Grafika, ovladače, swap a jiné

Když se tady probírá ta grafika můžu se zeptat jak to poznám u notebooku jestli to je digitálně či analogově ??? mám ati radeon hd 4650, díky

aaaa8 napsal:
Když se tady probírá ta grafika můžu se zeptat jak to poznám u notebooku jestli to je digitálně či analogově ??? mám ati radeon hd 4650, díky
Pokud tím myslíš integrovanou grafiku,tak ta běží v digitálním režimu.

[/quote]
Pokud tím myslíš integrovanou grafiku,tak ta běží v digitálním režimu.
[/quote]
a když není integrovaná a má svoji vlastní pamětí tak to je asi analogově že ?? :(

Jo. Posila body ke zobrazeni na displej postou. :D Nejak do toho zabredavate. K cemu to potrebujete vedet u toho notebooku? Jestli jde o externi monitor a prevodnik, muzete se ridit podle konektoru, jestli o LCD, tak tam stejne prevodnik nenacpete.

Ahoj všem,
Potřeboval bych radu o někoho, kdo má dobře zmapované chování MSTS v závislosti na grafice.
Minulý týden jsem důvodů, které nesouvisí s MSTS zaměnil grafiku z GF 7600GS na GF GTX460 (MSI Cyclone GTX460, 768MB DDR5). Jiné změny (samozřejmě kromě změny aktuálních ovladačů od NVidie) jsem neprováděl. Karta očekávání splnila, ale přišlo zklamání po spuštění MSTS. Dosud plynulé zobrazování spadlo na hodnoty 3 až 15 FPS. Zkusil jsem snižovat hodnoty v nastavení zobrazování, ale bez jakéhokoliv efektu.
Po přečtení některých vláken už vím, že MSTS nedá na výkon grafiky jako spíše na početní výkon. Neumím však přijít na to, co způsobilo tak velký pokles překreslování u nové grafiky. Jen tuším, že by za tím mohla stát některá z nových funkcí grafiky se kterou si MSTS neví rady.
Situace je klasická: na klávesu 4 vlak trhaně přijíždí z dálky, trhání se zrychluje do plynula v momentě míjení "kamery" a začíná zase postupně trhat, jak odjíždí.

Josef Vogeltanz napsal:
Ahoj všem,
Potřeboval bych radu o někoho, kdo má dobře zmapované chování MSTS v závislosti na grafice.
Minulý týden jsem důvodů, které nesouvisí s MSTS zaměnil grafiku z GF 7600GS na GF GTX460 (MSI Cyclone GTX460, 768MB DDR5). Jiné změny (samozřejmě kromě změny aktuálních ovladačů od NVidie) jsem neprováděl. Karta očekávání splnila, ale přišlo zklamání po spuštění MSTS. Dosud plynulé zobrazování spadlo na hodnoty 3 až 15 FPS. Zkusil jsem snižovat hodnoty v nastavení zobrazování, ale bez jakéhokoliv efektu.
Po přečtení některých vláken už vím, že MSTS nedá na výkon grafiky jako spíše na početní výkon. Neumím však přijít na to, co způsobilo tak velký pokles překreslování u nové grafiky. Jen tuším, že by za tím mohla stát některá z nových funkcí grafiky se kterou si MSTS neví rady.
Situace je klasická: na klávesu 4 vlak trhaně přijíždí z dálky, trhání se zrychluje do plynula v momentě míjení "kamery" a začíná zase postupně trhat, jak odjíždí.

Teraz bude asi dobre jedine počkať či to vyrieši nejaký ovládač, alebo sa môžeme z MSTS rozlúčiť.

perinakx napsal:
Teraz bude asi dobre jedine počkať či to vyrieši nejaký ovládač, alebo sa môžeme z MSTS rozlúčiť.

Hlavně neházet flintu do žita. Má to totiž i své "pozitivní" stránky. Jako dlouholetý uživatel linuxu jsem např. začal zkoumat možnosti MSTS pod novými verzemi WINE (emulátor prostředí Windows v linuxu). Rovněž jsem rozhodnut odzkoušet poslední verze OpenRail, které už mají umět pracovat s tratěmi a modely MSTS.

Dávam do pozornosti toto tu:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://eu.sapphiretech.com/gm/images/product/gallery/0352/352_20100625_8065_m.jpg

Info na http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=000101&pid=352 - cena cca 110,- € s DPH

Malo by to splniť všetky požiadavky na beh MSTS a vystačí aj na náročnejšie 3D hry prevádzkované na bežných monitoroch a PC s procesormi C2D, Intel Core i3 - i7

Hezký den,
leč nerad, ale musím do tohoto vlákna napsat. Dnes mi nadobro kleknulo PC. Jsem rozhodnut poskládat si nové výkonné. Nemám z toho radost, protože jsem už zvyklý na chování a konfiguraci svého MsTS a hlavně připravovanou trať stavěnou pod tímto nastavením. Nejvíce se obávám grafické karty. Nebude tahle až příliš silná pro MsTS. Jak si myslíte, že se bude chovat? http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514500000000012ON
Děkuji, Tom.

