Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
K těm vzorům rozkazů. Jsou součástí předpisu D2. K nahlédnutí například zde:
http://provoz.szdc.cz/portal/ViewDirective.aspx?oid=228966

Zdravím, mám opět jeden dotaz. Chtěl jsem vytvořit malou "aktivitu" na trati 321 (Ostrava uhelne - Frýdlant nad Ostravici) a vytvořit tuto situaci: na I. nástupišti už stoji vlak A (traffic) a má odjet 11.49, ale v 11. 46 má přijet vlak B (také traffic), který má ale odjet už v 11.47 - přesto v MSTS má na odjezd jako první postaveno vždy jen vlak A, který má ale odjet až o dvě minuty později než vlak B? Zkoušel jsem změnit časy trafficu, stejně jako prohodit koleje ... ale vždy má první postaveno na odjezd jen vlak A! Problémem je také to, že hráčův vlak nemá na odjezd postaveno vůbec (musí jet proti návěsti stůj)!

Vlak B vpust dříve než vlak A a podrž na vyčkávacím bodě., nebo pro vlak A použij servis2 k blokování cesty.

Potrebujem pomoc.

Robím si takú oddychovku k trati BP ale potrebujem pomoc.
Na fóre som čítal niečo o "limitných bodoch" lenže neviem ako sa dávajú do aktivity.

Bol tam aj link s návodom lenže tá téma ja už asi zmazaná.
V Zbyňkových aktivitách som tiež hľadal ale nenašiel som.

Možná bude lepší, když napíšeš co potřebuješ v aktivitě vyřešit. Já pár aktivit už vyrobil, ale limitní bod, to slyším poprvé :D
Je počáteční bod, koncový bod, s bin se zfunkčnil vyčkávací bod, kde se zadá umístění a jak dlouho zde bude vlak stát v sekundách a když potřebuji změnit směr, použije se reverzní bod.

Zbyněk Šemora napsal:
Možná bude lepší, když napíšeš co potřebuješ v aktivitě vyřešit. Já pár aktivit už vyrobil, ale limitní bod, to slyším poprvé :D
Je počáteční bod, koncový bod, s bin se zfunkčnil vyčkávací bod, kde se zadá umístění a jak dlouho zde bude vlak stát v sekundách a když potřebuji změnit směr, použije se reverzní bod.

Čítal som to tu, na fóre ale asi to bude len nejaká kačica.

petert napsal:
Tunelar555 napsal:
Na fóre som čítal niečo o "limitných bodoch" lenže neviem ako sa dávajú do aktivity.

a čo by tie "limitné body" mali akože robiť??

Niečo v tom zmysle aby sa ti napr. správa Odbrzdi nezobrazila pri jazde.

Ale ako som vraver, je to somarina, sry za spam.

Zprávu "Odbrzdi" vytvoř jako Událost závislou na čase, s tím, že nastavíš čas zobrazení události od začátku aktivity samotné.

Dobrý den. Zkouším si nasimulovat svěšování vagonů v Břeclavi z R 407 na vlaky EN 477 a R 1471 tak, že z Bohumína přijedu se soupravou R 407.
Asi čtyři minuty po zastavení u peronu se za mnou objeví jako traffic Favorit 731, na který navěsím "svou" soupravu. Podobný postup jsem využil i v Bohumíně při navěšování vagonů a tam jde vše bez problémů. Jenže v Břeclavi, když přelezu do Favorita a svěsím poslední vůz, který chci převézt na R 1471, mě návěstidlo nepustí z druhé koleje pryč (směr Brno a Hodonín) k reverznímu bodu. V trase vlaku hráče mám nadefinován reverzní bod u nástupiště kvůli najíždění na Favorita, takže i toto by mělo fungovat regulérně.
V Břeclavi mám relativně dost (dohromady 15) reverzních bodů, ovšem každý jsem se (vyjma druhé koleje a kolejí, kde stojí vlaky EN a R, kam se několikrát vracím) snažil umístit na jinou kolej. Přesto stojím na místě a nemůžu odtamtud vyjet.
Přiznám se, že jsem dané dva vlaky vložil jako traffic v dobré víře, že na nich budu moci normálně "řádit" - jsou zobrazeny v době mého příjezdu, v okamžiku zahájení posunu zmizí. Můj záměr byl takový, že by se oba traffic vlaky objevily opět ve chvíli, kdy bych s Favoritem obsadil projetím kolem návěstidla patřičnou kolej, tudíž bych se dostal až na potřebnou soupravu. Podle editoru se zdála být tato varianta nejschůdnější. Je bezpodmínečně nutné tam zmiňované vlaky umístit jako LC a naddefinovat na ně připojení atd., aby bylo možné provést požadované výměny vozů? Lámu si s tím hlavu už několik dní a pořád nemůžu přijít na vhodné řešení, proto uvítám každou radu a podnět.
Předem děkuji, snad jsem svůj problém popsal přehledně a jasně.

