Trať CR_310

Jo, je to vlečka do lomu, tuším firma ZAPA. Občas jsem tam viděl takovou neobvykle zbarvenou lokomotivu ( http://www.zelpage.cz/zpravy/5219 ) . Jinak tam hodně stávaly Faccsy (námět pro aktivitáře k odstaveným vagonům =)

Díky moc za vysvětlení. No vzhledem k tomu, že dělám aktivitu z let 1969/70, tak se musím kouknout do literatury, zda už tam ČSD Faccs mohu zařadit.;)
Dan

Dan J. napsal:
Díky moc za vysvětlení. No vzhledem k tomu, že dělám aktivitu z let 1969/70, tak se musím kouknout do literatury, zda už tam ČSD Faccs mohu zařadit.;)
Dan
Ano můžeš, vagony jsou na světě od 68.

Zdravím,
tak zatímco nám v Bohumíně už dva dny prší,Odra se spolu s Olzou /pro mimoslezské rodáky Olší/ pomalu vylévají ze svých břehů a sklep v mém téměř rodném domku zatápí spodní voda,nenechal jsem se situací psychicky zlomit a pustil se do dokončení kolejiště žst.Opava-Komárov.:rolleyes:
Podle posledních zkoušek se dílo podařilo a výsledek je patrný na obrázku níže.Vzhledem k tomu,že se nám nějak množí /či jsou pomalu dokončovány/ modely a skiny vlečkových lokomotiv,měl jsem snahu vytvořit i kolejiště vleček firem TEVA /kdysi ex. Galena a nedávno ex. IVAX/ a BALAKOM.Na některé části kolejiště žst.Opava-Komárov jsme umístil skrytá seřaďovací návěstidla,takže to snad aktivitáři časem uvítají.;)

David

27717bcf706fa20c38990307e2295af8.jpg

Naposled editoval moderátor:
Pánové zdravím.
Měl bych takový skromný dotaz na pamětníky (znalce období provozu na 310) dob minulých. Týká se to mé aktivity dle GVD 1969/70.
1) chci ohláškovat zastavení v zast. Palhanec (která na 310 již dnes není), dle kilometrů bych to odhadoval na nádraží vlečku před OP Západ, je to správně? Jde o to nákladní nádraží mezi OPZ a Vávrovicemi.
2) mohly se na oné trati vyskytovat i jiné MV než M131, M262 a M286?
Předem díky, jinak už mám skoro hotovo.;)
Dan

Ahoj Dane,
1) Zastávka Palhanec byla někde naproti cukrovaru, tzn. někde tam, kde jsou souběžně s tratí koleje vlečky. Kde přesně, nevím. Dodnes tam je ruina nějaké budovy. Vypadá to jako stavědlo. Jestli to bylo nějaké stanoviště nebo to bylo součástí zastávky, netuším. Pamatuji si jen mechanická krycí návěstidla s předvěstmi z obou stran nákladiště.
2) Myslím, že ne

Jacek napsal:
Ahoj Dane,
1) Zastávka Palhanec byla někde naproti cukrovaru, tzn. někde tam, kde jsou souběžně s tratí koleje vlečky. Kde přesně, nevím. Dodnes tam je ruina nějaké budovy. Vypadá to jako stavědlo. Jestli to bylo nějaké stanoviště nebo to bylo součástí zastávky, netuším. Pamatuji si jen mechanická krycí návěstidla s předvěstmi z obou stran nákladiště.
2) Myslím, že ne
Ahoj.
Díky, no já to tam nějak odhadoval, i v mapách na netu je zmínka o na Zelpage je uvedena odbočka Palhanec a je tam ta vlečka. Takže tam dám hláškou příkaz k zastavení. Jinak jsem si dovolil do aktivity zařadit Pikkův model Mikáda a to přímo do řízeného vlaku hráče. Jinak v sjř. 1973 už vlak vede lokomotiva 477.0, ale já chtěl provětrat i jiný stroj a tak jen doufám, že se tato mašinka ČSD 387.0 (např. Přerovská) mohla na trať dostat. Jinak například na Os 1247 OP - Krnov je v roce 1973 už vedena lokomotiva 556.0 a já si dovolil dát 423.0, aktivita je přeci jen o 4 roky staršího data než mám sjř. a tak Štokra nechám pouze ne nákladech. Je velká škoda, že Pikku zatím nevydal ČSD 354.1, kterou tak toužebně očekávám, právě kvůli aktivitám pro 310. Ta je vedená ještě v sjř v roce 1973 a nyní by se šikla. Tak a teď k těm motorům. To je škoda, poněvač ČSD exemplářů M286 moc nemáme a totéž u M131, a onen Os potkává těch MOs-ů dost. Když už jsem u těch motorů, jedna souprava vlaku je v řazení M262 1. série + 2 Balm-d (pův. nátěr) + M286 pův nátěr, mohlo být takto řazeno?
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
... Když už jsem u těch motorů, jedna souprava vlaku je v řazení M262 1. série + 2 Balm-d (pův. nátěr) + M286 pův nátěr, mohlo být takto řazeno ...

