Eng, wag - ladění vozidel všeobecně

Zdravím, nevím, jestli to bude to správné vlákno, ale risknu to ...

... zajímalo by mě, jestli už jste někdo zkoušel jezdit se soupravou 961+4xBdmtee+242 (tedy spíš jde o to spojení Sysla s Plecháčem), nějak se nemůžu odlepit a překročit rychlostní hranici 4 km/h ... v čem může být problém? o_O

Ahoj.
Chtěl bych poprosit o radu. Opravuji aktivitu R 791 dle GVD 2010/2011 a chtěl jsem použít mašinu ČD 754.075-0 na webu u Hekla. I když zde: http://www.zelpage.cz/razeni/11/vlaky/cd-791 je obyč, v den, kdy jsem rychlík potkal v Potštejně jel najbrt, proto potřebuji zrovan ČD 754.075. Jenže, mašina pokud zadám už 10% na výkonu, tak má ampermetr v červeném poli a pokud bych jel dle ručíček ampermetru v kabině, tak na rovince z Hradce Králové, do Hradce Králové sl. př. bych nabral tak 5 minut sekyru, do kopce před potštejnem si to nedovedu představit... :-). V Read Me je uvedeno, že je použita kabiny zatím dostupná do Ondry, poněvač reko kabina zatím není. Ale v TBP jedna "rekoška" je a taky máme novou kabinu pro ČD 750.7. Chtěl bych tak poprosit o radu, kterou použít, jestli tu z TBP (viz screen) nebo novou na 750sedmu. Předem díky. Dan
ČD 754-075-0_002.jpg
ČD 754-075-0_001.jpg

Zdravím.Ako sa dá spravit z klasického modelu (príklad eng cd_742206.eng) cd_742206_por.eng alebo ms.eng.Dakujem

Najdi si nějaký eng soubor 742 ms a zkopíruj, pak si musíš jen přepsat název eng, s. souboru a nazvu v eng samotným.
Dan

Kyklop jezdí opravdu mizerně. Také se mi jeho tažná síla nezdá. Ale to ani například u Brejlovců. Když si představím, že dříve tahaly po rychlíkových tratích třeba i 8 vozů a v MSTS je problém na rovině rozhoupat na stovku 5 vozů... Natož udržet to v mírném stoupání.

Naladit vozidlo ideálně v MSTS nelze. Vždy je tam nějaký kompromis. Ale čekat, že s brejlovcem se ladně budu s vlakem prohánět 100 je utopie i v reálu.
Když jsem byl malý kluk a na rychlících z Prahy do Brna, když se v ČT vyměnila elektrická lokomotiva za parní, tak to jelo hodně pomalu. V kupé se říkalo, "máme málo páry, za chvíli se to rozjede". A skutečně, asi za půlhoďku se to rozjelo. Jako študák jsem se na této trase na povolenku svezl na lokomotivě rychlíku s brejlovcem. A viděl jsem to. Měl tam plný knedlík a víc než 40 z toho nedostal. Až před Svitavama z kopce se to konečně rozjelo.

Luky: To je můj případ. Polovina Plechů mi jezdí mizerně, polovina dobře. Už bohužel nepoznám, co je co, každopádně s novou kabinou (jinou než v BP) a novými zvuky, část hlavně těch nových Plecháčů prostě nedělá co má. Než se to vůbec pohne, musím tam naházet tak 15 odboček. Že bude problém, poznám podle rychlosti naplnění hlavního potrubí při odbrzdění. Pokud je okamžité = je to ten problémový eng. Raději do toho ale moc nehrabu a jezdím jen se starými Plechy z BP. Ty změnu kabiny a zvuků přežily. Nemáš na to nějaký tip? Díky

Největší zlo jsou vždycky ...
Mnohokrát jsem si říkal, že mlčeti jest zlato, ale nedá mi to. Přátelé, autoři modelů, skinů, zvuků, engů a kdovíčeho ještě vám toto vše dali k dispozici zcela zdarma. A i když mnohé věci nejsou zdaleka dokonalé, nezaslouží si, aby hodiny jejich práce byly nazývány zlem. Pak se divíte, že si mnozí "bývalí" autoři hrají už jen na svém písečku, a nic nového už nezveřejňují.

Existuje však jednoduchý recept, jak mnohé nedokonalé věci vylepšit. Je to ono leninské učit se, učit se a učit se. A k tomu ještě metrák trpělivosti a dobrý sitzfleisch.

Už bohužel nepoznám, co je co, každopádně s novou kabinou (jinou než v BP) a novými zvuky, část hlavně těch nových Plecháčů prostě nedělá co má.

Najväčší prúser je inštalovať do MSTS viac vozidiel naraz, alebo za sebou.....Ja som si vždy čo som stiahol stiahol najskor na plochu, skontroloval smerovanie zvukov, kabín a až potom som to dal do MSTS a hneď aj vyskúšal....Až bolo isté , že je to košer, som podobne pridal ďalšie vozidlo.....Je to pomalšie, ale je to potrebné urobiť len raz a trainset je bez chyby.... Pokiaľ však tomu nerozumiete, je najlepšie si nainštalovať BP trainset a nič iné tam nepridávať....To máte záruku, že Vám to čo máte pôjde dobre.