Teď mi MSTS a spolu s editorem vytvořilo naprosto komickou a nepochopitelnou situaci:
Tvořil jsme následnou situaci. Os "vznikne" ve stanici, do které já přijedu s nákladem, předjede mě Ec, po něm odjede Os a já valím dál. Jenže Ec jaksi pořád nechtělo odjet. Tak jsem ho zkusil umístit úplně mimo časovou polohu celé aktivity, kdy na trati není žádný vlak a stejně Ec neodjede. Divné, že?
EDIT: Jsem debil, trasa Ecčka byla za stanicí hodně krátká...

Naposled editoval moderátor:
Ahojte

mal by som jednu otázku. Pri tvorbe aktivity som narazil na jeden problém. Vytvoril som trafic, poskladal som súpravu, vytvoril trasu, ale zabudol som zmeniť prednastavený výkon, čiže je nastavený na75. Neskôr som chcel spraviť, aby vlak nešiel tak rýchlo, tak som zmenil výkon na 40. Všetko išlo podľa mojích predstáv, ale po opätovnom spustení editora je zase výkon nastavený na 75. Dá sa to nejako spraviť, alebo treba vytvoriť novú súpravu? Vopred ďakujem za radu

S pozdravom

Peter

Ahoj,

dá se to napsat přímo do souboru *.srv onoho trafficu. Je tam tento řádek:
Efficiency ( 0.75 )
číslo v závorce je ten výkon, zde těch 75 %

Jacek napsal:
Ahoj,

dá se to napsat přímo do souboru *.srv onoho trafficu. Je tam tento řádek:
Efficiency ( 0.75 )
číslo v závorce je ten výkon, zde těch 75 %

Ďakujem za radu, už som to práve vyriešil. Problém bol v tom, že ja som hodnotu výkonu nastavil manuálne ( numerickou klávesnicou ) a vtedy po opätovnom spustení editoru zostala nastavená pôvodná hodnota. Po nastavení výkonu šípkou to už bolo v poriadku :)

Dobrý den!
Snažím se si vyrobit mou první a menší aktivitu, která by za zveřejnění ani nestála. Při vstupu do editoru aktivit si otevřu novou aktivitu zadám trať, zobrazované jméno aktivity, ale potom mi editor zničeho nic spadne!:eek:
Nevíte v čem by mohl být problém?
Přeji hezký večer a nashle.

Naposled editoval moderátor:
Pokud je to BP nebo 321, může to být tím, že je trať moc velká. Mně pomohlo pomocí Trainstore nechat v MSTS jenom jednu aktivitu a potřebná vozidla si do trainsetu překopírovat ručně z odkládací složky TS. A pak při načítání editoru aktivit chvíli trpělivě počkat... :)

Dnes mi tuším šťastie praje. Dokončil som aktivitu pre trať ZSR150. Išiel som aktivitu testovať, všetko bolo v poriadku. Asi po cca hodine jazdy mi MSTS z ničoho nič padol do WIN, bez akejkoľvek chybovej hlášky. Spustil som MSTS znovu, dal som nahrať uložený úkol ( ukladal som ich pravidelne po cca 5 minutách ). Po načítaní uloženého úkolu ma čakalo prekvapenie. Na traťovom monitore pri súčasnej aj plánovanej rýchlosti stálo 1.§ km/h. S lokomotívou sa vôbec nedá pohnúť, trafic okolo mňa chodí bez problémov.Skúsil som iný save a to isté. Dokonca aj save, v ktorom som išiel cca 70 km/h, po otvorení lokomotíva v ňom stojí. Neviete čo sa mohlo stať, resp.ako toto opraviť ???
Vopred ďakujem za všetky rady

Back
Nahoře