Trať CR_310

David Hájek napsal:
V kauze chybějícího traťového úseku Opava-Komárov - Ostrava-Svinov /zhlaví/ moc neporadím. Ve zkušební verzi aktualizace č.4 vše fungovalo. Na svůj počítač se dostanu až v neděli,takže veřejnou verzi aktualizace mohu vyzkoušet až posléze.;)
V každém případě nikdo o nic nepřišel.Z Opavy-Komárova do Ostravy -Svinova byla položena jen traťová kolej ve stanicích bez rozvětvení a okolního terénu,takže pomýšlet na nějakou nóbl-jízdu v tomto úseku je de facto zbytečné.
Já to zkoušel, jede mi to, jede mi to jak píše David, krom Jilešovic jen koleje, a pouze traťová kolej, takže ještě není vlastně hotovo ani kolejově.

Jinak přeji všem veselé Velikonoce
a poděkování patří Jirkovi Polákovi ,že máme už polské návěsti
Davidovi Jackovi za spolupráci.

Pavlíku,tak tedy vše od začátku a půjde to,
chyby se určitě najdou ,nemám žádné testery (mohou se přihlásit),tak jsem to zase šil horkou jehlou.

Pokud mohu mít jednu připomínku, chybí označení nástupiště u zastávky Hradec Nová Ves. Když jsem to zkoušel v AE, myslel jsem, že tam vůbec není, a jak jsem teď aktivitu projížděl, tak tam je, ale není označena. Jinak jsem do Jeseníku dojel v pohodě.

Tak já tedy nevím, ale po stažení 4. aktualizace přes download manažer, poté kontrola archivu přes winrar, archiv byl bez chyb. Nakopíroval jsem to tedy klasicky do složky tratě a soubory přepsal. Ostatně nedělám instalaci tratě poprvé. Přesto tam ten úsek nemám. Staniční budova Opavy Komárov je u mě bez textur a pak posléze trať končí.

Nebylo něco z toho úseku či z té budovy i v nějakých jiných aktualizacích? Zřejmě pokud bude chyba opravdu jen u mě, budu muset stáhnout znovu celou trať.

Stejně tak mi po kontrole trati přes RR schází noční textura u mostu klim_mostek_km_286,8

pepah napsal:
díky za připomínku,opravím,
naštěstí tam rychlíky nestojí,tak to zatím necháme tak.
I osobáky tam stojí většinou na znamení. Já tu stál v životě 2x.

Zdravím,
jak psal Marek,trať do Ostravy-Svinova na 100% kolejově dokončená není.Při její stavbě jsem "odkuřil" dva pevné disky /po nedávném zakoupení nového zdroje a základní desky je třetí disk zatím v pořádku ;-)/,takže jsem přišel i o jednu zálohu s kolejově dokončenými žst.Opava-Komárov,Štítina,Háj ve Slezsku a Děhylov.Do aktualizace se již bohužel vše znovu postavit nestihlo.
Někdo se před časem zmínil i o zastávce Branka u Opavy,kde bylo třeba pro "vybavení" nástupu cestujících zastavit až na konci zarostlého nástupiště.Proto jsem trošku databázi peronu zkrátil,tak si prosím v patřičné aktivitě ověřte,zda je to tak vyhovující.V reálu do Hradce nad Moravicí jezdí většinou jen vůz ř.809 tak by to mohlo být v pořádku.Nevím ale,jak se bude toto nástupiště chovat u aktivit simulujících jízdu zvláštního vlaku v řazení parní stroj+5 vozů řady Bi nebo Ci.To si asi vyzkouší především Dan.;)

Ještě bych k Pepově děkovačce doplnil poděkování Matesovi za model tunelo-mostu v Glucholazech,PSobovi /polský modelář/ za modely polských návěstidel/ a Jirkovi Polákovi za jejich "implementaci" do projektu 310-tky, polským kolegům TomoviSka a Przemkovi86 /projekt tratě Podsudecka magistrala kolejowa/ za poskytnutí modelů budov z jejich projektu,Klimimu za již zmíněnou budovu zastávky v Holasovicích,Nebulusovi za jednostranné náspy,Lubomírovi za upravené modely propustků a Fabiovi za model přístavby výpravní budovy v Hradci nad Moravicí,která je tímto již definitivně dokončena.Snad jsem na nikoho nezapomněl.;)
Co se týče další stavby,v mém případě bude snaha pracovat na úseku Opava-Komárov - Ostrava-Svinov,případně i dolaďovat podobu nově vybudovaných úseků /krajina a objekty/.

Připomínky k nepřesnostem v trati jsou jako vždy vítány a spolu s Pepou a Jackem je budeme mít snahu odstranit.

David

Dobry vecer,mam jenom malou otazecku na nekoho znaleho v provozni oblasti na trati Tremesna-Osoblaha,jde mi o razeni souprav,u vozu je mi jasne v jakem poctu a v jakem oznaceni respektive spravou jezdi ale u motorovych lokomotiv rady TU-47 mam nejasnosti,jezdi dnes oznaceny logem CD respektive radovym cislem 705 nebo CSD s cislem oznaceni stejnym,jen se ptam proto ze si chci projet tento novy usek a nevim kterou krasku z baliku od Pikka mam pouzit respektive ktera znich do dnesni doby patri,dekuji prosim za osvetleni situace a dekuji za tuto trat i jeji aktualizace a preji do dalsi tvorby mnoho sil a dobrych napadu s pozdravem Pegaus.

pegaus:
Hodně fotek mám tady - http://www.jacek-modely.cz/paginy/zeleznice/fotogalerie.htm . Osoblažské lokomotivy jsou označené 705.913 - 917 a dnes jezdí už jen s jedním vozem.

Někdy to posilují a jedou 2 Btu. Nejčastěji na vlaku 20608, kdy se předpokládá nárůst cestujících, kteří nechtějí v Osoblaze čekat na parní vlak zpět. Jde tedy o sobotu o prázdninách. Osobně jsem se právě s 2 vozy svezl a i tak, tak, to stačilo. Velice zajímavá jezdí sobotní souprava parního vlaku, přikládám fotky, snad se nebudete zlobit. Je to hlavně námět pro aktivitáře. Jinak se mi ale zdá, že Pikkova ČSD TU47.006 má přeci jen trošku jinou barvu, než Osoblažské 705. Ty Osoblažské jdou trochu do růžova, zatímco Pikkova je jasně červená.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr356579_705914.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr356581_paraosoblazka.jpg

Ahoj vsem,dekuji za odpovedi,skoda ze nemame CD verzi 705 tim nechci nejak rejpat neni to tragedie da se pouzit i CSD 705 z Pikkova balicku a aktualni vozy od Jacka,mejte se fajn s pozdravem Pegaus.

pegaus napsal:
... skoda ze nemame CD verzi 705 ...

Pánové, od release tůčka se nenašel nikdo, kdo by tyto lokomotivy naskinoval do podoby ČD. Takže se snažte, jestli je chcete.

Jacek napsal:
pegaus:
... . Osoblažské lokomotivy jsou označené 705.913 - 917 a dnes jezdí už jen s jedním vozem.

Zdravím,
ještě bych trošku doplnil Jacka,na trati z Třemešné ve Slezsku do Osoblahy se lze setkat se stroji ČD 705 013,014,016 a 017.Stroj 705 015 je majetkem Jindřichohradeckýh místních drah.

Zdroj informací : "Motorové lokomotivy na úzkorochodných tratích ČSD",rok vydání 2008 + mé očité svědectví.;)

David

David Hájek napsal:
Zdravím,
ještě bych trošku doplnil Jacka,na trati z Třemešné ve Slezsku do Osoblahy se lze setkat se stroji ČD 705 013,014,016 a 017.Stroj 705 015 je majetkem Jindřichohradeckýh místních drah.

