Trať CR_310

Zdravím,
tvůrcům aktivit bych rád připomněl,že aktualizace č.5 obsahuje upravené přerovské zhlaví,takže si bude třeba zkontrolovat stávající trasy vlaků hráče,trafficů apod. Za případné problémy se omlouvám,ale přizpůsobení kolejiště novému modelu olomoucké výpravní budovy a dalších objektů stojí určitě zato.

David

Zdravím,
tvůrcům aktivit bych rád připomněl,že aktualizace č.5 obsahuje upravené přerovské zhlaví žst.Olomouc hl.n,takže si bude třeba zkontrolovat stávající trasy vlaků hráče,trafficů apod. Za případné problémy se omlouvám,ale přizpůsobení kolejiště novému modelu olomoucké výpravní budovy a dalších objektů stojí určitě zato.

David

Naposled editoval moderátor:
Aktualizace se povedla, ale mám několik poznámek:
V úseku Opava - Ostrava na širé trati je při výměně drátu použita dvojce traverzových stožárů (každý má dvojici konzol) - zde je však použita dvojce betonových sloupů(ve skutečnosti není betonový sloup nikde na trati),
Dále chybí stožáry s odpojovači před stanicemi ( jsou v trati ŽSR 130 a 150).
A na závěr dotaz: Proč používáte tomiho sloupy TV, když jsou mnohem lepší sloupy od Pawlika a brány TV od Deteria (použíto v tratích BP, 120 a 321), které vypadá mnohem lépe.
Já oceňuji toho, kdo má trpělivost se dělat s dráty TV ve velkých stanicích. Že může TV v trati pěkně vypadat i při skutečné pozici sloupů a bran TV, je možné vidět v trati Ostrava - Hranice. Tam se opravdu povedlo.

VáclavS napsal:
Aktualizace se povedla, ale mám několik poznámek:
V úseku Opava - Ostrava na širé trati je při výměně drátu použita dvojce traverzových stožárů (každý má dvojici konzol) - zde je však použita dvojce betonových sloupů(ve skutečnosti není betonový sloup nikde na trati),
A na závěr dotaz: Proč používáte tomiho sloupy TV, když jsou mnohem lepší sloupy od Pawlika a brány TV od Deteria (použíto v tratích BP, 120 a 321), které vypadá mnohem lépe.

Zdravím,
tak vysvětlení jsou jednoduchá ...

1.
V kraji se množí krádeže kovů všeho druhu a tak bylo třeba nahradit některé sloupy kovové za betonové.

2.
Trať Opava v. - Ostrava-Svinov v žádném případě neaspiruje na titul "100% real".

3.
Umístěno do trati bylo vše vhodné ,co stavitel uvedeného úseku sehnal na zdejším "trhu".

4.
Tomiho modely byly použity proto,že jejich zdrojové soubory šlo "otevřít" v programu,který používá autor TV v Olomouci hl.n. apod.

5.
Všichni zúčastnění pracují na projektu "Trať 310" s cílem se skutečnosti přiblížit,nikoli ji dosáhnout. Ostatně,i při nejlepší vůli se skutečnosti prostě dosáhnout nedá.

6.
Autor projektu "Trať 270" pracuje jinak než autor 310-tky.To se projevuje např. již zmíněným řešením TV.

V každém případě děkuji za připomínky a návrhy řešení nepřesností.

David

No pokud jde o troleje v Olomouci, toho si važte. Je to jeden model, který má přes 33 tisíc polygonů a je na hranici možností. Vývoj byl taky velice náročný, bylo třeba nejdřív vyrobit pudorys celé stanice, ten položit do tratě, upravovat mnohokrát rozměry, aby koleje na mapě seděly na skutečných kolejích. Pak podle toho natahovat dráty, model neustále ladit a exportovat, projíždět všechny koleje a zase posouvat a exportovat. A když už to bylo, chyběly veškeré sloupy. Pokud bych je měl modelovat, nebylo by to hotové ani za rok. Nakonec se ke mě dostaly zdrojové soubory jak od Pawlika tak i od Tomiho. Ale Pawlikovy jsou v gmaxu, můj model v 3DSmaxu, proto jsem použil Tomiho.

