obou PC. U win 7 mi jde grafika nastavit, aby byla hra více vyhlazená a hezčí objekty, ale FPS je pořád 16 a méně...
srovnani_os1.jpg srovnani_os2.jpg

Zkus si disk s XP dát do počítače se Sedmičkami a uvidíš. Takto poznáš, jestli to dělá systém nebo grafika. XP se na jiném PC chytí, vyzkoušeno, ale pak je dobré si nejprve udělat bod obnovení, aby se pak ovladače mohly vrátit zpět. Jinak bootování systému se přepíná například F12 nebo F8 při startu biosu. Většinou je to zobrazeno, co zmačknout za klávesu.
Jestli je to grafikou, bohužel, asi bych jí vyměnil za přátelskou k MSTS.

Jinak mám vyzkoušené, že MSTS má jak na XP nebo Vistách nebo sedmičkách na tom samém PC FPS stejné.

Díky za rady, ale už teď mohu s jistotou říci, že na můj problém má vliv hlavně grafika. Žádné parametry typu mem, vypnuté indexování atd mi žádný rozdíl ve změně FPS neposkytují... Jenže jak jsem zde psal výše, na NTB s WIN 7 se mi hra CHOVALA úplně stejně jako na XP, tedy jsem MĚL FPS 55-60. Ale po připojení TV k NTB se mi jaksi rozhodilo všechno nastavení a nejsem schopen přijít na kombinaci nastavení grafiky, abych měl opět plynulou jízdu. Bohužel bod obnovení do data kdy mi to šlo již nemám (moje chyba). Takže je zbytečné měnit grafiku či disky, když vím že to ŠLO. No nic, jdu zkoušet dál a snad na to nastavení nějak přijdu sám...
Rozlišení jsem nastavil stejné na obou PC ale stejně žádná změna...
Ještě doplním, že operační systém na to vliv určitě tolik nemá, bude to opravdu spíše tou grafikou NVidia Geforce 310M. Kdybych věděl, že to prostě s touto výbavou lepší nebude, tak už nic neřeším, ale prostě mi MSTS šel o dost líp, proto mě teď tak štve, že jezdím skokem :D.

Já sem se tudle hrabal v nastavení GK pro MSTS a nějak sem si rozhodil svoje dobrý nastavení, a od tý doby je to bída nebo jsem moc náročnej. Nastavení zde uveřejněné mě nefunguje korektně. Ono asi záleží na GK. CO jiná GK, to jiné nastavení. Tím se nám trošku zúžil přehled komponent, které výrazně ovlivňují běh msts.

Každopádně jsem udělal závěr, že NTB je pro provozování MSTS nevhodný. Špatně chladí grafika a při vysokých teplotách se zkracuje životnost. Nejlepší je "bedna" s pořádným chlazením. Tím pádem můžem uzavřít vlákno NTB vhodný pro práci s msts se závěrem NEEXISTUJE.

Zdravím, tak i já jsem přešel pod Win7, už jsem rozchodil MSTS a všechny programy kolem. Ale setkal jsem se s jednou zvláštností a nevím, jestli to není tím, že jsem někde něco blbě překopíroval v MSTS. Jde mi o to, že u parních lokomotiv rozsvítím světla, ale už je nezhasnu. Setkal se tím i někdo jiný pod Win7?
Dan

Ahoj,mám W7 Profi 64bit.Mě světla u parních mašin fungujou dobře.Asi bych si s tím koleno nelámal,je to jenom estetická funkce.Kdyby mě v souvislosti s W7 nešly jen světla na páře,taxem šťastnej jako pchła.... t.

Back
Nahoře