Dane, k M262.0 Balm-d ( Bmx, 050 ) každopádne nie, tých bolo málo aj k M286-kám, keď už tak Balm-k ( Bix, 020 )
Nemyslím si, že by sa spájali M262.0 + M286.0 do súprav, to vypadá málo pravdepodobné. Skôr by som pre pestrosť súpravy volil M262.0 I. série a M262.0 III. série, ak už chceš dať na jeden vlak dva rôzne motoráky.

Taxi, budu oponovat.
Olomoucké M 286.0 a 1 jezdili převážně jen s dlouhými Balmy. V 90. letech došlo ke sjednocení řad, všechny 850 šly do Brna, Olomouc měla jen 851 a později všechny dlouhé Balmy šly taky do Brna, do Olomouce přišly z Prahy krátké Balmy. To už ale souviselo spíš s častými neschopnostmi vlivem vyšší hmotnosti a spadaného listí na podzim. Aspoň tak to kdosi tehdy vysvětloval.
Ale běžná věc byly taky nedělní zesílené MSp ve složení 851 + 4x050 + 851
M 262.0 bych nevylučoval, v závěsu vlaků na Olomouc jezdily krnovské motory do Bruntálu, takže na konci vlaku je to dost pravděpodobné.
Přidám pár fotek z roku 1996, až do příchodu 843, odchodu 830 a toho sjednocování řad běžný obrázek dob minulých:
Zesílená nedělní souprava MSp 1726 před zastávkou Krnov Cvilín. 810 v závěsu končily buď v Krnově nebo Bruntálu, nechce se mi to hledat. Mimochodem skiny 851.019 i obou 810 jsem dělal ;-)
84fc7468a9cf5523edcde935e31e3d5b.jpg
a12981ed04acc3b2715f41f41db2ea8e.jpg

A tady jsem našel tu Danovu kombinaci, dokonce s 830 v čele. Je to 830 020 a dnešní muzejní 850 001. Ale na tento vlak si nevzpomínám, většinou "menší" motory jezdily v závěsu.
d05c1f6662cceb1599bbff507168f0d5.jpg
fa101d80131cfbfe9b5ce3133d81e382.jpg

Díkes.
Jde ale o rok 1969/70, takže je otázkou, kolik těch Balm-d bylo k dispozici. Zatím mám soupravy v tomto řazení, chci, aby aktivita nebyla jednotvárná :D.
Křižování Hrubá voda (MOs 1201, ve skutečnosti Os v čele 477.0):
M262 III. ser. + 3 Balm v nátěru po vyrobení + M262 III.
Křížování Moravský beroun Os 1221 (zde sjř. nemám, takže jsem si soupr. vymyslel):
434.2 + Dd 6-4114, Rybák Be, Ci (starý nátěr, ve variantě s 2. tř. v MSTS bohužel nemáme:D ), Rybák Be, Ce3-1145 (totéž co u Ci)
Křižování Valšov:
MOs 2802 Rýmařv - Mal. Mor
M131 sólo
MOs 1243
M262 I. ser. + 3 Balm - d pův nátěr + M286 pův nátěr
Křižování Milotice:
Os 1245
477.0 + Ds + 4 x Rybák Be
Křižování Krnov
Os 1001 Krnov - Hanušovice - Olomouc
464.2 + CDa 1950 + Bai + Ba (papířák) + Bai + Bai + Bai 4dv.
MOs 1261 Krnov - Bruntál
M131 + Blm + Blm + Bdlm + M131
Křižování Skrochcovice:
Os 1247
423.2 + Ds + Ce3-1145 + Rab. Be + Ce3-1145 + Ce3-1145 + Rab. Be
Toť z osobáků zatím vše. :-)
Dan

