Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Pár dotazu k tvorbě aktivit.

Autobusák napsal:
Mám dotaz ohledně křížování.
Má vliv v ovládání návěstidel nastavení výkonu v editaci jízdního řádu?
Jená se o rychlík R810.Odjezd z Přerova je 15:23 směr Břeclav a v čase 15:24 přijíždí R837 ze směru Brno.

Další dotazy:
Co znamená,nebo jak se pozná v úkolech nastavení "Úroveň aktivace"?

K čemu slouží:Nefunkční návěstidlo,Začátek pomalé rychlosti,Označit bod jako chybný

Díky

Ahoj.
Sice nevím, proč zakládáš nové vlákno, když tu je vlákno Tvorba aktivit - problémy, ale i tak budiž zodpovězeno.;)
V prvé řadě dopručuji přečíst si podrobně toto: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1842 tam se dozvíš skoro vše. Zbytek v onom zmíněném vlákně zde: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2414
S pozdravem Dan.:cool:

Naposled editoval moderátor:
Vše prostudováno,a stejně je problém.

Jestliže přijedu do stanice Přerov.Výjezdové návěstidlo je na Volno,a R837 přijede.
Jestliže použiju servis abych přidržel návěstidlo na Stůj tak přípoj R837 nepřijede,ale čeká na výhybce,v místě křížování.

Výkon v editaci JŘ mám nastaven na 40,přibližně v čase příjezdu podle JŘ.

Autobusák napsal:
Vše prostudováno,a stejně je problém.

Jestliže přijedu do stanice Přerov.Výjezdové návěstidlo je na Volno,a R837 přijede.
Jestliže použiju servis abych přidržel návěstidlo na Stůj tak přípoj R837 nepřijede,ale čeká na výhybce,v místě křížování.

Výkon v editaci JŘ mám nastaven na 40,přibližně v čase příjezdu podle JŘ.

Ahoj. On je problém s tím, že si MSTS staví hlavu a někdy je třeba servis dávat např. až za výhybku, nebo jiné varianty typu pokus omyl.Kdybych tu měl vypisovat co a jak kde, tak bych napsal román. Jinak to na kolik máš výkon s návěstidly nesouvisí a druhá věc, u traffic nepoužívej zaškrtnutí stanic, vlak potom stojí vždy u konce nástupiště a vypadá to debilně. Použij vyčkávacího bodu (pravé myšítko, umístit vyčkávací bod a ve vteřinách zadáš, jak má vlak dlouho ve stanici stát), tan si umísttíš tam, kde chceš, aby ti zastavila mašina (střed lokomotivy). To samé u umístění vagónů ve stanici, použij servis 1, který dáš místo lokomotivy a za něj vagóny, které chceš mít v soupravě a tyto vozy zadáš jako traffic 3 minuty před příjezdem hráče a na vyčkávacím bodě budou ještě 3 minuty po odjezdu hráče, aby souprava nezmizela před xichtem. Další věc, osobáky, rychliky i nákladní vlaky dáváš tak, aby byly dostatečně před a za bodem v místě, kde je máš potkat, nikoliv celou trasu. Toť tak v kostce vše, nejlépe je si otevřít nějakou aktivitu od jiného tvůrce a podívat se přímo v editoru co a jak.
S pozdravem a přáním hodně chuti do tvorby aktivit. Dan

Zdravím vás, přátelé a kolegové. Byl by mi někdo z vás ochoten pomoci, například přes e-mail, s vyřešením jednoho problému s tvorbou aktivity? Jedná se o nepochopitelné stání traffic vlaku ve stanici, ačkoliv ji měl dávno opustit. Zkoušel jsem všechny možné i nemožné varianty prostřednictvím servisu 2 a na počítačem řízený vlak to nemá vůbec žádný pozitivní vliv. Díky.

Problem vagonama pri tvorbe aktivity

Zdravím všechny odborníky,
budu rád, když mi někdo poradí ohledně připojování vagonů při tvorbě aktivit. Mohu je umístit na např. nákladní kolej jako položku umístit vlak a pak si v aktivitě pro ně přijet? Zatím se mi to nedaří. Vždy když je v aktivitě zapojím, jako by nešly odbrzdit. (zkusil jsem různé loko i vagony). A v soupravě (F9), mi ani nejde vidět loko, že je připojená, ale odjet s ní nemohu.
Dále nevím co mám udělat s editorem, většinou mi nejde vidět umístěná souprava, jak to zobrazení zapnout. Když mi to občas šlo, tak jsem soupravu alespoň mohl vidět a s ní točit, nebo ji odstranit, teď ne.
Moc děkuji za odpověď.
Ctirad

RE: Problem vagonama pri tvorbe aktivity

Veškeré odpovědi na obě Tvé otázky nalezneš zde na foru v sekci FAQ. Třetí příspěvek, to o něčem vypovídá... Mimochodem, vagony si v simulaci můžeš takto připojit, ale neodjedeš s nimi, jelikož nemáš dáno za úkol "Připojit vozy". O tom obsáhle pojednává Návod na tvorbu aktivit od Ppoolllla zde na foru.

