Trať CR_310

Zdravím,
jen bych doplnil,že Viamont byl nedávno "zakoupen" OKD-Dopravou,takže tak velká změna to zase nebude.;)

David

Zdar lidi,
pokusil jsem se na "starý kolena" vytvořit první aktivitu Os 3560/Os 3559 Opava-Bruntál a zpět, našel by se někdo kdo by ji otestoval případně zajistil download ostatním? Případně zašlu mejlem. Díky K.

Zdravím
a podávám hlášení za subdodavatele "Hájek a dcera s r.o." .;) I přes velké problémy v podobě dvojího "kleknutí" PC se stále pracuje na úseku Opava-Komárov - Ostrava-Svinov.Náspy,mostky i propustky jsou položeny mezi Opavou-Komárovem a Lhotou u Opavy. Odtud se ale bylo třeba přesunout do Jilešovic a zde osadit naprosto perfektní model tamní zastávky od Matese.Kvůli pořízení níže uvedených obrázků bylo také třeba přesunout několik desítek kubíků zeminy,postavit domky a především požádat Elektrizaci železnic,a.s. o vybudování TV.V blízkosti zastávky byly také vybudovány odvodňovací žlaby,rovněž vyrobky Matesova velkozávodu. Prvně tak byla v projektu "Trať 310" použita metoda "Stavěj tam,odkud máš modely budov" a podle všeho se dílo podařilo. V Jilešovicích je ještě hodně práce /úprava terénu,osazení dalších budov apod.,napuštění koryty řeky Opavy/.ale základ je snad dobrý.;)
Matesovi děkuji za všechny zmíněné modely a hlavně výdrž při vyřizování mých častých žádostí o jejich dolaďění.

Ještě bych možná dodal,že s Pepou pracujeme s databází tratě společně /já směrem na tu Ostravu a Pepa zřejmě na Jeseník/,takže se může stát,že v nejbližší aktualizaci koleje do Ostravy nenajdete.Šlo mi ale především o osazení statických objektů a těm pararelní práce na databázi nevadí.Vedení tratě do Ostravy-Svinova mám už zapsáno v pasportu,takže položení kolejí by pak pro mě bylo otázkou dvou až tří dnů.;)

David

28c69ca2493c674187b2431c573ed6a6.jpg

74296769fb7ba65194bb5a67e375b880.jpg

eab725c137be250c65b9863d5536fcc7.jpg

Naposled editoval moderátor:
Zdravím
a níže posílám dnešní pozdrav od Pepy Harkabuse.Jak je vidět,Pepa neusíná na vavřínech a kolejově dokončuje "úzkou" z Třemešné ve Slezsku do Osoblahy ... . ;)

David

0e57810c02e7149436eaf68f8f45bc1d.jpg

e520094c6a4a8002c1318f99ad02663b.jpg

Naposled editoval moderátor:
Na dé trojce vyhýbny nejsou - jmenuje se to Dopravna D3. Navíc se jedná o nejkratší manipulační kolej na síti, ne nejkratší vyhýbnu-dopravnu (i když to ono možná taky, ale v souvislosti s tutím se to nespojuje).
Za další, Pepa dokončuje, ale stejně by tam ta kolej měla být.

Škoda, velká škoda, že nedojedu do Prahy. Určitě tam zase budou laskominky z aktualizace, tedy pokud tam chlapi jedete taky. Ty screeny vypadají moc pěkně. Já jsem kvůliva tomu pozastavil výrobu aktivity motoráku Bohumín - Jeseník z roku 1986/87 a když se bude dělit, tak na 321 Bohumín - Svinov a na 310 new Svinov - Jeseník, to už je pro mne přijatelnější, nějako mi dle sjř na 321 nevycházely časy mezi OV a OP a byl jsem tak o 5 minut plus mínus kratší na jízdním řádu. :-) Už jsem nevěděl co vymyslet za omezení, tak jsem zvědav, jak to bude vycházet na úseku OV - OP, na kterým pracuje David.
S pozdravem Dan.

David Hájek napsal:
VáclavS napsal:
Dobrý kluci, ale Pepo, připravil jsi nás o nejkratší výhybnu (nz) v republice.

Zdravím,
zřejmě je zde myšlena bývalá nz Horní Povelice.Níže stav v září 2008 ... .:(

David
Dovolím si OT, snad to nebude vadit, právě zast. Horní Povelice je asi v nejhorším stavu vůbec na trati.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t311747_Snmek1543.jpg[/URL]
A když už píšu, tak aspoň pochválím práci. Vypadá to dobře.