Ahoj. Při tvorbě dalšího dílu aktivity jsem narazil na jeden problém, nevím, zda jsou takové jízdní vlastnosti správné. Aktivita je dle skutečnosti, dokonce i mašinka je stejného čísla, která tam v ten den jela. Takže:
rosňa.jpg
Consists: ČSD T334.0682+ČSD Blm 912-6
Rosnička ke stažení zde: http://www.pikku.msts.cz/
přívěšák Blm zde: http://csd-br601-msts-skiny.webnode.sk/

Tato souprava jede z Opavy východ do Svobodných Heřmanic, ale nevytáhnu z ní v MSTS více jak 40 km/h., je to v pořádku? Nebo je někde buď v Mašině, nebo přívěšáku chyba? Zdá se mi nějak divné, že by měla Rosnička problém v kopečku s jedním lehkým vozem Blm (Btax). :)

Tak jsem na to asi příšel, je ti touhle změnou v eng. ...
Tak po přepsání řádku na km/h mašina normálně jede bez potíží...
Ja som raz takto urobil chybu vo výkone u motoráku. Namiesto 100 kW tam bolo 100 W. Motorák len hučal, nehýbal sa a až na 8-my stupeň sa rozbehol na 1 km/h ;)

He he, no sranda je ta, že jsem s Rosničkou dělal aktivitu, kde se snad hodinu posunuje v Pardubicích, jenže při posunu jsem jezdil ta 15 - 20 a tak jsem na to nepřišel. Až teď, když jsem z ní chtěl vytáhnout maximum, tak jsem koukal jak blázen, že to nechtělo jet víc, jak 30 - 40 km/h.. :-) :-)

Dane, tady je malinko vidět, že ne vždy lze poučku „jezděte s originálním laděním“ přijímat dogmaticky. :)

Proč brát natavení u té T334.0682 jako chybu. To nastaven rychlosti by odpovídalo že lokomotiva jezdí v režimu posun, kde byla max. rychlost 30 km/h a vyšší tažná síla.... Já osobně jsem si vytvořil dvě verze této lokomotivy. Jedna původní od Pikka pro posun a druhá ze zvýšenou rychlostí pro traťovou službu.

Mimo jiné jsem někde četl že vzhledem k chodovým vlastnostem této lokomotivy byla max. rychlost úředně snížena na 50 km/h při zátěži a na 30 km/h při sólo jízdě.... jo psaly to tu úplně dole v sekci provoz v ČR ...

Dane, tady je malinko vidět, že ne vždy lze poučku „jezděte s originálním laděním“ přijímat dogmaticky. :)
Ono je to spíše myšleno tak, aby se nikdo v enginech nerýpal a pak se nedivil, že mu to či ono nefunguje. Nedávno se tu řešil jakýsi problém s přepisováním čehosi u kohosi a nefunční aktivitou, aby se nakonec zjistilo, že nikým nezměněný eng byl minimálně přejmenován :)
A jestli je T334 naladěna dobře, tak to si vůbec netroufám tvrdit :) (I když je fakt, že mi kdysi dávno zsr připravil traťový i posunovací engin s odlišnými charakteristikami, ale to je TAK dávno ... )

Ahoj.
Pikku, tady jde o to, že já s ní v aktivitách jen posunoval a tak nebyl problém, ale tato mašina jezdí i na historických vlacích, když jsem ji zařadil na Hvozdnický Expres z Opavy do Svobodných Heřmanic: http://www.zeleznicnipoklady.cz/?product=t-334-0682-710-682-6 , tak jsem s ní né jen do kopce, ale i na rovině nevytáhl více jak 40 km/h. s jedním vozem Btax. Musel jsem to v engu přepsat, poněvač i kdybych se rozkrájel, tak nestíhám v aktivitě jízdní řád :-). Pokud je ten parametr: MaxVelocity ( 15mph ) pro posun a ten v Km/h pro traťovou jízdu, udělám opravu a pošlu ti všechny engy Rosniček s tím, že za název mašiny pro posun dodám Režim Posun: RP. Pokud není třeba dělat T334ku v režimu posun, udělám opravu a pošlu jen verze s kilometry v hodině, ať není mrtě verzí jedné mašiny. Jinak já se jen tak v eng. nehrabu, ale toto bylo fakt do očí bijící, spíš mne udivuje, že na to nepřišel nikdo při testech. I když já sám jak jsem psal, v aktivitě Služba v Koněpůlkách jsem s Rosničkou v Pardubicích posunoval víc jak hodinu, ale tím, že jsem nevyjížděl na trať a jezdil po stanici max 15 - 20 km/h., tak jem závadu nezjistil. :-)

Back
Nahoře