RE: Problem vagonama pri tvorbe aktivity

Silnice není závodní dráha napsal:
Veškeré odpovědi na obě Tvé otázky nalezneš zde na foru v sekci FAQ. Třetí příspěvek, to o něčem vypovídá... Mimochodem, vagony si v simulaci můžeš takto připojit, ale neodjedeš s nimi, jelikož nemáš dáno za úkol "Připojit vozy". O tom obsáhle pojednává Návod na tvorbu aktivit od Ppoolllla zde na foru.

Ja som si skusal spravit jednoduchu aktivitu a cital som na foru ze sa da nejako pustit simulacia aktivity, aby som videl ako sa bude chovat traffic ale neviem najst nieco, kde by sa pisalo ako sa da ta simulacia pustit. Mohli by ste mi niekdo poradit ako na to?

Přímo v okně Editoru úkolu je vlevo dole časová přímka od 00:00 do 23:59. Nad ní je kolonka "Čas", tak na ni klikneš, zadáš čas, který potřebuješ pro spuštění oné simulace, zadáš "OK" nebo "Enter". Podle toho, jak daleko máš čas od půlnoci, o to déle se Ti bude ukazatel na přímce posouvat (je to max. otázkou několika vteřin) a pak sleduj místo, ve kterém se má traffic pohybovat. Poté v té stejné oblasti s časovou přímkou klikni na tlačítko "Spustit" a můžeš pozorovat, jak se všechny vlaky na trati/-ích chovají. Kdykoliv si to můžeš zastavit, poopravovat a opět spustit.

Silnice není závodní dráha napsal:
Přímo v okně Editoru úkolu je vlevo dole časová přímka od 00:00 do 23:59. Nad ní je kolonka "Čas", tak na ni klikneš, zadáš čas, který potřebuješ pro spuštění oné simulace, zadáš "OK" nebo "Enter". Podle toho, jak daleko máš čas od půlnoci, o to déle se Ti bude ukazatel na přímce posouvat (je to max. otázkou několika vteřin) a pak sleduj místo, ve kterém se má traffic pohybovat. Poté v té stejné oblasti s časovou přímkou klikni na tlačítko "Spustit" a můžeš pozorovat, jak se všechny vlaky na trati/-ích chovají. Kdykoliv si to můžeš zastavit, poopravovat a opět spustit.

Dakujem za vysvetlenie, konecne mozem vediet ako sa bude traffic chovat.

Ahoj,
chcel by som sa opýtať či sa dá urobiť v aktivite postrk .Ale myslím aby hnacie HDV samo pridávalo rýchlosť a postrk by iba tlačil. Prosím poraďte

lokotrain napsal:
Ahoj,
chcel by som sa opýtať či sa dá urobiť v aktivite postrk .Ale myslím aby hnacie HDV samo pridávalo rýchlosť a postrk by iba tlačil. Prosím poraďte

V podstatě to možné je. Pokud ty pojedeš na postrku bude se HDV chovat podle toho co děláš na mašině ty. To znamená jestliže přidáš, bude přidávat i HDV, pokud snížíš výkon, provede HDV totéž. Taktéž se bude chovat při brzdění.
To znamená že při tvorbě aktivity musíš hláškama přesně osadit místa ve kterých má dojít ke změně výkonu a hláškou mezi fírama pak může hráč podle toho reagovat. Např: "tak zaberem", nebo "uber", "na vjezdu je výstraha, budu brzdit na 40......" a podobně.

Fíra se s postrkovým fírou nijak nedomlouvá, jestli někdo zabere nebo ubere. Jediná domluva je pomocí píšťal a houkaček
Nás to učili takto: (doufám, že jsem to nepopletl, už je to od zkoušek pěkně dlouho)
Výpravčí dá odjezd vlakové lokomotivě.
Fíra v předu dá návěst pozor a fíra na postrku odpoví "povolte brzdy úplně" a začne tlačit. Až fíra vpředu ucítí, že postrk je na výkonu, až teprve potom smí svou mašinu dát také do výkonu. Tohle opatření je kvůli rozkmitání vlaku. Jinak postrkový fíra zná profil trati a ví kdy má tlačit a kdy má jet bez výkonu. Na trati bývají i značky začátek a konec práce postrku.
Ale tento postup asi v MSTS nenasimulujeme.

