Trať CR_310

Tabulka s křížem zastupuje předvěst, je to v podstatě předvěst v poloze výstraha a umisťuje se na zábrzdnou vzdálenost od hlavního návěstidla. Já sice nejsem praktik, ale v mých tratích se tato situace vyskytuje. Ozývám se proto, že by mne zajímalo, kde v reálu se s touto situací ještě lze setkat. A dokonce na rychlíkové trati.

JiříkTK: Po dobu dosazování nového SZZ (pár měsíců zpět) byla tabulka s křížem umístěna jako předvěst vjezdového návěstidla stanice Slavonice, kde nahradila již odstřiženou, tedy nestavěnou mechanickou předvěst.
Dále si vybavuji tabulku s křížem jako předvěst vjezdu stanice trati 292 ve směru od Krnova, ale ještě na českém území (Třemešná ve Sl. nebo Jindřichov ve Sl.?).

Tak jsem zase chytřejší. Já tabulku s křížem v životě neviděl a do retro tratí jsem ji zahrnul na základě vzpomínek jihomoravských železničářů dúchodového věku.

JiříkTK napsal:
Tabulka s křížem zastupuje předvěst, je to v podstatě předvěst v poloze výstraha a umisťuje se na zábrzdnou vzdálenost od hlavního návěstidla.

Předpis samozřejmě znám, ale zajímá mě právě, jak to chodí v praxi..

Na trati 183 je osazena od Hojsovy Stráže do Železné Rudy na D3, ale Ž Ruda má svojí samostatnou světelnou předvěst.

zdravím - mam problémek s touto tratí - pravděpodobně s globalem. Postupoval sem podle navodu výše: xtracks + 2 balíky od Pikku - trat se mi již podařilo spustit, ale při startu a jízdě po trati vyskakuje velke množství hlášek na nemožnost otevření souborů ve složce GLOBAL, nevím někdo v čem by moch být problém?

Díky

mrkvak napsal:
zdravím - mam problémek s touto tratí - pravděpodobně s globalem. Postupoval sem podle navodu výše: xtracks + 2 balíky od Pikku - trat se mi již podařilo spustit, ale při startu a jízdě po trati vyskakuje velke množství hlášek na nemožnost otevření souborů ve složce GLOBAL, nevím někdo v čem by moch být problém?

Díky

Musím se přiznat - mě se to také nepovedlo rozchodit :D Já ji provozuji pod "univerzálnějším" Globalem od Petra Nováka

© Intouro napsal:
mrkvak napsal:

Díky

Musím se přiznat - mě se to také nepovedlo rozchodit :D Já ji provozuji pod "univerzálnějším" Globalem od Petra Nováka

Schválně jsem dnes zkusil znovu instalovat 310 a šlapala hned na poprvé.Xtrack je už obsažen v mé úpravě Globalu,není třeba ho tam dávat znovu.Jak pročítám diskuzi,jsou i problémy se zvuky,ty jsem přesunul přímo do zvuku trati.Instaluj trať tak,že vše,co je v instačních souborech vložíš přímo do trati,nikam jinam a stáhneš si můj Global,starý si dej do zálohy a trať by měla jet v pohodě.

Když MSTS zjistí, že mu něco chybí v trati, podívá se, jestli to náhodou nenajde v globalu. A pokud to ani tam nenajde, zahlásí, že to nenašel v globalu, přestože to chybí v trati. Např. doplňování hlavního adresáře sound o svébytné zvuky jednotlivých tratí není moc šťastná cesta. Trať by měla být svébytnou jednotkou, vše, co pro svůj provoz potřebuje, by mělo být v adresáři trati. Pak by neměly být prakticky žádné problémy.

ad JiriTK: s tim nezbyva nez souhlasit

jinak mam prave MSTS nove, stahl sem si trat 310 nove z webu myslim i aktualizace tam je nainstaloval xtracks a textury UZK a prave se mi to nedarilo rozjet

diky za rady, uvidim, zkusim

Kluci, po delší době jsem zase nainstaloval MSTS a později i tuto trať včetně obou aktualizací. Global mám z tratě 090 a zvuky z tratě BP. Přesto mi simulátor řve, že v Globalu chybí soubor tratě A1T60mStrt.s. Tato chyba se vyskytuje především v Jindřichově ve Slezsku. Soubor ze doplnit např. z Xtracks 3.20. Kdyžtak se na to podívejte.