Zdravím, tak jsem našel chybku v trati a jde o vjezdové návěstidlo do Krnova od Opavy. I když nasadím protijed. Traffic dříve než trf. hráče, tak mi zustane stát traffic na stůj, i když jsem pak trasu hráče ukončil v Krnově, stejně mi vlak od Opavy do stanice nevjel a to už mu v cestě nestálo nic. Dávám zde screen o které návěstidlo jde.;)
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img576.imageshack.us/img576/3123/krnovvjn.jpg

Dan.

Dane, mně se tato situace při tvorbě stala taky, jel jsem od Opavy a když jsem v Miloticích (!!!) nasadil projijedoucí traffic brzy zůstal jsem stát na vjezdu do Krnova. Absolutně jsem to nechápal, musel jsem trochu zaimprovizovat, párkrát se mi dokonce stalo, že když jsem aktivitu uložil a načetl znova, vjezdovka byla na volno. Ale to je na větší diskuzi se staviteli, nemůžeš začátek trasy toho trafficu hodit až za vjezdovku? Respektive tak, aby při "narození" soupravy mašina byla těsně za klackem? Někdy jsem tento problém takhle šalamounsky řešil a šlo to...:)

Kontra napsal:
Dane, mně se tato situace při tvorbě stala taky, jel jsem od Opavy a když jsem v Miloticích (!!!) nasadil projijedoucí traffic brzy zůstal jsem stát na vjezdu do Krnova. Absolutně jsem to nechápal, musel jsem trochu zaimprovizovat, párkrát se mi dokonce stalo, že když jsem aktivitu uložil a načetl znova, vjezdovka byla na volno. Ale to je na větší diskuzi se staviteli, nemůžeš začátek trasy toho trafficu hodit až za vjezdovku? Respektive tak, aby při "narození" soupravy mašina byla těsně za klackem? Někdy jsem tento problém takhle šalamounsky řešil a šlo to...:)

Ahoj.
Díky za radu, nějako podobně taky řeším, ale po konzultaci s autorem tratě, byla opravdu nalezena chyba na onom návěstidle, jinak mi na 310 křižování v jiných místech klape.
S pozdravem Dan.

Zdravím
a hlásím stav prací na traťovém úseku Opava-Komárov - Ostrava-Svinov. Zatímco Pepa s Jackem dolaďují úsek trati Krnov - Olomouc hl.n.,já se věnuji právě 321-čce /po staru 316-tce ;)/.
Nedávno jsem se zmínil o kolejovém dokončení žst Opava-Komárov a tak mohu nahlásit,že minulý týden byla dokončena také žst.Štítina. V obou stanicích byla také včera dokončena elektrifikace /jak jinak než metodou "drát k drátu" :rolleyes:/ a tak se začíná pracovat na krajině. Je mi jasné,že se svou rychlostí nemohu rovnat Martinovi či Zbyňkovi,ale všichni zainteresovaní ví,čemu teď věnuji více času.Mimochodem,dnes jsem byl ve Feroně nakoupit všemožné profily a zanedlouho se bude vše svařovat.:D
No,ale zpět k trati. Na jednom z níže uvedených obrázků je vidět model mostku,který je pro 321-čku ve zmíněném úseku specifický,takže za parádní model děkuji Klimimu.Poděkování mu patří i za model reléového domku.Na modelu výpravní budovy v Opavě-Komárově pracuje Fabio /Fejbijou/ a podle posledních obrázků bude i tento model špičková práce. Po předání databáze Pepovi /na konci června/ bych se chtěl věnovat tvorbě textur pro model výpravní budovy ve Štítině,případně pro modely dalších objektů,typických pro tuto trať.Přeci jen se mi lépe staví,když mám k dispozici model originální budovy /viz. např. Jilešovice od Matese/.Snad se pak najde nějaký šikovný modelář,který textury patřičně využije.
Na závěr bych ještě poděkoval Jardovi Skůrovi a Michalovi za model stroje ř.380 a jeho sice rozpracovaný,ale už teď parádní cab.Jak je vidět na obrázcích níže,díky ochotě zmíněných tvůrců se i po 321-čce mohou prohánět nákladní vlaky se strojem ř.380 v čele.;) Obrázky byly pořízeny mezi "vjezdy" žst.Opava-Komárov.

9431b030599921d0315cc4185124c0e7.jpg

0ab06b3494862486d970e06529c59d72.jpg

9b0d3da69b839e5289601b40c3e12491.jpg

1e003de302ce102b4d9811edfcd6320b.jpg

6b212a890581f7082d7d962264a3a9b4.jpg

fdc0b7d20d56309af34b16551b948505.jpg

David

Ahoj Davide.
Opravdu velmi pěkné, ještě kdyby se našel nějaký šikovný človíček, který by vymodeloval objekt bunku Řopík z 2. sv války, které jsou podél trati Opava - Ostrava, tak už by to byla trať skutečná, jen převedená do MSTS.:D
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Ahoj Davide.
Opravdu velmi pěkné, ještě kdyby se našel nějaký šikovný človíček, který by vymodeloval objekt bunku Řopík z 2. sv války, které jsou podél trati Opava - Ostrava, tak už by to byla trať skutečná, jen převedená do MSTS.:D
S pozdravem Dan.

Zdravím,
pravda,malých pevnůstek předválečného opevnění je podél trati z Opavy v. do Ostravy-Svinova požehnaně,ale drtivá většina z nich je již zarostlá křovím a např. v létě je není z vlaku vůbec vidět. Několik kousků ale přeci jen vidět trošku je,tak by v trati být měly.Před časem jsem o těchto objektech diskutoval s IceTigerem od "konkurence" ;) / http://www.trainz-msk.ic.cz/index.html / a ten by měl o tyto modely také zájem.Zatím ale prý chybí jedna maličkost - jejich fotodokumentace.:rolleyes:
No nic,držíce se hesla "Nafoť si sám" si počkám na oblačné počasí a vydám se z rodinkou na fotovýlet do vojenského muzea v Darkovičkách u Hlučína,kde jeden takový "Řopík" také stojí. Jen ještě nevím,co řeknu manželce,která se bude zcela jistě ptát na to,proč ten malý kus betonu fotím půl hodiny.:D

David

David Hájek napsal:
...
No nic,držíce se hesla "Nafoť si sám" si počkám na oblačné počasí a vydám se z rodinkou na fotovýlet do vojenského muzea v Darkovičkách u Hlučína, ...

Zdravím,
při cestě k babičce jsem to dnes s prckem "vzal" přes Darkovičky a jal se zvěčňovat výše zmíněný řopík.
No nic,jdu "polepit"textury,shánět technickou dokumentaci a na samý závěr poprosit některého z modelářů o tvorbu modelu.Snad pak budou mít radost i milovníci vojenské historie.;)

David

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/ropik_darkovicky.jpg

Davide, ak sa nikto neprihlási, tak by som ten bunker spravil. U nás sú tiež, ale tak minimálne 200m od trate, takže zatiaľ nebola akútna potreba ich modelovať.

nebulus napsal:
Davide, ak sa nikto neprihlási, tak by som ten bunker spravil. U nás sú tiež, ale tak minimálne 200m od trate, takže zatiaľ nebola akútna potreba ich modelovať.

Ahoj Nebulusi,
děkuji za nabídku.Výkres jsem už sehnal a upravil pro potřeby modelu v MSTS,tak už poskládám jen nějakou tu pracovní texuru a vše Ti pošlu.;) Myslím,že model to bude jednodušší - není třeba nočních textur a ani se na něm nic "nehýbe".:)
Kdyby někoho podobné téma zajímalo,narazil jsem na zajímavý web,který mi přiblížil další kus historie našeho kraje ...
http://www.ropiky.net/ .

David

Back
Nahoře