Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Honza napsal:... autor modelu pod něj doplnil model stínu. To třeba Pikku dělá taky, ale stín má dlouhý jako model, v případě polského modelu stín přesahuje model. Bohužel je stín součástí modelu, takže se s tím nedá udělat nic.
Honza napsal:Taxi, to já vím, psal jsem to už v předchozím příspěvku, že jediný problém je, že nelze použít přímo výpočty z tabulky ...
Petr Novák napsal:ad Vlado - nezlob se,ale používáš něco,čemu pořádně nerozumíš.CouplingHasRigidConnection ( 0 ) tam chybí zcela správně,po zkouškách spřáhel s p.Frintou jsme došli ke zjištění,že tento parametr je vhodný pouze do spřáhel mezi parní mašinou a tendrem.Má za úkol simulovat pevné nerozpojitelné spojení mezi mašinou a tendrem.Musí tam být hodnota 1,nulová hodnota sama o sobě je u vagonů nesmysl.Hodnota v řádku Break ( 1.1e8N 5e8N ) je zbytečně vysoká,stačí o jeden řád míň.Důvod pro nastavení 8 byl ten,že na původní verzi trati Vysočiny se v prudkých zatáčkách trhala spřáhla.Jinak na dnešních tratích bohatě stačí 7.Jenže spousta takyladičů používá 8 a ani neví proč.Podívejte se na nastavení spřáhel u trainsetu JZD.Všude je jen hodnota v řádku Break 7,protože v případě 8 létaly při startu msts modely mimo trať,protože ty síly ve spřáhlech nemohl úzký rozchod prostě přenést.Než jsme na to přišli,bylo řečeno hodně neslušných slov,které by se v tisku nemohly objevit.Používat rozměry ze SV je velice často ošidné,zejména u parních mašin a záleží na tom,zda-li ladím na 30 či 80cm.Pak často nesouhlasí rozměry v wagu a příslušného *sd souboru,na to se často zapomíná.Rovněž tak počet míst za desetinou čárkou v rozměrech modelu se často přehání.Nemá smysl tam mít 5-6 čísel za desetinou čárkou,jen to zpomaluje výpočty v msts.Nastavení defaultu - zde je jedno,zda-li mám v něm 30 či 80cm,to na ladění nemá vůbec žádný vliv.Vliv se projeví až při spojení mašiny a vagonu.Když mám mašinu na 30cm,vagon na 30cm,nic se nemění i když je default na 80cm.Pouze když mašina je na 30 a vagon na 80cm,tak zde zákonitě se musí objevit mezera mezi nárazníky.Ono ladit modely není o tom,že jen přepočítám délkové rozměry,je to o hodně dalších věcech.Ono je to o sladění nastavení brzd na naše zvyklosti,aby se vagon dal vůbec odbrzdit.Často se setkávám s tím,že jsou v sekci brzd hodnoty,které nedávají smysl a tak bych mohl pokračovat dále.
Deme sorry, ale tvé RZD WLABmee a ZSSK WLABmee používám dost dlouho a vždy jsem byl maximálně spokojený. Ale to že už je nemáš, je dost citelná rána pro všechny aktivitáře. Nemůžu například tvořit noční aktivitu R 441 Excelsior, protože jsou použity tvoje vagony a já je sice mám, ale co ostatní uživatelé, ti mě budou kamenovat. A abych je umisťoval na svůj web, to nechci už kvůli tomu, aby mě měkdo nenapadl, že jsem je umístil bez tvého vědomí. A ještě nemám ZSSK WLABee, byl taky na tvých stránkách, jestli ho máš při ruce.dem napsal:To nemyslíš vážne ak myslíš ten šrot....![]()
Jacku,koho jsem označil za takyladiče?Nebyl tam ani náznak něčeho... Mrkni se do Frintova návodu,na první stránku dole,pak by jsi mě nenutil si tento návod prostudovat a nejen to.Za svými názory si stojím,neladím první rok.Jacek napsal:Petře, než tu ostatní označíš za takyladiče, aspoň si ten Frintův manuál pořádně prostuduj. A nejen ten...
Petr Novák napsal:Upřímně se přiznám,že mám v trainsetu modely jak na 30 tak i 80cm a ještě se mi nestalo,že by došlo v aktivitě k vykolejení či jiným závadám.Je to o citu jízdy,vlak není auto,o tom to je.V soupravě jsou vidět díry mezi vozy,ale pokud nejedu se zátěží více než 2000 tun,vlak jede v pohodě i 100km/h.Testy štokra se zátěží 4000 tun už musely mít jednotné nastavení,ty síly ve spřáhlech se špatně přenášely.
Jardo,pokud chceš mermomocí zase vše vztahovat na sebe,prosím...O délce ladění víš nejlíp sám,proč se v tom pořád rýpat?Nejsem jediný,kdo umí ladit spřáhla a není to jen podle Frintova návodu i když z něj jako spolupracovník Frinty vycházím.Tohle nemá cenu,už jsme se o tom xkrát bavili a jak vše dopadlo?Vždycky jsi se urazil a já byl ten špatný.Jarin napsal:Petr Novák napsal:Upřímně se přiznám,že mám v trainsetu modely jak na 30 tak i 80cm a ještě se mi nestalo,že by došlo v aktivitě k vykolejení či jiným závadám.Je to o citu jízdy,vlak není auto,o tom to je.V soupravě jsou vidět díry mezi vozy,ale pokud nejedu se zátěží více než 2000 tun,vlak jede v pohodě i 100km/h.Testy štokra se zátěží 4000 tun už musely mít jednotné nastavení,ty síly ve spřáhlech se špatně přenášely.
Petře, mám otázku, jak dlouho jsi ladil pro oba trainsety ? Myslím jak 30cm tak na 80cm.Bylo to pár měsíců nebo roků? Ještě se zeptám, jak jsi uvedl ve svém příspěvku o tak zvaných takyladičích ty si myslíš nebo podle tebe jsi jediný, kdo umí, vyladit spřáhla podle Frintova návodu. To jsi určitě nemyslel vážně. Bylo to myšleno z legrace ne.
...........
dovolím si také podpis Takyladič![]()