Vypadá to, že problém je pouze při použití Tygyho Globalu. Global od Petra Nováka šlape bez problémů.

Zdravím,
možná budu po delší době jediný,kdo se nebude ve svém příspěvku věnovat problematice Globalu,ale snad za to nebudu zatracen.:D
Dovolil bych si tedy malé shrnutí prací,které se na trati provedly za poslední téměř dva měsíce,co jsem měl na starost databázi trati.
Do finální podoby byla upravena kolejiště všech stanic v úseku Moravský Beroun - Velká Bystřice.Lze tedy tvrdit,že v úseku Opava východ - Krnov - Bruntál - Velká Bystřice se již s kolejemi v brzké době hýbat nebude.I přesto je ale před námi oříšek největší - Olomouc hl.n. ;)
V trati přibylo i několik dalších originálních objektů od Jacka a Čoudy.Stejně tak něco připravuje i Jirka Tovačovský.Se svými výtvory se už ale musí pánové pochlubit sami.;)
Ve vybraných mezistaničních úsecích bylo upraveno i okolí tratě,takže například u vjezdového návěstidla /od Krnova/ do Domašova nad Bystřicí nám ze země dle reálu "vyrostla" skála,za Hlubočkami zastávkou ve směru na Olomouc se zase trať vede na poněkud vyšším náspu apod. Drobných úprav je ale samozřejmě daleko více. Prioritou ale bylo kolejově finalizovat úsek Moravský Beroun - Olomouc hl.n. a to se tedy již z velké části povedlo.
Po dohodě s Pepou a Jackem se také zavedlo označení přejezdů "se světly",aby mohli aktivitáři tvořit aktivity s poruchami PZZ /jízda na Op/. apod.:) Stejně tak jsou označeny i přechody mezi nástupišti ve stanicích.Při tvorbě aktivity s křižováním vlaků se tak aktivitářům ušetří spousta práce s dolaďováním míst zastavení jednotlivých vlaků.
Pepa pro vás chystá také jedno velké překvapení,ale na to si ještě budete muset počkat.;)

David

David Hájek napsal:
Se svými výtvory se už ale musí pánové pochlubit sami.;)

Toš se teda pochlubíme :D. Na dělání obrázků není čas, ale aspoň něco z Krnova a Milotic, tady bude nejvíc nových objektů. Jestli vše půjde dobře, Milotice budou první stanicí, která v okruhu 20 metrů od kolejí bude 100% autentická :cool:
obrázek z Milotic, zároveň z připravované mise odkonového Pn 60980
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.msts.jacek-modely.cz/obrazky/310/odklon_Milotice1s - Kopie.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.msts.jacek-modely.cz/obrazky/310/odklon_Milotice1 - Kopie.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.msts.jacek-modely.cz/obrazky/310/742_Milotice1s - Kopie.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.msts.jacek-modely.cz/obrazky/310/742_Milotice1 - Kopie.jpg

a pár obrázků bývalého depa Krnov
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.msts.jacek-modely.cz/obrazky/310/LD1 - Kopie.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.msts.jacek-modely.cz/obrazky/310/LD2 - Kopie.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.msts.jacek-modely.cz/obrazky/310/LD3 - Kopie.jpg

No Jacku to je paráda! Měl bych dodělat ty resty v Bruntálu, ale jelikož sem teďka skoro furt v práci a nebo v občerstvovacím zařízení, protože po práci vyschne, tak na MSTS mám minimum času.

A protože i chvály a uznání je potřeba, tak za sebe mohu říct, že to vypadá skvěle. Ale nejen tyto screeny, ale i celá trať, kterou jsem si stačil z větší části projet.

tak ,já jsem si myslel ,že Čouda jenom kritizuje,ale není to tak,
jinak díky Davidovi Hájkovi a Jackovi trať stále pokračuje kupředu,
já už se řídím podle Jiříka TK -hlavně si užívat a potom MSTS,
no abych nenapínal,já zatím tvořím trať 311 do Rýmařova a až bude,tak budu pokračovat směr jeseník
a Osoblažku.Jinak aktualizace vypadá až na vánoce.
Pepa

Back
Nahoře