Jedna poznámka na závěr, snad mi ji odpustíte, ale tohle tak ještě mít... :D

Zdravím, i když už výhybna neexistuje, já bych ji v trati něchal, už jen kvůli aktivit ze starší doby, jinak se totiž na trati nic od dob minulých nezměnilo, alespoň co vím.;)
Ahoj Davide na toho cyklistu jsem zvědav, kdo ti bude stát modelem? Že by Zbyněk na slezině v Praze?:D:twisted::D
Dan

Já bych ji tam taky nechal, většina trati víceméně odpovídá stavu z roku 2007, to myslím ta manipulační kolej ještě existovala.
Jinak Pepo, Davide, prosím - nic už postaveného nebourejte podle současných změn, v reálu už okolní tratě nic dobrého nečeká, všechno je v plánu zrušit, zlikvidovat...
Jinak pro modrý objekt s cyklistou mám nahrané zvuky. Model by musel zvládnout někdo jiný, fotky na textury jsou ;-)

Jacek napsal:
.......prosím - nic už postaveného nebourejte podle současných změn, v reálu už okolní tratě nic dobrého nečeká, všechno je v plánu zrušit, zlikvidovat...
Ahoj, ani nevíš, jak mne to s prominutím se..e, když například zastavili provoz na Malou Morávku. Jedna z nádherných lokálek je opět v.... ach jo. Jinak v Krnově opět zasahuje rampa do kolejí, takže když k ní dám vozy, tak jsou v ní zakouslé, všim jsem si toho teď při opravě aktivity, je to ta rampa u výjezdu směr Brantice vlevo. A ještě jeden postřeh, všimnul jsem si, že byl zrušen ten přejezd, pozůstatek po zrušené koleji v Branticích, to je škoda, bylo to pěkné spestření.
S pozdravem Dan.

Jacek napsal:
Jinak pro modrý objekt s cyklistou mám nahrané zvuky.
To máš nahraté aj zvuky toho cyklistu? Voľnobeh ( odfukovanie na mieste ), jazda_kopec, húkačka, brzdy a tak?:D

Jacek napsal:
...
Jinak Pepo, Davide, prosím - nic už postaveného nebourejte podle současných změn, ...

Zdravím,
já určitě podle současného stavu budovaných tratí nic rušit nebudu.;) Jde o to,že domluva všech,kdo se na tvorbě projektu "Trať 310" podílejí,byla taková,že se tratě postaví dle stavu,který je zřejmý na videozáznamech tratí z jara a léta roku 2008,kdy jsem všechny tratě s kamerou projížděl. V případě těch Horních Povelic tam už,jak je výše uvedeno,ty výměny nebyly.:( Nicméně,manipulační kolej tam prý byla vytrhána jen několik měsíců před natáčením /slova fíry,který mě vezl/,takže jestli budete do Pepy pořádně "hučet",tu kolej by vám možná doplnit mohl.;) Jen doplním,že v materiálech od traťovky z roku 2008 tam ještě nz Horní Povelice uvedená je a délka již zrušené manipulační koleje byla cca.30 m /od námezníku k námezníku/.
Jinak,něco o "Osoblažce" si lze přesíst také na stránkách http://www.osoblazsko.com/novinky.html .

David

nebulus napsal:
Jacek napsal:
To máš nahraté aj zvuky toho cyklistu? Voľnobeh ( odfukovanie na mieste ), jazda_kopec, húkačka, brzdy a tak?:D
Ty natočím dodatečně, až na jaře nafoukám kolo a zkusím vyjet kopec Cvilín. Houkačku mám trojhlasnou, brzdy vržou a nejsem v kondici, takže funění taky bude :D

David,
škoda věčná, že i video z 310 je sotva pár měsíců po vytrhání Brantic. Bylo tam 5 kolejí, odjezdová návěstidla 3 typů, mechanické předvěsti, na 3. koleji věčně stály správkové vozy. Dnes je to už jen pouhá výhybna na zrušení :(

Jacek napsal:
nebulus napsal:
Jacek napsal:
Ty natočím dodatečně, až na jaře nafoukám kolo a zkusím vyjet kopec Cvilín. Houkačku mám trojhlasnou, brzdy vržou a nejsem v kondici, takže funění taky bude :D

David,
škoda věčná, že i video z 310 je sotva pár měsíců po vytrhání Brantic. Bylo tam 5 kolejí, odjezdová návěstidla 3 typů, mechanické předvěsti, na 3. koleji věčně stály správkové vozy. Dnes je to už jen pouhá výhybna na zrušení :(
Kolo přivez na slezinu, Zbyněk seřídí tak, že jenom pomyslíš a kolo pojede. Tak by ta i kondice by nemusel vadit.
Pardon za OT, musel jsem.