Mimochodem celý tento šílený objekt nemá žádný vliv na FPS, kdyby byly troleje poskládané z jednotlivých objektů, bylo by to asi nehratelné ;-)

Jacku, je skvělé udělat TV z jednoho objektu na míru. Nebylo by však přtim už lepší udělat TV podle skutečné pozice sloupů TV:?: Takto to vypadá divně. Zkus si projet německou trať Ruebelandbahn ke stažení zde , kde je skvěle vyřešeno TV. Tím neodsuzuji tvou práci na drátech TV, takový objekt je skvělý.

VáclavS
Víš, to by musel nějaký dobrovolník zajet na místo a všechno nafotit. V případě trolejí tedy velice důkladně. No a pak najít nějakého otroka, který by to všechno do podrobna vymodeloval. Kdo nezkusil, nepochopí.
A zatím co se týká všech objektů, co si nenafotíme sami, to nemáme.

VáclavS napsal:
Jacku, je skvělé udělat TV z jednoho objektu na míru. Nebylo by však přtim už lepší udělat TV podle skutečné pozice sloupů TV:?: Takto to vypadá divně. Zkus si projet německou trať Ruebelandbahn ke stažení zde , kde je skvěle vyřešeno TV. Tím neodsuzuji tvou práci na drátech TV, takový objekt je skvělý.
Já jsem velmi spokojený jak P-Sob mi udělal trolejové vedení na trati 183.
Tam jen kdyby textury sloupů byly o trochu reálnější našim, bylo by to velice povedený. Jinak co se týče troleje jako takové ohodnotil bych to ještě o třídu lepší než Ruebelandbahn.

VáclavS napsal:

Tý brďo, to je kritika! Teď fakt nevím, jestli mám vydat svojí trať, tam těhle nepřesností je spousta.

Pěkná aktualizace ;-)

Davide H. Budeš pokračovat ze Svinova dál do Bohumína, jak si někdy v minulosti nastínil?

Silnice není závodní dráha napsal:
mikulda napsal:
Tý brďo, to je kritika! Teď fakt nevím, jestli mám vydat svojí trať, tam těhle nepřesností je spousta.

To víš, nároky uživatelů spolu se samotným zdokonalením MSTS neustále rostou, tak je třeba se tomu víc než trochu přizpůsobovat... ;)
Jenomže hold je pohodlnější kritizovat cizí práci než finálně dokončit práci svou tak, aby kritika nemohla říct ani popel.
Jenomže tohle je téměř nemožné. A to určitě ví i Václav S.

Silnice není závodní dráha napsal:
...

To víš, nároky uživatelů spolu se samotným zdokonalením MSTS neustále rostou, tak je třeba se tomu víc než trochu přizpůsobovat... ;)

Ptám se prostě a jasně - proč se maji freeware autoři víc přizpůsobovat nárokům uživatelů ? Děkuji za podobně jasnou a prostou odpověď.

Pikku napsal:
Ptám se prostě a jasně - proč se maji freeware autoři víc přizpůsobovat nárokům uživatelů ? Děkuji za podobně jasnou a prostou odpověď.

Prostě a jasně proto, že pokud nechtějí čelit mnohdy neotřelé kritice jejich usilovné práce, je dobré na to pamatovat. Neměl jsem tím na mysli, že je to bezpodmínečně nutné. Nezlobte se.

Zdravím,
zase tak moc bych to hoši nehrotil. VáclavS se zeptal,a dva Pepovi "pomocníci" mu v klidu a míru odpověděli. Trať se prostě staví tak jak se staví a když se výsledné dílo líbí jejímu duchovnímu otci i zmíněným pomocníkům,je to samozřejmě v pořádku.
Osobně mohu stavbu tratí v kolektivu více lidí doporučit. Všichni tvůrci se tak učí nejen novým věcem a myšlenkám,ale hlavně toleranci a umění uznat,že řešení problému navržené kolegou je lepší než např. to mé.
Samozřejmě,že stavitelé vidí své dílo jinak než "obyčejní" uživatelé,ale tak to holt bývá a nedá se s tím nic dělat.
Jinak,myšlenka,že máme v trati kolejově vše přesně dle skutečnosti a následně také přesně umístěné stožáry TV apod.,je pro mě dosti úsměvná,či přesněji - nepředstavitelná.
Často se zde řeší,kolik času,peněz a kdoví čeho ještě se musí pro tuto zálibu obětovat. Já bych to ale v tomto vláknu řešil nerad.Je to přece dobrovolná aktivita a je-li podporována i nejbližšími,je to jen a jen dobře.