Zdroj informací : "Motorové lokomotivy na úzkorochodných tratích ČSD",rok vydání 2008 + mé očité svědectví.;)

David
Ten stroj JHMD tam byl myslím zapůjčený, ale jen na krátkou dobu. Jinak všechny 4 osoblažské lokomotivy jsem pohromadě viděl jen na plakátu z 80. let :D
Ještě jsem našel fotky ze zapůjčení jiného stroje:
http://www.843krnov.fscr.cz/Uzkorozchod_Tremesna_Osoblaha/strana_4vylozeni018/strana4.htm
http://www.843krnov.fscr.cz/Uzkorozchod_Tremesna_Osoblaha/strana_4vylozeni018/strana4.htm

a pár zimních fotek
http://www.843krnov.fscr.cz/Uzkorozchod_Tremesna_Osoblaha/strana_5_zima2004/strana5.htm

Naposled editoval moderátor:
Zdar chlapi, stavím retro aktivitu Os Krnov-Jeseník a potřebuju s Bertou objíždět v Glucholazech. Avšak na koleji 1 na kterou přijedu mám odjezdovku na stůj...stavím to buď na 2b nebo až na zhlaví, ale nepomůže to ani přes nákladní 3 a 5 ani osobní 2 či 4. Pořád stůj,stůj.....volno skočí jen když trasu ukončím za odjezdovkou. Nevíte někdo jak na to? Je chyba ve mně, nebo třeba v návěstidlech? Zkoušel už někdo posunovat v Glucholazech?

Kontra napsal:
Zdar chlapi, stavím retro aktivitu Os Krnov-Jeseník a potřebuju s Bertou objíždět v Glucholazech. Avšak na koleji 1 na kterou přijedu mám odjezdovku na stůj...stavím to buď na 2b nebo až na zhlaví, ale nepomůže to ani přes nákladní 3 a 5 ani osobní 2 či 4. Pořád stůj,stůj.....volno skočí jen když trasu ukončím za odjezdovkou. Nevíte někdo jak na to? Je chyba ve mně, nebo třeba v návěstidlech? Zkoušel už někdo posunovat v Glucholazech?

Jednoduché posuny jsem zkoušel ,nebyl problém,ale nejlépe je spojit se se staviteli mailem a probrat podrobnosti

Tab by asi nepomohlo, mně se tady toto stávalo již v editoru, reálně jsem to neprojížděl...ale problém už jsem vyřešil, nevím jak je to možné, ale zkusil jsem před odjezdovku dát na chvíli servis a posun jsem táhl až na zhlaví za vjezdové návěstidlo a po uložení a znovu nahrání editoru už to jede. Člověk se stále učí...trať je tedy určitě v pořádku, mějte se

Kontra napsal:
...trať je tedy určitě v pořádku, ...

Tak to mi spadl pražec ze srdce. :oops:
Co se týče odjezdových návěstidel v Glucholazech,v příští aktualizaci by se u nich měla aplikovat volba "Posun",kdy ramena zůstanou v poloze "Stůj" a v TM se zobrazí povolující znak.
Případné hlášenky problémů posílejte na e-mail davca@iol.cz .Jako současný správce databáze se je pokusím řešit,případně okamžitě skartovat.;)
Ovšem již nyní probíhá velmi čilý stavební ruch v hanácké metropoli ... . :D
Něco o 310-tce se píše také na foru našich polských kolegů ... http://www.forum.magik.biz/viewtopic.php?t=5484
Doporučuji tamní forum pročítat už i proto,že aktivity s posunem v Glucholazech budou asi častější a vysílačky našich severních sousedů jaksi češtinu neovládají.;)

David

Naposled editoval moderátor:
Kontra napsal:
Tab by asi nepomohlo, mně se tady toto stávalo již v editoru, reálně jsem to neprojížděl...ale problém už jsem vyřešil, nevím jak je to možné, ale zkusil jsem před odjezdovku dát na chvíli servis a posun jsem táhl až na zhlaví za vjezdové návěstidlo a po uložení a znovu nahrání editoru už to jede. Člověk se stále učí...trať je tedy určitě v pořádku, mějte se
Ahoj, počkej počkej, jestli tě dobře chápu, tak ty tvoříš aktivity tak, že je uděláš pouze v editoru a fyzicky je neprojíždíš:?: Jestli jo, tak potěš pánbůh, to je zaděláno na velký průser, editor se totiž nechová vždy, jako aktivita projížděná fyzicky přímo hráčem. Jesli to tak neděláš a aktivity testuješ i tak že je jedeš napřímo tak je vše v pořádku.;)
S pozdravem Dan.:cool:

Back
Nahoře