Já nezapomenu, jak při napěťových výlukách na Benešovech nás v mezistaničním úseku táhl čmelák. Jenomže do kopce mu to nejelo s dvěma pantografovými jednotkami víc než 40. Výluka byla až v další stanici, tak jsme jej trochu popostrčili až na 90km/h. A smáli se, že ten traktorista s tím tak rychle určitě ještě nejel. :D

Zbyněk Šemora napsal:
...............
Ale tento postup asi v MSTS nenasimulujeme.

...............

Přesně tak. Proto jediná možnost jak docílit v MSTS takovéto situace jsou hlášky. Ne vždy a všechno se v MSTS dá podřítit reálnému provozu.

Nazdárek hošani

potřeboval bych něco vysvětlit.

Trochu jsem zkoumal tu věc Vince.B a po příjezdu soupravy 363 a odpojení přijel kodpojené soupravě trafik 242.Který byl nasimulován,že u soupravy
změní směr.242 se k soupravě připojila ale už nikam nepokračovala.
Může mi někdo vysvětlit co se s tím trafikem stalo?

Autobusák-Lukáš

Autobusák napsal:
Nazdárek hošani

potřeboval bych něco vysvětlit.

Trochu jsem zkoumal tu věc Vince.B a po příjezdu soupravy 363 a odpojení přijel kodpojené soupravě trafik 242.Který byl nasimulován,že u soupravy
změní směr.242 se k soupravě připojila ale už nikam nepokračovala.
Může mi někdo vysvětlit co se s tím trafikem stalo?

Autobusák-Lukáš
Bohužel nic, tohle simulátor neumí, napojit a odjet. A pochybuji, že se napojila na soupravu. Většinou jenom do ní narazí a tím se zruší trasa. A pak ten trafik je tam až do konce aktivity. Byla by to krása, kdyby to šlo, ale bohužel.

Tento problém se dá vyřešit jediným způsobem ( ale nesmí se odehrávat hráči přímo před očima ) :P
Nastaví se jak vagony tak loko jako traffic v jízdě. Vozy tažené servisem_1 loko svojí silou. Ve chvíly kdy má dojít ke spojení je trasa obou ukončena ( musí to být nastavené na vteřinu ) V té samé chvíli na tom samém místě po zmizení vozů a loko startuje nová souprava která je už sestavena z obou dílů. To pak umožní že jakoby po spojení je traffic schopný odjet.
Ale vše je třeba přesně doladit na milimetry a na vteřinu Navíc jak jsem psal nesmí se to odehrávat přímo před očima hráče protože i při velice přesném doladění jde zhruba o 2-3 vteřiny ve kterých je to vidět.

Jasně,a děkuju

Nějak to musím vymyslet,asi že po odjezdu na nákladní nádraží budu míjet 242,která bude směřovat k odstaveným vozům a potom už ji uvidím jako novou soupravu jet směrem na Brno.

Autobusák-Lukáš

Ano, na přesně tento případ se hodí výše uvedené řešení. Hráč si toho nevšimne a efekt je dokonalý

Ahojte všichni,

Naskytnul mi další problé,který nevím jestli je možný vyřešit.
Týká se bodu změny směru.

Stojím na nákladní koleji,kde jsem odpojil vozy a pomocí bodu změny směru jsem přejel na vedlejší kolej kde,připojil druhou 363.
Tohle funguje a mohu pokračovat dále.

Jenomže bych potřeboval za ty dvě 363 zapojit zpět ty vozy a pokračovat se dvěma loko směr Přerov.

Díky Autobusák-Lukáš

Autobusák napsal:
Ahojte všichni,

Naskytnul mi další problé,který nevím jestli je možný vyřešit.
Týká se bodu změny směru.

Stojím na nákladní koleji,kde jsem odpojil vozy a pomocí bodu změny směru jsem přejel na vedlejší kolej kde,připojil druhou 363.
Tohle funguje a mohu pokračovat dále.

Jenomže bych potřeboval za ty dvě 363 zapojit zpět ty vozy a pokračovat se dvěma loko směr Přerov.

Díky Autobusák-Lukáš

Pridaj ďalší bod zmeny smeru, pripoj sa na nich späť a môžeš pokračovať. Niečo podobné som tvoril vo svojej aktivite R 446 Vihorlat

Back
Nahoře