Klidně si tedy hodnoťte a kritizujte co máte potřebu hodnotit a kritizovat.Osobně se nad tím zamyslím a nezainteresovaní si o hodnocení a kritice udělají obrázek sami.

Mirku,
ten Bohumín bych samozřejmě rád.Moc se toho tady už kvůli škrtům v rozpočtu přestavovat asi nebude /myslím tím kolejově/,takže vedení skutečné tratě z Ostravy do Bohumína bude zřejmě hodně dlouho stabilní a mohla by tak být postavena i v projektu "310-tky". Prioritou je ale u mě dokončení 321-čky v úseku Štítina - Ostrava-Svinov.Jak jsem se již také nedávno zmínil,trošku jsem upravil filosofii stavby - staví se okolí těch stanic a zastávek,pro které jsou vytvořeny originální objekty.Pravda,ten Svinov bych ale pro začátek asi poskládal z nějakých již existujících kousků.;) No a s originálními objekty je to tak,že modeláři nám je vytvoří až poté,co z fotografií poskládám pracovní textury.A to také samozřejmě trošku déle trvá,takže těžko určit termín dokončení zmíněného úseku.Každopádně,po dokončení menšího "kšeftíku" pro Jirku Tovačovského bych se pustil do tvorby textur pro budovu v žst.Štítina.;)

David

V podstatě o nic nejde, byl to jenom dotaz, ale má cenu ten úsek svinov - bohumín stavět, když je postaven v jiné trati? Nebylo by lepší dodat eventuelně objekty Martinovi nebo se na ně vykašlat a věnovat se spíše lokálkám v okolí Opavy? Šak jak chceš ;)

Čouda napsal:
... nebo se na ně vykašlat a věnovat se spíše lokálkám v okolí Opavy? Šak jak chceš ;)

No a to je přesně to,o čem se zmínil Jacek.Prvně si to na ten Hlučín budeme muset sami nafotit,poté poskládat textury,poprosit modeláře o tvorbu originálních modelů a až potom už jen v klídečku stavět.:cool:
Videa jsou,dokumentace vedení tratě je,ale holt ty objekty ... .;-)

David

Pikku napsal:
Mě spíš zaráží jiná věc. Kolektiv autorů nad něčím maká rok na úkor volného času, vydá aktualizaci a namísto toho, aby se uživatelé opravdu alespoň měsíc kochali, tak to jen tak letmo prolétnou v editoru a mají téměř radost, že našli nějakou chybu nebo odchylku od reálu a obratem to tady musí ventilovat.
Jelikož stavím tratě, tak vím o čem to je a co se týká sloupů TV, tak stavebnice je naprosto nedostačující. Proto je nutné stále používat kombinace Tomi, Tygy, Pawlík a Deterio, co mi vymodeloval na přání, za co mu děkuji. Takže místo kritiky bych doporučil modelovat a rovnou poslat do trati model. Určitě to autory potěší.
Například Miranovi se také mé v trati nelíbilo použití některých modelů. Psal do fóra něco ? Vyřešili jsme to osobně po emailu, já mu ještě dodal podklady, co jsem měl a výsledek je, že to mnohé posadí po aktualizaci na zadek. Co to je neprozradím. Tudy vede cesta.;-)

Já naopak obdivuji práci celého kolektivu 99% trati je nezatrolejovaných takže to beru při vjezdu do Opavy nebo Olomouce jako velice příjemné zpestření. Jinak musím velmi pochválit aktualizaci.Ještě mi tam trochu chybí zvuky výhybek ve stanicích, ale i na to určitě přijde čas.
Takže velký palec nahoru.

Autorom trate trasiem pravicou-veľmi pekná robota, páni klobúk dole. Troška by ma zaujímalo čo a s čím chodí na trati do Poľska, vedel by mi niekto zaslať ZCP ? Vopred díky.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře