Zdravím,
jak psal Marek,trať do Ostravy-Svinova na 100% kolejově dokončená není.Při její stavbě jsem "odkuřil" dva pevné disky /po nedávném zakoupení nového zdroje a základní desky je třetí disk zatím v pořádku

/,takže jsem přišel i o jednu zálohu s kolejově dokončenými žst.Opava-Komárov,Štítina,Háj ve Slezsku a Děhylov.Do aktualizace se již bohužel vše znovu postavit nestihlo.
Někdo se před časem zmínil i o zastávce Branka u Opavy,kde bylo třeba pro "vybavení" nástupu cestujících zastavit až na konci zarostlého nástupiště.Proto jsem trošku databázi peronu zkrátil,tak si prosím v patřičné aktivitě ověřte,zda je to tak vyhovující.V reálu do Hradce nad Moravicí jezdí většinou jen vůz ř.809 tak by to mohlo být v pořádku.Nevím ale,jak se bude toto nástupiště chovat u aktivit simulujících jízdu zvláštního vlaku v řazení parní stroj+5 vozů řady Bi nebo Ci.To si asi vyzkouší především Dan.
Ještě bych k Pepově děkovačce doplnil poděkování
Matesovi za model tunelo-mostu v Glucholazech,
PSobovi /polský modelář/ za modely polských návěstidel/ a Jirkovi Polákovi za jejich "implementaci" do projektu 310-tky, polským kolegům
TomoviSka a
Przemkovi86 /projekt tratě Podsudecka magistrala kolejowa/ za poskytnutí modelů budov z jejich projektu,
Klimimu za již zmíněnou budovu zastávky v Holasovicích,
Nebulusovi za jednostranné náspy,
Lubomírovi za upravené modely propustků a
Fabiovi za model přístavby výpravní budovy v Hradci nad Moravicí,která je tímto již definitivně dokončena.Snad jsem na nikoho nezapomněl.

Co se týče další stavby,v mém případě bude snaha pracovat na úseku Opava-Komárov - Ostrava-Svinov,případně i dolaďovat podobu nově vybudovaných úseků /krajina a objekty/.
Připomínky k nepřesnostem v trati jsou jako vždy vítány a spolu s Pepou a Jackem je budeme mít snahu odstranit.
David