Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
754 067 napsal:
Tvořím aktivitu na trati 183 v úseku Klatovy - Železná Ruda. Nemám problém, mám pouze dotaz, zda může jeden brejlovec v tomto úseku táhnout šest vagonů (osobní doprava)?

Třeba v nejnovější Šnekově aktivitě, zrovna šest kousků veze.

Současná norma pro 754 je právě 6. vagonů i s topením a většinou není problém s dodržováním jízdních dob. Před časem bylo vozů 7, ale prý kvůli stáří lokomotiv se norma snížila.

Můžu se připojit k lokomotivě s cestujícími? Abych to lépa popsal, uvedu to na příkladu:
Jedu s elektrickou jednotkou a mezi určitými stanicemi je napěťová výluka, můžu přijet do stanice (tam počkat třeba než cestující vystoupí a nastoupí), a připojit se k motorové lokomotivě, která na stejné koleji (kousek přede mnou) čeká? Tedy, aby byla aktivita podle skutečnosti, jestli je to možné v reálu?

V realu na vlak stojici ve stanici najede masina nezavisle trakce, pro msts je asi nejlepsi kompromis prime najeti na diesl pri zastavovani ve stanici

lukas matura napsal:
V realu na vlak stojici ve stanici najede masina nezavisle trakce, pro msts je asi nejlepsi kompromis prime najeti na diesl pri zastavovani ve stanici

V praxi to tak probíhá taky. Jezdím jeden týden do práce na devátou, tak ze Skalice nad Svitavou jede 8.34 RegioNova (do Maloměřic na natankování pohonných hmot a vyčištění) do Rájce, kde, přes přivolávačku na vjezdu, najede přímo na pantograf. Lidi si přelezou do pantografu a prázdnou RegioNovu táhnou do Brna. Ta se pak sama vrací v poledne do Skalice. F.

Môže, ale musíš ju tam dať ako loose consist, ak by si dal ako traffic, tak ťa tam návestidlo nepustí. Alebo ju tam môžeš dať ako traffic, ale vložiť sa musí až keď bude hráč stáť v stanici. Toto HDV potom naposunuje na tvoju súpravu, rýchlosť jej daj na hodnotu 2-3 alebo tak, nejak aby ti to nevykolajilo.

erikmir napsal:
Môže, ale musíš ju tam dať ako loose consist, ak by si dal ako traffic, tak ťa tam návestidlo nepustí. Alebo ju tam môžeš dať ako traffic, ale vložiť sa musí až keď bude hráč stáť v stanici. Toto HDV potom naposunuje na tvoju súpravu, rýchlosť jej daj na hodnotu 2-3 alebo tak, nejak aby ti to nevykolajilo.
Tam je potom trochu problém se zvukama, protože mašina loose consist nemá plnou hodnotu zvuků.
Já to teď řeším v nové aktivitě tak, že jak zastavím, vyvěsím se, najedu na motorovou lokomotivu a pak se s oběma vrátím zpátky na soupravu. Sice to není úplně standard, ale funguje to.

Ahoj
mam takovyto problem:
najel jsem svoji loko 141 na konec loose consistu, coz je vlak o delce cca 600 m a od te chvile se chovam jako postrkova loko. Po pripojeni ovladam i vlakovou masinu (363), takze je to dost mimo (ale pri trosce dobre vule ovladnut vice vzpominkou nez realitou, jsem z Libne do Strancic ten vlak na serii vytlacil, sem tam trosku vic). Problem nastane ve Strancicich u reverzniho bodu. Umysl je zastavit, odvesit postrk od soupravy a jet Lv z kopce dolu zpet smer Ricany, reverzni bod je tedy tesne za odjezdovym navestidlem na ricanskem zhlavi. Bohuzel jak to cele pred sebou tlacim, nemuzu se nejak za ten reverzni bod dostat, porad prede mnou jakoby utika, takze ze Strancic uz neodjedu. Mate nekdo nejaky napad, jak to vyresit? Kam ten bod umistit, abych se za nej dostal? Podotykam, ze ten vlak stoji jeste pres vyhybku (kolej c. 3), ale zkousel jsem to i na kolej 1., kde vyhybka neni se stejnym vysledkem. Predem diky.

Reverzný bod daj tak, aby si ho mal po zastavení na spomínanej kolaji tesne za 363, čiže až keď ti celá súprava vlezie za výmenu/návestidlo. Predpokladám, že teraz si ho dal tesne za výmenu, a to je nesprávne. V AE sa to dobre robí, tak že si tam dočasne vložíš loose consist a podľa neho odhadneš vzdialenosť, kam RB treba umiestniť.

Zdravím! Mám problém v aktivitě na trati 310, kdy mi MSTS zřejmě přepočítal časy odjezdů na dobu +- 3h po pravidelných časech. Ty odjezdy mi zaboha nejdou upravit. Setkal už se s tím někdo? Díky

Čaute,
potrebujem poradiť, čo robiť keď mi AE prestane pracovať pri vložení trafficu do sveta. Proste navolím čas, dám enter a program prestal pracovať. Doteraz som tam nahádzal asi 20 traffikov a program ani raz nezaváhal.

Problém je na 64 bitovej sedmičke.

erikmir napsal:
Čaute,
potrebujem poradiť, čo robiť keď mi AE prestane pracovať pri vložení trafficu do sveta. Proste navolím čas, dám enter a program prestal pracovať. Doteraz som tam nahádzal asi 20 traffikov a program ani raz nezaváhal.

Problém je na 64 bitovej sedmičke.

Ahoj Eriku,
povětšinu se mi stane, že editor spadne při simulaci provozu v určitý čas, což je signálem, že v tu dobu nastupuje do hry konkrétní souprava a ta má špatně nadefinovanou trasu.
Pokud se Ti tak děje, zkus ji vyhodit pryč a vložit znovu.
Je-li však problém někde jinde, s ním jsem se nesetkal.

No to bolo prvé, čo som urobil - skúsil som nahrať rovnaký traffic ešte raz s tým, že som mu vytvoril nové Path a Service, ale výsledok bol rovnaký.
Ono na XP-čku som takto vložil stovky vlakov a nestalo sa mi to ani raz.

Inak trasa je úplné jednoduchá, za začiatočným bodom ide vyčkávací 600s a potom má druhý vyčkávací v stanici a koncový má za stanicou. Kratučká trasa s 2 VB stále po jednej kolaji. Neviem kde by tam mohla byť chyba.

Back
Nahoře