Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Nuž posunutie RB nič nevyriešilo, trasa sa stále správa ako vo voľnej jazde, že G-čkom si prehodím výhybku. Ešte ma napadlo, kedže funguje to G-čko, nemeniť scenár ale navigovať hráča kedy ma prehodiť výhybku, alebo by to bolo blbé?

MSTS333: tož pokud jde přehodit klávesou G výhybka, tak to určitě dej do scénáře. Posunovač nepřišel do práce, fíra si musí přehodit výhybku sám. Nevědel jsem, že klávesa G v tomto případě funguje.

Ať ti někdo na jiném počítači otestuje aktivitu zda mu bude ruční přehození fungovat. Nejsem si totiž jistý zda to půjde i ostatním. Pokud ano je vše vyřešeno a bude ti stačit použít hlášku aby bylo jasné jak se chovat - jestli ne tak nezbyde než změnit scénář.

Ospravedlňujem sa že zasa otravujem, ale potreboval by som poradiť ešte v jednej veci. Na začiatku aktivity pri prvej hláške sa spúšťa udalosť "Dosiahnutie rýchlosti" (32 km/h) kôli posunu. Keď vykonám posun, najbližšia časová hláška mi ruší túto rýchlosť "Zníženém aktivačnej úrovne udalosti o 1" a následne ďalšia hláška spúšťa udalosť "Dosiahnutie rýchlosti" (63 km/h) "Zvýšením aktivačnej úrovne udalosti o 1". Lenže aj po aktivovaní tej hlášky kde je definovaná rýchlosť 63 km/h, keď prekročím rýchlosť 32 km/h ma vyhodí z aktivity kôli prekročení rychlosti. Urobil som niekde chybu?

Edit 20:01:

Problém vyriešení, troška som sa pozhral s nadväznosťou udalostí

Dobrý den. Po delší době se potýkám s problémem týkajícím se tvorby aktivity (jako obvykle). V Pardubicích trochu oživuji dění ve stanici a když potřebuji, aby se mi ve stanici objevila dejme tomu např. souprava sedmi Béček tažená servisem 1, stane se toto: Vytvořím si soupravu v Conbuilderu (jelikož AE mi vždy při druhém ukládání buď nové nebo editované soupravy klekne), uložím, spustím AE. V něm pak vytvářím servis - čili název, vyberu vytvořenou soupravu, pak natrasuji a chci uložit. A zde se pak pokaždé objeví tentýž problém (celkem u tří naposledy vytvářených servisů): Tato souprava neobsahuje žádnou lokomotivu, vlak nebude schopen pohybu! Určitě je to v pořádku? Ano / Ne a následně po odkliknutí Ano se zobrazí pro změnu Jelikož tato trať má napájení vlaků z trolejového vedení, nebude tato souprava schopna pohybu. Přesto ukončit? Ano / Ne

Toto mi velice vrtá hlavou, protože v Conbuilderu se mi sestavení soupravy zobrazí bez chyby, kdežto když ji otevřu nebo vytvořím v AE, vždy je okno se zobrazenými vozidly prázdné. Po nahlédnutí do texťáku náležícímu dané soupravě taky všechny údaje souhlasí. Bylo mi doporučeno nainstalovat AEFix, ale bohužel ani toto mi nijak extra nepomohlo. Proto se ptám znalejších - věděl by někdo z vás, kde je zakopaný pes? Předem moc děkuji.
Do včerejšího dne s tímto nebyl sebemenší problém, všechny ostatní servisy se chovají korektně.

:):): dobry den

Mam problem s tvorbou akt. . Ked zapnem editor a otvorim trat 321 napr. tak sa nacita priblizim sa a uz zamrzne a hodi tu nechutnu tabulku neodoslat" toto ale neurobi ak otvorim nejaku Default trat tam je to ok .
No raz sa mi nevem preco podarilo spravit taku kratsiu akt. zilina hore na cadcu setko bolo ulozil som a chcel som tam este spravit nieco a zase to iste 'neodoslat ' potom pri dalsom spusteni sa opakovalo to iste ako na zaciatku {hned ma to vyplo}

pls. pomozte uz nevem co s tim dik vopred

JiříkTK napsal:
klimi napsal:
Nastvaení barev na 16bit.
Toto jsem si donedávna také myslel, ale poslední biny umožňují bez problémů mít nastaveno 32 bit.

To je fakt, 321 jde v editoru v poho na 32bit, akorát mně třeba například AE padá pokaždé, jak najedu v tvorbě soupravy do parních lokomotiv. Všechny páry jsem proto zkontroloval, jestli u některých někde něco nechybí a výsledek stále stejný...

Pokud bude chyba třeba v .s souboru, múže se stát, že SView mašinu zobrazí, CB je spokojen ale MSTS ne. A pak se v AE nezobrazí celá skupina vozidel. Zkusil bych ty parní mašiny dát do záložního adresáže a postupně vracet do trainsetu, až se najde ta, která to dělá.

JiříkTK napsal:
Pokud bude chyba třeba v .s souboru, múže se stát, že SView mašinu zobrazí, CB je spokojen ale MSTS ne. A pak se v AE nezobrazí celá skupina vozidel. Zkusil bych ty parní mašiny dát do záložního adresáže a postupně vracet do trainsetu, až se najde ta, která to dělá.

Jo jo, díky za radu, to by mohlo pomoci, schválně to vyzkouším.

JiříkTK napsal:

Tak jsem z Trainsetu vyndal všecky parní lokotky včetně kouřících vozů, ale AE se to stále nelíbí, tak nevím tedy...

I když v trainsetu žádná parní lokomotiva není? Pozor ale, některé starší vagony s parním vytápěním, jsou definovány též jako parní lokomotivy s nepatrným výkonem.

JiříkTK napsal:
I když v trainsetu žádná parní lokomotiva není? Pozor ale, některé starší vagony s parním vytápěním, jsou definovány též jako parní lokomotivy s nepatrným výkonem.

Však ano, tyto vozy jsem všechny taky přesunul z trainsetu pryč, ale bez výsledku. Ještě jsem potom zkusil vrátit do trainsetu jen osvědčenou 423.232 z TBP (to kdyby se AE třeba zase nelíbilo, že po něm chci páru a ona tam žádná není), ale padá to stále a pořád. Ještě jsem zkusil vyměnit několik BINů, přepínat 16/32bit a stále nic... Prostě se můj AE asi rozhodl, že ukončí parní provoz nebo co...:-)

Tak to jsem tedy s mými zkušenostmi v koncích, zatím toto vždy zabralo. Třeba bude vědět někdo jiný.

Back
Nahoře