Jestli máš kolo jako Deterio, tak Tě pic. Když mi tenkrát přijel na servis, bylo to jen o kompromisu, dobré kolo z toho udělat nešlo. Ale nezapomenu, když jsme jeli ten cyklovýlet číslo 2 a z Radňovic jsme jeli k hlavní silnici. Ke křižovatce byl pěkný sešup. Když jsem začal před křižovatkou intenzivně brzdit s kotoučovkou Shimano XT a těsně v závěsu Deterio s plastovými brzdami ala Tesco a nevypadalo to dobře. Málem jsem ho měl na tandemu. Ale naštěstí vše dobře dopadlo. On začal křičet, já brzdu povolil nebo tak nějak. A vůbec nejlepší bylo, když u přejezdu za Novým Městem zahoukal vlak. Deterio na svém Olpran Turbo za to vzal 300 z místa, aby si jej vyfotil, přehodil na nejmenší kolečko a řetěz se mu zasekl mezi pastorek a rám a bylo vymalováno. Rychloupínák tam neměl, sice z batohu vytáhl 13 stranový klíč na 14 matici, tak mu to bylo platné jako mrtvému zimník. Já 14 sice měl na ořechu pro středové matice, ale nešlo to na jeho kloboukovou vysokou matici. Ale nakonec jsem to nějakým způsobem povolil.
Už se těším na další cyklovýlet. A doufám, že Deterio si konečně koupí nějaké normální kolo :D A když už jsem s ním měl takové trápení, snad zůstane věrný mému obchodu. Mám i pro obry. :D Ale on si vše i tak vynahradil pěknými modely do BP.

Omlouvám se, že už jsem hodně odbočil od tématu, ale za trest jsem ochotný jet cyklovýlet kolem trati 310 :D

Dan J. napsal:
... nějako mi dle sjř na 321 nevycházely časy mezi OV a OP a byl jsem tak o 5 minut plus mínus kratší na jízdním řádu. :-) Už jsem nevěděl co vymyslet za omezení, tak jsem zvědav, jak to bude vycházet na úseku OV - OP, na kterým pracuje David.
S pozdravem Dan.

Zdravím,
tak na slezinu do Prahy jsem dnes sice nejel,ale zase se dostalo na test úseku Opava v. - Ostrava-Svinov.:)
Z Opavy v. jsem tedy vyrazil s jednotkou x71 025 coby Sp 1613 v 9:09 hod. a v Háji ve Slezsku zastavil v 9:17:30 hod,tedy o dvě a půl minuty dříve než je uvedeno v SJŘ. Po odjezdu dle SJŘ v 9:21:00 hod. jsem do Ostravy-Svinova přijel v 9:29:00 hod.,což je o dvě minuty dříve než dle SJŘ. Nejvíce se tedy dá jízdní doba zkrátit mezi Opavou v. a Hájem ve Slezsku. Ještě doplňuji,že jsem měl snahu dodržovat max.traťovou rychlost 100 km/h. Podle fírů jsou jízdní doby na uvedeném úseku dosti volné,takže ty v průměru dvě minuty náskoků nebudou podle mého názoru tak špatné. Myslím tím samozřejmě v MSTS.:!:
U rychlíků z Olomouce či Jeseníku by ale ten náskok v Ostravě-Svinově mohl být i těch 4-5 minut,protože tyto vlaky nezastavují v Háji ve Slezsku. Na druhou stranu jde ale o soupravy 843+043+943 či 854+054+954,takže jejich rozjezd v Opavě v. by mohl trvat déle,než elefantí jednotce.;)
Jisté je,že trať byla stavěna dle materiálů z traťovky a dolaďována podle bodů GPS,takže o jejím případném prodloužení o nějaký ten kilometr nemůže být řeč.;)

David

Back
Nahoře