Dílna Jiřík.TK & spol

Dnes jsem tady naposledy, pokud ne navždy, tak určitě nadlouho. Několikadenní výpadek ve sledování tohoto Fóra má na mne velmi dobré účinky. To neznamená, že jsem s MSTS praštil, naopak, sledování toho, co se děje na Fóru mi akorát zabíralo čas a snižovalo náladu. Ale jak už jsem tu několikrát napsal, budu si více užívat plodů své práce. A ne že budu, už to dělám a je to skvělé.

Plody mé práce v MSTS sice nejsou dokonalé a je na nich stále co vylepšovat, ale jsem s nimi spokojen. Pokud s nimi není spokojen někdo z vás, tak je ze svého počítače odstraňte. Je to účinnější metoda, než "učené" diskutování o tom, co by se mělo ...., kdyby se udělalo ... Ode dneška tím stejně nic neovlivníte. A stejně zbytečné je lamentování o tom, koho potrestám nebo čí je kdo rukojmím, pokud se rozhodnu zrušit část downloadu na svých stránkách nebo stránky celé. I toto je zcela v mé kompetenci.

Na druhé straně jsem díky Fóru poznal asi 25 skvělých lidí, některé i osobně. S nimi budu dále komunikovat, ale mimo Fórum. Tito tvůrci a mí pomocníci budou mít vždy k dispozici všechny mé výmysly a výtvory, které v budoucnu dám dohromady anebo mám už teď v šuplíku. Proč ne všichni? Nabídnu-li dlaň, chcete ruku, a dovolím-li se náhodou zeptat, jakou protihodnotu nabízíte, setkám se v lepším případě zpravidla s mlčením a v tom horším se mne pokusíte nějak oblafnout. Samozřejmě jsou výjimky, je jich málo a o to větší čest a sláva jim.

A pokud se někomu z vás něco z toho, co jsem tu napsal nelíbí, má smůlu. Včera jsem si koupil na vánočních trzích bateriového skřítka Smíška, nalepil jsem mu na hruď nápis MSTS a řehtáme se spolu.

3849de6a81282216fe78abf593943260.jpg
Výjimka potvrzuje pravidlo, viz o příspěvek výše

Naposled editoval moderátor:
efd6d43167d9aaf189dec100d1ba4741.jpg
V roce 2011 se možná projedou i fandové ČSD po desítkách kilometrů náspů.
Budou-li ovšem dobře fandit, ne-li přímo pomáhat.

S hlubokým zármutkem oznamuji, že dnešní půlnocí končí provoz mých stránek. Kdo nemáte staženo potřebné, rychle stahujte.
(mit der tiefe Trauer - Lirpa)

V tyto dny založil Blažovák stránky věnované aktivitám pro mé tratě
http://blazovak-msts-aktivity.webnode.cz/

1c773eba5968e66a542c45ff36f96938.jpg
Prosím, nevíte někdo, z kterého období jsou tyto návěsti (mlhovky)?

Přeji hezký den!
Já mám takový pocit, že tohle bylo zavedeno v polovině osmdesátých let. Otec pracoval na ÚPV Brno, to byli školaři, a donesl domů nové vydání přdpisu D1 s paklem oprav. Ty se vlepovaly okrajem přes opravované články tak, aby oprava šla přeložit a dal se přečíst i ten původní článek. Neměl chuť se s tím "patlat", tak jsem mu to dělal já. Tak si pamatuju, že tohle tam bylo. Ono tam byla vůbec spousta jiných věcí. Tenkrát se mělo změnit i spousta zvukových signálů. Odezva z provozu byla ale velmi negativní, tak se vracelo zpět. Vezměte si například to, že máte zažitý léta a léta jeden z nejdůležitějších, signál "Stůj, zastavte všemi prostředky", tři krátké zvuky, a najednou vám je někdo změní. Jsou chvíle, kdy máte zlomek vteřiny na rozhodnutí a budete přemýšlet, jak toto je ponovu. F.

Back
Nahoře