Já mám cca půl roku Radeon 5570 s 1GB paměti DDR3 a nemůžu si nějak stěžovat.Před 14 dny jsem měnil HDD za Caviar Black s 64MB cache,který má maximální rychlost čtení 136MB/s.Jak se změnil běh msts,to jsem se divil.Ono tak nezáleží na grafice jako na disku.Až bude běžné rozhraní SATA III s 6Gb/s (tento disk ho má,ale základní deska ho nepodporuje),tak lze očekávat ještě lepší běh msts.Takže bych se zaměřil na rychlý disk s velkou cache a problémy s načítáním a během msts se budou minimalizovat.

Petr Novák napsal:
....Až bude běžné rozhraní SATA III s 6Gb/s (tento disk ho má,ale základní deska ho nepodporuje),tak lze očekávat ještě lepší běh msts.....
Já mám počítač se základní deskou, která podporuje SATA III a mohu ubezpečit, že žádný rozdíl ve FPS proti běžnému SATA není. Dokonce v celkovém hodnocení je hardisk jako nejslabší článek a sestavu mi degeneruje na 5.3, jestli si to dobře pamatuji. Michal má tu samou sestavu a je na tom stejně. Porovnával jsem ve stejné sestavě klasický disk, kde jsem zkoušel XP a FPS je naprosto stejné. Zkoušel jsem i ze sedmiček reinstalovat MSTS na disk, kde byla instalace v XP.
Takže nechci některým brát zbytečné naděje.

Otázkou zůstává, co vlastně je hodně. Měnil jsem disk z 250GB na 500GB, oba dva 5400 otáček, ale nový (WD Scorpio Blue) mi zapříčinil zrychlení MSTS na trati 270 (kterou považuji za nejnáročnější) o +- 5 FPS. Je to hodně, nebo málo?

Podotýkám, že nedošlo k reinstalaci systému (Vista Home Premium), ale pouze k jeho přesunutí.

Ronoath napsal:
Otázkou zůstává, co vlastně je hodně. Měnil jsem disk z 250GB na 500GB, oba dva 5400 otáček, ale nový (WD Scorpio Blue) mi zapříčinil zrychlení MSTS na trati 270 (kterou považuji za nejnáročnější) o +- 5 FPS. Je to hodně, nebo málo?

Podotýkám, že nedošlo k reinstalaci systému (Vista Home Premium), ale pouze k jeho přesunutí.
Podle mě je důležitá rychlost čtení dat z disku a pak velikost cache samotného disku.Rychlost otáčení má znatelnější vliv až při 10.000ot/min,někde jsem to četl na diskuzi.Velikost disku jako takového nehraje roli.
Zd.Šemora - a máte vůbec disk s SATAIII?Ty se neprodávají zase až tak dlouho...

ASUS P7P55D-E
základní deska, MB, ATX, socket 1156, Intel P55, 2x PCIe x16, 3x PCIe x1, 2x PCI, 4x DDR3, 7x SATA, 2x SATA 6Gb/s, 1x eSATA, 1x Gb LAN, 1x FireWire, 2x USB 3.0, audio 7.1

WD Caviar Black 3.5" 1TB WD1002FAEX
pevný disk, HDD, 3.5", SATAIII/600, 1TB, 7200 ot./min., 64MB cache, Western Digital

Na služobnom NTB mi odišiel 5400ot disk, pri oprave sa tam dal 7200ot. Rýchlosť systému sa výrazne zvýšila. Je možné že novší a väčší disk má lepšiu cache, ale presné údaje neviem. V MSTS to ale nejaké dramatické zlepšenie neprinieslo, je tam iba Celeron a slabá on board GK.

Pre mňa osobne je momentálne dôležitejšie ako FPS skôr to, aby sa v hustej zástavbe všetko načítalo, aby nebolo nutné reštartovať MSTS, a to sa tak skoro asi nevyrieši :roll:

Dobrý večer,
chtěl bych se prosím poradit ohledně grafické karty. Vybírám mezi dvěma hotovými počítači. Jeden má 1 Gb grafiku a druhý 2 Gb. Bojím se, že to bude až moc na MsTS výkonné. Jaký je váš názor?

Děkuji, Tom. http://www.alza.cz/hp-pavilion-elite-hpe-h8-1010cs-d241695.htm http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514508R000000174L

V každém případě se dá u sestav měnit konfigurace. Ale u první sestavy zdroj 450W, to mi připadá dost divné, asi se jich potřebuje Alza potichu zbavit. U druhé sestavy je zdroj 500W a ta grafická karta minimálně 500W vyžaduje. Shodou okolností tuto grafiku 6950 mám ve svém PC. Také jsem jí měl na 500W zdroji a po půl dne provozu zdroj pěkně topil, grafika ještě víc. Udělal jsem rošádu a výkonnější počítač dal do staré osvědčené velké skříně Chieftec (z roku 2003), kde mám nový zdroj 650W a jsem s teplotou přes 10 stupňů dolů. Grafika už nemá 59 stupňů, ale standartních 42 a zdroj je na omak jen provozně vlažný, už se nespálím. :D
450W zdroj bych použil maximálně pro kancelář.

Jinými slovy, není nad to si poskládat počítač komplet vlastní .
Skříň a zdroj pak vybrat hodně pečlivě.

V případě skládání PC si nechat na odborném fóru poradit a pak za mírný příplatek nechat složit na Alze :)

Back
Nahoře