Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
dem napsal:Tak, že nezoberieš si udaj pre výpočet s SV, ale si vezmeš priamo rozmery naladeného iného vozu tej istej konštrukcie. No a jemne doladiť aby to na tej normálnej strane sadlo. Samozrejme za predpokladu, že je symetrická aspoň skriňa modelu.
Ale ani to nebude koser, lebo MSTS to bere od praveho stredu a ten je posunuty kvoly tej srobovke. TO je dobre gebuzina modelovat srobovku ako zavesenu........
Záleží od toho ako je model vycentrovaný. Ak je vycentrovaný podľa nárazníkov, tak je dobre. Ale ak je vycentrovaný podľa max. a min. dĺžky tak je to zle.Ivan.ps napsal:Takže sa to v podstate nedá niejako rozumne urobiť aby sa nárazníky dotýkali?
Podle jednoho videa nemůžeš soudit, když nevíš jaké bylo řazení, kolik činily brzdící procenta, v jakém režimu byl vlak bržděný atd.Pajavlaky napsal:Tak sem si chtěl sjet s rychlíkem 163+A+Bds+Bp+Bp+B do Hradce Králové, ale s tim pikovláčkem fakt odmítám. Všechno vylaďěný a mě to z 60 km/h bezproblemu zastaví za 150 m. Ze 100 km/h pak za 300 m. Schválně se podívejte třeba zde http://www.youtube.com/watch?v=R3Fc2D_HPIA&feature=related okolo 3:20 začíná brzdit z 60 km/h, BSE podrží asi tak 3 vteřiny a pak ještě trochu přibržďuje. Anebo zde http://www.youtube.com/watch?v=zS93UzI0t1Q&feature=related jak vjíždí do Varů. A spuste MSTS a zkuste si navolit stejnou intenzitu EDB ( černou ručičku lehce pod vodorovnou polohu ) + 3 vteřiny pouštět do vozů vzduch. Brzdí to asi tak 2x silněji než v realitě. To sem sám kdo si toho všiml? Proboha jeli jste vůbec někdy ve vlaku?Vždyť tohle je jedna z nejdůležitějších věcí! Co je těžšího a hezčího na jízdě s vlakem než brzdění?
Vysvětlí mi někdo nějak rozumě, čím tento závažný problém, vzniká? Co z reality v MSTS chybí, že souprava brzdí takto silně? Přepočítává snad MSTS špatně brzdný váhy, nebo je to způsobený tím, že v MSTS rozvaděče reagují ihned? A prosím nezkoušejte mi namluvit, že je to normální, že v realitě taky každá souprava brzdí jinak a další pohádky, kterýma se vždycky odsouvala do pozadí hromada kravin, na který sem už dávno upozorňoval, ale k jejich odstranění došlo až postupem času na popud někoho "důvěryhodnějšího" ... To video mluví jasně a moje skromný zkušenosti co se řízení esa týče taky.
A ty mě můžeš poučovat jalovejma žvástama?Ondra.H napsal:Podle jednoho videa nemůžeš soudit, když nevíš jaké bylo řazení, kolik činily brzdící procenta, v jakém režimu byl vlak bržděný atd.Pajavlaky napsal:Tak sem si chtěl sjet s rychlíkem 163+A+Bds+Bp+Bp+B do Hradce Králové, ale s tim pikovláčkem fakt odmítám. Všechno vylaďěný a mě to z 60 km/h bezproblemu zastaví za 150 m. Ze 100 km/h pak za 300 m. Schválně se podívejte třeba zde http://www.youtube.com/watch?v=R3Fc2D_HPIA&feature=related okolo 3:20 začíná brzdit z 60 km/h, BSE podrží asi tak 3 vteřiny a pak ještě trochu přibržďuje. Anebo zde http://www.youtube.com/watch?v=zS93UzI0t1Q&feature=related jak vjíždí do Varů. A spuste MSTS a zkuste si navolit stejnou intenzitu EDB ( černou ručičku lehce pod vodorovnou polohu ) + 3 vteřiny pouštět do vozů vzduch. Brzdí to asi tak 2x silněji než v realitě. To sem sám kdo si toho všiml? Proboha jeli jste vůbec někdy ve vlaku?Vždyť tohle je jedna z nejdůležitějších věcí! Co je těžšího a hezčího na jízdě s vlakem než brzdění?
Vysvětlí mi někdo nějak rozumě, čím tento závažný problém, vzniká? Co z reality v MSTS chybí, že souprava brzdí takto silně? Přepočítává snad MSTS špatně brzdný váhy, nebo je to způsobený tím, že v MSTS rozvaděče reagují ihned? A prosím nezkoušejte mi namluvit, že je to normální, že v realitě taky každá souprava brzdí jinak a další pohádky, kterýma se vždycky odsouvala do pozadí hromada kravin, na který sem už dávno upozorňoval, ale k jejich odstranění došlo až postupem času na popud někoho "důvěryhodnějšího" ... To video mluví jasně a moje skromný zkušenosti co se řízení esa týče taky.
Ondra.H napsal:1. Jak víš jaké bylo řazení a co to bylo za vlak ? Nikde u toho videa to není.
2. I kdyby to řazení bylo jaké tvrdíš tak 170 % určitě mít nebudeš, mě to vyšlo kolem 120.
3. OK.
Brzdil zhruba na 250 m z rychlosti cca 58 km/h. EDB brzdila jen přes převodník, fíra na ní nešahal.Honza napsal:Pro Pajavlaky:
Odvoláváš se na to video. Na kolika metrech si myslíš, že ten vlak zastavil z té 60tky? Není vidět, zda fíra sahal na EDB, ale spíš bych řekl, že ne. A začal brzdit až skoro na konci vlaku stojícího na koleji bližší staniční budově a zastavil nepříliš daleko za koncem staniční budovy.